Çakal Nasıl Avlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Çakal, Kuzey ve Orta Amerika'da yaygın olan küçük, hepçil, köpek benzeri bir yırtıcıdır. Kuzey Amerika kıtasının kentleşmesinin ardından çakal, insan gelişiminin varlığında menzilinin ve sayısının azalmak yerine genellikle arttığı gösterilen tek hayvanlardan biri olmuştur. Bu nedenle, çakalların bazen çiftlik hayvanlarını öldürdüğü bilinmektedir. Diğer av hayvanlarıyla karşılaştırıldığında, güvenli ve aklı başında bir şekilde avlanmaları koşuluyla, çakallar için genellikle nispeten az avlanma kısıtlaması vardır. Aşağıdaki Adım 1 ile çakal avlamaya başlayın.

Adımlar

Avınız için Hazırlık

  1. adım 1 yerel avcılık yönetmeliklerini kontrol edin.
    Yerel avcılık yönetmeliklerini kontrol edin. Her avcılık faaliyetinde olduğu gibi, çakal avlarken de, hem kendinizin ve başkalarının güvenliğini sağlamak hem de bilmeden herhangi bir yasayı çiğnemediğinizden emin olmak için yerel avcılık kurallarına, düzenlemelerine ve kısıtlamalarına uymak çok önemlidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde av yasaları eyaletten eyalete farklılık gösterebilir, bu nedenle av gezinize çıkmadan önce eyaletinizdeki av yasalarını araştırın.
    • Özellikle tarım toplumlarında çakallar zararlı olarak görülebildiğinden ve nesli tükenmekte olan bir tür olmadığından, çakalların avlanması konusunda genellikle çok az kısıtlama vardır. Bununla birlikte, bazen çakalları avlamanıza izin verilen yollarla ilgili kısıtlamalar vardır. Örneğin, Batı Virginia'da avlayabileceğiniz çakal sayısında bir sınırlama olmamasına rağmen, çakal avlamak için sadece .22 kalibre veya daha küçük mühimmat yasaldır.
    • Hangi bölgelerin güvenli ve yasal olduğu konusunda şüpheniz varsa, ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi'nin online av sahası bulucuEyalet, posta kodu ve av türüne göre arama yapmanızı sağlar.
  2. adım 2 çakalları nerede arayacağınızı bilin.
    Çakalları nerede arayacağınızı bilin. Çakallar Kuzey ve Orta Amerika'nın büyük bölümünde yaygındır. Başlangıçta çoğunlukla çayırlarda, otlaklarda ve çöllerde yaşamış olsalar da, çakal artık neredeyse her yerde yaşamaya adapte olmuştur - şehirleşmiş, metropol alanlarda bile. Çakalları bulmak için en iyi seçenek, onları vahşi avlarının (küçük av hayvanları, kuşlar, fareler, vb.) yaşadığı yerlerde aramaktır. Tarlalar, çalılık dereler, nehir yatakları ve açık ormanlar avlanmak için iyi yerlerdir.
    • Hayvan zararlısı oldukları için, çoğu çiftçi tarım arazilerinde de çakal avlamanıza izin vermekten mutluluk duyacaktır.
  3. adım 3 avınıza uygun bir silah getirin.
    Avınıza uygun bir silah getirin. Çakallar en fazla 50 kilo ağırlığında olduğundan, bir çakal yakalamak için büyük kalibreli bir silaha ihtiyacınız olmayacaktır. Aslında, yukarıda belirtildiği gibi, bazı yargı bölgelerinde büyük kalibreli silahlarla çakal avlamak yasa dışıdır. Düz atış yapan .22 tüfekler çakal avı için iyi seçimlerdir. Ormanlık alanlarda veya gece gibi daha kısa menzilli durumlarda, av tüfekleri de iyi çalışabilir (yasal olduğu yerlerde). Geyik boyutundaki tüfekler de zor durumlarda işe yarayacaktır.
    • Av tüfeklerinde, 35 yarda (32,0 m) mesafeye kadar sıkı bir dağılıma sahip 12 kalibrelik bir tüfek tercih edin.

