Hokey Çorapları Nasıl Yukarıda Tutulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hokey çorapları, tekmeliklerinizi yerinde tutmaya yardımcı oldukları için hokey oynamak için ihtiyacınız olan önemli bir donanım parçasıdır. Ayrıca bir hokey takımının üniformasının ayırt edici bir parçasını oluştururlar. Hokey çorapları tekmeliklerinizin ve uyluklarınızın üzerine oturacak kadar bol olduğundan, kolayca düşebilir ve inciklerinizin ve ayak bileklerinizin etrafında toplanabilir, bu da paten kaymanızı engelleyebilir. Hokey çoraplarınızı yukarıda tutmanın en yaygın yolu onları hokey çorap bandı ile sabitlemektir, ancak onları yukarıda tutmak için özel olarak tasarlanmış ekipmanlar da giyebilirsiniz.

Adımlar

Hokey Çoraplarınızı Bantlama

  1. adım 1 çoraplarınızı incik pedlerinizin üzerinden uyluklarınızın ortasına kadar çekin.
    Çoraplarınızı tekmeliklerinizin üzerinden uyluklarınızın ortasına kadar çekin. Önce tekmeliklerinizi giyin, ardından hokey çoraplarınızı üzerlerine doğru çekin. Her bir çorabı uyluğunuzun ortasına kadar uzatın, böylece sıkı olurlar ve kaval kemiklerinizin etrafında toplanmazlar.
    • Antrenman veya oyun sırasında hokey çoraplarınızı güvenli bir şekilde yukarıda tutmak için bu yöntemi tek başına veya diğerlerine ek olarak kullanabilirsiniz. Bu yöntemi diğerleriyle birlikte kullanıyorsanız, bandı en son, jartiyer kemerini veya Velcro tırnaklı sporcu şortunu giydikten sonra takın.
  2. adım 2 hokey çorap bandını çoraplarınıza, pedlerinizin diz kapaklarının hemen altına yapıştırın.
    Hokey çorap bandını çoraplarınızın diz kapaklarının hemen altına yapıştırın. Bir rulo hokey çorap bandının ucundan yaklaşık 3-4 inç (7,6-10,2 cm) kadar soyun. Hokey çorabınızın üzerine, çorabın altındaki tekmelikte diz kapağının başladığı yerin hemen altına yatay olarak sıkıca bastırın.
    • Hokey çorap bandı, hokey çoraplarının ve tekmeliklerin oyun sırasında hareket etmesini önlemek için kullanılan, oldukça yapışkan, genellikle şeffaf bir banttır. İnternetten veya bir spor malzemeleri mağazasından satın alabilirsiniz.
    • Bandı henüz yırtmayın. Sarma işlemini bitirene kadar bekleyin.

    İpucu: Şeffaf bant yerine renkli bant kullanmak istiyorsanız çoraplarınıza uygun farklı renklerde hokey çorap bandı bulabilirsiniz.

  3. adım 3 bandı diz kapaklarınızın altındaki inciklerinizin etrafına 2 kez sıkıca sarın.
    Bandı diz kapaklarınızın altındaki inciklerinizin etrafına 2 kez sıkıca sarın. Bandı gergin bir şekilde çekin ve her şeyi sıkıca yerine sabitlemek için çoraplarınızın ve tekmeliklerinizin etrafına 2 tam kez sarın. Bandı henüz yırtmayın.
    • Bandın olabildiğince sıkı sarıldığından emin olun; aksi takdirde çoraplarınızı ve pedlerinizi yerinde tutmayacaktır.
  4. adım 4 bandı çapraz olarak aşağı çekin ve kaval kemiklerinizin etrafına 2 kez daha sarın.
    Bandı çapraz olarak aşağı çekin ve kaval kemiklerinizin etrafına 2 kez daha sarın. Bandı aşağıya ve alt kaval kemiklerinize, ayak bileklerinizin biraz yukarısına doğru çekin, gergin bir şekilde çekin ve çözerken çoraplarınıza yapıştırın. Çoraplarınızın ve incik pedlerinizin etrafına 2 tam kez sarın, ardından bandı yırtın ve ucunu aşağıya yapıştırın.
    • Soyunurken bandı çıkarmayı kolaylaştırmak için yaklaşık 1⁄4 'lik (0,64 cm) bir kısmını küçük bir tırnak oluşturmak için kendi altına geri koyun, böylece oynamayı bitirdiğinizde bandı hızlıca soyabilirsiniz.

