Kendinizi Savunmak İçin Anahtarlarınızı Nasıl Tutmalısınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kendini savunma, çoğu insanın asla başvurmak zorunda kalmamayı umduğu bir şeydir. Aynı zamanda herkesin gerektiğinde nasıl kullanacağını bilmesi gereken bir şeydir. Arabanıza ya da evinize doğru tek başınıza yürürken kendinizi tedirgin hissetmeye başladığınızda, anahtarlarınız gerektiğinde bir öz savunma silahı olarak kullanılabilir. Bir anahtarı bıçak gibi tutabilir ve saldırganın zayıf noktalarına saplamak ve kesmek için kullanabilirsiniz ya da bir çekiç yumruğuyla kavrayabilir ve bir anahtarı saldırganın yüzüne ve kafasına vurarak onu savuşturabilirsiniz. Kendinizi kötü bir durumda bulursanız sadece anahtarlarınıza güvenmemeyi unutmayın. Yumruk atın, dirsek atın, tekmeleyin, çığlık atın ve kaçmak ve güvende olmak için yapabileceğiniz her şeyi yapın.

Adımlar

Anahtarı Bıçak Gibi Kullanmak

  1. adım 1 bir kapının kilidini açmak için anahtarı normalde tuttuğunuz gibi tutun.
    Bir anahtarı normalde bir kapının kilidini açmak için tuttuğunuz gibi tutun. Anahtarı, işaret parmağınız altında kıvrılmış ve başparmağınız üstüne sıkıca bastırarak kavrayın. Alttaki 3 parmağınızı anahtarlığınızdaki diğer anahtarların veya nesnelerin etrafında kıvırın.
    • Bu tutuş şekli normalde arabanızın kapısını ya da evinizin kapısını açmak için tuttuğunuz anahtar tutuş şekliyle aynı olduğundan, anahtarınızı bu şekilde tutarken yürüyebilirsiniz. Gerektiğinde kendinizi savunmaya hazır olursunuz ve evinize vardığınızda kapınızın kilidini hızla açabilirsiniz.

    Uyarı: Anahtarlarınızı asla parmak eklemlerinizin arasında tutmayın ve onlarla yumruk atmaya çalışmayın. Bu, kendinizi savunmak için anahtarlarınızı tutmanın etkisiz bir yoludur, hatta elinizi yaralayabilir.

  2. adım 2 anahtarınızı saldırgana saplayın's eyes, throat, and groin if you are attacked.
    Saldırıya uğrarsanız anahtarınızı saldırganın gözlerine, boğazına ve kasıklarına saplayın. Anahtarınızı sıkıca tutun ve ilk savunma hamlesi olarak size saldıran kişinin ulaşabileceğiniz bu savunmasız bölgelerinden herhangi birine kuvvetlice saplayın. Anahtarlarınızı bırakmayın ve kaçana kadar kendinizi savunmayı bırakmayın.
    • Bunu ön tekme gibi diğer savunma hareketleriyle birleştirebilirsiniz. Örneğin, saldırganın gözüne anahtarınızı saplayabilir, ardından kasığına tekme atıp kaçabilirsiniz.
    • Biri sizi arkanızdan yakalarsa, anahtarınızı kollarına ve ellerine saplayarak bırakmasını sağlayabilirsiniz.
  3. adım 3 anahtarı saldırganın üzerinde ileri geri dilimleyin's face as a secondary move.
    İkincil bir hareket olarak tuşu saldırganın yüzünde ileri geri dilimleyin. Tuşunuzu saldırganınızın yüzünde uzun dilimleme hareketleriyle ileri geri hareket ettirin. Onları sersemletmek için gözlerini kesmeye çalışın.
    • Saldırganın yüzüne ulaşamıyorsanız, anahtarınızı ellerinin arkası gibi diğer savunmasız bölgelerde de kesebilirsiniz.

