Boks Torbası Standının Hareket Etmesi Nasıl Engellenir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ugh! Siz harika bir antrenmanın ortasındayken kaymayı ve kaymayı durdurmayan bir kum torbası standından daha kötü bir şey yoktur. Soğukkanlılığınızı kaybetmeyin ve hıncınızı torbadan (veya yakındaki bir duvardan) çıkarmayın. Yumruklamaya odaklanabilmeniz için standın hareket etmesini engellemeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz bazı basit şeyler vardır.

Adımlar

Standın Ağırlığı

  1. adım 1 serbest duran bir torba standını su yerine kumla doldurun.
    Serbest duran bir kum torbası standını su yerine kumla doldurun. Serbest duran bir boks torbası, ağırlığına yardımcı olmak için malzeme ile doldurduğunuz bir taban kullanır. Eğer varsa, su yerine kum kullanın; kum çok daha ağırdır ve standın hareket etmesini ve kaymasını önlemeye yardımcı olur.
    • Kumu yerel ev geliştirme veya bahçe malzemeleri mağazanızdan satın alabilirsiniz.
    • Kum ayrıca sudan daha az kayar, bu da torbanın sallanmasını ve hareketini azaltmaya yardımcı olabilir.
  2. adım 2 eğer sehpada varsa her bir mandalın üzerine 3 ağırlık plakası yerleştirin.
    Stantta varsa her bir mandalın üzerine 3 ağırlık plakası yerleştirin. Kum torbası standınızın alt kısmında mandallar varsa, bunları standın hareket etmesini önleyecek ağırlık plakalarını (halterlere takılan türden) tutmak için kullanın. Standınızı gerçekten stabilize etmek ve ağırlaştırmak için her biri 25 pound (11 kg) ağırlığında en az 3 plakayı mandalların üzerine kaydırın.
    • Ağırlık plakalarını satın almak pahalı olabilir, ancak ikinci el mağazalarında, bahçe satışlarında veya Craigslist gibi çevrimiçi ilanlarda kullanılmış olanları bulabilirsiniz.
    • Daha ucuzsa, 45 pound (20 kg) ağırlığında plakalar kullanabilirsiniz, ancak bunlar standdan daha fazla dışarı çıkabilir.
  3. adım 3 standın üzerine 3-4 kum torbası koyun't have pegs.
    Mandalları yoksa sehpanın üzerine 3-4 kum torbası koyun. Standınızda ağırlık plakalarını tutmak için tabana bağlı mandallar yoksa, sabit tutmaya yardımcı olması için bacaklara veya tabana kum torbaları yerleştirin. En az 3-4 kum torbası kullanın ve bunları sabit durmaları ve kaymamaları için sehpanın üzerine koyun.
    • Kum torbalarını yerel ev geliştirme mağazanızdan, nalburdan, bahçe malzemeleri mağazasından ve hatta bazı büyük mağazalardan satın alabilirsiniz.
    • Standınızı stabilize etmeye yardımcı olması için yaklaşık 50 pound (23 kg) ağırlığında kum torbaları kullanmaya çalışın.
  4. adım 4 kum torbalarına alternatif olarak cüruf veya tuğla kullanın.
    Kum torbalarına alternatif olarak cüruf veya tuğla kullanın. Standınızda mandal yoksa ve kum torbanız yoksa başka bir seçenek de sabit durmasına yardımcı olmak için üzerine ağır nesneler yerleştirmektir. Kilit taşları, tuğlalar ve hatta bahçemizden torbalara doldurulmuş toprak gibi şeyler kullanın. Ağırlaştırmak için bunları standınızın ayaklarına veya tabanına koyun.
    • Çok büyük bir nesne kullanırsanız, hareket etmenizi ve kum torbanızı kullanmanızı zorlaştırabileceğini unutmayın.