Bir Çakalı Yakalamak

  1. adım 1 avınızda sessiz kalın.
    Avınız sırasında sessiz kalın. Çakallar, keskin işitme ve görme yeteneğine sahip kurnaz hayvanlar olarak ün yapmıştır. İnsan etkileşimine alışkın olmadıkları sürece, geldiğinizi duyduklarında kaçmaları muhtemeldir. Bu nedenle, avınızda mümkün olduğunca sessiz olmanız önemlidir. Aşağıda, av gezinizde çıkardığınız sesi azaltmanın birkaç kolay yolunu bulabilirsiniz:
    • Sahaya vardığınızda arabanızın kapılarını çarpmayın.
    • Ekipmanınızla birlikte hareket ederken çıkardığınız gürültüyü azaltmaya çalışın. Örneğin, yürürken iki sert metalik nesnenin (silahınızın dürbünü ve dürbününüz gibi) birbirine çarpmasına izin vermeyin.
    • Eğer ortaklarınızla avlanıyorsanız, rahatça konuşmayın. İletişim kurmanız gerekiyorsa, ortaklarınızın yanınıza gelmesini sağlayın, böylece kısık bir sesle veya fısıltıyla konuşabilirsiniz.
    • İyi bir pozisyona yerleştikten sonra hareketsiz kalın, sadece yeni bir nokta denemeye karar verdiğinizde hareket etmek için kalkın. Pozisyonunuzu aldıktan sonra, herhangi bir çağrı yapmadan önce 5-15 dakika sessizlik içinde beklemek isteyebilirsiniz.
  2. adım 2 avlanma alanınıza gizlice yaklaşın.
    Avlanma alanınıza gizlice yaklaşın. Avınız sırasında çıkardığınız gürültü miktarını en aza indirmenin yanı sıra, görsel profilinizi (ve kokunuzu) mümkün olduğunca azaltmak önemlidir. Kullanabileceğiniz doğal örtüyü kullanın; tepelerin, ağaç hatlarının ve kaya oluşumlarının arkasında kalın. Açıklıklar ve tepeler gibi kolayca görülebileceğiniz yerlerden kaçının. Rüzgar izin verdiğinde, bir çakalın kokunuzu tespit etme olasılığını en aza indirmek için avlanma alanınıza rüzgarın altından yaklaşmaya çalışın.
    • Son olarak, uçurumlar, nehirler ve yollar gibi doğal ve yapay engelleri avantajınıza kullanın. Bunları arkanızda tutmak, çakalların arkanızdan dolanamayacağını ya da dolanırlarsa da oldukça görünür olacaklarını garanti eder.
  3. adım 3 çakal varlığının işaretlerini arayın.
    Çakal varlığının işaretlerini arayın. Her ne kadar zor ve kurnaz olsalar da, tüm hayvanlar gibi çakallar da varlıklarını belli eden işaretler bırakırlar. Çakal işaretleri şunları içerir:
    • Çakal izleri - bir köpeğinkine benzer küçük izler. Çakalın yaklaşık 2-3 inç (5,1-7,6 cm) uzunluğunda ve 1,5-2,5 inç (3,8-6,4 cm) genişliğindeki ön ayaklarından gelen izler, genellikle yaklaşık 1,75-3 inç (4,4-7,6 cm) uzunluğunda ve 1,3-2 inç (3,3-5,1 cm) genişliğinde olan arka ayaklarından gelen izlerden biraz daha büyüktür.
    • Çakal sesleri - köpek benzeri havlamalar, ulumalar ve havlamalar. Özellikle şafak vakti ve alacakaranlıkta yaygındır.
    • Çakal pislikleri (dışkıları). Çakallar dışkılarından oluşan küçük yığınları diğer hayvanların (ve insanların) bulabileceği belirgin yerlere bırakmayı sever. Dışkılar yakın zamanda öldürülen hayvanların kürklerini içerebilir.
  4. adım 4 i̇yi bir atış pozisyonu bulun.
