9 Delik Golf Oynamak Ne Kadar Sürer ve Süreleri Neler Etkiler?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Programınıza bir golf oyunu sıkıştırmak istiyor ancak ne kadar süreceğinden emin olamıyor musunuz? Tam 18 delikli bir parkur için zamanınız yoksa, 9 delik oynamak yine de golf oynamanın mükemmel bir yoludur. Golf oyununuzu hızlandıran veya yavaşlatan birkaç faktör olsa da, beceri seviyeniz ne olursa olsun ne kadar zaman ayırmanız gerektiğini bulmanıza yardımcı olacağız. Hangi faktörlerin oyun süresini değiştirdiğini ve her deliği bitirmenin ne kadar süreceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Bilmeniz Gerekenler

  • 9 delik golf oynamak için sahada yaklaşık 1½-2 saat geçirmeyi bekleyin.
  • Bir partnerle oynuyorsanız green üzerinde 2¼ ila 2¾ saat, 4 kişilik bir grupla oynuyorsanız 3½ saate kadar zaman geçirmeyi öngörün.
  • Düşük beceri seviyeleri, golf oynayan birden fazla grup ve sahanın zorluğu golf oyununuzu yavaşlatabilir.

Adımlar

Ortalama 9 Delik Oyun Süresi

  1. 1 oyuncu için 1 ½-2 saat
    1 oyuncu için 1 ½-2 saat Ortalama bir beceri seviyesindeyseniz ve standart bir tempoda oynuyorsanız, normalde sahayı 2 saat içinde bitirirsiniz, bu da delik başına yaklaşık 13 dakika demektir. Bu da 9 delik oynamayı, birkaç saatiniz olduğunda veya işte geçen uzun bir günün ardından hava kararmadan önce sahaya çıkmak istediğinizde mükemmel bir aktivite haline getirir.
    • 2 oyuncu 9 delik oynamak için 2¼ saat (veya golf arabası kullanmıyorsanız 2¾ saat) harcamayı bekleyebilir.
    • 3 oyuncu için golf oyununuzu bitirmeniz 2 saat 45 dakikaya kadar sürebilir.
    • Grubunuzda 4 kişi varsa, bir sonraki deliğe geçmeden önce diğer herkesin bitirmesini beklemeniz gerektiğinden, 9 delik boyunca oynamak 3½ saat sürebilir.
    • Bazı kurslar, bir delikte çok uzun zaman geçirmemenizi veya arkanızdaki diğer grupları bekletmemenizi sağlamak için hız sınırları da belirler.

