Buz Pateni Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Buz üzerinde paten kaymak göz korkutucu görünse de, doğru ekipman ve biraz sabırla paten kaymayı öğrenebilirsiniz. Buz üzerinde güvende olacağınızdan emin olmak için doğru malzemeyi seçin. Birkaç temel hareket öğrenin. Tekniğiniz üzerinde çalışın. Kendinizi artistik patinaj öğrenmeye adadıysanız, ders alın.

Adımlar

Doğru Malzemeler Nasıl Seçilir?

  1. adım 1 daha hafif kıyafetler giyin.1Daha hafif kıyafetler giyin. Buz pateni yaparken, içinde hareket etmesi kolay ve ıslandığında ağırlaşmayacak giysiler giyin. Buz pateni egzersizdir, bu nedenle hareket ettiğinizde vücudunuz ısınacak ve buz üzerinde üşümenizi önleyecektir. Mayo, tayt veya tozluklarla birlikte vücuda oturan bir üst tercih edin.
    • Açık hava pistinde paten yapıyorsanız, benzer kıyafetler giyin. Ancak, biraz daha kalın kumaşlar seçmek veya katmanlar eklemek isteyebilirsiniz. Örneğin, vücuda oturan bir kazağın altına hafif bir atlet giyin.
  2. adım 2 vücuda oturan bir kazak veya hafif bir palto giyin.2Kalıplı bir kazak veya hafif bir palto giyin. Başlangıç hareketleri sırasında çok fazla hareket etmeyeceğiniz için hafif bir ceket veya palto tercih edin. Bu, terlemeniz durumunda giyip çıkarması kolay bir kıyafet olmalı ve buz üzerindeki hareketlerinizin önüne geçmeyecek kadar hafif ve hareket ettirilebilir olmalıdır.
    • Örneğin, vücuda oturan bir kazak buz pateni kıyafeti için harika bir seçimdir.
  3. adım 3 tam oturan patenler bulun.3Doğru şekilde oturan patenleri bulun. Patenler rahatlık için uygun olmalıdır ve çoğu ayakkabı numarasında mevcuttur. Buz patenine ilk başladığınızda, buz pateni kiralayabilirsiniz. Bu, size neyin uygun olduğunu bulmak için farklı markaları ve bedenleri keşfetmenizi sağlar. Profesyonel bir mağazaya gidin ve orada ayağınıza uygun hale getirin.
  4. adım 4 çorap veya tayt giyin.4Çorap veya tayt giyin. Ayaklarınızı sıcak tutmak için paten taytı ya da mikrofiber çorap giyin. Sizi sıcak tutmak için ayaklarınızın mümkün olduğunca az neme maruz kalması önemlidir. Paten yaparken tayt veya mikrofiber bezler kullanın.
    • Pamuklu çorap giymeyin. Bu çoraplar nemi iyi emmez ve ayaklarınızı soğuk bırakır.
  5. adım 5 güvenliğiniz için bir kask takın.5Güvenliğiniz için bir kask takın. Bu, buzda düşerseniz başınızın yaralanmasını önleyecektir.

Temel Bilgiler Nasıl Öğrenilir

  1. adım 1 düşme alıştırması yapın.1Düşme alıştırması yapın. Düşmek sporun bir parçasıdır, bu nedenle bunun olması doğaldır. Doğru teknikle düşmek sakatlanmanızı önleyecektir. Yapmanız gereken ilk şey düşme alıştırması yapmaktır. Düzgün bir şekilde düşmek için, dengenizi kaybettiğinizi hissettiğinizde aşağıdakileri yapın:
    • Düşmeniz gerektiğini düşünüyorsanız, dizlerinizi bükün ve çömelerek eğilme pozisyonu alın.
    • Öne doğru eğilerek yana doğru düşün ve ellerinizi kucağınıza koyun. Düşer düşmez ellerinizin ve dizlerinizin üzerine yuvarlanın.
    • Ayaklarınızı teker teker ellerinizin arasına yerleştirin. Ardından, kendinizi yavaşça yukarı itin.
  2. adım 2 durmayı öğrenin.2Durmayı öğrenin. Pistte patenle kayma, kayma ve vuruş yapma konusunda rahat olduğunuzda, nasıl duracağınızı bilmeniz gerekir. Ayaklarınız bir arada olacak şekilde durun. Paten yaparken ayaklarınızı birbirinden ayırın ve bir pateninizi yana doğru uzatın. Bu, buzun bir kısmını buzdan itecek ve vücudunuzun durmasına neden olacaktır. Bu hareket kayak yapmaya benzer.
  3. adım 3 biraz temel kayma hareketi yapın.3Bazı temel kayma hareketleri yapın. Kayma, buz üzerinde patene geçiş yapmanıza yardımcı olacak bir yürüyüş şeklidir. İki adım ileri yürüyün ve vücudunuzun hafifçe öne doğru kaymasına izin verin. Kendinizi rahat hissedene kadar bunu yapın. Ardından, süzülürken bir ayağınızı kaldırmaya başlayın.
    • Artistik patinajda bir ayağınızı kaldırırken diğerini kaldırırsınız. Kayma, bu duyguyla rahat olmanıza yardımcı olur.
  4. adım 4 vuruş yapmayı deneyin.4 Vuruş yapmayı deneyin. Vuruş, hareketi daha uzun süre uzatmanız dışında kayma ile aynıdır. Yürüyüşten sonra, süzülürken bir ayağınızı kaldırın, o ayağınızı indirin ve diğerini kaldırın. Bu, temel paten kaymanın temelidir. Kendinizi rahat hissedene kadar işlemi tekrarlayın.
  5. adım 5 swizzle yapın.5Çevirmeler yapın. Kaymaya başladıktan sonra topuklarınızı birleştirin. Ardından ayaklarınızı birbirinden ayırın. Bundan sonra ayak parmaklarınızı birleştirin. Buzda kum saatine benzeyen bir iz bırakarak bu hareketi tekrarlayın.
    • Swizzles, paten kaymanın genel hareketlerinden geçmenize yardımcı olur, ancak ayaklarınızı buzun üzerinde tutar.
    • Harekette kendinizi tamamen rahat hissedene kadar swizzle pratiği yapmaya devam edin. Sonunda, paten kayarken patenlerinizi dönüşümlü olarak buzdan kaldırmaya başlayabilirsiniz.