Hokey Jartiyer Kemeri Takmak

  1. adım 1 belinize bir hokey jartiyer kemeri bağlayın.
    Belinize bir hokey jartiyer kemeri bağlayın. Kemeri belinizin etrafına, sporcu şortunuzun bel bandının hemen üzerine sıkıca sarın. Kemeri yerine sabitlemek için kayışı bağlayın.
    • Hokey jartiyer kemeri, özellikle hokey çoraplarını tutmak için yapılmış bir kemerdir. İnternetten veya bir spor malzemeleri mağazasından satın alabilirsiniz.
  2. adım 2 hokey çoraplarınızı incik pedlerinizin üzerinden uyluğunuzun ortasına kadar çekin.
    Hokey çoraplarınızı tekmeliklerinizin üzerinden uyluğunuzun ortasına kadar çekin. Bacaklarınızın her birine bir tekmelik koyun. Bir hokey çorabını her iki bacağınızdaki tekmeliklerin üzerinden uyluğunuzun ortasına kadar çekin.
    • Hokey jartiyer kemeri kullanmanın yanı sıra kaval kemiklerinizin etrafına hokey çorabı bandı sarmak da iyi bir fikirdir. Aksi takdirde, jartiyer kemeri ile sadece çorapların üst kısımlarını sabitlediğiniz için tekmelikleriniz çoraplarınızın içinde kaymaya devam edebilir. Bandı jartiyer kemerinizi taktıktan sonra takın.
  3. adım 3 jartiyer kemerinin 2 ön klipsini uyluklarınızdaki hokey çoraplarınıza klipsleyin.
    Jartiyer kemerinin 2 ön klipsini uyluklarınızdaki hokey çoraplarınıza klipsleyin. Kapalı ucu açmak için bir klipsin açık ucunu parmaklarınızın arasında sıkın. İlgili taraftaki hokey çorabınızın üst kenarının ortasına doğru kaydırın ve klipsi yerine oturtmak için serbest bırakın. Bunu diğer taraf için de tekrarlayın.
    • Hokey jartiyer kemerlerinin ön tarafında hokey çoraplarınızı uyluklarınızın üzerinde tutmak için 2 klips ve arka tarafında hokey çoraplarınızı diz kirişlerinizin üzerinde tutmak için 2 klips bulunur. Her çorap bir kez önden ve bir kez arkadan klipslenecektir.
  4. adım 4 jartiyer kemerinizin 2 arka klipsini çoraplarınızın arkasına sabitleyin.
    Jartiyer kemerinizdeki 2 arka klipsi çoraplarınızın arkasına sabitleyin. Arka klipslerden 1 tanesini açın ve hokey çorabınızın o taraftaki arka üst kenarının ortasından kaydırın. Bunu diğer taraftaki klips ve hokey çorabı için tekrarlayın.

Velcro Tırnaklı Çorap Şortu Kullanma

  1. adım 1 uyluklarda hokey çorapları için velcro tırnakları olan sporcu şortlarını giyin.
    Uyluklarda hokey çorapları için cırt cırtlı çıkıntıları olan sporcu şortlarını giyin. Bu şortlar, yerine koruyucu bir kap dikilmiş dar iç çamaşırı veya tayttır. Tekmeliklerinizi ve çoraplarınızı giymeden önce ayaklarınızı şortun içine sokun ve normal bir sporcu şortu gibi çekin.
    • Cırt cırtlı sporcu şortlarını internetten veya bir spor malzemeleri mağazasından temin edebilirsiniz.
  2. adım 2 tekmelikleri ve hokey çoraplarını giyin ve çorapları şortunuza kadar çekin.
    Tekmelikleri ve hokey çoraplarını giyin ve çorapları şortunuza kadar çekin. Her iki bacağınıza da tekmelik takın. Hokey çoraplarınızı giyin ve tekmeliklerinizin üzerinden uyluğunuzun ortasına, sporcu şortunuzdaki Velcro tırnakların olduğu yere kadar çekin.
    • Tekmeliklerinizin çorapların altından kaymasını önlemek için tekmeliklerinizin üzerinde durdukları yerde çorapların etrafına hokey çorap bandı sarmanız gerekebilir. Bunu, çorapları sporcu şortunuzdaki Velcro tırnaklara sabitledikten sonra yapın.
  3. adım 3 çoraplarınızı şortun altına yapıştırın' velcro tabs and press the tabs down.
    Çoraplarınızı şortun Velcro tırnaklarının altına yapıştırın ve tırnakları aşağı doğru bastırın. 2 ön tırnağı açın ve hokey çoraplarınızın üst kenarlarını altlarına kaydırın, ardından tırnağı yerine sıkıca bastırın. Bunu şortunuzun arka tarafındaki 2 kanat için de tekrarlayın.
    • Her çorap önde 1 ve arkada 1 Velcro tırnağı ile sabitlenecektir.
    • Velcro'yu temiz ve yapışkan tutmak için sporcu şortunuzu Velcro tırnakları kapalı ve diğer eşyalardan ayrı olarak yıkayın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Hokey çoraplarınızı yukarıda ve tekmeliklerinizi güvenli bir şekilde yerinde tutmak için birden fazla yöntem kullanın. Örneğin, Velcro tırnaklı sporcu şortları ve hokey çorap bandı kullanabilirsiniz.

Uyarılar

  • Cırt cırtlı sporcu şortlarını diğer eşyalarla birlikte yıkamaktan kaçının ve yıkarken cırt cırtları daima kapalı tutun, böylece cırt cırtlar yapışkanlığı azaltacak tiftik ve kalıntı biriktirmez.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Hokey Çoraplarınızı Bantlama

  • Hokey çorap bandı

Hokey Jartiyer Kemeri Takmak

  • Hokey jartiyer kemeri

Velcro Tırnaklı Çorap Şortu Kullanımı

  • Velcro tırnaklı hokey sporcu şortu