Bebek Bakırbaş Yılan Tanımlama: Aranacak 6 Şey

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bakır başlı yılan, Kuzey Amerika'nın Doğu bölgesine özgü bir çukur engereği olan ve adını kendine özgü bakır tonlu gövdesinden alan zehirli bir yılan türüdür. Zehirli bir tür olmaları nedeniyle, bakır kafalar kendilerini tehdit altında hissettiklerinde insanlar için tehlike oluşturabilir ve bir bakır kafanın ısırması nadiren ölümcül olsa da acı verici olabilir ve acil tıbbi müdahale gerektirir. Bebek bakır kafalar bile bu zehre sahiptir, bu nedenle tehlikeli bir duruma düşmekten kaçınmak için onları nasıl tanıyacağınızı bilmeniz önemlidir. Bu makale, bir dahaki sefere bir yılanla karşılaştığınızda güvende kalabilmeniz için onları tanımlamanıza yardımcı olacaktır.

Adımlar

Bebek Copperhead Özellikleri

  1. adım 1 açık yeşil veya sarı kuyruk
    Açık yeşil veya sarı kuyruk Bu, yavru bakırkafaları yetişkin bakırkafalardan ayıran tek fiziksel özelliktir. Yaklaşık 3 veya 4 yaşına kadar, yavru bakır kafanın kuyruğunun ucu, avlarını cezbetmek için kullandıkları sarı veya yeşilin açık bir tonu olacaktır.
  2. adım 2 7 ila 9 inç (18 ila 23 cm) uzunluğunda
    7 ila 9 inç (18 ila 23 cm) uzunluğunda Tamamen yetişmiş yetişkinler yaklaşık 60 ila 90 cm (24 ila 36 inç) uzunluğunda olacaktır.
  3. adım 3 üçgen, mızrak şeklinde kafa
    Üçgen, mızrak şeklinde kafa Mızrak şeklindeki kafa, ağızlarındaki büyük zehir bezlerinin yerleşimi nedeniyle zehirli yılanların belirgin bir özelliğidir. Başın kendisi boyundan daha geniştir ve vücudunun geri kalanıyla aynı bakırımsı renktedir.
  4. adım 4 kum saati şeklindeki desen
    Kum saati şeklindeki desen Bakırbaşın sırtından aşağı doğru uzanan kahverengi veya kırmızımsı kahverengi bantlar, onu diğer yılan türlerinden ayıran en belirgin özelliklerinden biridir. Bantlar üstte ve altta daha geniş, ortada ise daha dardır ve kum saati gibi görünmelerini sağlar.
    • Bakırbaşın pulları omurgalıdır, yani her pulda kabarık bir çıkıntı vardır.
  5. adım 5 dar, dikey göz bebekleri
    Dar, dikey gözbebekleri Bakırbaşın gözbebeği, dikey ve eliptik şekilli olması bakımından bir kedinin gözbebeğine benzer. Bakırbaşın gözbebekleri koyu iken irisleri soluk altın rengindedir.
  6. adım 6 isıya duyarlı çukurlar
    Isıya duyarlı çukurlar Bunlar bakırbaşın başının her iki yanında, gözler ve burun delikleri arasında bulunur. Bu, çukur engereklerin bir başka ortak özelliğidir ve bu çukurları avlarının ısısını algılamak için kullanırlar, böylece doğru bir şekilde saldırabilirler.

Diğer Yılan Türlerinden Farkları

  1. adım 1 mısır yılanlarının pulları bakırbaşlara göre daha parlak kırmızıdır.
    Mısır yılanlarının pulları bakırbaşlara göre daha parlak kırmızıdır. Ayrıca, mısır yılanının kum saati deseninin en kalın kısmı sırtında olurken, bakır kafanın yanlarında daha yaygın olarak bulunur.
  2. adım 2 kuzey su yılanları't have the copperhead's spear-shaped head.
    Kuzey su yılanlarında bakırbaşın mızrak şeklindeki kafası yoktur. Göz bebekleri de yarık değil yuvarlaktır. Bunların her ikisi de zehirli olmayan yılanların özellikleridir.
  3. adım 3 doğu hognose yılanlarının domuzunkine benzeyen kalkık bir burnu vardır.
    Doğu hognose yılanlarının domuzunkine benzeyen kalkık bir burnu vardır. Doğu hognose yılanının renkleri, pul desenleri ve hatta yaşam alanları bakırbaşınkilere çok benzer ve bu nedenle genellikle ikisi arasında karışıklığa neden olur. Hatta doğu hognozu, yırtıcıları korkutabilmek için boynunu şişirerek başını üçgen şeklinde gösterir.

