Kayık Küreği Nasıl Tutulur ve Kullanılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bu makale tamamen bir kayık küreğini tutmak ve kullanmakla ilgilidir. Küreği tutma şekliniz, kayıkta ne kadar iyi gezindiğinizi ve ne kadar enerji kullandığınızı etkileyebilir.

Adımlar

  1. adım 1 kano küreğinin yapısını öğrenin.1Kayık küreğinin yapısını öğrenin. Bir kano küreğinin aksine, bir kayık küreğinin küreğin şaftına bağlı 2 bıçağı vardır. Şaft, küreğin tuttuğunuz kısmıdır ve bıçaklar, kendinizi ve kanoyu suda çekmek için kullandığınız kısımdır.
  2. adım 2 küreği iki elinizle küreğin üzerinde tutun (yaklaşık 40 cm aralıklarla).2Küreği iki elinizle küreğin üzerinde tutun (yaklaşık 40 cm aralıklarla).
  3. adım 3 küreğiniz doğru yöne baksın.3Küreğiniz doğru yöne baksın. Yeni başlayanların kanoya ilk başladıklarında küreklerini geriye doğru tutmaları yaygın bir hatadır. Yeni başlayan biri olarak, küreğinizin hangi yöne baktığı bir fark yaratmıyor gibi görünebilir, ancak vuruş gücünüz üzerinde büyük bir değişiklik yaratır. Kürek bıçağının içbükey veya pürüzsüz olan kısmı size dönük olsun, küreğin yüzü suda çekmek istediğiniz kısımdır.
  4. adım 4 küreğinizin sağ tarafı yukarı baksın.4Küreğinizin sağ tarafı yukarı baksın. Birçok kayık küreği asimetriktir, yani kürek bıçağının bir üstü ve bir altı vardır. Küreği tasarlandığı gibi tutmanız önemlidir, küreğin üst kısmı alt kısmından daha yataydır ve alt kısmı daha konik bir etkiye sahiptir. Bazen küreğin üzerinde yatay bir yazı bile olabilir, yazıyı dik tutun ve baş aşağı tutmayın; bu, küreğinizi doğru tutmayı hatırlamanıza yardımcı olacaktır.
  5. adım 5 parmak eklemlerinizin bıçakla aynı hizada olduğundan emin olun.5Eklemlerinizin bıçakla aynı hizada olduğundan emin olun.
  6. adım 6 küreği vücudunuzdan yaklaşık 30 santimetre (11,8 inç) uzakta tutun.6Küreği vücudunuzdan yaklaşık 30 santimetre (11,8 inç) uzakta tutun.
  7. adım 7 kontrol tutuşunuzu bilin.7Kontrol tutuşunuzu bilin. Sağ elinizi kullanıyorsanız, kontrol tutuşunuz sağ elinizle, sol elinizi kullanıyorsanız kontrol tutuşunuz sol elinizle olacaktır. Kano vuruşu yaparken, her bir küreğin suya her zaman düzgün bir şekilde girdiğinden emin olmak için küreğin 'gevşek elinizde' dönmesine ve yeniden konumlanmasına izin verin. Kontrol tutamağı kürek üzerindeyken pozisyon değiştirmez.
  8. adım 8 kano yaparken küreğinizle gerçekten sertçe itin, böylece daha hızlı gidersiniz.8 Kano yaparken küreğinizle gerçekten sertçe itin, böylece daha hızlı gidersiniz. Derine gittiğinden emin olun.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

Uyarılar

  • Ellerinizi çok yakın tutmayın.