Spor Sütyeni Pedleri Nasıl Yerinde Tutulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Eğer çok spor yapıyorsanız, muhtemelen içinde ped bulunan sporcu sütyenleriyle karşılaşmışsınızdır. Daha fazla koruma ve konfor için harika olsalar da, spor sütyeni pedleri özellikle yıkandıklarında toplanma ve katlanma eğilimindedir. Neyse ki, evinizdeki birkaç eşyayı kullanarak spor sutyeni pedlerinizi yerinde tutabilir, rahat ve kullanışlı bir egzersiz kıyafeti elde edebilirsiniz.

Adımlar

Pedlerin Yerine Dikilmesi

  1. adım 1 sütyeninizi ters çevirin, böylece yeni dikişler't be visible.1Yeni dikişlerin görünmemesi için sütyeninizi ters çevirin. Sütyeni ters çevirin ve ardından gördüğünüz tümsekleri veya çıkıntıları ellerinizle düzeltin. Sütyeni masa veya tezgah gibi düz bir yüzeye yerleştirin.
    • Temiz veya kirli bir spor sütyeni dikebilirsiniz, ancak kumaşın buruşmaması için temiz ve kuru bir sütyen kullanmak muhtemelen en iyisidir.
  2. adım 2 pedleri sütyenin içinde düz duracak şekilde yerleştirin.2Pedleri sütyenin içinde düz duracak şekilde yerleştirin. Spor sütyeninin içindeki pedleri, spor sütyeninin kabına oturacak şekilde ayarlayın. Pürüzsüz ve düz olduklarından, içlerinde herhangi bir çıkıntı veya kıvrım bulunmadığından emin olun.
    • Pedler çıkarılabiliyorsa sütyenin içine uzanıp ayarlayabilirsiniz. Aksi takdirde, pedleri sütyeninizin kumaşından itin ve çekin.
  3. adım 3 12 inç (30 cm) uzunluğunda bir iplikle bir dikiş iğnesi geçirin.312 inç (30 cm) uzunluğunda bir iplikle bir dikiş iğnesi geçirin. 12 inç (30 cm) uzunluğunda bir iplik kesin ve bir dikiş iğnesinin deliğinden geçirin. İpliği ikiye katlayın, ardından ipliğinizi yerinde tutmak için gevşek uçları küçük bir düğümle birbirine bağlayın.
    • Sütyeninizin rengine yakın bir iplik seçebilir veya dikişler sütyeninizin iç kısmında olacağından elinizde bulunan herhangi bir iplikle devam edebilirsiniz.
  4. adım 4 pedin en üst noktasında 3 ila 4 dikiş yapın.4Ped'in en üst noktasında 3 ila 4 dikiş yapın. Pedin en üst noktasını bulun. İğnenizi sütyenin dış katmanına ve pedin içinden geçirin, ancak sütyenin ön kısmına getirmeyin. Yaklaşık 0,25 inç (0,64 cm) uzunluğunda bir dikiş yapmak için dış katmandan geri çekin, ardından dikişi 3 ila 4 kez tekrarlayın.

    Varyasyon: Dikiş iğneniz veya ipliğiniz yoksa, pedleri yerinde tutmak için çengelli iğneler de kullanabilirsiniz. Ancak bu daha az kalıcı bir çözümdür ve sutyeninizi takarken iğnelerin yerinden çıkıp sizi dürtme ihtimali vardır.

  5. adım 5 i̇pliği kesin, uçlarını bağlayın ve fazlalıkları kesin.5İpliği kesin, uçlarını bağlayın ve fazlalıkları kesin. Pedinizin bir bölümünü dikmeyi tamamladığınızda, ipliği kesmek için keskin bir makas kullanın, böylece iğne gevşer. Ardından, ipliğin gevşek uçlarını sütyeninizin içinde sıkı bir düğüm halinde bağlayın. İpliğin geri kalanını kesmek için makası kullanın, böylece sütyeninizin iç kısmında asılı kalmaz.
    • Sütyeninizi giyerken küçük iplik düğümleri dışarı çıkıp sizi rahatsız ederse, onları tutmak için üzerlerine biraz moleskin bantlayın.
  6. adım 6 pedin yan noktalarındaki dikişi tekrarlayın.6Dikişi pedin yan noktalarında tekrarlayın. Pedinizin sol ve sağ yuvarlak noktalarını bulun ve iğnenizle her iki tarafa 3 ila 4 dikiş ekleyin. Bu, pedinizin kenarlarını tutacaktır, böylece yuvarlanmayacaklardır. Her bir bölümle işiniz bittiğinde ipliğinizi kesin ve düğümleyin.
    • İğnenizin sütyeninizin ön kısmından geçmediğinden emin olun, böylece dikişleri dışarıdan görmezsiniz.

