Softbol Maçında Skor Nasıl Tutulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Skorunuzu tutun softball oyunu bir skor kartı kullanmak. Skor kartları satın alın ya da internetten çıktılarını alın ve alışmak için bir ya da iki oyun oynamayı deneyin. Başlamak için oyuncuların isimlerini yazın. Oyun devam ettikçe, oyuncuların ilerlemeleri ve çıkışları ile ilgili notlar alın. Softbol oyunlarını puanlarken öğrenmeniz gereken birçok parça ve kısaltma vardır, ancak yapıyı bir kez öğrendiğinizde, softbolda puanlama ikinci doğa olacaktır!

Adımlar

Puan Kartınızı Ayarlama

  1. adım 1 oyununuzu puanlamak için önceden basılmış softbol puanlama kartlarını kullanın.
    Oyununuzu puanlamak için önceden basılmış softbol puanlama kartlarını kullanın. Spor mağazalarından skor kartları içeren bir defter satın alabilir ya da evde internetten skor kağıtlarının çıktısını alabilirsiniz. Her takıma 1 skor kartı verin, biri ev sahibi takım için diğeri de misafir takım için olsun.
    • Google'da 'yazdırılabilir puanlama kartları' araması yaparak puanlama kartlarını çevrimiçi olarak bulabilirsiniz.
  2. adım 2 oyuncuları yazın' names in batting order.
    Oyuncuların isimlerini vuruş sırasına göre yazın. Birinci vurucudan başlayarak her satıra bir isim yazabilirsiniz. Bunu 'Vurucu' ve 'Atıcı' sütunları için doldurun. Skor kartınıza takım, hakem ve tarih gibi diğer ilgili bilgileri de ekleyin.
    • İsterseniz yedek oyuncular için en altta ayrı bir bölüm oluşturabilirsiniz.
  3. adım 3 her bir oyuncuyu yazın' jersey number and abbreviated position.
    Her oyuncunun forma numarasını ve kısaltılmış pozisyonunu yazın. Genellikle önce forma numarası, ardından oyuncunun adı ve daha sonra oyuncunun pozisyon numarası listelenir. Softbolda, skor kartınızla takip edebilmeniz için her pozisyona bir numara verilir. Alfabetik kısaltmalar alan başka pozisyonlar da vardır.
    • 1 = Atıcı, 2 = Yakalayıcı, 3 = 1. kale, 4 = 2. kale, 5 = 3. kale, 6 = Shortstop, 7 = Sol saha, 8 = Orta saha ve 9 = Sağ saha.
    • Ayrıca kısaltılabilecek 2 oyuncu pozisyonu daha vardır. Atanmış Vurucu (DH), sadece sahada oynayan biri için vuruş yapan oyuncudur. Pinch hitter (PR), başlangıç dizilişindeki bir oyuncunun yerine vuruş yapmak için değiştirilen oyuncudur.
    • Eğer atıcı vuruş yapıyorsa, onu dizilişinize dahil edebilirsiniz. Değilse, DH atıcınızın yerini alacaktır.