Doğru Teknik Nasıl Kullanılır

  1. adım 1 önce ısının.1Önce ısının. Paten kaymadan önce hızlı bir ısınma yapmalısınız. Bu, vücudunuz soğuğa alışkın olmayabileceği için buz üzerindeyken ağrımanızı önlemeye yardımcı olacaktır. İlk başta, hava nedeniyle kramplar daha sık olabilir. Paten kaymadan önce ısınmak için her iki bacağınızı da pistteki bariyerlerin üzerine uzatmanız yeterlidir.
  2. adım 2 aşağı bakmayın.2Yere bakmayın. İlk başta, doğru hareketleri yaptığınızdan emin olmak için bacaklarınıza bakma eğiliminde olabilirsiniz. Bu aslında daha iyi kaymanıza yardımcı olmaz ve aslında kazalara neden olabilir. Buz üzerinde kimseyle çarpışmamak için başınızı yukarıda tuttuğunuzdan emin olun.
  3. adım 3 kayarken öne doğru eğilin.3Kayarken öne doğru eğilin. Paten kayarken daima hafifçe öne doğru eğilin. Dizlerinizi bükün ve ağırlığınızı ileride tutun. Geriye doğru eğilmek buz üzerinde geriye doğru düşmenize neden olabilir.
  4. adım 4 sık sık pratik yapın.4Sık sık pratik yapın. Buz pateni zordur ve yıllar süren pratik gerektirir. İlk başta bunalmış hissetseniz de haftada birkaç kez pratik yapın. Eninde sonunda artistik buz patenine alışacaksınız.
    • Kendinizi gözlemleyemediğiniz için kendi tekniğinizi değerlendirmek zordur. Bölgenizde fiyat aralığınıza uygun profesyonel dersler bulup bulamayacağınıza bakın. İnternete bakabilir veya yerel pistinizde el ilanları arayabilirsiniz.

Topluluk Soru-Cevapları

  • SoruBuza ilk çıktığımda anksiyete krizi geçirdim. Ne yardımcı olabilir? Buz pateni konusunda kendine güvenen ve size yardımcı olabilecek bir arkadaşınız veya aile üyenizle gitmeyi deneyin.
  • SoruUzun süre buz pateni yapmazsanız buz patenini unutur musunuz yoksa her şeyi hatırlar mısınız? Bir süredir buz pateni yapmadıysanız, tekrar başlamak biraz zaman alabilir, ancak zamanla kas hafızanız devreye girecektir. Başlangıçta zor olabilir, ancak ilk kez kaymaya başladığınızdan daha kolay bir şekilde aksiyonu yakalayacağınızı göreceksiniz. Geçmişte ne kadar çok paten kaymışsanız, büyük olasılıkla o kadar çok şey hatırlayacaksınız - Bu konuda çok fazla deneyiminiz varsa, o kadar hızlı geri gelecektir.
  • SoruBuz üzerinde nasıl dönerim? Yavaşça durun, ardından vücudunuzu gitmek istediğiniz yöne doğru çevirin. Öndeki pateninizle gitmek istediğiniz yöne doğru itin, ardından oraya doğru süzülün.

Video

İpuçları

  • Düştüğünüzde alt tarafınızın üzerine inmeye çalışın. Öne doğru düşerseniz, düşüşünüzü yakalamak için ellerinizi uzatmayın, yoksa bileklerinizi kırabilirsiniz.
  • Düşmekten korkmayın, bununla yüzleşin, düşeceksiniz ama bunun cesaretinizi kırmasına izin vermeyin.
  • Sadece patenlerin üzerinde takılmak veya bir arkadaşınızla konuşurken gevşek bir şekilde kaymak, endişelerinizi yatıştırmak ve paten üzerinde daha rahat olmanızı sağlamak için iyi bir yoldur.

Uyarılar

  • Pistteki diğer patencilere karşı dikkatli olun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Patenler
  • Rink
  • Dış Mekan Kıyafetleri