18 Delik Golf Oynamak Ne Kadar Sürer?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Arkadaşlarınızla golf sahasına gitmek istiyor ancak programınızdan ne kadar zaman ayıracağınızdan emin olamıyor musunuz? Birçok farklı faktör 18 delik oynamanın ne kadar süreceğini değiştirse de, yine de bir öğleden sonra içinde sahada oynayabilirsiniz. İster golfte yeni olun ister daha önce birkaç oyun oynamış olun, sizi teminat altına aldık. Sahada ne kadar zaman geçireceğinizi ve iyi bir tempo yakalamak için neler yapabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Bilmeniz Gerekenler

  • 18 delik golf oynamanın yaklaşık 3-4 ½ saat sürmesini bekleyin.
  • Grubunuzdaki oyuncu sayısı, beceri düzeyiniz ve sahadaki diğer kişilerin sayısı oyun sürenizi yavaşlatabilir.
  • Golf oyununuzu hızlandırmak için bir golf arabası kullanın, daha az alıştırma vuruşu yapın ve hazır olur olmaz topunuza vurun.

Adımlar

Ortalama 18 Delik Oyun Süresi

  1. 3-4 ½ saat
    3-4 ½ saat Eğer golf oynamak Standart bir hızda, her bir deliği oynamanız yaklaşık 11-17 dakika sürecektir. Tam 18 delik gününüzün büyük bir bölümünü alabileceğinden, sahada bazı gecikmelerle karşılaşma ihtimalinize karşı başlama saatinizden sonra programınızı açık tutun.
    • Bazı kurslarda, kursun başlama saatlerini koruyabilmesi için bir oyunun ne kadar sürebileceğine dair bir zaman sınırı vardır. Kulüp binasındaki bir çalışana sahip oldukları belirli sınırları sorun.

Oyun Süresini Etkileyen Faktörler

  1. adım 1 oyuncu sayısı
    Oyuncu sayısı Tek başınıza oynuyorsanız, kimseyi beklemediğiniz için genellikle biraz daha hızlı oynayabilirsiniz ve daha büyük gruplar onları parkurda geçmenize izin verebilir. Daha büyük bir grubunuz olduğunda ve herkesin atışını yapmasını beklediğinizde, hızınız yavaşlayacaktır.
    • 1 oyuncu: 3 saat
    • 2 oyuncu: 3-4 saat
    • 3 oyuncu: 4-4 ½ saat
    • 4 oyuncu: 4 ½+ saat
  2. adım 2 beceri seviyesi
    Beceri seviyesi Golf oynamayı yeni öğreniyorsanız, henüz o kadar deneyimli olmadığınız için 18 delik daha uzun sürecektir. Oyununuzu geliştirmeye devam ettikçe ve sahada nasıl daha iyi gezineceğinizi öğrendikçe, hızınız da artacaktır.
    • Becerilerinizi saha dışında da geliştirmek için biraz zaman harcayın. Vuruşunuzu geliştirmek için atış poligonunda toplara vurun, antrenman sahasında atış yapmayı deneyin ve kulüp binasına kiralanacak antrenör olup olmadığını sorun.
  3. adım 3 günün saati
    Günün saati Siz veya grubunuz sahaya ilk gelenler olduğunuzda, önünüzde başka golfçüler olmadan tempoyu siz belirlersiniz. Günün ilerleyen saatlerinde saha kalabalıklaştıkça, önünüzdeki tüm golfçüler hızı yavaşlatıyorsa delikleri oynamak daha uzun sürebilir.
  4. adım 4 sahada yürümek
    Sahada yürümek Golf sahasında yürümek golf oyununuzla birlikte egzersiz yapmak için harika bir yoldur, ancak her atıştan sonra topunuza ulaşmak oyununuzu yavaşlatabilir.
  5. adım 5 saha zorluğu
    Parkur zorluğu Deliklerde çok sayıda su tehlikesi veya kum tuzağı varsa, bunlara düşmeniz durumunda oyun süreniz uzayabilir. Topunuzu her bulduğunuzda veya bir bunker atışından sonra kumu tırmıkladığınızda fazladan birkaç dakika alacağından, sahada daha uzun zaman geçirmeyi bekleyin.
    • Par-3 delikleri genellikle yaklaşık 10 dakika, par-4 delikleri 13 dakika ve daha uzun par-5 delikleri 16 dakika sürebilir.
  6. adım 6 hava durumu gecikmeleri
    Hava durumu gecikmeleri Şiddetli rüzgar veya yağmur varsa, her atıştan sonra topunuzun havada nasıl uçtuğunu etkiler. Hava durumu topunuzun nereye düşeceği konusunda öngörülemezlik yarattığından, zor atışları sıraya koymak ekstra zaman alabilir.
    • Yakınlarda yıldırım varsa, saha fırtına geçene kadar tüm golfçüleri durduracaktır.