Oyun Süresini Etkileyen Faktörler

  1. adım 1 oyuncu beceri seviyesi
    Oyuncu beceri seviyesi Deneyimli bir golfçüyseniz, topu sürmek ve green'e sert vuruşlar yapmak için doğru tekniği zaten biliyorsunuzdur, bu nedenle sahada daha hızlı ilerleyebilirsiniz. Golfe yeni başladıysanız veya çok fazla deneyiminiz yoksa, atışlarınızı sıraya koymanız ve topu deliğe doğru hareket ettirmeniz biraz daha uzun sürebilir.
    • Turlar arasında golf oyununuzu geliştirmek için zaman ayırın. Golf sahasında vuruş pratiği yapın, vuruşları sıraya dizin ya da sahanın kulüp binasında size öğretebilecek antrenörler olup olmadığını sorun.
  2. adım 2 sahadaki diğer oyuncular
    Sahadaki diğer oyuncular Önünüzde oynayan herhangi bir grup olmadığında, bir sonraki deliğe geçmekte ve hemen sürüş yapmakta özgürsünüz. Yoğun bir günde sahadaysanız, başlama vuruşunu yapmadan önce bir grubun deliği bitirmesini beklemeniz gerekebilir.
    • Daha büyük bir grubunuz varsa, arkanızdan gelen daha küçük, daha hızlı grupların 'geçmesine' izin verin. Bu şekilde, siz biraz daha zaman ayırırken onlar sabit bir hızda ilerlemeye devam edebilirler.
  3. adım 3 sahada yürümek
    Sahada yürümek Çoğu sahada topunuza hızlı bir şekilde ulaşmak için golf arabaları bulunurken, bunun yerine daha fazla egzersiz yapmak için yürümeyi tercih edebilirsiniz. Yürümek genellikle toplam oyun sürenize yaklaşık 15-30 dakika ekler, ancak bu süre topa ne kadar iyi vurduğunuza bağlı olarak değişebilir.
  4. adım 4 saha büyüklüğü
    Saha büyüklüğü Par-3 sahaların tee'den deliğe kadar olan mesafeleri daha kısa olduğundan, golf oyununuz ortalama süreden 20-30 dakika daha kısa olabilir. Par-4 veya par-5 bir sahada oynuyorsanız, daha uzun fairway'lere sahip oldukları için her delik birkaç dakika daha uzun sürebilir.
    • Golf sahası 7.000 yardadan (6.400 m) uzunsa, oynamanız genellikle 2 ½ saat veya daha uzun sürecektir.
  5. adım 5 saha zorluğu
    Sahanın zorluğu Sahada çok sayıda su tehlikesi veya sığınak varsa, topunuzu kaybetme veya kuma kaptırma olasılığınız daha yüksektir. Topunuz tehlikelerden birine düştüğünde, fairway veya green'e geri dönmeye çalıştığınız için oyun sürenize fazladan birkaç dakika ekleyecektir.
  6. adım 6 kötü hava koşulları
    Kötü hava koşulları Çoğu golf sahası, yakınlarda fırtına varsa oynamanızı durduracak ve oyununuzu erteleyecektir. Standart bir kural olarak, 30 saniye içinde şimşek çakar ve gök gürültüsü duyarsanız, saha golf oyununuzu son şimşekten en az 30 dakika sonrasına kadar erteleyecektir.
    • Golf sahasına gitmeden önce hava durumunu kontrol ederek yağmur, kuvvetli rüzgar veya diğer şiddetli hava koşullarının olmadığından emin olun.

