Noktanızı Nasıl Geliştirirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Çoğu rekabetçi spor ve oyunda, isabetlilik diğer beceriler kadar önemlidir. Video oyunlarında nişan almak söz konusu olduğunda, ayarlarınız ve ekipmanınız büyük önem taşır. Bir topa nişan alıyor veya bir şey fırlatıyorsanız, fırlatma mekaniğiniz ve formunuz hedefinizi vurmanıza yardımcı olmanın anahtarıdır. Nereye nişan almaya çalıştığınızdan bağımsız olarak, pratik yapmak her zaman gelişmenize yardımcı olacaktır, bu nedenle doğruluğunuzu geliştirmek için bolca zaman harcadığınızdan emin olun.

Adımlar

Video Oyunlarında Nişan Alma

  1. adım 1 oyunda hareket ederken hedefinizi nişangah ile takip edin.1Oyunda hareket ederken hedefinizi nişangah ile takip edin. Oyunda hareket ederken, nişangahınız olan dürbünü hareket ettirin, böylece hareket ettiğiniz yönden bağımsız olarak her zaman nişan aldığınız şeye bakarsınız. Önünüzde bir rakip veya düşman olmasa bile, nişangâhı düşmanın görünebileceği köşelere ve kapı aralıklarına doğru tutun. Önünüzde bir düşman varsa, henüz ateş etmiyor olsanız bile nişangâhı onların üzerinde tutun.
    • Farklı oyunların farklı mermi hızları vardır. Oyuna bağlı olarak, yanlamasına hareket ediyorsa rakibinizin biraz önüne nişan almak isteyebilirsiniz.
    • Dürbün işlevi olan bir silah kullanıyorsanız, ateş etmeyi planlamadan hemen öncesine kadar dürbünü açmayın. Dürbünü açık tutarsanız, hiçbir fayda sağlamadan görüş alanınızı kapatmış olursunuz.
  2. adım 2 doğru refleksler geliştirmek ve hareketli hedeflere ateş etmek için fiske atışları kullanın.2İsabetli refleksler geliştirmek ve hareketli hedeflere ateş etmek için fiske atışlarını kullanın. Flick-shooting keskin nişancılar ve otomatik olmayan silahlara sahip oyuncular için yaygın bir tekniktir. Nişangahı ufukta nötr bir konumda tutmayı ve görüş alanınızda belirdikten sonra hedefinize doğru hızla hareket etmeyi içerir. Bir atış yaptıktan sonra, imleci hemen aynı nötr konuma geri getirin. Bu, görüşünüzü ve reflekslerinizi sadece bir veya iki atış yapabileceğiniz durumlarda hızlı bir şekilde isabetli atışlar yapmak için eğitecektir.
    • Kamp yapıyorsanız bu iyi bir genel stratejidir. Nötr pozisyonunuzu doğma noktasında, kapıda veya koruduğunuz köşede tutun ve hedefler alana girdikçe hızlıca hareket ettirin.
    • Buna alışmak zordur. İlk birkaç maçınız için bunu yapmanın biraz zor olmasını bekleyin.
    • Otomatik bir silah, pompalı tüfek kullanıyorsanız veya daha agresif bir tarzda oynuyorsanız, bu muhtemelen nişan almanın en iyi yolu değildir.
    • Bu, MOBA'larda ve RPG'lerde beceri atışlarını hedeflemenin en iyi yoludur.
  3. adım 3 nişangahınızı kontrol etmek ve hareket etmesini önlemek için ateş ederken çömelin.3Ateş ederken nişangahınızı kontrol etmek ve hareket etmesini önlemek için çömelin. Çoğu modern oyunda, çömelmiş bir pozisyondan ateş ettiğinizde geri tepme büyük ölçüde azalır. Eğer bu sizin oyununuzda da geçerliyse, birkaç atış yapmayı planlamadan hemen önce çömelme düğmesine basın.
    • Çömelmenin isabetliliğinizi artırıp artırmadığından emin değilseniz, çömeldiğinizde nişangahın boyutunu izleyin. Çömeldiğinizde nişangah küçülüyorsa, isabetliliğe yardımcı oluyor demektir.
    • Geri tepmeyi azaltmasa bile çömelmek iyi bir fikir olabilir. Bire bir dövüşte, çömelmek sizi vurmayı zorlaştırır.
  4. adım 4 tetiği basılı tutmak yerine tekli veya seri atışlar kullanın.4Tetiği basılı tutmak yerine tekli veya seri atışları kullanın. Çoğu oyunda, tetiği ne kadar uzun süre basılı tutarsanız, ateş alanınız o kadar genişler. Bu da isabet oranınızı önemli ölçüde düşürür. Bunu önlemek için tetiği 1-2 saniyede bir çekin veya tetiği basılı tutmak yerine bir dizi hızlı, bireysel atış yapın. Bu, isabet oranınızı önemli ölçüde artıracaktır.
