Çevirme Makarası Misinası Nasıl Sorunsuz Tutulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Spinning makaraları, özellikle küçük makaralarla uzun atışlar yapmak için idealdir. yemlerAncak ne yaptığınızı bilmiyorsanız misina bükülebilir, kıvrılabilir, kıvrılabilir, kırılabilir ve balık tutma deneyiminizi büyük bir baş ağrısına dönüştürebilir. Bu makale size misinayı sorunsuz tutmanın ve gezinizi stressiz geçirmenin bazı püf noktalarını gösterecek.

Adımlar

  1. adım 1 doğru hattı seçin
    Doğru misinayı seçin. Sert misina dönüp duracak ve size sorundan başka bir şey vermeyecektir. Üzerinde gevşek olduğu ve dökülebileceği yazan bir misina seçin ve üzerindeki pound-test yönergeleri dahilinde kalın. makara kendisi. Eğer makara 140 yarda (128,0 m) 4 poundluk test, 120 yarda (109,7 m) 6 poundluk test ve 100 yarda (91,4 m) 8 poundluk test misinayı tutacağını söylüyorsa, 8 poundluk testin üzerinde misina almayın. Bundan daha güçlü misinaya ihtiyacınız varsa, farklı bir makara alın.
  2. adım 2 misina makarasını yere koyun, etiketleyin
    Misina makarasını etiketi yukarı gelecek şekilde yere koyun. Misinayı kamış üzerindeki kılavuzlardan geçirerek, kefalet açıkken makaraya geçirin ve makaraya sıkıca bağlayın. Normal bir üstten kare düğüm kullanıyorsanız, ucu sadece bir kez yerine iki kez geçirin - bu, misinanın makarada sıkı kalmasına yardımcı olacaktır. Kefaleti kapatın.
  3. adım 3 makaraya misina takmak için kolu sararken misinayı makaranın yaklaşık bir ayak önünde parmaklarınızın arasında tutun.
    Makaraya misina takmak için kolu sararken misinayı makaranın yaklaşık bir ayak önünde parmaklarınızın arasında tutun. Birkaç saniye sonra çubuğu misina makarasına doğru indirin. Misina bükülür ve kıvrılırsa, makarayı ters çevirin, böylece etiket yere doğru olur ve yeniden başlayın. Büyük ilmekler yapması normaldir - izlediğiniz şey bükülmedir.
  4. adım 4 makarayı doldurmak için makara kolunu çevirirken makaranın önündeki misinaya baskı uygulamaya devam edin.
    Doldurmak için makara kolunu çevirirken makaranın önündeki misinaya baskı uygulayın. Makarayı aşırı doldurmayın. Kenarın sekizde biri ile çeyrek inç arasında bir kısmını açıkta bırakın. Aşırı doldurma, döngülerin ve eğirme makaralarındaki sorunların başlıca nedenidir.
  5. adım 5 misinayı gergin tutun.
    Misinayı gergin tutun. Dönen bir makarayla atış yaptıktan sonra, yeminizin sudaki ağırlığı ipi biraz gerene kadar ipi germek için parmaklarınızı makaranın önünde kullanın. Gevşek misinayı sarmak, makaranızda ilmekler oluşması için kesin bir yoldur. Misina gerildikten sonra bırakabilir ve normal şekilde sarabilirsiniz.
  6. adım 6 tipik olarak bükülmeye neden olan yemler kullanıyorsanız, yemin önünde bir fırdöndü kullanın.
    Tipik olarak bükülmeye neden olan yemler kullanıyorsanız, yemlerin önünde bir fırdöndü kullanın. Plastik solucanlar, sıralı eğiriciler (Mepps, vb.) ve kaşıklar genellikle bükülmeye neden olur ve bir fırdöndüden faydalanır.
  7. adım 7 misinayı çözün.
    Misinayı çözün. Eğer misinada bir miktar bükülme olursa, misina makaraya sarılırken bükülür, makaranın her yerinde ilmeklere neden olur ve atışı zorlaştırır. Eğer bu olursa:
    • Yemi çıkarın ve gölde ilerlerken misinayı teknenin arkasına bırakın. Olabildiğince çok misinayı dışarı çıkarın ve durduğunuzda tekrar sarın. Sararken gergin tuttuğunuzdan emin olun.
    • Bir başka çözüm de misinanın ucunu bir yere bağlamak ve misinayı bırakarak uzaklaşmaktır. Yeterince uzaklaştığınızda misinayı hafifçe germek ve bükülmeleri gidermek için çekin. Makaraya tekrar sarmadan önce misinanın ucunu kesin. Misinayı çok fazla germeyin yoksa zayıflatırsınız. Sadece üzerine biraz baskı uygulayın.
  8. adım 8 sürüklemeyi ayarlayın
    Sürüklemeyi ayarlayın. Sürükleme, kefalet kapalıyken misinanın makaradan çıkmasını sağlayan mekanizmadır. Bu, büyük bir balık ısırdığında misinanın kopmaması için misinanın yavaşça çıkmasını sağlar. Sürüklemeyi ayarlamak için, kefaleti kapalı bırakın ve makaranın önündeki misinayı çekin. Misinanın dışarı çıkması için makul miktarda basınç gerekir. Eğer küçük bir balık yakalarsanız ve misinayı dışarı çıkarırsa, sıkın. Büyük bir balık gerçekten sert çekmeye başlarsa ve misinanın kopacağını düşünüyorsanız, sürtünmeyi gevşetin. Bu kadar basit. Bazı spin makaralarında sürükleme düğmesi önde, bazılarında ise arkadadır. Dışarı çıkmadan önce makaranızı tanıyın.
    • Bir balıkla dövüşüyorsanız ve sürükleme dışarı çıkıyorsa sarma işlemini durdurun. Sürükleme dışarı çıkarken makara yapmak ipinizi bükecektir ve zaten boşunadır. Balığı kontrol altına almak için elinizi makaranın üzerinde kullanın veya gerekirse sürüklemeyi sıkın.
    • Sürüklemenizi ayarlamanın en iyi yolu bir ölçek kullanmak ve ipin gücünün %25'ine ayarlamaktır. Ölçekler pahalıdır, ancak bazı olta dükkanlarında vardır. Çek ve hisset yöntemi eğlenceli bir balıkçı için gayet iyi çalışır.
  9. adım 9 balık tutarken arada bir misinanızı yeminizin yakınında çentik ve yıpranmalara karşı kontrol edin.
    Balık tutarken arada bir misinanızda çentik ve yıpranma olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir şey hissederseniz, pürüzlü noktaların üzerinden kesin ve yeniden bağlayın.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Döküm yaparken makara gevşetilmeli mi yoksa sıkılaştırılmalı mı?
    Sürükleme, atışınızı etkilemediği için istediğiniz ayarda olabilir. Dönen bir makara kullanırken, döküm yapmak için kefaleti ters çevirmeniz gerekir.
  • Soru
    Misinam makaranın bir ucunda birikiyor. Herhangi bir öneriniz var mı?
    Makaranın türüne göre değişir, ancak dönen bir makaraysa, misinayı nasıl yerleştireceğini ayarlamak için makaranın altına bir pul ekleyebilirsiniz.

