Hula Hoop Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hula hooping eğlenmek ve arkadaşlarınızı etkilemek için harika bir yoldur. Uzman bir hula hoopçu olmak için tek yapmanız gereken pratik yapmak! Ayrıca kilo vermek ve forma girmek istiyorsanız egzersiz yapmanın harika bir yoludur. Bu makale size yeni başlayanlar için nasıl hula hoop yapılacağını ve daha eğlenceli ileri teknikleri öğretecek.

Adımlar

Yeni Başlayanlar için Hula Hooping

  1. adım 1 spor kıyafetleri giyin.
    Atletik kıyafetler giyin. Dar bir gömlek ve pantolon giyin, böylece hula hoop yapmak daha kolay olacak ve kasnak herhangi bir bol giysiye takılmayacaktır.
    • Rahat ayakkabılar da hula hoop yapmanızı kolaylaştıracaktır. Spor ayakkabısı olmak zorunda değildir ve hatta ayakkabı giymek bile isteğe bağlıdır. Hula hoop yapma girişiminizi ne etkileyecek ne de zarar verecektir.
    • Hula hoop'a takılabilecek herhangi bir bilezik veya sarkan takı takmaktan kaçının.
  2. Hula çemberini yere koyun. Yan durduğunda göğsünüze veya belinize ulaşan bir çember seçin. Daha büyük kasnaklar yeni başlayanlar için idealdir çünkü daha yavaş dönerler, bu da size kasnağın ritmine alışmak için daha fazla zaman verir.
    • Hula hoop yapmaya gerçekten kararlıysanız, sizin için en uygun olanı görmek için çeşitli ağırlık ve boyuttaki kasnakları deneyebilirsiniz.
  3. Çemberin içine adım atın. Çember yerde düz dururken içine adım atabilirsiniz, ancak çemberin arkasının yere değmesine izin verirken ellerinizi omuz genişliğinde açık tutarak çemberi ön tarafa yakın bir yerden kaldırmayı en kolay yol olarak görebilirsiniz. Kasnağı kaldırırken, ayaklarınız kasnağın arka kısmının hemen iç tarafında olacak şekilde kasnağın içine doğru adım atın.
  4. Ellerinizi kasnağın kenarlarına doğru hareket ettirin. Kasnağın kalan kısmını yerden kaldırırken ellerinizi hula kasnağının kenarlarına doğru kaydırın. Ellerinizi rahat bir mesafede birbirinden ayrı tutun.
  5. adım 5 hula çemberini bel hizanıza kadar getirin.
    Hula çemberini bel hizanıza kadar getirin. Dengeyi sağlamak için bir ayağınızı diğerinin önüne atın.
  6. adım 6 kasnağı iki elinizle sıkıca kavrayın.
    Kasnağı iki elinizle sıkıca kavrayın. Çemberi gövdenizin bir tarafına doğru gevşetin.
  7. Çemberi döndürün. Eğer sağlaksanız, çemberi saat yönünün tersine sıkıca döndürün. Solaksanız, saat yönünde döndürün.
  8. Belinizi dairesel bir hareketle hareket ettirmeye başlayın. Çember karnınızın üzerinde hareket ederken karnınızı öne doğru itin. Sırtınızdan geçerken kasnağı geri itin. Ya da belinizi küçük daireler halinde döndürebilirsiniz ve çember solunuza değdiğinde belinizi sol tarafa doğru, sağınıza değdiğinde ise sağ tarafa doğru vurabilirsiniz.
    • Sonunda gövdenizi pompalamak için mükemmel bir hareket bulacaksınız.
  9. Çemberi döndürmeye devam edin. Bırakırken belinizi dairesel hareketlerle hareket ettirmeye devam edin ve çemberin bir berber sırığı gibi belinizin etrafına dolanmasını hedefleyin.
    • Çember belinizin altına düşerse veya hatta yere düşerse, kaldırın ve tekrar deneyin.
    • Çember düştüğünde, diğer yönde döndürmeyi deneyin. Sağcılar çemberi saat yönünün tersine, solcular ise saat yönünde döndürmeyi tercih etse de, yine de sizin için en uygun olan yönü bulmalısınız. Tercih ettiğiniz yöne 'ilk yönünüz' veya 'giriş-akışınız' denir.
  10. Harekete alışırken ilk birkaç denemede çemberin düşmesini bekleyin. Sadece çemberi tekrar alın ve devam edin. Bu, talimatları takip etmek kadar hareketi hissetmekle de ilgilidir.
    • Bir hula-hooper olarak daha deneyimli hale geldiğinizde, düşen bir çemberi kurtarmak için bazı hileler keşfedebilirsiniz.
  11. İyi eğlenceler! Temel hareketi yapabildiğiniz kadar uzun süre devam ettirin.

