Sinekleri Köpeklerden Nasıl Uzak Tutabilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Evinizde sinek istilası varsa, köpeğiniz sandığınızdan daha fazla acı çekiyor olabilir. Sinekler sadece köpekleri rahatsız etmekle kalmaz, aynı zamanda sinek ısırıkları cildi tahriş edebilir ve enfeksiyonlara neden olabilir. Sinekleri köpeğinizden uzaklaştırmak ve başka ısırıkları önlemek, temizlik alışkanlıklarınızı değiştirmek ve günlük temizleyiciler kullanmak kadar basit olabilir. Köpeğinizi sık sık tımar etmek, evinizi düzenli olarak temizlemek ve sinek kovucular kullanmak bu haşereleri köpeğinizden uzak tutabilir.

Adımlar

Köpeğinizin Bakımı ve Eğitimi

  1. adım 1 köpeğinizi tımar edin...
    Sinekleri çekmesini önlemek için köpeğinizi düzenli olarak tımar edin. Sinekler kir ve kötü kokulara yönelirler. Köpeğiniz ayda bir veya iki kez fırçalanır ve yıkanırsa, sinekleri çekme olasılığı azalır. Sineklerin köpeğinizi hedef aldığını fark ettiğinizde, özellikle sineklerin daha aktif olduğu yaz aylarında, köpeğinizi aylık bakım seansına ek olarak fırçalayın ve yıkayın.
    • Köpeğinizin anüs ve cinsel organlarının etrafındaki tüyleri temizlediğinizden ve düzelttiğinizden emin olun, böylece keçeleşmez veya kirlenmez.
  2. adım 2 köpeğinizi evde eğitin...
    Köpeğinizi evde eğitin. Sinekler yumurtalarını genellikle dışkıya bırakır. Köpeğinizin hijyeni kötüyse, sinek ısırıklarına karşı daha duyarlı olacaktır. Temizliği kolaylaştırmak için köpeğinizi bahçenin belirli bir alanına tuvaletini yapması için eğitin. Köpeğiniz için günlük bir tuvalet rutini oluşturun ve belirlenen alana tuvaletini yaptığı için onu ödüllendirin.
  3. adım 3 köpeğinizi yıkayın's bedding at least once a week.
    Köpeğinizin yatağını haftada en az bir kez yıkayın. Köpek yatağınızı temizlemek, koku veya leke birikmesini önleyecek ve kumaşta saklanıyor olabilecek sinek yumurtalarından kurtulmanızı sağlayacaktır. Köpek yatağınızı kirden, kokudan veya sinek yumurtalarından uzak tutmak için haftada bir kez evcil hayvan dostu bir sabun ve sıcak suyla elde veya makinede yıkayın.
  4. adım 4 köpeğinizin üzerine karbonat serpin's bedding to get rid of lingering odors.
    Kalıcı kokulardan kurtulmak için köpeğinizin yatağına karbonat serpin. Köpeğinizin yatağı yıkandıktan sonra hala kötü kokuyorsa, karbonat kokuyu giderebilir. Yatağın üzerine biraz karbonat serpin, yaklaşık 15 dakika bekletin ve ardından süpürün. Yatağın taze kokmasını sağlamak için gerektiğinde veya köpeğinizin yatağını her yıkadığınızda karbonatı tekrar uygulayın.

Sinek İstilasını Önleme

  1. adım 1 köpeğinizin etrafındaki köpek mamalarını veya kemikleri temizleyin's kennel immediately.
    Köpeğinizin kulübesinin etrafındaki köpek mamalarını veya kemikleri derhal temizleyin. Sinekler açık yiyecek kaynaklarına çekildiğinden, köpek mamalarını veya kemiklerini dışarıda bırakmayın. Yaşam alanlarının sineklerle istila edilmesini önlemek için köpeğiniz için belirli yemek saatleri belirleyin.
  2. adım 2 halılarınızı süpürün
    Halılarınızı haftada birkaç kez süpürün. Köpeğiniz evinizde sinekler tarafından sık sık rahatsız ediliyorsa, bir istila söz konusu olabilir. Halınızı düzenli olarak süpürmek, yerde çıplak gözle görülemeyen sinek yumurtalarını toplamanıza yardımcı olacaktır. Evinizi süpürdükten sonra, yeniden istilayı önlemek için elektrikli süpürgeyi dışarıya boşaltın.
  3. adım 3 evinizdeki veya bahçenizdeki çöpleri veya atıkları temizleyin.
    Evinizdeki veya bahçenizdeki çöpleri veya atıkları temizleyin. Sinekler kirli ortamlarda geliştiğinden, köpeğinizin yaşam alanlarını bakımlı tutmak sinek ısırıklarını önlemek için önemlidir. Sinekleri hızla çekebilecek kötü kokulardan kaçınmak için çöpleri, köpek atıklarını veya eski yiyecekleri gördüğünüz gibi atın.
  4. adım 4 köpeğinizi günün en sıcak saatlerinde içeri alın.
    Köpeğinizi günün en sıcak saatlerinde içeri getirin. Sinekler en çok yaz aylarında, özellikle de gün içinde aktif olurlar. Sıcaklık ne kadar yüksekse, köpeğinizin sinek istilasına uğrama olasılığı da o kadar yüksektir. Sinek ısırıklarını önlemek için köpeğinizi sabah geç saatlerde ve öğleden sonra kapalı alanda tutun.