İpuçları

  • Atış yapmaya çalıştığınızda misinanız makaranın etrafında dönmeye başlarsa, misinanız çok serttir veya makaraya çok fazla koymuşsunuzdur.
  • Örgülü misina kullanırken önce makaranın üzerine bir kat monofilament koyun, aksi takdirde örgü makara üzerinde dönerek kancayı takamamanıza veya sürüklemeyi ayarlayamamanıza neden olur. Alternatif olarak, örgülü misinayı takmadan önce makaranın etrafına bir kat sıkıştırılabilir bant (ilk yardım bandı gibi) sarabilirsiniz.
  • Eğirme makaraları, siz balık tutarken oltanın altında asılı olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Oltayı baş aşağı tutmanız sorunlara yol açabilir.

Uyarılar

  • Bir çocuğun örgülü misina kullanmasına izin verirseniz, sürekli tetikte olmalısınız. Bir çocuğun misinayı çekmemeyi hatırlayacağına güvenmeyin.
  • Örgülü misinayı tercih ederseniz, asla ısırmaya çalışmayın (herhangi bir misina türü için iyi bir fikir değildir, ancak özellikle örgülü). Makas kullanın. Örgü için özel makaslar da vardır.
  • Misinayı belirlenmiş kaplar dışında asla atmayın. Her yıl binlerce kuş, kaplumbağa ve balığın zarar görmesine (veya ölmesine) neden olur. Küçük parçalar bile sorun yaratabilir. Çoğu olta dükkanında kullanılmış misina için geri dönüşüm kutuları vardır ve birçok gölde tekne rampasının yakınında misina geri dönüşüm kapları bulunur.
  • Örgü misinaya takılırsanız, misinayı ellerinizle ÇEKMEYİN. Örgü o kadar güçlüdür ki sizi kötü bir şekilde kesebilir. Bunun yerine misinayı pense veya makasınızın etrafına sarın ve çekin. Genellikle, örgü o kadar güçlüdür ki kancaları düzeltir ve yeminizi geri alırsınız.