    İyi bir atış pozisyonu bulun. Çakal avlarken, rahatça hareketsiz kalabileceğiniz ve bir seferde yarım saatten fazla bir süre gözünüzü açık tutabileceğiniz iyi gizlenmiş bir konum bulmak isteyeceksiniz. İdeal atış pozisyonları iyi bir siper, rahatça oturabileceğiniz veya uzanabileceğiniz yeterli alan, önünüzdeki alanı net bir şekilde görebileceğiniz ve/veya silahınızı sabitleyebileceğiniz bir yer sunar. Kayalık çıkıntıları, tümsekleri, küçük sırtları veya bir tarlanın kenarındaki bitki örtüsünü arayın. İyi bir yer bulduğunuzda, yerleşin ve sessiz kalın, çakallara en iyi atış yapacağınız yönü tarayın.
    • Kamuflaj, atış pozisyonunuzda kendinizi ihtiyatlı çakallardan gizlemenize yardımcı olabilir. Yolculuğunuza çıkmadan önce kaliteli bir av kamuflajı setine yatırım yapmayı düşünün.
  5. adım 5 15 dakika bekleyin, sonra bir çağrı kullanın.
    15 dakika bekleyin, sonra bir çağrı kullanın. Atış pozisyonunuza yerleştikten sonra, önünüzdeki alanda herhangi bir hareket belirtisi aramaya devam ederken kısa bir süre hareketsiz ve sessiz kalın. Yaklaşık 15 dakika sonra hiçbir şey görülmezse çağrı kullanın. Çağrılar, belirli hayvanların seslerini taklit eden küçük aletlerdir - bunları herhangi bir av dükkanında bulabilmeniz gerekir. Çakalları cezbetmek için en iyi seçeneğiniz, avlarının tehlike seslerini ve çakalların kendi iletişimsel uluma ve yuhlamalarını taklit eden çağrılar kullanmaktır.
    • Tavşan ciyaklamalarının işe yaradığı bildirilmiştir, ancak elinizin altında başka tehlike çağrıları da bulundurmak isteyebilirsiniz, böylece bunlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Bölgede yaygın olan küçük av türlerine göre, avlandığınız yere ve yılın zamanına uygun çağrıları kullanmaya çalışın.
  6. adım 6 bekleyin.
    Bekleyin. Çoğu av türünde olduğu gibi, çakal avı da bir bekleme oyunudur. Sabırlı olun - çakalların kendilerini hemen göstermeleri pek olası değildir. Çağrılarınızı yaptıktan sonra, başka bir çağrı yapmadan önce 15-20 dakika bekleyin. Her birinin etkinliğini test etmek için farklı çağrılarınız arasında geçiş yapmak isteyebilirsiniz. Çağrılar arasında tetikte olun ve hareket belirtileri arayın.
    • Herhangi bir başarı elde edemiyorsanız, 10 dakika daha bekleyin, sonra oradan ayrılın ve başka bir bölgeye geçin. Avcının tam ayrılmaya hazırlandığı sırada avın kendini göstermesi bir av batıl inancıdır.
  7. adım 7 yem veya tuzak kullanın (isteğe bağlı olarak).
    Yem veya yem kullanın (isteğe bağlı olarak). Çakalları atış menziline çekmekte zorlanıyorsanız, yapay bir yem (eski bir doldurulmuş hayvan veya piyasada satılan bir yem gibi) veya gerçek bir ölü hayvan (tavşanlar iyi sonuç verir.) kullanmayı düşünün. Yeminizi veya tuzağınızı saklandığınız yerden ideal bir atış mesafesine yerleştirin, ardından saklandığınız yere dönün ve bekleyin. Mümkünse, yem veya tuzağınızla eşleşen bir imdat çağrısı kullanın.

