Buz Pateni Nasıl Geriye Doğru Kayılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Geriye doğru kaymak artistik patenciler ve hokey oyuncuları için çok önemlidir, ancak buz üzerinde rahat hissetmek isteyen herkes için de yararlıdır. Geriye doğru kaymak zor olmasa da rahat bir denge, hız ve dönüş biraz pratik gerektirir. Başlangıçta muhtemelen düşecek olsanız da, kısa sürede geriye doğru buz pateni yapmak için formunuz üzerinde çalışmaya devam edin.

Adımlar

Geriye Doğru Paten

  1. adım 1 ayak parmaklarınızı içe doğru çevirin ve geriye doğru hareket etmek için patenlerinizle kavisler çizin.
    Ayak parmaklarınızı içe doğru çevirin ve geriye doğru hareket etmek için patenlerinizle kavisler çizin. Geriye doğru kaymanın temel fikri kolaydır - patenlerinizin dış taraflarını ileri ve dışarı doğru itersiniz, vücudunuzun merkezine doğru geri kıvrılır ve tekrarlarsınız. Eğer patenleriniz buz üzerinde çizim yapabilseydi, bir çocuğun okyanus çizimi gibi yüzey boyunca kıvrımlı dalgalar çizerlerdi.
    • Geriye doğru hareket ederken her bir patenin bir 'S' şekli oluşturduğunu düşünün
  2. adım 2 dizlerinizi bükün.
    Dizlerinizi bükün. Eğer dik duruyorsanız geriye doğru kayamazsınız. Dizlerinizi hafifçe bükerek poponuzun buza yaklaşmasını sağlayın. Gövdeniz bir sandalyede oturuyormuşsunuz gibi dik olmalıdır.
    • Bu işte ustalaştıkça, her bir pateni rahatça kaldırıp geri koyabilmelisiniz, ancak başlangıçta yapmanız gereken onları buzun üzerinde tutmaktır.
    • Başlarken denge için duvarı veya bir hokey sopasını kullanmak en kolayıdır.
  3. adım 3 patenlerinizi omuz genişliğinde açık tutun.
    Patenlerinizi omuz genişliğinde açık tutun. Patenleriniz doğrudan önünüzü gösterecek ve omuzlarınız ayak bileklerinizin üzerinde düz bir çizgi halinde olacaktır. Bu, geriye doğru kayarken 'merkezinizdir'. Patenleriniz omuz genişliğinde açıkken, gereken güç ve kuvvete sahip olursunuz. Denge için iki elinizle duvara tutunun.
  4. adım 4 geriye doğru hareket etmeye başlamak için bir duvarı itin.
    Geriye doğru hareket etmeye başlamak için bir duvarı itin. Geriye doğru hareket etmeye alışırken dizlerinizi bükmeye ve sırtınızı düz tutmaya odaklanın. Sizin için daha rahatsa, denge için bir hokey sopasına yaslanın.
    • Hokey sopanız yoksa ellerinizi dizlerinizin üzerine koyun.
  5. adım 5 geriye doğru kayarken ayak parmaklarınızı içe doğru açın.
    Geriye doğru kayarken ayak parmaklarınızı içe doğru açın. Ayak parmaklarınızı yavaşça birbirine bakacak şekilde çevirin ve patenleriniz dışa doğru hareket ederken ayaklarınızın ayrılmaya başladığını hissedeceksiniz. Geriye doğru kaymayı topuklarınızla liderlik etmek olarak düşünün - ayak parmaklarınız içe doğru dönerken, topuklarınız sola ve sağa doğru döner ve pateninizin geri kalanı onu takip eder.
    • Bunun büyük bir açı olması gerekmez. Ayaklarınızı hafifçe açmanız bile işe yarayacaktır.