Kendinizi Çekiç Tutuşuyla Savunmak

  1. adım 1 bir anahtarı yumruğunuzda tutun, böylece's sticking out the bottom.
    Bir anahtarı, alt kısmı dışarı çıkacak şekilde yumruğunuzda tutun. Anahtarlarınızı avucunuzun içine yerleştirin, böylece 1 anahtar serçe parmağınıza 90 derecelik bir açıyla dışarı çıkacaktır. Parmaklarınızı anahtarlarınızın etrafında sıkı bir yumruk şeklinde kapatın ve başparmağınızı işaret parmağınızın üzerine sıkıca bastırın.
    • Bu çekiç tutuşu olarak bilinir. Bu tutuşu kalem veya kurşun kalem gibi diğer nesneleri etkili savunma silahlarına dönüştürmek için de kullanabilirsiniz.
    • İsterseniz çekiç tutuşunda 2-3 anahtarı üst üste koyabilirsiniz, böylece yumruğunuzun altından daha fazla nokta dışarı çıkar.

    İpucu: Bu tekniği bıçak tutuş yöntemiyle birleştirebilirsiniz. 1 anahtarı kapalı yumruğunuzun altından dışarı çıkacak şekilde avucunuzun içine yerleştirin ve diğer anahtarı işaret parmağınızla başparmağınızın arasına sıkıştırın. Bu şekilde, saldırgana 2 farklı açıdan vurabileceğiniz anahtarlara sahip olursunuz.

  2. adım 2 size saldıran bir saldırganın kafasına anahtarla vurun.
    Size saldıran bir saldırganın kafasına anahtarla vurun. Yumruğunuzun alt kısmıyla saldırganın yüz ve göz gibi savunmasız noktalarına vurun. Yumruğunuzun altından çıkan anahtar, yumruğunuzu kafalarına vurduğunuz her yerde onları bıçaklayacaktır.
    • Göz ve yüz gibi yerler en savunmasız yerlerdir, ancak yüzlerine ulaşamıyorsanız kafalarındaki diğer noktalara da vurabilirsiniz. Örneğin, kulaklarına veya ensesine vurmak da etkili olabilir.
  3. adım 3 saldırganı boydan boya kesmek's face in an
    Bir başka savunma hareketi için saldırganın yüzünü 'X' şeklinde kesin. Anahtarın çıktığı yumruğunuzun alt kısmını saldırganın yüzüne 'X' çizer gibi sürtün. Anahtar onları sersemletmek ve kaçmanıza yardımcı olmak için onları kesecek ve acıtacaktır.
    • Saldırganınızı anahtarınızla kestikten sonra yumruklamak için yumruğunuzu da kullanabilirsiniz. Örneğin, yumruğunuzun alt kısmını anahtarla sol üstten sağ alta doğru yüzünde sürükleyin, ardından yumruğunuzla burnuna vurun.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Anahtarlarınızı kullanarak saldırganla aranızdaki mesafeyi korumaya çalışın. Yaklaşmalarını engelleyebilirseniz, daha kolay kaçabilirsiniz.
  • Dışarıda yalnız başınıza yürürken çevrenizin farkında olun. Telefonunuzla dikkatinizin dağılmasına izin vermek yerine kendinizi savunmak için hazırlıklı olun.
  • Kendinizi bir saldırgana karşı savunurken, her zaman önce gözler, boğaz ve kasıklar gibi en savunmasız bölgelere yönelin. Bu bölgelere yapacağınız bir ya da iki etkili vuruş, saldırganı ciddi şekilde yaralamaya ve kaçmanıza yetebilir.

Uyarılar

  • Kendinizi savunmak için anahtarlarınızı parmak eklemlerinizin arasına koymayın. Bu pozisyonda elinizi kesebilir veya başka bir şekilde incitebilirler, bu da onları düşürmenize ve acı nedeniyle vuruşlarınızı zayıflatmanıza neden olabilir.
  • Arabanızın anahtarlarını evinizin anahtarlarıyla birlikte saklamayın. Bu şekilde, bir suçlu arabanızın anahtarlarını ele geçirirse, evinizin anahtarlarına da sahip olmayacaktır.