    • Bazı oyunlarda, belirli silahlar için atış modunu değiştirebileceğiniz bir ayar vardır.
  5. adım 5 nişan alıştırmaları veya refleks oyunları ile nişan alıştırması yapın.5Nişan eğitmenleri veya refleks oyunları ile nişan alıştırması yapın. Nişan alıştırmaları, reflekslerinizi ve nişan almanızı geliştirmenize yardımcı olan basit çevrimiçi oyunlardır. Çevrimiçi yüzlerce nişan eğitmeni vardır, bu nedenle oynadığınız oyun için bir tane seçin. Alternatif olarak, nişan alma becerilerinizi geliştirmek için OSU, Beat Aim veya Audiosurf gibi refleks oyunları oynayabilirsiniz.
    • Günde 15-20 dakika boyunca bir nişan eğitmeni veya refleks oyunu oynamak, zamanla gelişmek için harika bir yoldur.
  6. adım 6 aşağıdaki durumlarda hassasiyeti azaltın're using a game controller.6Oyun kumandası kullanıyorsanız hassasiyeti düşürün. Konsolda bir oyun oynuyorsanız, oyunun ayarlarına gidin. Oyun içi x ve y ekseni hassasiyetini düşürün, böylece oyun çubuklarınız normalde olduğundan daha yavaş olur. Bu, oyununuzda hareketinizi ve nişan almanızı daha kolay kontrol etmenizi sağlayacaktır.
    • Birçok oyuncu daha yüksek hassasiyetin nişan almak için daha iyi olduğunu varsayar. Ama öyle değildir. Hassasiyet yüksek olduğunda, en ufak bir hata nişan almanızı engelleyebilir. Daha düşükse, kendinize daha geniş bir hata payı verirsiniz. Ayrıca hareketleriniz daha yavaş olduğunda yönünüzü şaşırmanız çok daha zordur.
    • Bir konsol oyuncusu olarak, buradaki oyun içi nişan alma tekniklerinden yine de faydalanabilirsiniz, ancak fare ayarları, DPI veya teknik ipuçları konusunda endişelenmeyin.
    • Rekabetçi oyunlarla ilgileniyorsanız veya hedefinizi gerçekten geliştiriyorsanız, bir fare ve klavyeye geçin. Kumandaları doğru bir şekilde kullanmak fare ve klavyeye göre çok daha zordur.
  7. adım 7 pc oyunları için yüksek dpi değerine sahip hafif, kablolu bir fare satın alın.7Bilgisayar oyunları için yüksek DPI değerine sahip, hafif ve kablolu bir fare satın alın. Fareniz ne kadar hafif olursa, hareket etmesi o kadar kolay olacaktır. Küçük bir gecikmeye sahip olma eğiliminde olduklarından kablosuz farelerden uzak durun. Bir fare seçerken, 1.000 veya daha yüksek DPI değerine sahip bir fare satın alın. DPI, inç başına nokta anlamına gelir ve fareyi hareket ettirdiğinizde imlecin kaç pikseli kapladığını ifade eder.
    • Yüksek DPI her zaman nişan almak için daha iyi değildir, ancak yüksek DPI düşük oyun içi hassasiyetle birleştiğinde başarı için bir reçetedir.
    • Bazı fareler, fare üzerindeki bir düğmeye basarak değiştirebileceğiniz değişken DPI'lara sahiptir. Ayarlar üzerinde daha fazla kontrol istiyorsanız bunlar harika bir seçenektir.
    • Bir ofis malzemeleri mağazasından 5-10 dolara satın alabileceğiniz ucuz, kullan-at fareler genellikle 400-600 arasında bir DPI değerine sahiptir. Öte yandan üst düzey bir oyun faresi 16.000 DPI'a kadar çıkabilir. Çoğu insan bu kadar yüksek bir DPI'a ihtiyaç duymaz, bu nedenle 1.000'den yüksek olduğu sürece sorun yaşamazsınız.
    • Mousepad'lerin hepsi işlev açısından aşağı yukarı aynıdır, ancak boyut oldukça önemlidir. Kendinize hareket alanı sağlamak için masanıza sığacak en büyük mousepad'i alın.
  8. adım 8 farenize bağlı olarak oyun içi hassasiyetinizi değiştirin's dpi.8Oyun içi hassasiyetinizi farenizin DPI değerine göre değiştirin. Bir oyunu açtığınızda, ayarlar paneline gidin ve hedef hassasiyetini düşürün. DPI değeriniz ne kadar yüksekse, hassasiyeti o kadar düşük ayarlamak isteyeceksiniz. Bu büyük ölçüde kişisel bir tercih meselesi olsa da, imleciniz normalde ayarladığınızdan biraz daha yavaş hareket edene kadar hassasiyet ayarlarıyla oynayın.
    • Çoğu oyunda, 1600 DPI ile, hassasiyetin %10-30'a ayarlanmasını isteyeceksiniz.
    • Mousepad'i bir kenardan diğerine hareket ettirirken 180 derece dönebildiğiniz sürece sorun yok demektir.