Yavru bakır kafalar nerede bulunur?

  1. adım 1 bakırbaş, amerika birleşik devletleri'nin doğu bölgesinde bulunabilir.
    Bakırbaş, Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu bölgesi boyunca bulunabilir. Bölgeleri oldukça geniştir; Florida'nın kuzeyinden Massachusetts'e ve batıya doğru Nebraska'ya kadar uzanır.
    • Ayrıca güney New York, New Jersey, Pennsylvania, Ohio, Indiana ve Illinois bölgelerinde de bulunurlar.
  2. adım 2 bakır kafalar sulak alanları tercih eder.
    Bakır kafalar sulak alanları tercih eder. Bakır kafalar çeşitli habitatlarda yaşayabilirken, genellikle nehirlerin, bataklıkların ve rezervuarların yakınında bulunabilirler.
    • Kış aylarında inleri nehirlerin, bataklıkların ve diğer bataklık alanların kenarlarında bulunabilir. Yazın en yoğun dönemlerinde bu sulak bataklıklarda ve bataklıklarda bulunurlar, ancak sıcak mevsimlerde açık çayırlarda ve tarlalarda da yaşarlar.
    • Kuru alanlarda nadiren bulunurlar.
  3. adım 3 bakır kafalar saklanabilecekleri yerleri severler.
    Bakırbaşlar saklanabilecekleri yerleri severler. Bu nedenle, onları kayalık, ormanlık yamaçlarda, çürüyen odun veya talaş yığınlarında ve hatta inşaat alanlarında da bulabilirsiniz.
    • Genellikle yerde kalsalar da, bakır kafalar avlanırken alçak ağaçlara ve çalılara da tırmanabilirler.

Yavru Bakırbaşlar için Aktif Zamanlar ve Mevsimler

  1. adım 1 bakır kafalar hem gündüz hem de gece aktiftir.
    Bakır kafalar hem gündüz hem de gece aktiftir. İlkbahar ve sonbaharda, sıcaklıklar aşırı derecede olmadığında, bakır kafalar gün boyunca avlanmaya çıkarlar. Ancak yaz aylarında, gündüzün en yoğun olduğu saatlerde sıcaktan kaçınmak için geceleri de aktif olurlar.
    • Bakır kafalar özellikle yağmur yağdıktan sonra ılık ve nemli bir gecede dışarıda olmayı severler.
  2. adım 2 yavru bakır kafalar genellikle yaz sonu ve sonbaharda doğar.
    Yavru bakır kafalar genellikle yaz sonu ve sonbaharda doğar. Bakır kafalar için çiftleşme mevsimi ilkbaharda gerçekleşir, ancak sonbaharda da çiftleşme gerçekleşebilir. Dişi bakır kafalar normalde Ağustos ve Eylül aylarında 3 ila 10 yavru doğurur.
    • Yavru bakır kafalar, doğdukları andan itibaren dişleri ve yetişkinlerinki kadar güçlü bir zehirle donatılır.
  3. adım 3 bakır kafaların göçü ilkbahar ve sonbaharda gerçekleşir.
    Bakır başlıların göçü ilkbahar ve sonbaharda gerçekleşir. Bilim insanları tarafından, bakır kafaların ilkbaharın sonlarında yazın beslenme alanlarına göç ettikleri ve sonbaharın başlarında evlerine döndükleri varsayılmaktadır.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

Uyarılar

  • Bakırbaşın zehir kullanması ikincil bir savunma mekanizmasıdır. Sadece son çare olarak vurmaya ve ısırmaya başvuracaktır, bu da genellikle geri çekilme yolu engellendiğinde veya gerçekten yakalandığında olur. Bu nedenle, mümkünse bakır başla doğrudan karşı karşıya gelmekten kaçının.
  • Bakır kafa her yıl çok sayıda yılan ısırığına neden olur, ancak bu ısırıklar nadiren ölümcüldür ve yalnızca yılanın üzerine basıldığında veya doğrudan dokunulduğunda meydana gelir ve bu nedenle tamamen önlenebilir.
  • Bir bakırbaş ısırığı, ısırılan uzuvda ağrı veya zayıflama gibi ciddi lokal reaksiyonlara neden olabilir. Bir bakır baş ısırığının şiddeti hafif ile şiddetli arasında değişebilir. Zehirleri insanlar için ölümcül olmasa da, ısırıldıysanız derhal tıbbi tedavi almanız zorunludur.
  • Yavru bir bakırbaşın zehri de bir yetişkininki kadar güçlüdür. Yavru bir bakırbaşın etrafında yetişkin bir insana gösterdiğiniz dikkati gösterin.