Yıkama ve Kurutma Sırasında Pedlerin Sabitlenmesi

  1. adım 1 yıkama sırasında korumak için sütyeninizi hassas bir poşete koyun.1Yıkama sırasında korumak için sütyeninizi hassas bir poşete koyun. Özellikle hassas çamaşırları koymak için üretilmiş file veya lastik bir torba alın ve yıkama zamanı geldiğinde spor sütyeninizi içine koyun. Çanta, spor sütyeniniz ile kaba çamaşır makinesi arasına bir koruma katmanı ekler, böylece pedlerin hareket etme şansı daha az olur.
    • Bu torbaları çoğu ev eşyası mağazasında veya internette yaklaşık 10 dolara bulabilirsiniz.
  2. adım 2 çamaşır makinenizi 2Çamaşır makinenizi 'hassas çamaşırlar' ayarına getirin. Çoğu çamaşır makinesinin ne kadar hızlı döneceğini değiştiren farklı ayarları vardır. Spor sütyeninizi çamaşır makinesinde yıkarken, sütyeninizin çok fazla dönmemesi için her zaman hassas ayara getirin.
    • Normal sütyenler ve iç çamaşırları gibi diğer hassas çamaşırları da bu ayarda yıkayabilirsiniz.
    • Çoğu hassas ayar otomatik olarak soğuk su kullanır. Sizinkinde sıcaklık seçeneği varsa, soğuk olarak ayarlayın.
  3. adım 3 daha yumuşak bir yıkama için spor sütyeninizi elde yıkayın.3Daha nazik bir yıkama için spor sütyeninizi elde yıkayın. Bir kovayı veya lavaboyu ılık su ve yumuşak çamaşır deterjanı ile doldurun. Sütyeninizi köpürene kadar suda çalkalayın, ardından yaklaşık 15 dakika bekletin. Tüm deterjandan kurtulmak için sütyeninizi su berraklaşana kadar soğuk suyla durulayın.
    • Sütyeninizi çalkalarken dikkatli olun, böylece pedleri çok fazla bozmazsınız. Yerlerinde kalabilmeleri için mümkün olduğunca farkında olmaya çalışın.
  4. adım 4 sütyeninizi kurutucuya koymak yerine kuruması için asın.4Sutyeninizi kurutucuya koymak yerine kuruması için asın. Spor sütyeninizi serin ve kuru bir yere koyun ve tekrar giymeden önce 2 ila 8 saat kurumaya bırakın. Solmasını önlemek için doğrudan güneş ışığından uzak tutun ve sütyeninizin çok ısınmasına izin vermeyin, aksi takdirde büzülmeye neden olabilir.
    • Spor sütyeninizi asmak için bir askı veya elbise askısı kullanabilirsiniz.

    İpucu: Çok nemli bir iklimde yaşıyorsanız sütyeninizin kuruması daha uzun sürebilir. Havadaki nemin bir kısmını almak için nem giderici kullanmayı deneyin.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • Çoğu spor sütyeni yastığı çıkarılabilir. Pedlerin hareket etmesinden çok sıkılırsanız, her zaman onları çıkarabilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Pedlerin Yerine Dikilmesi

  • Dikiş iğnesi
  • Konu
  • Makas

Yıkama ve Kurutma Sırasında Pedlerin Sabitlenmesi

  • Delicates çanta
  • Çamaşır deterjanı
  • Kova
  • Elbise askısı veya rafı