İleri Seviye Hula Hooping

  1. Düşen bir çemberi nasıl kurtaracağınızı öğrenin. İşi kavradığınızı hissediyorsanız ve çemberi sürekli yerden almak istemiyorsanız, düşmek üzereyken çemberi kurtarmayı da öğrenebilirsiniz. Bu sizi bir profesyonel gibi gösterecek ve çemberi çok daha uzun süre döndürmenizi sağlayacaktır. İşte çember belinizin altına düşerse deneyebileceğiniz birkaç şey:
    • Dizlerinizi çemberin altına doğru bükün ve kalçanızı hızlıca iterek çemberin tekrar belinize doğru hareket etmesini sağlayın.
    • Kalçanızı çok hızlı iterken vücudunuzu çemberin akış yönüne doğru çevirin.
    • Çemberin pozisyonunu kurtarmak için vücudunuzu normalden çok daha hızlı hareket ettirin.
  2. Daha fazla hula hoop becerisinde ustalaşın. Bir hula hoopçu olarak daha deneyimli hale geldikçe, bazı yeni beceriler deneyerek hula hoop repertuarınıza ekleyebilirsiniz. İşte yapabilecekleriniz:
    • Daha hızlı hareket etme alıştırması yapın. Bunu, ağırlığınızı hisleriniz arasında daha hızlı kaydırarak veya gövdenizi daha hızlı ileri geri pompalayarak yapabilirsiniz.
    • Hula hoop yaparken hareket edin. Bunu yapmak için vücudunuzu çemberin hareket ettiği yöne doğru çevirin. Ayaklarınızı doğru yönde karıştırın.
    • 'Booty bump' hareketini deneyin. Hula hoopu belinizin etrafında hareket ettirmek yerine, poponuz boyunca hareket ettirmeyi deneyin.
    • Çemberi vücudunuzda yukarı ve aşağı hareket ettirmeyi deneyin. Deneyimli bir hulahopçu, hulahopu belinin üstünde veya altında hareket ettirebilir ve bunu yaparken hala toparlayabilir.
    • Gerçekten bir çentik atmak istiyorsanız, çemberi başınızın veya kollarınızın etrafında veya hatta sadece bir bacağınızın etrafında döndürmeyi deneyebilirsiniz. Daha hafif çemberler bu numara için daha iyi çalışır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir saat boyunca hula hoop yaparak kaç kalori yakarsınız?
    Ağırlıklı bir hula hoop (egzersiz için doğru tür) kullandığınızı ve hem hoop hareketleri hem de kollar, bacaklar ve bel etrafında bükülmeler yaptığınızı varsayarsak, bir Amerikan Egzersiz Konseyi çalışması dakikada yaklaşık 7 kalori yakacağınızı buldu. Bir saat için bu yaklaşık 420 kaloriye denk gelir - eğer bir saat boyunca devam edebilirseniz hiç de fena değil!
  • Soru
    Hula hoop kullanmak iyi bir egzersiz midir?
    Evet, özellikle bel bölgesi kaslarını sıkılaştırmak ve güçlendirmek için iyi bir egzersiz yöntemidir. Sadece eğlenmek için hula hoop yapmak bile iyi bir egzersizdir ve egzersizden keyif almak için bir bahanedir, ancak en büyük faydayı elde etmek için, iyi bir egzersiz için ağırlıklı hula hooplar kullanmak ve özellikle hula hooplar için tasarlanmış bir egzersiz rutinini takip etmek iyi bir fikirdir.
  • Soru
    Hula hoop belinizi inceltebilir mi?
    Bel bölgesindeki kaslarınızı sıkılaştırarak bunu kesinlikle yapabilir. Sadece zayıflama etkilerini elde etmek için, hem güçlenmeyi hem de tonlamayı teşvik etmek için doğru hula hoop egzersizlerini takip etmeniz gerektiğini unutmayın. Hula hoop kullanarak belinizi nasıl inceltebileceğinize dair bazı ayrıntılar için Kilo Vermek için Hula Hoop Nasıl Yapılır yazımıza göz atın.

Video

İpuçları

  • Daha büyük hulahoplar daha yavaş dönecek ve kullanımı daha kolay olacaktır. Boyu 1.80 olan bir kişi için 3,5-4' çapında olması önerilir. Daha ağır hulahopların kullanımı da daha kolay olacaktır, ancak onları yukarıda tutmakta zorlanacağınız kadar ağır olmamalıdırlar.
  • Hula hoop belinizin altına iniyorsa, kalçalarınızla çok hızlı bir şekilde yukarı kaldırın.
  • Hula hooping, geleneksel bir karın egzersizini renklendirmek için harika bir yoldur. Mekik çekmekten sıkıldıysanız, bunun yerine hula hoop yapmayı deneyin.