Çocukların Spor Salonuna Gitmesi İçin Minimum Yaşlar (Ve Nerede Çalışabilecekleri)

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Çocuğunuz egzersiz yapmak istiyor ama sizinle spor salonuna gelip gelemeyeceğinden emin değil misiniz? Ya da belki de gençsiniz ama tek başınıza gidip gidemeyeceğinizi bilmiyorsunuz. Bazı spor salonları sadece yetişkinler için olsa da, küçüklerin de spor yapabileceği pek çok yer vardır. Genç yaşta aktif olmaya başlamak çok önemlidir ve sizin veya çocuklarınızdan birinin egzersiz rutinine başlamasına yardımcı olmak için buradayız. Çocuklar ve gençler için en iyi spor salonları listemizi okumaya devam edin, böylece şimdi forma girmeye başlayabilirsiniz!

Bilmeniz Gerekenler

  • Spor salonunda çalışmaya 12-16 yaşları arasında başlayın. Minimum yaş, lokasyona göre değişebilir.
  • Çocukların spor salonu üyeliğine kaydolmak için ebeveynlerinden veya vasilerinden izin almaları gerekir.
  • Bazı spor salonları, 18 yaşın altındaki çocukların spor salonu ekipmanlarını kullanması için gözetim gerektirebilir.

Adımlar

Spor salonuna gitmek için asgari yaş kaçtır?

  1. 12-16 yaş arası çocuklar genellikle spor salonuna kabul edilir, ancak bu durum yere göre değişir.
    12-16 yaş arası çocuklar genellikle spor salonuna kabul edilir, ancak bu durum lokasyona göre değişir. Her spor salonu, bir spor salonundaki minimum yaş için eyalet yasalarına ve kısıtlamalarına uymak zorundadır, bu nedenle 2 ayrı yerin farklı gereksinimleri olabilir. Bununla birlikte, çoğu spor salonu üyelik başlatmak veya ekipmanı kullanmak için bir ebeveyn veya vasi gerektirir. İster ebeveyn ister çocuk olun, yaş politikalarını öğrenmek için bölgenizdeki spor salonlarına ulaşın.
    • Biraz tasarruf edip edemeyeceğinizi görmek için spor salonunda çocuklar ve aile üyelikleri için indirimler hakkında bilgi alın.
    • Çoğu spor salonu 12 yaşından küçük çocukların girişine izin vermez, ancak ebeveynlerin dikkatleri dağılmadan egzersiz yapabilmeleri için çocuk bakımı sunabilirler.