Diğer Stratejiler

  1. adım 1 daha fazla denge için ağır bir sehpa veya daha uzun bacaklı bir sehpa seçin.
    Daha fazla denge için ağır bir sehpa veya daha uzun bacaklı bir sehpa seçin. Kum torbası standı arıyorsanız ve çok fazla hareket etmeyecek bir stand istiyorsanız, sabit kalmasını sağlayacak ağırlık eklemenize olanak tanıyan bir stand seçin. Başka bir seçenek de, daha uzun bacaklara sahip daha geniş bir tabanı olan bir stand aramaktır, bu da onu stabilize etmeye ve sabit tutmaya yardımcı olacaktır.
    • Yerel spor ürünlerinizi ziyaret edin ya da ağırlıklandırılmış ya da üzerine ağırlık kaldırma plakaları ekleyebileceğiniz mandalları olan standlar için internete bakın.
  2. adım 2 kaymasını önlemek için standın altına köpük paspaslar yerleştirin.
    Kaymasını önlemek için standın altına köpük paspaslar yerleştirin. Standınızı sabit tutmaya ve kaymasını önlemeye yardımcı olması için 2 paket birbirine kenetlenen kaymaz köpük paspas kullanın. Boks torbanızı kullanmayı planladığınız alanda paspasları zemine yerleştirin ve ardından standı bunun üzerine yerleştirin.
    • Ek bir bonus olarak, kum torbanızın etrafındaki zemin güzel ve yastıklı olacaktır. Hatta bazı torba çalışmalarını çıplak ayakla bile yapabilirsiniz.
    • Paspasları iç mekanda sert bir zemin üzerinde veya dış mekanda beton üzerinde kullanabilirsiniz.
  3. adım 3 hareketi en aza indirmek için standı bir duvara veya köşeye yerleştirin.
    Hareketi en aza indirmek için sehpayı bir duvara veya köşeye yerleştirin. Standınızı bir duvara veya odanın bir köşesine doğru kaydırın. Çantaya vurduğunuzda kaymaması veya geriye doğru hareket etmemesi için duvara yaslayın.
    • Sehpayı duvara dayamak, ortada büyük bir alan kaplamak yerine odanın bir bölgesinde tutulmasına da yardımcı olur.
    • Standı bir köşeye yerleştirmek, standın etrafında hareket etmenizi zorlaştırabilir, ancak aynı zamanda hareket etmesini de önleyecektir. Biraz daha fazla hareket istiyorsanız, standı bir duvara yaslayın.
  4. adım 4 stabilize etmek için ağır çantaya bir çapa ağırlığı takın.
    Stabilize etmek için ağır torbaya bir çapa ağırlığı takın. Ağır çanta bağlantı ağırlığı, çantayı sabit tutmaya ve vurduğunuzda hareketini en aza indirmeye yardımcı olan ağırlıklı bir peddir. Standınızın hareket etmesini veya kaymasını önlemeye yardımcı olmak için ankrajı kum torbanızın altına bağlayın.
    • Kum torbası çapa ağırlıklarını boks malzemeleri satan mağazalardan veya internetten sipariş ederek temin edebilirsiniz.
    • Ankraj ağırlıkları, asılı torbaları olan ve serbest duran kum torbalarına takılamayan stantlar içindir.
  5. adım 5 sallanmayı kontrol etmek için torbayı ağır bir torba yayına asın.
    Sallanmayı kontrol etmek için torbayı ağır bir torba yayına asın. Torba yayı, kum torbanızı sehpanıza bağlayan ve yumruklarınızın etkisini emmeye yardımcı olarak torbanın sallanmasını ve sallanmasını azaltan bir yaydır. Standınız asılı bir kum torbası kullanıyorsa, standa bir torba yayı takın ve ardından hareketini en aza indirmeye yardımcı olmak için çantanızı ona asın.
    • Ağır torba yaylarının maliyeti 10-20 ABD doları arasındadır ve bunları yerel spor malzemeleri mağazanızda veya boks malzemeleri mağazanızda bulabilirsiniz. Ayrıca internetten de sipariş edebilirsiniz.
  6. adım 6 i̇yi bir yumruklama tekniği kullanın...
    İyi bir yumruklama tekniği kullanın standın kaymasını önlemek için. Çantanın sallanmasına ve standın hareket etmesine neden olabilecek süper sert yumruklar veya vahşi haymakers yerine net teknikle kaliteli yumruklar atmaya odaklanın. Boksta veya kum torbası kullanmada yeniyseniz, nasıl düzgün yumruk atılacağını öğrenmek için bir boks kursuna gitmeyi deneyin.
    • İyi yumruklar atmak size daha iyi bir antrenman sağlayacak ve sakatlanma olasılığınızı azaltacaktır.
    • Arada sırada sert bir yumruk atmanızda sakınca yoktur, ancak torbayı sağa sola savuruyorsanız, iyi bir teknik kullanmıyor olabilirsiniz ve bu da ayağınızın kaymasına ve yer değiştirmesine neden olabilir.
    • Düzgün bir yumruk atmayı öğrenmek için internetten boks eğitimlerine de bakabilirsiniz.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Kum torbanız kolayca hareket ediyorsa, daha hafif vuruşlara odaklanmayı ve temiz teknik kullanmayı deneyin.
  • Kum torbasının hareketini azaltmanın bir başka yolu da bir arkadaşınızla antrenman yapmak ve sırayla birbiriniz için torbayı sabit tutmaktır.

Uyarılar

  • İyi bir teknik olmadan sert bir yumruk atmak sakatlanmaya neden olabilir. Doğru şekilde yumruk atmayı öğrenmek için bir antrenör veya koçla çalışmayı deneyin.