    • Bu 'S' şeklinizin başlangıcıdır.
  6. adım 6 bacaklarınız birbirinden ayrılırken topuklarınızı içe doğru açın.
    Bacaklarınız birbirinden ayrılırken topuklarınızı içe doğru eğin. Genellikle insanların kendilerini en rahatsız hissettikleri yer burasıdır - bacaklarınız birbirinden ayrılır ve ayak parmaklarınız içeri dönük olduğu sürece ayrılmaya devam edecektir. Patenlerinizi de topuklarınız vücudunuza doğru dönecek şekilde çevirin. Bunu yaparken bacaklarınızın tekrar bir araya geldiğini hissedeceksiniz.
    • Yine, bunun büyük bir açı olması gerekmez. Sadece ayaklarınızı yeterince çevirin, böylece bacaklarınızın birlikte kaydığını hissedersiniz.
  7. adım 7 ayaklarınızı vücudunuzun merkezine geri çekmek için iç bacağınızdaki kasları kullanın.
    Ayaklarınızı vücudunuzun merkezine geri çekmek için iç bacağınızdaki kasları kullanın. Topuklarınız merkeze doğru dönerken, patenlerinizi ortaya geri getirmek için kasık kaslarınızı kullanın. Onları bu kadar yaklaştırmayacak olsanız da, topuklarınızı birbirine vurmaya çalıştığınızı hayal edin.
    • Bu, 'S' harfinizin orta noktasıdır.
    • Dizlerinizi bükülü tutmaya odaklanın - bu, patenlerinizi kontrol etmek için gereken güç ve esneklik konusunda size yardımcı olacaktır.
  8. 8. adım ayaklarınızı dışa doğru kavislendirin.
    Ayaklarınızı tekrar dışa doğru kıvırın. Başlangıç pozisyonunuza ulaştığınızda, ayaklar kabaca omuz genişliğinde açık, eğrinizi tekrarlama zamanı. Ayak parmaklarınız tekrar içe bakacak şekilde ayaklarınızı çevirin, ardından yana doğru kaymaya başlamalarına izin verin. Tekrar içeri çekin ve tekrarlayın -- bunlar yapmanız gereken 'S' şeklindeki kavislerdir.
  9. adım 9 ağırlığınızı ayaklarınızın üzerinde tutun.
    Ağırlığınızı ayaklarınızın üzerinde tutun. İnsanların yaptığı en yaygın hatalardan biri, vücutları ayak parmaklarının üzerinde olacak şekilde çok fazla öne eğilmektir. Tüm süre boyunca atletik duruşunuzu korumaya odaklanın. İyi bir ipucu, ellerinizi dizlerinizin üzerine koyarak sizi desteklemek ve öne eğilmenizi önlemek için kullanmaktır.
  10. adım 10 yapmaya devam edin
    Geriye doğru sorunsuzca hareket etmek için 'S' eğrileri yapmaya devam edin. 'S' eğrisi paten üzerinde geriye doğru hareket etmenin en basit yoludur. Biraz ivme kazandıktan sonra, geriye doğru kaymak için 'S' şeklini tekrarlamaya devam edin ve her bölümden yumuşak bir şekilde geçmeye çalışın.
    • Duvar boyunca başlayın - dizler bükülü ve sırt düz.
    • Biraz ivme kazanmak için duvarı itin.
    • Ayak parmaklarınızı içeri çevirin ve ayaklarınızı birbirinden ayırın.
    • Ayak parmaklarınızı dışarı çevirip içeri çekerek bacaklarınızı tekrar bir araya getirin.
    • Ayaklarınız birbirine yaklaşırken ayak parmaklarınızı tekrar ortaya doğru çevirin.
    • Geriye doğru kaymak için tekrarlayın.