Daha Hızlı Golf Oynamak

  1. adım 1 tüm oyuncular için 20 saniyelik bir zaman sınırı oluşturun.
    Tüm oyuncular için 20 saniyelik bir zaman sınırı oluşturun. İster tek başınıza ister bir grupla oynuyor olun, birisi yeşil alanda sırasını aldığında 20 saniye için bir zamanlayıcı ayarlayın - buna sopayı seçmek ve alıştırma vuruşu yapmak da dahildir. Hepiniz ne kadar hızlı giderseniz, oyun o kadar hızlı ilerleyebilir.
  2. adım 2 eğer varsa golf arabalarını kullanın're available.
    Varsa golf arabalarını kullanın. Kulüp binasındaki görevliden oyununuz için bir golf arabası kiralamasını isteyin, böylece her vuruştan sonra topunuzu hızlıca arayabilirsiniz. Oyununuz için golf arabası kiralamak genellikle 10-20 USD tutarındadır ve toplam oyun sürenizden 30 dakikaya kadar tasarruf etmenizi sağlayabilir.
    • Ne zaman golf arabası sürmekişaretli yollarda kaldığınızdan ve topu yeşil alana getirmekten kaçındığınızdan emin olun.
  3. adım 3 çizgiyi takip edin buddy system if you use a golf cart.
    Golf arabası kullanıyorsanız 'arkadaşlık sistemini' takip edin. Eşiniz veya grup üyeniz sırasını alırken arabada takılmak yerine, topunuza doğru yürüyün (yanınızda birkaç sopa getirerek). Ardından, sıra size geldiğinde atışınızı yapın ve arkadaşınızın gelip sizi almasını bekleyin.
    • Alternatif olarak, partneriniz veya grup üyeniz sırasını alırken golf arabasını topunuza doğru götürün. Atışınızı yaptıktan sonra onlara geri dönün ve onları alın.
  4. 4. adım deneyin
    Birden fazla oyuncunuz varsa 'Hazır Golf 'ü deneyin. Standart bir golf oyunu oynadığınızda, normalde delikten en uzakta olan kişi ilk atışı yapar, ancak bu oyununuzun daha yavaş ilerlemesine neden olabilir. Başlama vuruşunu yaptıktan sonra hemen topunuzu arayın ve hazır olur olmaz vuruşunuzu yapın. Bu şekilde, topa vurmadan önce bir kişinin topunu aramasını beklemezsiniz.
    • Vuruşunuzu yapmadan önce, golf topunuzla kimseye çarpmadığınızdan emin olmak için delik ile aranızda kimsenin olmadığından emin olun. Eğer top birisine doğru kayarsa, yüksek sesle 'Fore!' diye bağırın ki o kişi dikkat etmesi gerektiğini bilsin.
  5. adım 5 hemen başladığınızdan emin olmak için bir başlama zamanı planlayın.
    Hemen başlamanızı sağlamak için bir başlama zamanı planlayın. Hafta başında golf sahasını arayın ve golfe başlamak için hangi saatlerin uygun olduğunu sorun. Grubunuz için uygun başlama saatlerinden birini seçin ve başlama saatinizde golf oynamaya hazır olduğunuzdan emin olmak için en az 15 dakika erken gelin.
    • Birçok golf sahası, golfçülerin sabit bir hızda hareket etmesini sağlamak için başlama zamanlarını düzenli aralıklarla planlar. Ayrıca günün son başlama saatini alırsanız, hava kararmadan önce bitirebilmeniz için önceden plan yaparlar.
  6. adım 6 handikapınıza uygun tişörtten oynayın.
    Handikapınıza uygun tee'den oynayın. Sahip olduğunuz geçmiş golf skorlarını kullanarak handikapınızı hesaplayın. Her delik için başlama noktasına ulaştığınızda, handikapınıza göre hangi başlama noktasını kullanacağınızı kontrol edin. Eğer daha az deneyimli bir golfçüyseniz, deliğe en yakın olan tee box'ı kullanın. Daha fazla deneyiminiz varsa, daha gerideki tee'lerden birinden başlamanızda sakınca yoktur.
  7. adım 7 mulligan almaktan kaçının.
    Mulligan almaktan kaçının. Mulliganlar, son vuruşunuzdan memnun olmadığınızda yaptığınız hatayı telafi etmek için kullanılır, ancak bunları yapmak oyununuzu geciktirir. Atışınızı yeniden yapmak yerine, ilk yaptığınız atışı kabullenin ve green'e doğru ilerlemeye devam edin.
    • Topu iyi bir noktaya vurmakta zorlanıyorsanız, bir 'gimme' yapın. Topunuzu alın ve green'e veya grubunuzdaki diğer oyuncuların yanına yaklaştırın. Topu almayı bir vuruş olarak sayın ve oyuna oradan devam edin.
  8. adım 8 kayıp topları aramak için 3 dakika veya daha az zaman harcayın.
    Kayıp topları aramak için 3 dakika veya daha az zaman harcayın. Topunuzu çukurda kaybettiyseniz veya nereye düştüğünden emin değilseniz, sadece birkaç dakikanızı onu aramaya ayırın. Bu süre içinde topu bulamazsanız, ikinci bir golf topu alın ve onu yakınlarda bir yere bırakın ve vuruşunuzu yapın.
    • Başka biriyle oynuyorsanız, bir sonraki atışlarını çoktan yapmışlarsa topunuzu aramanıza yardım etmelerini isteyin.
    • Bir turnuvada veya profesyonel bir oyunda oynuyorsanız, topunuzu kaybettiğiniz için skorunuza ekstra bir vuruş eklemeniz gerekebilir.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Eğer 18 delik golf oynamak istiyorsanız, sahada yaklaşık 3 ½ -4 saat geçirmeyi bekleyin.
  • Topa her seferinde sopanın yüzünün ortasından vurmaya çalışın, böylece top tutarlı bir yöne ve mesafeye gider.
  • Vuruş yapmadan önce bir saniyenizi ayırın yeşili okuyun. Green'in en alçak noktasını bulun ve topun hangi yöne yuvarlanabileceğini görmek için eğimi kontrol edin.