Bir Bebek Havuza Nasıl Alıştırılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bebeğinizi havuza getirmek, hayatının erken dönemlerinde sağlıklı ve güvenli uygulamaları aşılayabilir. Bebekler altı haftalıkken suya girmeye başlayabilir, ancak başlamadan önce hazır olduklarından emin olmalısınız. Havuzda bebeği yavaş ve güvenli bir şekilde suya sokmalısınız. Suya girdikten sonra, oynayarak ve şarkı söyleyerek eğlenceli hale getirebilirsiniz. Zamanla bebeğiniz suda daha rahat ve kendinden emin hale gelecektir.

Adımlar

Bebeğinizi Havuza Hazırlamak

  1. adım 1 banyolarla başlayın.
    Banyo ile başlayın. Bebeğinizi havuzla tanıştırmadan önce, onu banyo yaptırarak suya alıştırabilirsiniz. Banyo yaptırırken, bir kaba su doldurun ve yavaşça başından aşağı dökün. Bu, çocuğunuza ıslak olmanın nasıl bir şey olduğunu öğretecektir. Banyodayken çocuğunuzu her zaman gözetim altında tutun.
  2. adım 2 ne zaman başlamak istediğinizi düşünün.
    Ne zaman başlamak istediğinizi düşünün. Bebeğinizi havuza ne kadar erken sokarsanız, suda yürümeye başlayan bir çocuk olarak kendine o kadar güvenecektir. Altı haftalık kadar küçükken başlayabilirsiniz. Onları çok küçük yaşta tanıştırma konusunda endişelenmeyin. Altı aya kadar olan bebekler aslında suyun altında nefeslerini tutmak için doğal bir içgüdüye sahiptir.
    • Küçük bebekler için göbek kordonu veya sünnet yaralarının iyileştiğinden emin olmalısınız. Ayrıca, sezaryen geçirdiyseniz, siz de iyileşene kadar beklemek isteyebilirsiniz.
    • İsterseniz bebeğiniz büyüyene kadar bekleyebilirsiniz. Altı ile on ay arasındaki bebeklere işaretle nefeslerini tutmaları öğretilebilir. Ayrıca havuzun kenarını tutabilir veya havuzun kenarından kollarınıza doğru itebilirler.
    • Bebeğinizin havuza girmeye hazır olduğundan emin olmak için doktorunuzla konuşun. Doktorunuz bebeğin yaralarının iyileşip iyileşmediğini veya bebeğinizin suya girmesini engelleyebilecek herhangi bir tıbbi durum olup olmadığını size söyleyebilir.
    • Ayrıca bebeğinizin cilt, solunum veya mide-bağırsak gibi herhangi bir enfeksiyonu varsa onu halka açık bir havuza getirmekten kaçının.
  3. adım 3 bebek malzemelerini hazırlayın.
    Bebek malzemelerini paketleyin. Bebeğinizin rahat ve mutlu olduğundan emin olmak için bebek bezi çantanızı belirli malzemelerle doldurmanız gerekecektir. Getirmeniz gereken en önemli şey yüzme bezleridir. Bunlar havuzda meydana gelebilecek kazaları önleyecektir. Birçok halka açık havuzda bebeklerin yüzme bezi kullanması zorunludur. Ayrıca şunları da getirmelisiniz:
    • Bebeğiniz o aşamadaysa bir biberon veya atıştırmalıklar
    • Temiz bir veya iki havlu - kapüşonlu bir havlu en iyisidir
    • Oyuncak tekneler, plastik hayvanlar veya bebekler gibi banyo oyuncakları
  4. adım 4 uygun bir havuz bulun.
    Uygun bir havuz bulun. Halka açık bir havuzda, özel bir havuzda veya şişme bir bebek havuzunda başlayabilirsiniz. Havuz sıcak ve temiz olmalıdır. Altı aydan küçük bebekler için su 90°F (32°C) sıcaklığa kadar ısıtılmalıdır.
    • Isıtmalı bir havuz bulamazsanız, onları ısıtmasız bir havuza götürebilirsiniz. Havuz seansınız sadece 10 dakika sürmelidir. Daha sonra bebeği temiz bir havluyla ısıtın. Havuz sizin için çok soğuksa, bebeğiniz için de çok soğuktur.