Top Sporlarında Nişan Alma

  1. adım 1 beyzbolda atışları düzeltmek için eldiveninizi ve omuzlarınızı kullanın.1Beyzbolda atışları dengelemek için eldiveninizi ve omuzlarınızı kullanın. Hedefinizle aynı hizaya gelmek için ayaklarınızı çevirin. Topu eldiveninizden çıkarırken, eldiveni hedefinize doğru tutun. Gözlerinizi topu atmak istediğiniz yere odaklayın. Topu atmak için gövdenizi çevirirken eldiveni göğsünüze doğru çekin ve hedefle aynı hizaya geldiklerinde omuzlarınızı döndürmeyi bırakın.
    • İsterseniz eldiven yerine dirseğinizi de kullanabilirsiniz. Atıcılar genellikle eldiven yerine dirseği kullanır.
    • Bileğinizi hedefinize doğru hareket ettirerek ve topun parmak uçlarınızdan yuvarlanmasına izin vererek devam edin.
  2. adım 2 basketbolda şut atmak için kendinizi dengeleyin ve dirseklerinizi sıkı tutun.2Basketbolda şut atmak için kendinizi dengeleyin ve dirseklerinizi sıkı tutun. Ayak parmaklarınız çembere bakacak şekilde ayaklarınızı omuzlarınızın altında hizalayın. Dizlerinizi bükün ve topu önünüzde yukarı kaldırırken zıplamak için alt vücut gücünüzü kullanın. Her iki dirseğinizi de içeride tutun ve şut dirseğinizi çembere dikey olarak hizalayın. Sıçramanızın tepe noktasına geldiğinizde topu başınızın üzerinde bırakın.
    • Topu bırakırken şut bileğinizi öne doğru çekerek topa backspin verin.
    • Basketbolda, turnike olmayan her atış için temelde aynı mekaniği kullanmak istersiniz. Topun gittiği mesafeyi kontrol etmek için ne kadar sert atış yaptığınızı değiştirirsiniz.
  3. adım 3 bağcıkları iki parmağınızla tutun ve futbol topu atmak için bileğinizi çırpın.3Bağcıkları iki parmağınızla tutun ve futbol topu atmak için bileğinizi kırın. Bağcıkları serçe ve yüzük parmağınız bağcıkların arka yarısında olacak şekilde kavrayın. Başparmağınızla topu diğer taraftan destekleyin ve işaret parmağınızı topun arka kısmına koyun. Ayaklarınızı hedefle aynı hizaya getirin ve nişan almak için ön dirseğinizi kaldırın. Topu fırlatırken bileğinizi hedefinize doğru çekerek hedeflediğiniz yerde bir spiral oluşturun.
    • Spiral ne kadar temiz olursa atışınız o kadar isabetli olur. Eğer top havada sallanıyorsa, hedefinize doğru temiz bir yay çizerek ilerlemeyecektir.
  4. adım 4 futbol topuna vurmak için ayağınızı yere koyun ve karşı kolunuzu kaldırın.4Futbol topuna vurmak için ayağınızı yere koyun ve karşı kolunuzu kaldırın. Baskın olmayan ayağınızla büyük bir adım atın ve topun yanına yerleştirin. Bunu yaparken kendinizi dengelemek için baskın kolunuzu kaldırın. Topa bakmadan önce hedefinize hızlıca bakın. Baskın ayağınızla topa doğru ilerleyin ve topu hedefinize doğru savurun.
    • Ayağınızın hangi kısmını kullandığınız hızı ve isabet oranını belirler. Vuruşlarınızın isabetli olması için topa ayağınızın yan tarafıyla vurun. Daha fazla güç istiyorsanız ayağınızın ön kısmını kullanın.