Yakalanmış Bir Çakaldan En İyi Şekilde Faydalanmak

  1. adım 1 temiz bir öldürme atışı yapın.
    Temiz bir öldürme atışı yapın. Birçok avcı çakalları etleri için öldürse de, bazıları postlarının yumuşaklığı ve güzelliği için ödüllendirir. Çakalları hem kürkleri hem de etleri için avlamayı düşünüyorsanız, her çakalı tek ve temiz bir atışla öldürmeyi planlayın. Bu ikili bir amaca hizmet eder - sadece kürke verilen zararı en aza indirmekle kalmaz, aynı zamanda çakalın ölmeden önce kaçıp saklanma, avı boşa harcama ve sizi etsiz bırakma olasılığını da en aza indirir.
    • Çakalı tek atışta hızlıca öldürme şansını en iyi şekilde elde etmek için hayati organlarına, özellikle de kalbine ve/veya akciğerlerine nişan alın. Bir çakalın hayati organları gövdesinin oldukça ilerisindedir - küçük kalbi gövdenin alt kısmında hayvanın ön ayaklarının hemen önünde yer alırken, daha büyük akciğerleri kalbin biraz üstünde ve arkasındadır. Çakalın ön ayaklarından birinin üzerindeki bölgeye yapılan bir atış muhtemelen bu organlardan birine isabet edecektir.
      • Kafaya yapılan bir atış da bir çakalı tek atışta öldürme olasılığı çok yüksektir. Ancak çakalların kafaları oldukça küçük ve vurulması zor olabilir.
    • Bir çakalın postunu istemiyorsanız bile (örneğin, hayvanı sadece eti için öldürüyorsanız), temiz bir öldürme atışı yapmaya çalışın. Bir hayvanın hayati organlarına yapılan atışlar, bir hayvanı öldürmenin en hızlı ve en insancıl yoludur. Dağınık öldürmeler ölmekte olan bir hayvanın acısını uzatabilir.
  2. adım 2 çakalın öldüğünden emin olun.
    Çakalın öldüğünden emin olun. Vurduğunuz çakala yaklaşırken nefes alıp almadığına ya da hareket edip etmediğine bakın. Yaralanmış ancak tamamen ölmemiş bir çakalın acısına, kafasına sıkılan bir kurşunla (ya da yeteneklerinize çok güveniyorsanız boğazını keserek) mümkün olduğunca çabuk son verilmelidir. Yaralı çakalların etrafında dikkatli olun - yetişkin bir insanın bir çakal tarafından öldürülmesi pek olası olmasa da (ölmek üzere olanı bir kenara bırakın), ısırması mümkün olabilir.
    • Şans eseri bir çakal tarafından ısırılırsanız, tıbbi yardım alın. Ciddi şekilde yaralanmamış olsanız bile, ısırığın herhangi bir hastalık taşımadığından emin olmak için bir doktora görünmek isteyeceksiniz.
  3. adım 3 öldürdükten sonra hızlı hareket edin.
    Öldürdükten sonra hızlı hareket edin. Tüm av hayvanlarında olduğu gibi, bir çakal öldürüldükten sonra da zaman önemlidir, çünkü hayvanın vücudu öldükten sonra bakterileri çekmeye başlayacaktır. Neredeyse tüm avcılık kaynakları, en iyi koruma şansı için öldürülen bir hayvanın öldürüldükten hemen sonra sahada giydirilmesini önermektedir. Çılgınca davranmaya gerek olmasa da, bir çakalın etini almakla ilgileniyorsanız, genel tazeliğini sağlamak için hayvanı olabildiğince çabuk tarlada giydirmeye veya derisini yüzmeye başlamak en iyisidir.