Güvenli Havuz Alışkanlıklarının Uygulanması

  1. adım 1 cankurtaranların veya eğitmenlerin mevcut olduğundan emin olun.
    Cankurtaranların veya eğitmenlerin mevcut olduğundan emin olun. Halka açık bir havuz kullanıyorsanız, görev başında cankurtaran olduğundan emin olmalısınız. Kötü bir şey olursa, bebeğinizi kurtarmaya veya yeniden canlandırmaya yardımcı olabilirler.
    • Hatta bebek yüzme derslerini de düşünebilirsiniz. Eğitmenler bebekleri havuzla tanıştırma konusunda deneyimli olacak ve uygun güvenlik ekipmanlarına sahip olacaklardır.
  2. adım 2 bebeğinizi sıkıca tutun.
    Bebeğinizi sıkıca tutun. Bebeğinizi göğsünüze bastırarak havuza girin. Bebeğinizi şok etmemek için yavaşça gidin. Suya girdikten sonra bebeğinizi koltuk altlarından tutun. Başının suyun üzerinde olduğundan ve yüzünün sizinkiyle aynı seviyede olduğundan emin olun.
  3. adım 3 bebeğinizi denetleyin.
    Bebeğinizi gözetim altında tutun. Basamaklarda oynuyor olsa bile bebeğinizi havuzda her zaman tutuyor olmalısınız. Gözlerinizi asla onlardan ayırmayın. Sığ bir bebek havuzunda başlasanız bile, bebeğinizi her zaman izleyin. Eğer düşerlerse, su soluyabilir ve boğulabilirler. Havuzda yanlarında veya basamaklarda bacaklarınızın arasında oturun.
  4. adım 4 yüzdürme cihazlarına güvenmekten kaçının.
    Yüzdürme cihazlarına güvenmekten kaçının. Su kanatları, hava dolu tüpler ve tekme tahtaları bebeğinizin güvende olacağını garanti etmez. Bazı uzmanlar, yarardan çok zarara neden olabileceğinden bunların kullanılmamasını önermektedir. Bunun yerine, çocuğunuz havuzdayken onu sıkıca tutun. Ekstra güvence istiyorsanız, ABD Sahil Güvenlik onaylı bir bebek can yeleği bulun.

Suya Alışmak

  1. adım 1 bebeğinizle oynayın.
    Bebeğinizle oynayın. Siz ve bebeğiniz suya girdikten sonra, onunla oynamaya ve şarkı söylemeye başlamalısınız. Gülümseyin ve rahatlayın. Bu, bebeğinizin suya alışmasına yardımcı olacak ve suyu hoş duygularla ilişkilendirecektir. Şunları deneyebilirsiniz:
    • Bebeğinizi suyun içinde yavaşça aşağı yukarı sallayın.
    • Yavaşça suyun içinde ileri geri döndürün.
    • Bazı banyo oyuncaklarını suyun içinde yüzdürün. Onlara uzandığında, bebeğinizi yüzüyormuş gibi yatay olarak önünüzde tutun. Onları bırakmayın. Başının suyun üzerinde olduğundan emin olun.
  2. adım 2 bebeğin basamaklara sıçramasına izin verin.
    Bebeğin basamaklarda sıçramasına izin verin. Havuzda basamaklar varsa, bebeğiniz bacaklarınızın arasında otururken siz de oturabilirsiniz. Bebeği dik tutun. Suya sıçrayabilir veya banyo oyuncaklarıyla oynayabilir.
  3. adım 3 çok uzun süre kalmaktan kaçının.
    Çok uzun süre kalmaktan kaçının. Bebekler havuzda, ısıtılmış bir havuzda bile üşüyebilir. Başlangıçta sadece 10 ila 20 dakikalık bir seans yapmalısınız. Yüzme seanslarınızı 30 dakikaya kadar çıkarabilirsiniz, ancak bu çoğu bebek için maksimum süre sınırıdır.
    • Bebeğinizin dudaklarının veya tırnaklarının maviye döndüğünü fark ederseniz üşümüş demektir. Benzer şekilde, titremeye başlarlarsa, onları havuzdan çıkarmalısınız. Isıtmak için bir havluyla kurulayın.
  4. adım 4 bebek üzgünse çıkarın.
    Eğer üzgünse bebeği çıkarın. Bebek ağlarsa veya başka sıkıntı belirtileri gösterirse, sudan çıkın ve daha sonra tekrar deneyin. Kurutmak için bir havluya sarın. Tekrar tanıştırmayı denemeden önce birkaç hafta beklemek isteyebilirsiniz.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • Bebek yüzme sınıfları, bebekler için uygun olan yüzmeye katılmak için iyi bir yoldur. Küçük çocuklar için yüzme dersleri için yerel YMCA/YWCA'yı kontrol edin.
  • Açık havada havuza girmeden önce bebeğinize güneş kremi sürdüğünüzden emin olun. Bebek cildi güneş yanığına karşı hassastır.
  • Sonrasında bebeğinize atıştırmalık bir şeyler verin. Egzersiz nedeniyle acıkmış olacaklardır.

Uyarılar

  • Acele etmeyin. Onları havuza alıştırmak için bolca zamanınız var.
  • Çocukları ve bebekleri havuzda daima gözetim altında tutun.
  • Yüzmeyi öğrenene kadar bebeğinizi bırakmayın.