Bir Motosiklet Kulübüne Nasıl Katılabilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Motosikletleri seviyorsanız ve siz de seven diğer insanlarla birlikte sürmek istiyorsanız, bir motosiklet kulübüne katılmak gerçekten cazip olabilir. Motosiklet kulüpleri ayrıca size bir topluluk ve hayatınızın büyük bir parçası haline gelen birçok sosyal etkinlik sağlar. Asıl amacınız sadece başkalarıyla motosiklet sürmekse, daha az resmi bir sürüş kulübüne katılmayı da düşünebilirsiniz. Bu makalede, insanların motosiklet kulüplerine ve binicilik kulüplerine katılmakla ilgili en sık sorduğu bazı soruların yanıtlarını bir araya getirdik.

Adımlar

Motosiklet kulübü ile binicilik kulübü arasındaki fark nedir?

  1. adım 1 binicilik kulüpleri sadece motosiklet sürmeye odaklanır.1Sürüş kulüpleri tamamen motosiklet sürmeye odaklanır. Binicilik kulüpleri genellikle motosiklet sürmek için bir araya gelen gayri resmi insan gruplarıdır. Üye olmak için genellikle başka önemli taahhütler veya gereklilikler yoktur. Bir sürüş kulübüne istediğiniz gibi katılmakta veya ayrılmakta özgürsünüz.
    • Sadece birlikte sürüş yapabileceğiniz bir grup insan bulmakla ilgileniyorsanız veya motosiklet sürüş becerilerinizi geliştirmek için başkalarından bir şeyler öğrenmek istiyorsanız bir sürüş kulübüne katılmayı seçebilirsiniz.
  2. adım 2 motosiklet kulüpleri daha çok bir kardeşlik olmaya odaklanır.2Motosiklet kulüpleri daha çok bir kardeşlik olmaya odaklanır. Motosiklet kulüpleri veya kısaca MC'ler, büyük ölçüde kulüpte olmanın sosyal yönleri etrafında döner. Üyeler aile olarak kabul edilir ve üyelik genellikle ömür boyu sürer. Motosiklet sürmek sadece üyelerin birlikte yaptığı bir etkinliktir ve bir motosiklete sahip olmak MC'ye katılmak için bir gerekliliktir.
    • Diğer motosiklet sürücüleriyle bir kardeşlik bağı kurmak veya bir kulübün imajı ve itibarıyla ilişkilendirilmek istiyorsanız bir motosiklet kulübüne katılmayı seçebilirsiniz.
    • Bazı motosiklet kulüpleri '%1 motosiklet kulübü' veya 'kanun dışı motosiklet kulübü' olarak adlandırılır. Bu kulüplerin üyeleri bazen yasa dışı faaliyetlerde bulunurlar, bu nedenle katılmak için motosiklet kulüpleri arıyorsanız bunun farkında olun.
    • En büyük, en kötü şöhretli kanunsuz motosiklet kulüplerinden birkaçı Hells Angels, Mongols, Outlaws, Bandidos ve Paganlar'dır.

Bir sürüş kulübüne nasıl katılırsınız?

  1. adım 1 yakınınızda size uygun bir motosiklet kulübü bulmak için internette arama yapın.1Yakınınızda size uygun görünen bir binicilik kulübü için internette arama yapın. Çoğu sürüş kulübünün web sitesi vardır, bu nedenle yerel kulüpleri bulmak için 'yakınımdaki motosiklet sürüş kulübü' veya 'motosiklet sürüş kulübü Londra' gibi bir şey aramayı deneyin. Sizin için uygun olup olmadığını belirlemek için kulübün 'hakkında' sayfasındaki bilgiler ve misyon beyanı gibi kulüp hakkındaki tüm bilgileri okuyun.
    • Ayrıca motosiklet forumlarını kontrol edebilir veya Facebook'ta sürüş kulübü gruplarını arayabilirsiniz.
    • Bazı sürüş kulüpleri için tek şart motosiklet ehliyetine sahip olmanızdır ve ne tür bir motosiklet kullandığınız önemli değildir.
    • Diğer kulüpler yalnızca yüksek performanslı sokak motosikletleri veya chopper'lar gibi belirli model motosikletleri süren üyeleri kabul edebilir.
    • Bazı sürüş kulüplerinin başka gereksinimleri de vardır. Örneğin, katılmak için belirli bir yaşın üzerinde olmanız gerekebilir.
  2. adım 2 katılmak istediğiniz kulüp için bir başvuru formu doldurun ve gönderin.2Katılmak istediğiniz kulüp için bir başvuru formu doldurun ve gönderin. Kişisel bilgilerinizin yanı sıra başvuru formunun gerektirdiği diğer ayrıntıları da sağlayın. Formu göndermek için kulübün web sitesindeki talimatları izleyin.
    • Bazı kulüpler yıllık veya aylık üyelik ücreti de talep edebilir.