'C' Kesimini Öğrenme

  1. 1. adım kullanın
    Geriye doğru hızla kaymak için 'C' kesimini kullanın. Patenleriniz buzda küçük C şekilleri oluşturduğu için bu adı alan 'C' kesimi, hızla geriye doğru kaymanın en yaygın yoludur. Dizleriniz bükülü ve gövdeniz dik bir şekilde patenlerinizi dışarı doğru iter ve ardından yumuşak bir şekilde içeri doğru kavis verirsiniz.
    • Çalışmaya başlarken dengenize yardımcı olması için bir duvarın yanında durun veya bir hokey sopasına yaslanın.
  2. adım 2 dizlerinizi atletik bir pozisyonda bükün.
    Dizlerinizi atletik bir pozisyonda bükün. Ayaklarınızı hızlıca hareket ettirebilmek için dizlerinizi rahatça bükün. Bacaklarınız düzken harekete geçmek zordur. Patenlerinizi kolayca kaldırabilmeli ve dengede durabilmelisiniz. İyi bir atletik duruş için:
    • Dizler bükülü.
    • Gövde dik, kambur değil.
    • Sırt düz.
    • Omuzlar rahat.
  3. adım 3 patenleriniz omuz genişliğinde açık olacak şekilde öne doğru bakın.
    Patenleriniz omuz genişliğinde açık olacak şekilde öne doğru dönün. Patenlerinizi önünüze doğru çevirin ve rahatça denge kurup kayabilmeniz için yaklaşık omuz genişliğinde açık tutun.
  4. adım 4 geriye doğru küçük adımlar atın.
    Geriye doğru küçük adımlar atın. Sanki bir şeyden yavaşça uzaklaşıyormuş gibi ayaklarınızı karıştırın. Her küçük adımda kendinizi geriye doğru ittiğinizi düşünün ve geriye doğru ivme kazanın.
    • Başlamak için bir duvarı da itebilirsiniz.
  5. adım 5 ayak parmaklarınızı içe doğru çevirin.
    Ayak parmaklarınızı içe doğru çevirin. Geriye doğru kayarken, patenlerinizin uçlarını hafifçe birbirlerine doğru tutun. Doğal olarak geriye doğru daha hızlı hareket etmeye başlamalısınız.
  6. adım 6 sağ ayağınızla sağa doğru itin.
    Sağ ayağınızla sağa doğru itin. Ayak parmaklarınız içe bakarken, vücudunuzdan dışarı ve uzağa doğru itin. Bu 'C' şeklinin üst yarısıdır. Sanki pateninizle yerden bir şey süpürmeye çalışıyormuşsunuz gibi bıçağınızın ortasından itin.
  7. adım 7 sağ topuğunuzu merkeze doğru geri çekin.
    Sağ topuğunuzu merkeze doğru geri çekin. Topuğunuzla ilerleyerek pateninizi vücudunuzun merkezine geri getirin. Dışarı ve yana doğru ittikten sonra topuğunuzu sol ayağınıza bakacak şekilde çevirin. Dönerken ayak parmaklarınız öne bakacak şekilde dönecek ve 'C' şeklini tamamlayacaktır.
    • Ayağınız her iki paten de öne bakacak şekilde başladığı yere geri dönmelidir.
  8. adım 8 sağ pateninizi düzeltin.
    Sağ pateninizi düzeltin. 'C' şeklini tamamladıktan sonra, sağ pateninizi öne bakacak şekilde çevirin ve başlangıç pozisyonuna geri dönün.
  9. adım 9 sol ayağınızla öne ve sola doğru itin.
    Sol ayağınızla ileri ve sola doğru itin. Sağ ayağınızı merkeze döndürürken, diğer ayağınızla dışarı ve ileri doğru iterek 'C' şeklini başlatın. Merkeze geri dönün ve ivme kazanmak için her ayağınızı değiştirerek tekrarlayın.
  10. adım 10 hızlı, güçlü kesmelerle hepsini bir araya getirin.
    Hızlı, güçlü kesmelerle her şeyi bir araya getirin. Geriye doğru hızla kaymak artistik patinajcılar ve hokey oyuncuları için çok önemlidir, bu nedenle pürüzsüz, hızlı bir hareket öğrenmek için tüm adımları birlikte uygulamanız gerekir.
    • Güçlü bir duruşla başlayın - dizler bükülü, gövde dik, ayaklar öne dönük.
    • İtmeye başlarken bir parmağınızı içeri doğru uzatın.
    • Denge için diğer ayağınızı kullanarak pateninizle ileri ve dışarı doğru itin.
    • Ayağınızı C şeklinde ortaya doğru kavislendirin.
    • Karşı ayakla tekrarlayın.
    • Hız kazanmak için ayaklarınızı hızlıca değiştirin.