Spor Salonları için Yaş Politikaları

  1. adım 1 ymca: 7 gözetim altında; 10 tek başına
    YMCA: Gözetim altında 7; tek başına 10 YMCA, egzersiz yapmak için en aile dostu yerlerden biridir. Ebeveyn veya veli iseniz, çocuğunuz 7 yaşına geldiğinde, aynı odada olduğunuz sürece YMCA fitness merkezinde egzersiz yapmaya başlayabilir. Çocuğunuzun 10 yaşını doldurduktan sonra, herhangi bir ekipmanı kendi başına kullanabilmesi için fitness merkezi oryantasyon sınıfını tamamlaması yeterlidir.
    • YMCA genellikle 18 yaş altı çocuklar ve aileler için özel indirimler sunmaktadır.
    • YMCA fitness merkezine 6 yaş ve altındaki çocukların girmesine izin verilmemektedir.
  2. adım 2 24 saat fitness: gözetim olmadan 12
    24 Hour Fitness: Gözetim olmadan 12 12 yaşındaysanız, ebeveyniniz veya vasiniz feragatname imzaladığı sürece üye veya misafir olarak egzersiz yapmaya başlayabilirsiniz. 24 Hour Fitness, 12 yaşından küçük çocukların ekipmanlarını kullanmasına izin vermese de Çocuk Kulübü bebek bakıcılığı veya gençlik programları sunabilir.
    • 24 Hour Fitness, birden fazla başlangıç ücretinden kaçınmak için üyeliğinize aile üyeleri eklemenize izin verir.
  3. adım 3 life time fitness: gözetim olmadan 12
    Life Time Fitness: Gözetimsiz 12 yaş Life Time Fitness'ta üyeliğiniz olduğu veya misafir olduğunuz sürece, 12 yaşına geldiğinizde tüm egzersiz ekipmanlarına, fitness derslerine ve diğer olanaklara kabul edilirsiniz. Life Time Fitness ayrıca 12 yaşın altındaki çocuklar için bir çocuk merkezi de sunmaktadır, böylece bir ebeveynseniz, çocuklarınızı denetlemek zorunda kalmadan egzersiz yapabilirsiniz.
    • Life Time Fitness, indirimli bir ücret karşılığında çocukları üyeliğe eklemenize izin verir.
  4. step 4 crunch fitness: gözetim altında 12; tek başına 15
    Crunch Fitness: Gözetim altında 12; tek başına 15 12-14 yaş arası bir çocuksanız, Crunch Fitness'taki egzersiz ekipmanlarından herhangi birini kullanmak istiyorsanız, bir ebeveyn veya vasinin her zaman yanınızda olması gerekir. 15 yaşını doldurduktan sonra, tek başınıza egzersiz yapabilmeniz için ebeveyninizin veya vasinizin bir onay formu doldurması yeterlidir.
  5. adım 5 altın's gym: 12 with supervision; 16 alone
    Gold's Gym: 12 gözetim altında; 16 tek başına 12 yaş ve üzeri bir çocuğun ebeveyniyseniz, onlarla birlikte egzersiz yaptığınız sürece çocuğunuz için Gold's Gym'de bir üyelik başlatabilirsiniz. Çocuğunuz 16 yaşına geldiğinde, kendi üyeliği olduğu sürece spor salonuna kendi başına gitmekte ve herhangi bir ekipmanı kullanmakta özgürdür.
    • Özel bir gençlik etkinliği olmadığı sürece 12 yaşından küçük hiç kimse Gold's Gym'e gidemez veya ekipmanları kullanamaz.
  6. adım 6 planet fitness: gözetim altında 13; tek başına 15
    Planet Fitness: Gözetim altında 13; tek başına 15 Bir genç olarak, ebeveyniniz veya vasiniz izin verdiği sürece 13 yaşına girdiğinizde Planet Fitness üyeliğine kaydolabilirsiniz. 15 yaşına kadar sadece ebeveyniniz veya vasiniz yanınızdayken egzersiz yapabilirsiniz, ancak ondan sonra kendi başınıza egzersiz yapabilirsiniz.
    • Planet Fitness çocuk bakım hizmeti sunmaz, ancak gözetimsiz bırakmadığınız sürece reşit olmayan çocukları ebeveyn olarak getirmenize izin verilir.
  7. adım 7 anytime fitness: gözetim olmadan 15
    Anytime Fitness: Gözetimsiz 15 yaşAnytime Fitness, kaydolduğunuzda bir ebeveyn veya vasi yanınızda olduğu sürece gençlere 15 yaşından itibaren reşit olmayan üyelikler sunmaktadır. Üyelik ücretini ödedikten ve bir feragatname imzaladıktan sonra, spor salonundaki egzersiz ekipmanlarından herhangi birini ebeveyn gözetimi olmadan kullanabilirsiniz.
  8. adım 8 equinox: gözetim altında 15; tek başına 18
    Equinox: Gözetim altında 15; tek başına 18 Eğer bir ebeveynseniz, kayıt sırasında bir feragatname imzaladığınız ve her zaman onlara eşlik ettiğiniz sürece 15 yaş ve üstü çocuklarınızı Equinox'ta egzersiz yapmaya getirebilirsiniz. Çocuğunuz 18 yaşına girdiğinde, tesisin tüm olanaklarını kendi başına kullanabilir.
    • Bir gençlik programının parçası olmadığı sürece 15 yaşın altındaki çocukların Equinox'taki ekipmanları kullanmasına izin verilmez.