Bir MC'ye katılmak için nasıl başvurursunuz?

  1. adım 1 bir parçası olmak istediğiniz mc'nin bir üyesini bulun ve onlara nasıl katılacağınızı sorun.1Bir parçası olmak istediğiniz MC'nin bir üyesini bulun ve nasıl katılacağınızı sorun. Motosiklet kulüpleri genellikle içeri aldıkları insan tipleri konusunda çok seçicidir, bu nedenle katılmak için sadece bir başvuru formu dolduramazsınız. Katılmak istediğiniz MC'nin armasını takan birini arayın, ona yaklaşın ve katılmak için hangi adımların atılması gerektiğini sorun.
    • Binicilik kulüplerinde olduğu gibi, farklı geçmişlere sahip insanlar için motosiklet kulüpleri vardır. Örneğin, bir gaziler MC'si, bir Hıristiyan MC'si veya bir Afro-Amerikan MC'si bulabilirsiniz.
    • Bir üyenin yeleğindeki armalara bakarak bir MC hakkında çok şey söyleyebilirsiniz. Katılmak isteyip istemediğinizi belirlemek için gördüğünüz bir üyeye kulüplerinin ne hakkında olduğunu da sorabilirsiniz.
    • Kanun dışı motosiklet kulüplerini genellikle üyelerin motosiklet yeleklerine taktıkları '%1' armasından tanıyabilirsiniz. Bir kanun dışı MC'ye katılmakla ilgilenmiyorsanız, bu armayı takan hiç kimseye yaklaşmayın.
    • Yaklaştığınız kulübün üyesi sizin kulüplerine katılabilecek birine benzemediğinizi düşünürse, büyük olasılıkla size kaybolmanızı söyleyecektir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız saygılı olun ve konuyu zorlamayın.
  2. adım 2 motosiklet kulübü için bir müşteri adayı olun.2Motosiklet kulübü için bir müşteri adayı olun. Bir üye bulup nasıl olduğunu sorduktan sonra bir MC'ye katılmanın ilk adımı genellikle kulübün halka açık sosyal etkinliklerinde takılmaya ve üyeleri tanımaya başlamaktır. Bir süre takıldıktan sonra kulüp üyeleri sizden hoşlanırsa, sizi bir 'aday' veya deneme üyesi olmaya davet edebilirler.
    • Aday üye olduğunuz süre boyunca kulübe olan bağlılığınızı ve değerinizi kanıtlamanız gerekir.
    • Belirli bir süre aday üye olduktan sonra, kulübün tam üyeleri sizi 'tam yama' üye yapıp yapmama konusunda oylama yapar.

Bir MC için aday olmak ne kadar sürer?