Çapraz Geçişlerle Yön Değiştirme

  1. adım 1 geriye doğru kayarken yön değiştirmek için crossover'ları kullanın.
    Geriye doğru kayarken yön değiştirmek için çapraz adımları kullanın. Çapraz adımlar hareket etmenin basit bir yoludur. Basitçe bir ayağınızı diğerinin üzerinden geçirerek momentumunuzun sizi geriye doğru hareket ettirmeye devam etmesine izin verirsiniz.
    • Bu açıklama için, tüm örnekler '''sağa''' hareket etmek için olacaktır. Sola doğru hareket etmek için ayaklarınızı yön değiştirin.
  2. adım 2 dik durun, dizler hafifçe bükülü.
    Dik durun, dizler hafifçe bükülsün. Çapraz geçişler ileri veya geri hareket ederek yapılabilir, ancak pratik yapmak için hareketsiz durarak başlamalısınız.
  3. adım 3 sol ayağınızı yukarı ve sağ ayağınızın üzerine getirin.
    Sol ayağınızı yukarı ve sağ ayağınızın üzerine getirin. Bacaklarınız dizden çapraz olacak şekilde pateninizi buzun üzerine koyun.
    • Tuvalete gitmesi gereken küçük bir çocuk gibi görünmelisiniz.
  4. adım 4 sağ ayağınızı sol baldırınızın arkasına getirin.
    Sağ ayağınızı sol baldırınızın arkasına getirin. Sağ ayağınızı sol ayağınızın arkasından dolaştırarak ve buzun üzerine koyarak bacaklarınızı açın. Orijinal ayakta durma pozisyonunuza geri dönmüş olmalısınız.
  5. adım 5 yatay hareket etmek için bu çapraz hareketi tekrarlayın.
    Yatay hareket etmek için bu çapraz hareketi tekrarlayın. Buz üzerinde yanlamasına hareket etmek için çaprazlamaya devam edin.
    • Eğer rahatsanız birkaç tane de tersten deneyin, sağ ayağınızı sol ayağınızın üzerine getirmeden önce sol bacağınızı sağ bacağınızın arkasına koyun.
  6. adım 6 geriye doğru kaymaya başlayın.
    Geriye doğru kaymaya başlayın. Duvarı itebilir, mükemmel 'S' şekilleri yapabilir veya 'C' kesimleriyle hızlanabilirsiniz. Biraz ivme kazanın ve sonra geriye doğru kayarak rahatlayın.
  7. adım 7 yön değiştirmek için bir crossover yapın.
    Yön değiştirmek için çapraz geçiş yapın. Geriye doğru hareket ederken sol bacağınızı vücudunuzun üzerinden geçirin ve ardından sağ ayağınızla bacaklarınızı hızla açın. Doğru yapıldığında, geriye doğru momentumu korurken yatay olarak kaymalısınız.
    • Sağınıza doğru koşmaya başladığınızda yaptığınız hareketi düşünün. Sol bacağınız sağa doğru bir adım atar ve ardından sağ bacağınız hızla onu takip eder.
    • Alıştırma yapın: Her bacakla birer tane olmak üzere iki 'C' kesmesi yapın ve ardından bir çapraz geçiş yapın. İki kesik daha yapın, ardından diğer yöne bir çapraz geçiş yapın.
    • '''Uygulama Alıştırması:''' Pistin kenarında geriye doğru kayın ve köşelerde yön değiştirmek için crossover'ları kullanın. Her iki yönde de pratik yapmak için hem saat yönünde hem de saat yönünün tersine kayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bu yöntemler çorapla kayarken işe yarar mı?
    Elbette işe yarar, çünkü herkes çorapla kayar.
  • Soru
    Üç türden hangisi en kolay olanıdır ve düşme olasılığınızı azaltır?
    Yöntem 1 en kolay olanıdır ve genellikle geriye doğru kaymayı öğrenirken kullanılan ilk paten tekniğidir.
  • Soru
    Buz pateninde 2. seviyedeyim ama geri dönüş yapamıyorum. Biri yardım edebilir mi?
    Tıpkı geriye doğru paten kaymanın ileriye doğru paten kaymaya benzemesi gibi, geriye doğru yapılan swizzle'lar da ileriye doğru yapılanlara oldukça benzer. İşleri tersten yapmayı öğrenmek kadar basittir. Geriye doğru swizzle yapmak için, ayakta duruyormuş gibi ayaklarınız düz bir şekilde başlayın. Ardından dizlerinizi hafifçe bükün. Hızlı bir hareketle ayak parmaklarınızı birbirine doğru tutun ve geriye doğru itin. Vücudunuzun çok ileri gitmediğinden emin olun, yoksa düşersiniz. Daha sonra, geriye doğru iterek hız kazandıktan sonra, topuklarınızı birbirine doğru hareket ettirin ve içeri doğru itin. Ardından, ayak parmaklarınızı birbirine doğru hareket ettirme ve dışarı doğru itme hareketini tekrarlayın ve bu şekilde devam edin.

İpuçları

  • Kayarken dizlerinizi daima bükülü tutun.
  • İlk adımdan üçüncü adıma atlamayın, alışana kadar sabırlı olun.
  • Duvara karşı başlayın, öğrenirken dengenizi korumak için duvarı kullanın.

Uyarılar

  • Pratik yapmak için bolca alanınız olduğundan emin olun -- ilk başladığınızda dönmek ve durmak zordur ve bu tehlikeli kazalara yol açabilir.