Güvenli & Etkili Egzersizler Yapmak

  1. adım 1 orada olduğundan emin olun's supervision.
    Gözetim altında olduklarından emin olun. Ebeveynseniz, çocuklarınızla aynı alanda egzersiz yapın, böylece makineleri doğru şekilde kullanmalarına yardımcı olabilir ve formlarını izleyebilirsiniz. Spor salonunda yalnız bir çocuk veya gençseniz, bir antrenörden veya kişisel eğitmenden yardım istemekten çekinmeyin.
    • Çocuksanız, bir arkadaşınızdan sizinle birlikte egzersiz yapmasını isteyin, böylece ekipmanı birlikte kullanmayı öğrenebilirsiniz.
  2. adım 2 yapmaktan hoşlandığınız egzersizleri seçin.
    Yapmaktan hoşlandığınız egzersizleri seçin. Çocukken, en çok hangi egzersizleri yapmaktan hoşlandığınızı görmek için birkaç farklı makine ve ekipman deneyin. Yeni başlayanlar için kolay olan bazı iyi başlangıç egzersizleri arasında koşu bandında koşmak, bisiklete binmek sayılabilir, serbest ağırlık kaldırmave vücut ağırlığı egzersizleri. Hoşunuza giden birkaç egzersiz bulduğunuzda, bunları düzenli rutininize ekleyin.
    • Egzersiz yapmaya başlayın Uygun form ve kontrolü sağlamak için başlangıçta düşük ağırlıklarla.
    • Hoşlandığınız egzersizleri yapmak size yardımcı olur motive olun çalışmaya devam etmek için.
    • Çocukken, her gün en az 60 dakikalık fiziksel aktivite planlamaya çalışın.
    • Ebeveyn olarak, çocuklarınızı sevmedikleri egzersizleri yapmaya zorlamaktan kaçının çünkü bu onların egzersiz yapmaya karşı olumsuz duygular geliştirmesine neden olabilir.
  3. adım 3 önce ısının ve soğuyun.
    Egzersizden önce ısının ve soğuyun. Çocukken, kaslarınızı gevşetin ve düzenli egzersiz rutininizden önce basit bir dinamik ısınma ile kalbinizin pompalanmasını sağlayın. Yaklaşık 10 dakikanızı zıplayarak, koşu bandında kısa bir koşu yaparak veya lunge hareketleri yaparak geçirin. Antrenmanınızın sonunda şunları yapmayı unutmayın kaslarınızı esnetin ve soğumak için yaklaşık 5-10 dakika yavaşça yürüyün.
    • Isınma ve soğuma sakatlanmaları önlemenize ve esnekliğinizi artırmanıza yardımcı olur.
  4. adım 4 antrenman boyunca susuz kalmayın.
    Antrenman boyunca susuz kalmayın. Yoğun bir egzersiz seansı sırasında sıvı alabilmek için yanınızda bir su şişesi taşıyın. Antrenmandan önceki saatlerde 2-3 bardak (470-710 ml) su içmeye çalışın ve bir bardak daha için 1⁄2-Egzersiz yaptığınız her 15 dakika için 1 bardak (120-240 ml). Egzersizinizi bitirdikten sonra su yudumlamaya devam edin.
    • Egzersiz yapmak terlemenize ve kolayca susuz kalmanıza neden olur, bu nedenle su içmek vücudunuzu yenilemenize yardımcı olur.
    • Eğer 1 saatten daha uzun süre egzersiz yapıyorsanız, elektrolitleri yenilemek ve enerjik hissetmek için bunun yerine bir sporcu içeceği için.
  5. adım 5 antrenmanlar arasında bir dinlenme günü planlayın.
    Antrenmanlar arasında bir dinlenme günü planlayın. Aynı kasları birkaç gün üst üste çalıştırmak vücudunuza çok fazla yük bindirir ve özellikle büyüme çağındaki çocuklar için sakatlanmalara yol açabilir. Antrenmanınız sırasında bir grup kası hedefledikten sonra, aynı egzersizleri tekrar yapmak için en az bir veya iki gün bekleyin.
    • Her gün hangi kas gruplarını çalıştırdığınızı değiştirin. Örneğin, bir gün kollarınızı çalıştırın ve ertesi gün bacaklarınızı hedefleyin.
    • Güçlü kaslar ve kemikler oluşturmaya yardımcı olmak için haftada en az 3 gün bir spor salonunda egzersiz yapın.
  6. adım 6 beden imajı hakkında olumlu bir dil kullanın.
    Beden imajı hakkında olumlu bir dil kullanın. Çocuklar ve gençler, sosyal medya ve reklamlardan vücut imajları hakkında gerçekçi olmayan beklentilere sahip olabilirler. Ebeveyn olarak, çocuklarınızın yanında dış görünüşle ilgili yorumlar yapmak yerine destekleyici bir dil kullandığınızdan emin olun. Fitness hedefleri için harcadıkları tüm sıkı çalışma ve çabayı övmeye odaklanın.
    • Bir çocuk olarak, gerçekçi olmayan vücut görüntülerine maruz kalmamak için sosyal medyada geçirdiğiniz zamanı sınırlamaya çalışın.