Hedeflere Silahlarla Vurmak

  1. adım 1 bir silahı iki elinizle kavrayın ve ateş etmek için baskın gözünüzle nişan alın.1Silahı iki elinizle kavrayın ve ateş etmek için baskın gözünüzle nişan alın. Bir tabanca için her iki elinizi de kabzaya koyun ve işaret parmağınızı namluya doğrultun. Bir tüfek veya av tüfeğinde, baskın olmayan elinizi ikinci kabzaya veya namlunun altına yerleştirin. Silahı yukarı kaldırın ve namluyu hedefinizle aynı hizaya getirmek için silahın ucundaki dürbünü kullanın. Bir mermi atarken hedefinizi korumak için tetiği sertçe çekmek yerine hafifçe bastırın.
    • Silahın her zaman dolu olduğunu varsayın ve asla kimseye doğrultmayın. Ateş etmek üzere olana kadar parmağınızı tetikten ve tetik korkuluğundan uzak tutun.
    • Mümkünse, nişangahı yanlışlıkla hedefinizden uzaklaştırmamak için nefes verirken veya nefes alma düzeninizde bir mola sırasında ateş edin.
  2. adım 2 yayınızı sabitleyin ve bir ok atmak için yayı çenenizin altında tutun.2Yayınızı sabitleyin ve bir ok atmak için yayı çenenizin altında tutun. Ayaklarınızı hedefle aynı hizaya getirin ve ayak parmaklarınızı hedefe 90 derecelik bir açıyla kendinizden uzağa doğrultun. Dizlerinizi çok hafifçe bükün, okunuzu çekin ve parmak askınızla oku ipe geri takın. Baskın gözünüzle nişan alın ve ok çenenizin altında duracak şekilde oku geri çekin. Atışı yaydaki nişan çizgisiyle aynı hizaya getirin ve oku bırakırken pozisyonunuzu koruyun.
    • Oku, bir yiv doğrudan karşıya bakacak şekilde hizalayın. Bu, okun yaydan düz bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır.
    • Nişan alırken yayı sıkı tutmanıza gerek yoktur. Aslında, oku hedefinizle aynı hizada tutmak için nişan alırken vücudunuz rahat olmalıdır.
    • Oku düz bir şekilde geri çekin. Eğer oku açılı bir şekilde geri çekerseniz, temiz bir ok atamayabilirsiniz. Mesafeyi artırmanız gerekiyorsa, okun değil yayın açısını artırın.
  3. 3. adım bıçağı aşağı doğru fırlatır gibi fırlatın're throwing a ball.3Bıçağı top atar gibi aşağı doğru fırlatarak atın. Bıçak fırlatmak için tasarlanmış bir bıçak alın. Sapını başparmağınız ve işaret parmağınız arasına sıkıştırarak tutun. Bıçağı kulağınızın arkasından yavaşça yukarı kaldırın ve bıçağı fırlatmak istediğiniz noktaya odaklanın. Bıçağı ileri doğru fırlatın ve bileğinizi oynatmadan elinizden kaymasına izin vererek sapını serbest bırakın.