Oyuncuların İlerlemesini İşaretleme

  1. adım 1 belirlenen ızgaralarda her vurucu için topları ve vuruşları işaretleyin.
    Her vurucu için topları ve vuruşları belirlenen ızgaralarda işaretleyin. Biri vuruş için kalktığında, her atış için ne vurduğunu skor kartınıza not edin. Vurulan top sayısını 3 kareli satıra ve vuruş sayısını 2 kareli satıra kaydedin.
    • İşaretlerinizi X'ler, kontroller veya eğik çizgilerle yapın - size hangisi doğru geliyorsa.
    • Her atıştan sonra hakem bağırarak sayıyı söyleyecek ve ellerini kaldırarak o ana kadarki sayıyı belirtecektir, örneğin 2 top ve 2 ıska. Sayıyı verirken, toplar her zaman vuruşlardan önce gelecektir.
  2. adım 2 bir oyuncu koşu yaptıktan sonra doğru kaleye bir çizgi çizin.
    Bir oyuncu koşu yaptıktan sonra doğru kaleye bir çizgi çizin. Oyuncularınızın isimlerinin sağında küçük bir elmas şekli göreceksiniz. Bir oyuncu bir kaleye ulaştığında, o kaleye bağlanan bir çizgi çizin. Tıpkı oyuncuların yaptığı gibi elmasın etrafından dolaşacaksınız.
    • Kimin hangi üste olduğuna bağlı olarak bunu aynı anda birden fazla oyuncu için tamamlıyor olabilirsiniz.
    • Örneğin, biri 1. kaleye ulaşırsa, ev pozisyonunu 1. kale pozisyonuna bağlayan bir çizgi çizin. Eğer birisi sayı yaparsa, o zaman tüm kareyi doldurun.
  3. adım 3 her oyun için daha fazla ayrıntı vermek için kısaltmalar ekleyin.
    Her oyun için daha fazla ayrıntı vermek üzere kısaltmalar ekleyin. Kalelerin etrafına çizgiler çizmenin yanı sıra, oyuncunun sırası hakkında ayrıntılar vermek için kısaltmalar ekleyin. Bir oyuncu tek, çift, üç veya sayı turu vuruşu yapabilir. Atıcı kötü atış yaparsa bir yürüyüş de kazanabilirler.
  4. adım 4 yazın
    Eğer vurucu tek vuruş yaparsa '1B' yazın. Tek vuruş, vurucunun güvenli bir şekilde 1. kaleye koştuğu en temel vuruştur.
    • Karonuzun üzerine ev ile 1. kale arasında bir çizgi çizin ve yanına '1B' yazın.
  5. adım 5 kayıt
    Eğer bir vurucu double yaparsa '2B' kaydedin. Double, bir vurucunun bir turda hata yapmadan 2 kaleye ulaşmasıdır.
    • Evden 1. ve 2. kaleye doğru bir çizgi çizin. Çizginin yanına '2B' yazın.
  6. adım 6 not alın
    Eğer bir vurucu üçlü yaparsa '3B' yazın. Üçlük, bir oyuncunun evden 3. kaleye kadar başarılı bir şekilde gitmesidir.
    • Ana kaleden 1., 2. ve 3. kaleye bir çizgi çizin. Ardından, 3. kale için '3B' yazın.
  7. adım 7 yazın
    Bir vurucu home run yaparsa 'HR' yazın ve tüm karoyu gölgelendirin. Sayı turu, bir oyuncunun topa başarılı bir şekilde vurarak kaleden 1., 2., 3. ve tekrar kaleye koşacak kadar uzağa gitmesidir.
    • Tüm kareyi çizin, gölgelendirin ve bir home run olduğunu belirtmek için 'HR' yazın.
  8. 8. adım kayıt
    Eğer bir vurucu yürüyüş yaparsa 'Topa Vuruş' için 'BB' kaydedin. Atıcı 4 top atar ve vurucu bunlardan hiçbirine vuramazsa yürüme gerçekleşir. Atıcı düzgün bir atış yapmadığı için vurucu 1. kaleye 'yürüyebilir'.
    • Evden 1. kaleye bir çizgi çizin ve 'Base on Balls' için 'BB' yazın.
  9. adım 9 hangi oyuncuların diğer oyuncular tarafından oyun dışı bırakıldığını kaydedin' position numbers.
    Hangi oyuncuların dışarı çıktığını diğer oyuncuların pozisyon numaralarına göre kaydedin. 1-9 pozisyon kısaltmalarını kullanarak, bir out yapıldığında topa dokunan herkesin pozisyon numarasını yazın.
    • 1 = Atıcı, 2 = Yakalayıcı, 3 = 1. kale, 4 = 2. kale, 5 = 3. kale, 6 = Shortstop, 7 = Sol saha, 8 = Orta saha ve 9 = Sağ saha.
    • Sol sahaya bir atış yapılırsa ve ardından bir oyuncu topu 2. kaleye atarak oyuncuyu dışarı atmaya zorlarsa, 7 sol sahayı ve 4 2. kaleyi temsil ettiği için '7-4' olarak okunur.