Çocuklar için Egzersizin Faydaları

  1. adım 1 daha kolay kilo yönetimi
    Daha kolay kilo yönetimi Ergenlik döneminde vücutların değişmesi ve büyümesi normaldir, ancak aktif kalmak çocukken sağlıklı bir kiloyu yönetmenize yardımcı olabilir. Daha gençken egzersiz yapma alışkanlığı edinmek, kalori ve yağ yakmaya devam etmek için egzersiz yapmaya devam etme olasılığınızı artırır.
  2. adım 2 kronik hastalık olasılığını azaltır
    Daha düşük kronik hastalık şansı Egzersiz vücudunuzun yağ yakmasına ve kendini düzenlemesine yardımcı olduğundan, büyüdükçe kalp hastalığı, hipertansiyon (yüksek tansiyon), tip 2 diyabet, osteoporoz ve çok daha fazlası gibi rahatsızlıklara yakalanma olasılığınız azalır. Sağlıklı kalmanıza yardımcı olmak için her gün yaklaşık 60 dakika fiziksel aktivite yapmaya çalışın.
  3. 3. adım daha güçlü kemik gelişimi
    Daha güçlü kemik gelişimi Yürüme, koşma, ağırlık kaldırma ve aerobik gibi ağırlık taşıyan her türlü aktivite, siz büyürken kemiklerinizin güçlenmesine yardımcı olur. Bu, kemikleriniz daha yoğun olduğu için kırılma veya kırılma olasılığınızın daha düşük olduğu anlamına gelir.
  4. adım 4 geliştirilmiş güven ve öz saygı
    Geliştirilmiş özgüven ve özsaygı Egzersiz yaptığınızda, beyniniz ruh halinizi iyileştirmeye ve kendinizi harika hissetmenize yardımcı olan endorfin ve dopamin salgılar. Egzersiz yapmak aynı zamanda vücudunuzun daha iyi görünmesine ve daha iyi hissetmesine yardımcı olduğundan, görünüşünüze daha fazla güvenmenizi sağlar, böylece depresyona girme veya utanma olasılığınız azalır.
  5. adım 5 daha iyi akademik performans
    Daha iyi akademik performans Egzersiz yapmak uyanıklığınızı ve dikkatinizi artırmaya yardımcı olur, ayrıca sinir hücrelerinin büyümesine yardımcı olarak bilgileri hatırlamanızı kolaylaştırır. Egzersiz aynı zamanda stresi azalttığından ve sizi daha motive ettiğinden, sınıfta odaklanmakta zorlanıyor ve notlarınızı yükseltmek istiyorsanız rutininize mükemmel bir ektir.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Çocuğuma egzersiz yapmaya başlamayı nasıl öğretebilirim?
    Çocuklara fitness ve fiziksel aktivite kavramlarını çok erken yaşlardan itibaren, esasen hareket etmeye başladıkları anda aşılayabiliriz. Bu, yoga, spor yapma veya vücutlarını hareket ettirmenin çeşitli yollarını keşfetme gibi faaliyetleri içerebilir. Çocuklar büyüdükçe, spor ve eğlenceli aktivitelere katılımı teşvik etmek faydalı olacaktır. Oyun alanından başlamak harika bir fikirdir - ister maymun çubukları ister arkadaşlarıyla futbol oynamak olsun, doğal olarak neye yöneldiklerini gözlemlemek. Tercihlerini ve ilgi alanlarını belirlemek, fitness'ı tutkularıyla uyumlu bir şekilde hayatlarına dahil etmemize olanak tanır. Sporu tanıtmak, fiziksel aktiviteyi bir çocuğun rutinine entegre etmenin özellikle keyifli bir yöntemidir.

İpuçları

  • Kas büyümesini desteklemek için iyi protein, karbonhidrat ve kalori kaynakları içeren dengeli bir diyet uygulayın. Günlük kalorinizin %10-30'unun tavuk, balık, tofu, fındık ve yumurta gibi protein kaynaklarından geldiğinden emin olun.
  • Öğrenciyseniz, lisenizde derslerden sonra egzersiz yapabileceğiniz bir spor salonu veya fitness merkezi olup olmadığını kontrol edin.

Uyarılar

  • Egzersiz yaparken ani bir ağrı hissederseniz veya bir patlama hissi duyarsanız çalışmayı bırakın, çünkü bu bir yaralanma belirtisi olabilir.
  • Ağır ağırlıkların sakatlanmalara neden olma olasılığı daha yüksek olduğundan, çocukken vücut geliştirme veya güç kaldırma egzersizlerinden kaçının.