    • Bunun için bıçak fırlatma için tasarlanmış bir bıçak kullanmalısınız. Bu bıçaklar normal bıçaklara göre daha ağır bıçaklara sahiptir. Bıçağı en hafif kısmından kavrayarak fırlatmanız gerektiğinden, normal bir bıçak kullanırsanız bıçağı tutmanız gerekir. Bunu yapmak güvenli değildir!
    • Fırlatırken bileğinizi oynatırsanız, bıçağın hedefi temiz bir şekilde vuracak kadar sabit kalma olasılığını azaltırsınız.
    • Balta fırlatma, bıçak fırlatma ile neredeyse aynı şekilde yapılır. Tek fark, sapı kavramak için iki elinizi de kullanabilmenizdir. Baltayı hala bir beyzbol topu gibi elinizin üstünden fırlatırsınız ve amacınız onu bırakırken bileğinizi oynatmamaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBasketbol oynarken nasıl daha iyi nişan alabilirim? Fileye daha yakın başlama alıştırması yapın ve her basket attığınızda bir adım geri gidin. 'Around the World' oyununu deneyin. Filenin sağından ya da solundan başlayıp atış yaparsınız. Eğer başarırsanız sahanın dışına doğru ilerlersiniz. Eğer kaçırırsanız baştan başlarsınız. Kortun etrafını tamamen dolaşana kadar oynamaya devam edin.
  • SoruOk ve yay ile nasıl daha iyi nişan alabilirim? Daha kısa mesafelerde atış alıştırması yapın ve yavaş yavaş daha büyük mesafelere doğru çalışın.
  • SoruVideo oyunlarında daha iyi nişan almayı nasıl öğrenebilirim? Hareketleriniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak için pratik yapın. Zihninizde, ekran merkezinizi nereye yönlendirmek istediğinize dair bir hedef belirleyin. Örneğin, Apex Legends veya Fortnite oynadığınızı ve drop ship'te olduğunuzu varsayalım, zihninizde aşağıdaki haritanın bir yolunu belirleyin ve ardından kontrol çubuğunuzu veya imlecinizi bu yol boyunca olabildiğince doğru bir şekilde hareket ettirin. Zamanla daha iyi olacaksınız ve bu doğrudan silahlı çatışma ile ilişkilidir.

İpuçları

  • Bir nesneyi sadece kısa bir mesafeye fırlatıyorsanız, el altından fırlatmak neredeyse her zaman el üstünden fırlatmaktan daha isabetli olacaktır.
  • Bir şey fırlatıyorsanız ve atışlarınızı kaçırmaya devam ediyorsanız, fırlatma gücünüzü biraz azaltmayı deneyin. Biraz daha yavaş atışlar, tam güçle yapılan atışlardan daha isabetli olma eğilimindedir.

Uyarılar

  • Spor yapıyorsanız, herhangi bir şey fırlatmadan önce daima ısının ve gerinin. Bu, sakatlanma olasılığını azaltacak ve atışlarınızı isabetli yapma olasılığınızı artıracaktır.