  1. üç aydan bir yıla kadar.Üç aydan bir yıla kadar. Bir motosiklet kulübünün adayı olarak geçirebileceğiniz tam süre kulüpten kulübe değişebilir, ancak bu iyi bir tahmindir. Bu deneme süresi boyunca kulüp hakkında bir fikir edinebilir ve kulübün bir parçası olmayı gerçekten istediğinizden emin olabilirsiniz. Kulüp üyeleri de kulüp için uygun olduğunuzdan emin olmak için sizi test etmektedir. Ya siz ya da mevcut kulüp üyeleri bu dönemde kulüp için uygun olmadığınıza karar verebilirsiniz.
    • Aday üye olduğunuzda, kulübün belirli sayıda sürüşüne, toplantısına ve etkinliğine katılmayı taahhüt etmiş olursunuz.
    • Tıpkı diğer kardeşlik örgütlerinde olduğu gibi, yamalı üyeler bu deneme süresi boyunca sizden kendileri için görevler yapmanızı isteyeceklerdir, ancak sizden tam bir üyenin potansiyel olarak yapmasını istemeyecekleri bir şey yapmanızı istemeyeceklerdir.
    • Bir motosiklet kulübü için araştırma yaparken her şeyden önce saygının son derece önemli olduğunu unutmayın. Kulübün her bir tam üyesine her zaman saygılı olun ve karşılığında onların saygısını ve potansiyel olarak sizi yamalı üye yapmak için oylarını kazanacaksınız.

Bir MC'de yer almak için Harley sahibi olmak zorunda mısınız?

  1. bazı kulüpler için evet.Bazı kulüpler için evet. Bu özellikle %1 motosiklet kulüpleri için geçerlidir. Diğer MC'ler, katılmak için sadece Amerikan yapımı bir motosiklete veya belirli bir motosiklet türüne sahip olmanızı gerektirebilir.
    • Örneğin, arazi motosikletleri ve sokak motosikletleri için de motosiklet kulüpleri vardır.
    • Ne tür bir motosiklete sahip olabileceğiniz konusunda daha az katı gereksinimleri olan bir kulübe katılmak istiyorsanız, MC yerine bir binicilik kulübüne katılmayı düşünün.

Bir motosiklet kulübündeki rütbeler nelerdir?

  1. çoğu mc'de başkandan adaylara kadar katı bir hiyerarşik rütbe sistemi vardır.Çoğu MC'de başkandan adaylara kadar katı bir hiyerarşik rütbe sistemi vardır. Kulübün en üst düzey liderleri genellikle bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir silah çavuşu ve bir yol kaptanından oluşur. Daha sonra genellikle bir sekreter, bir sayman ve bir infazcı gelir. Onlardan sonra tam takım üyelerin geri kalanı ve son olarak da adaylar gelir. Bazı kulüplerin bir papazı da olabilir.
    • Kurucu üyeler hala aktiflerse genellikle kulüpteki en yüksek pozisyonlara sahip olurlar veya kulüp gerektiğinde üyeleri bu rollere seçer.
    • Rütbelerin özel isimleri kulüpten kulübe biraz değişebilir, ancak çoğu MC bu tür bir hiyerarşiyi takip eder.
    • Kulüpler ayrıca kulüple ilişkisi olan üye olmayan kişilere de 'hangarlar' veya 'kulübün arkadaşları' gibi unvanlar verebilir.

Kendi motosiklet kulübünüzü kurabilir misiniz?

  1. evet, eğer baskın yerel mc'den izin alırsanız.Evet, eğer baskın yerel MC'den izin alırsanız. Bir motosiklet kulübü kurmak istiyorsanız, bölgenizdeki mevcut en büyük MC ile iletişime geçin ve önce izin isteyin. MC'ler kendi bölgelerini çok korurlar, bu nedenle izin almadan kendi kulübünüzü kurarsanız başınız onlarla derde girebilir. Kendi kulübünüzü kurma nedenlerinizi saygılı bir şekilde açıklayın ve mevcut kulübün hakimiyetine meydan okuma niyetinde olmadığınızı açıkça belirtin.
    • Eğer baskın yerel motosiklet kulübü kendi kulübünüzü kurma talebinizi reddederse, buna uyduğunuzdan emin olun. Aksi takdirde, kulübünüzü bir rakip olarak görebilirler ve bu da sizin için kötü sonuçlanabilir.
    • Bir MC kurmaya alternatif olarak, kendi sürüş kulübünüzü özgürce kurabilirsiniz. Motosiklet kulüpleri genellikle sürüş kulüpleriyle herhangi bir sorun yaşamazlar çünkü onları rakip olarak görmezler.

Uzman Soru ve Cevapları

İpuçları