Çıkışları Kısaltma

  1. adım 1 yazın
    Bir oyuncu oyun dışı kalırsa vurucu kutusuna 'K' yazın. Bir vurucu vuruş yapmadan sopayı 3 kez sallayarak ıskalar. Artık sırası geçmiştir ve kalede pozisyon alamaz.
  2. adım 2 eğer bir oyuncu
    Bir oyuncunun 'Grounds Out' olup olmadığını oyuncunun pozisyon numaralarını yazarak işaretleyin. 'Ground Out' topun yere vurulması ve rakip takımdan bir oyuncunun topu atarak bir oyuncuyu oyun dışı bırakmasıdır. Rakip oyuncuların pozisyon numaralarını listeleyerek bunu kısaltın. Sol alt köşeye vuruştaki toplam out sayısını yazın ve bu sayıyı daire içine alın.
    • Örneğin, eğer top shortstop'a vurulursa ve vurucuyu dışarı çıkarmak için topu 1. kaledeki oyuncuya atarlarsa, pozisyon numaraları için '6-3' yazın. Ayrıca sol alt köşeye '2' yazın, çünkü bu vuruşun 2. çıkışıdır.
  3. adım 3 bir harf yazın
    Bir 'Fly Out 'u işaretlemek için 'F' harfini ve diğer oyuncuların pozisyon numarasını yazın. 'Fly Out' yere çarpmadan önce havada yakalanan bir top anlamına gelir. Bu durumda vurucu otomatik olarak oyun dışı kalır. Bunu, topu yakalayan oyuncunun pozisyon numarasını yazarak kaydedin. Dışarıda kalan oyuncu sayısını sol alt köşede daire içine alabilirsiniz.
    • Eğer sağ saha pozisyonundaki oyuncu topu yakaladıysa, en alta 'F10' ve ardından '2' yazın.
  4. adım 4 bir
    'SF' ve oyuncuların pozisyon numarasını yazarak bir 'Feda Atışı 'nı belirtin. Uçan top yakalandığında ve halihazırda kalede bulunan oyuncular başka bir kaleye koştuğunda 'Feda Uçuşu' gerçekleşir. Uçan top yakalandıktan sonra bir koşucu sayı yaparsa, vurucunun adının yanına 'SF' yazın. Topu yakalayan kişinin pozisyon numarasını da ekleyin.
    • Örneğin, vurucu sol saha oyuncusu tarafından yakalanan bir topa vurduysa ve daha sonra başka bir koşucu sayı yaptıysa, bu vurucuyu 'SF7' olarak işaretlersiniz.
    • Dışarıda kalan oyuncu sayısını sol alt köşede daire içine alabilirsiniz.
  5. adım 5 kayıt
    'Yardımsız Çıkışları' 'U' ve oyuncunun pozisyon numarasını yazarak kaydedin. 'Yardımsız Çıkışlar', vurucunun topu yerdeki birine vurması ve vurucunun diğer oyuncular topu atmadan dışarı çıkmasıdır. Bunu rakip oyuncunun pozisyon numarasını ve ardından 'U' yazarak puanlayabilirsiniz.
    • Diyelim ki vurucu topu 2. kaleciye attı ve 2. kaleci vurucuyu etiketledi. Bunu '4U' olarak işaretleyebilirsiniz.
  6. adım 6 i̇şaretle
    'DP' ve oyuncuların pozisyon numaralarını kaydederek 'Double Play 'leri işaretleyin. 'İkili Oyun' aynı oyunda 2 oyuncunun oyun dışı kalması durumunda gerçekleşir. Bu durum sadece devrede toplam 0 veya 1 out varsa gerçekleşebilir. Devre 3. out yapıldığında sona erecektir. 'DP' ve oyuna dahil olan herkesin pozisyonunu yazın.
    • Örneğin, vurucu topu shortstop'a vurur. Kısa kaledeki oyuncu topu 2. kaleye atarak 1. kaleden 2. kaleye koşan bir koşucuyu dışarı atar. Ardından, 2. kaleci vurucuyu dışarı çıkarmak için topu 1. kaleye atar. Bu 'DP 6-4-2' olarak kaydedilir.
  7. adım 7 skor a triple play by writing tp and the players
    'TP' ve oyuncuların pozisyon numaralarını yazarak bir 'Üçlü Oyun' skoru elde edin. 'Üçlü Oyun' aslında 'İkili Oyun' ile aynıdır, ancak 2 yerine 3 out vardır. 1 oyunda 3 kişi dışarı çıkarsa, 'TP' ve ardından ilgili her oyuncunun pozisyon numaralarını yazın.
    • Örneğin, vurucu topu 2. kaleciye vurursa ve 2. kaleci topu havada yakalarsa 1. out gerçekleşebilir. Vurucu topu havaya attıktan sonra 1. ve 2. kaledeki koşucular koşmaya başlar. İkinci kaledeki koşucuyu oyun dışı bırakmak için, kısa mesafe koşucusu topu ikinci kaleciden yakalar ve ikinci oyun dışı kalır. Daha sonra, 1. kalede kalması gereken koşucuyu dışarı çıkarmak için topu 1. kaleciye atar. Bunu 'TP F4-6-3' olarak yazarsınız.
    • Sol alt köşeye 3 yazın ve daire içine alın, çünkü bu 3. dış atıştı.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Ayrıca 'İstatistikler' kutularına ilgili istatistikleri de ekleyebilirsiniz. Bu bölüm, toplam atış sayısı gibi oyunla ilgili benzersiz özellikler için tasarlanmıştır.