Doğal veya Kimyasal Sinek Kovucuları Denemek

  1. adım 1 köpeğinize vazelin sürün's ears.
    Köpeğinizin kulaklarına vazelin sürün. Köpeğinizin kulakları sık sık sinekler tarafından ısırılıyorsa, bölgeye ince bir tabaka vazelin sürün. Elinize az miktarda vazelin sıkın ve köpeğinizin kulaklarının her iki tarafına sürün. Bu, sineklerin oraya tekrar konmasını önleyecek ve köpeğinizin yaralarının iyileşmesi için zaman kazandıracaktır.
    • Açık ısırık yaraları daha fazla sinek çekebilir, bu nedenle köpeğinizin kulaklarına vazelin sürmek daha fazla tahrişi önlemek için önemlidir.
  2. adım 2 sirke, mineral yağ ve kokulu uçucu yağlardan bir sinek kovucu yapın.
    Sirke, mineral yağ ve kokulu uçucu yağlardan bir sinek kovucu yapın. Köpeğinize kimyasal kovucular püskürtmekten kaçınmak istiyorsanız, 1 fincan (240 ml) elma sirkesi ve 1 fincan (240 ml) mineral yağı karıştırın. 1⁄2 çay kaşığı (2,5 ml) şu uçucu yağlardan: sitronella, limon otu, acı portakal, okaliptüs ve karanfil. Karışımı 2 bardak (470 ml) bulaşık deterjanı ile tamamlayın, ardından 1 ölçek doğal sinek kovucuyu 5 ölçek su ile karıştırın. Sineklerin sıklıkla konduğu bölgeleri hedef alarak köpeğinize sinek kovucu püskürtün.
    • Bu kovucunun güvenli veya etkili olduğunun kanıtlanmadığını unutmayın. Bu konuyu önceden veterinerinizle görüşün.
  3. adım 3 sinek tuzakları asın veya sinek yakalayıcı bitkiler satın alın.
    Sinek tuzakları asın veya sinek yakalayıcı bitkiler satın alın. Asılabilir sinek tuzakları, evde olabilecek sinekleri yakalarken köpeğin ulaşamayacağı bir yerde durur. Herhangi bir nedenle sinek tuzaklarına karşıysanız, sinek istilanızı doğal yollarla azaltmak için bir Venüs sinekkapan veya başka bir etobur bitki satın alın.
    • Sinekkapanlar açık havada ya da pencere kenarında yetiştirilebilir. Sağlıklı kalmaları için rutin bakım ve idame gerektirirler.
  4. adım 4 evinizde birkaç sitronella mumu yakın.
    Evinizde birkaç sitronella mumu yakın. Citronella, köpekler için güvenli ve böceklerin itici bulduğu bir kokudur. Sinekleri öldürmemeyi tercih ediyorsanız, birkaç citronella mumu satın alın ve bunları köpeğinizin en sık ziyaret ettiği odalarda kullanın.
    • Uçucu yağlar veya temizlik spreyleri gibi diğer citronella bazlı kokular da böcekleri uzaklaştırabilir, ancak sinekler en çok dumanı itici bulur.
    • Mumunuzu asla gözetimsiz veya evcil hayvanınızın devirebileceği kadar alçakta bırakmayın.
  5. adım 5 evcil hayvanlar için güvenli bir kimyasal sinek kovucu satın alın.
    Evcil hayvanlar için güvenli bir kimyasal sinek kovucu satın alın. Tüm sinek kovucular evcil hayvanlar için güvenli değildir, bu nedenle evcil hayvanınız için bir tane satın almadan önce talimatları dikkatlice okuyun. Açıkça köpekler için üretilmemiş sinek kovucuları satın almaktan kaçının. Sinekleri köpeğinizden uzak tutmak için sinek kovucuyu köpeğinize veya eşyalarına günlük olarak veya sinek kovucunun talimatlarına göre uygulayın.
    • Piretrumdan yapılan sinek kovucular genellikle toksik değildir ve köpekler için güvenlidir.
    • Evcil hayvanlar için güvenli sinek kovucular internetten veya çoğu evcil hayvan mağazasından temin edilebilir.
  6. adım 6 veterinerinize reçeteli balsamlar veya köpekler için güvenli temizleyiciler hakkında bilgi alın.
    Veterinerinize reçeteli balsamlar veya köpekler için güvenli temizleyiciler hakkında bilgi verin. Köpeğiniz sık sık sineklerin hedefi oluyorsa, onu antibiyotik krem için yerel bir veterinere götürün. Veterinerinize şu anda kullandığınız sinek kovucular hakkında bilgi verin ve köpeğiniz için güvenli olan doğal veya kimyasal sinek kovucular hakkında tavsiyelerini isteyin.
  7. adım 7 özellikle köpekler için güvenli olmayan sinek kovuculardan kaçının.
    Özellikle köpekler için güvenli olmayan sinek kovuculardan kaçının. Bir temizleyici insanlar için güvenli olsa bile, köpekler için zararlı hatta ölümcül olabilir. Bir temizleyici özellikle 'köpekler için güvenli' olarak işaretlenmemişse veya veterineriniz tarafından tavsiye edilmemişse, köpeğinize uygulamayın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Uzun kulaklı köpekler sinek ısırıklarına karşı daha hassastır çünkü kan damarları o bölgede deriye daha yakındır. Bu köpekleri ısırıklardan korumak için yakından takip edin.

Uyarılar

  • Kimyasal temizleyicileri güvenle kullanabilmek için talimat ve uyarı etiketlerini okuyun.