Daha Hızlı Bir Tur Oynamak

  1. adım 1 sahaya başlama saatinizden önce varın.
    Başlama saatinizden önce kursa gelin. Vaktinden önce kursu arayın ve oraya vardığınızda hemen oynayabilmenizi sağlamak için başlama saatinizi planlayın. Sahaya birkaç dakika erken gitmeye çalışın, böylece golf oynamaya başlamadan önce check-in yapmak ve birkaç deneme vuruşu yapmak için zamanınız olur.
  2. adım 2 bir golf arabası sürün.
    Bir golf arabası sürün. Çoğu saha küçük bir ücret karşılığında golf arabası kiralama hizmeti sunar, bu nedenle check-in yaptığınızda kulüp binasındaki çalışanla konuşarak kullanabileceğiniz bir golf arabası olup olmadığını öğrenin. Arabayı sürün Her atıştan sonra topunuzu hızlıca aramak için yollarda ve fairway'de.
    • Eğer bir grupla oynuyorsanız, bir kişiyi birkaç sopayla birlikte topunun başına bırakın ve kendi topunuza gidin. Bu şekilde, atışlar arasında beklemezsiniz ve onlardan sonra atış yapmaya hazır olursunuz.
    • Eğer golf arabaları yoksa, golf çantanız için itme arabaları olup olmadığını sorun. Bu şekilde, atışlar arasında çantanızı indirip kaldırarak yavaşlamazsınız.
  3. adım 3 deliğe daha yakın olan tee box'lardan oynayın.
    Deliğe daha yakın olan tee box'lardan oynayın. Daha önce herhangi bir golf turu oynadıysanız, hangi tee box'tan oynayacağınızı bulmak için eski skorlarınızdan handikapınızı hesaplayın. Daha yeniyseniz veya daha az deneyimliyseniz, deliğe en yakın tee box'ları kullanın. Daha fazla deneyime sahip olduğunuzda ve topu sürün daha fazla, o zaman orta veya arka tişört kutularını kullanmayı deneyin
    • Sürüş yaparken, sopanın başının ortasını topun arkasında hizalamaya çalışın, böylece düz ve tutarlı vuruşlar yaparsınız.
  4. adım 4 vuruş öncesi rutininizi kısaltın.
    Salınım öncesi rutininizi kısaltın. Atışınızı hizalamadan ve vuruşunuzu yapmadan önce kendinizi sadece 1 veya 2 alıştırma salınımı ile sınırlayın. Her atıştan önce en fazla 40 saniye geçirmeye çalışın, böylece oyununuzu yavaşlatmadan hızınızı koruyabilirsiniz.
    • Topunuza vurmak için uygun duruşa geçmek için kendinize yeterli zaman tanıyın. Sopayı düz tutun, dizlerinizi hafifçe bükün ve omuzlarınızı salınımınız boyunca kare şeklinde tutun.
  5. adım 5 kayıp bir topu aramak için 3 dakika veya daha az zaman harcayın.
    Kayıp bir topu aramak için 3 dakika veya daha az zaman harcayın. Topunuza vurduktan sonra, nereye düştüğüne dikkat etmeye çalışın, böylece onu aramak için genel alanı bilirsiniz. Herhangi bir nedenle topunuzu bulamazsanız, 3 dakika sonra aramayı bırakın ve oynamak için yeni bir top bırakın.
  6. adım 6 diğer insanlar sallanırken bir sonraki atışınızı hazırlayın.
    Diğer insanlar sallanırken bir sonraki atışınızı hazırlayın. Vuruşunu yapmakta olan bir kişinin yanında beklemek yerine, 'Hazır Golf' oynayın ve topunuzu aramaya ve atışınızı sıralamaya başlayın. Bu şekilde, onlar vuruşlarını bitirir bitirmez ve siz topun yere indiğini görür görmez, vuruşunuzu yapabilir ve oyunu devam ettirebilirsiniz.
    • Başka biri vuruş yaparken, golf yeşi̇li̇ni̇ okuyun topunuzun nasıl yuvarlanacağını belirlemek için. Green'in alçak tarafında durun ve eğimi kontrol etmek için yüksek tarafa doğru bakın.
  7. adım 7 bir sonraki delikteki skorları takip edin's tee.
    Bir sonraki deliğin başlama vuruşunda skorları takip edin. Henüz green üzerindeyken çukur için skorlarınızı yazmak arkanızdaki grubu oyalar ve atışlarını yapmalarını engeller. Vuruşunuzu bitirir bitirmez bir sonraki deliğe geçin ve sahanın hızını korumak için skorlarınızı kaydedin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Daha kısa bir golf turu oynamak istiyorsanız, bunun yerine sadece 9 delik oynayın. Deliklerin yarısı olduğu için, sadece yarısı kadar zaman ya da yaklaşık 2 ½ saat sürecektir.