    • Çakalı avladığınız hava ve ortam, ne kadar hızlı hareket etmeniz gerektiği konusunda bir fark yaratacaktır - genellikle daha soğuk sıcaklıklar ölü hayvanların daha uzun süre 'kalmasına' izin verir.
  4. adım 4 çakalı sahada giydirin ve/veya derisini yüzün.
    Çakalı sahada giydirin ve/veya derisini yüzün. Saha giydirmesi, ölü bir hayvanın iç organlarının çıkarılmasını ve geriye sadece et, iskelet ve derinin bırakılmasını içeren, çoğu av türünde yaygın olan bir tekniktir. Saha giydirmesi, hayvanın iç organlarının kokusunu ve pisliğini ortadan kaldırmak, hayvan karkasının ağırlığını azaltmak ve çoğu avcının ilgilendiği hayvansal ürünlerin (et, post vb.) mümkün olduğunca temiz olmasını sağlamak için yapılır. - mümkün olduğunca temiz olmasını sağlamaktır. Saha giydirme işlemi yerde yapılabilir, ancak çakalın bir ağaca ya da sağlam bir direğe asılması çok daha kolay olabilir. Hayvanın iç organları çıkarıldıktan sonra derisini çıkarabilir ya da alternatif olarak ölü çakalı hemen asıp derisini yüzerek karkasını, organlarını ve her şeyini bırakabilirsiniz. Tarlada bıraktığınız hayvan parçaları çürüyecek ya da diğer hayvanlar tarafından yenecektir.
    • Çakallar küçük ve hafif oldukları için tarlada kolaylıkla derileri yüzülebilir. Bununla birlikte, çakalınızı arazide giydirdiyseniz ve soğuk havada avlanıyorsanız ya da karkasını makul bir süre içinde soğuk bir yere götürebiliyorsanız, derisini yüzmek için hayvanı eve de taşıyabilirsiniz.
    • Bir çakalın derisini nasıl yüzmeyi seçerseniz seçin, hayvandan hastalık ve/veya parazit yayılmasını önlemek için daha sonra kendinizi dikkatlice temizlediğinizden emin olun.
  • Kafasına sıkılan bir kurşunun da bir çakalı tek atışta öldürme olasılığı çok yüksektir. Ancak çakalların kafaları oldukça küçük ve vurulması zor olabilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    İnsanlar neden çakallara bunu yapıyor?
    Çünkü çakallar genellikle tarım toplumunda zararlı olarak görülür ve değerli çiftlik hayvanlarını öldürürler.
  • Soru
    Çakalların nerede olduğunu nasıl bilebilirim?
    Geçmişte görüldükleri yasal avlanma alanlarına giderek başlayın. Bunun dışında, onları kendiniz bulmak zorundasınız.
  • Soru
    Bir çakal kuduz olabilir mi?
    Evet, çakallar kuduz taşıyabilir.

Video

İpuçları

  • Atış yapmanız gereken silahlar .17hmr,.204,.222,.223 veya 22-250'dir.
  • Etrafınızı görebilmek için yüksek bir yerden atış yapmalısınız.
  • Silahınızı uzun menzil için nişan almalısınız çünkü çakallar genellikle oldukça zekidir.

Uyarılar

  • Eğer bir çakalı yaralarsanız 45 dakikadan fazla bekleyin. Ancak öldüğünden emin olun. Bir hayvanı ölümcül şekilde yaralı bırakmak çok zalimcedir.
  • Silahınıza çok dikkat edin. İnsanlar kendilerini vurmuş, ellerini, ayaklarını ve parmaklarını koparmıştır. Bir silah birini kolayca öldürebilir. Silahlar insanları felç etti ve öldürdü.
  • Bir çakalı sadece kürkü için öldürmeyin. Bu zalimce ve gereksizdir ve hala yumuşak, güzel bir malzeme sağlayan birçok insancıl alternatif vardır.