Yüzerken Saçlarınızı Nasıl Kuru ve Hasarsız Tutabilirsiniz (ve Kuru Saçlar İçin En İyi Yüzücü Boneleri)

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Saçınıza çok emek verdiniz ve onu klor ve tuzlu su ile mahvetmek istememeniz tamamen anlaşılabilir bir durum. Yüzmek egzersiz yapmanın ve arkadaşlarınızla dışarıda vakit geçirmenin harika bir yoludur, ancak sağlıklı ve güzel saçlara sahip olmaktan ödün vermek zorunda değilsiniz. Saçlarınızı daha kuru ve hasarsız tutmak için yüzme öncesinde, sırasında ve sonrasında yapabileceğiniz 11 şeyi bir araya getirdik.

Adımlar

Saçınızı yukarı kaldırın.

  1. gevşek saç tellerini sudan uzak tutmak için saçınızı yüksek bir topuz yapın.
    Gevşek saç tellerini sudan uzak tutmak için saçınızı yüksek bir topuz yapın. Saçınızı yukarı kaldırmak, yüzme bonesi takmayı da kolaylaştırır, böylece suyu gerçekten dışarıda tutabilirsiniz. Doğal Afro dokulu saçlarınız varsa, düz katlar veya bantu düğümleri de tercih edebilirsiniz.
    • Saçınızı sudan uzak tutmak için örgülü bir topuz, balerin topuzu veya üstten düğüm deneyin.
    • Normal bir örgü, Fransız örgüsü veya balık sırtı örgü saçınızın dolaşmamasına yardımcı olur, ancak bu saç modelleri saçınızı kuru tutmayabilir.

Silikon bir bone seçin.

  1. silikon boneler lateks/kauçuk veya likralı seçeneklere göre daha su geçirmezdir.
    Silikon boneler lateks/kauçuk veya likralı seçeneklere göre daha su geçirmezdir. Kalın bir malzemeden üretilirler ve sıkı bir sızdırmazlık sağlarlar. Düzgün oturan bir bone, saçınızı bone takmadığınız duruma göre önemli ölçüde daha kuru tutacaktır, ancak yine de bir miktar su sızabilir.
    • Sıkı veya rahatsız hissettirmediği sürece yüzme bonelerini iki katına bile çıkarabilirsiniz!
    • Silikon bir başlığın altına lateks/kauçuk bir başlık koymayı deneyin. Gözlük kayışınızı yerinde tutmak için iki katman arasına yerleştirin.

Yüzme bonesinin altına duş bonesi takın.

  1. ekstra su geçirmez bariyer için silikon bonenin altına duş bonesi takın.
    Ekstra bir su geçirmez bariyer için silikon bir başlığın altına duş bonesi takın. Duş boneleri kendi başlarına suya daldırılmak için üretilmemiştir, çünkü kayarak çıkarlar, ancak silikon bone onu yerinde tutacaktır. Üstünde başka bir bone olmadan duş bonesi kullanmayı denemeyin!
    • Lastiğin esnememesi için yeni bir duş bonesi kullanın.

Su geçirmez bir kafa bandı takın.

  1. daha iyi bir sızdırmazlık için silikon bir kafa bandını yüzme bonesi ile eşleştirin.
    Daha iyi bir sızdırmazlık için silikon bir kafa bandını bir yüzme bonesi ile eşleştirin. Silikon kafa bantları kulaklarınızın ve alnınızın üzerinden geçerek bonenizin içine su sızmamasını sağlar. Eğer bone takmak istemiyorsanız, herhangi bir su geçirmez saç bandını tek başına deneyin. Bir saç bandı saç şeklinizi yerinde tutmanıza yardımcı olabilir, böylece gevşek saç tellerinin ıslanması konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Klorlu havuza girmeden önce saçınızı durulayın.

  1. klorun saçınıza nüfuz etmesini zorlaştırın.
    Klorun saçınıza nüfuz etmesini zorlaştırın. Saçınız sadece çok fazla su emebilir. Havuza veya okyanusa girmeden önce saçınızı temiz suyla durulayarak, kimyasalların ve aşırı tuzun saçınızı doyurmasını (ve zarar vermesini) önlersiniz.
    • Saçınızı en az 5 dakika boyunca temiz suyun altında bekletin.
    • Bu yöntem saçınızın klor nedeniyle yeşile dönmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Ekstra su direnci için doğal yağlar ekleyin.

  1. yağ suyu iter ve saçınızı hapsedebilir's moisture.
    Yağ suyu iter ve saçınızın nemini hapsedebilir. Havuza atlamadan önce saçlarınıza hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı sürmeyi deneyin. Bu seçeneği tercih ederseniz, bir bone takın veya saçınızı kapalı tutun. Yağ, saçınızı güneş hasarına daha yatkın hale getirebilir.
    • Yağı emmesi için 15 dakika bekleyin.

Yüzmeden önce durulanmayan saç kremi uygulayın.

  1. saçınızı havuz kimyasallarından ve tuzlu sudan korumak için ön işlem uygulayın.
    Saçınızı havuz kimyasallarından ve tuzlu sudan korumak için ön işlem uygulayın. Durulanmayan saç kremi saçınızı kuru tutmaz, ancak klor saçınızı kırılgan ve zayıf hale getirdiği için klordan kaynaklanan hasarı azaltacaktır. Havuza girmeden önce az miktarda durulanmayan saç kremi uygulayın ve yüzerken saçınızı nemlendirmek için saçınıza bir bone takın.
    • Durulanmayan saç kremini saç tellerinizin ortasından başlayarak uçlara doğru uygulayın. Aşırı miktarda saç kremi kullanmış olacağınız için ürünü saç diplerinizden başlayarak uygulamaktan kaçının.
    • Yüzmeye gitmeden önce saç jölesi ve pomad gibi şekillendirici ürünler kullanmamaya çalışın. Genellikle klor veya tuzlu su ile reaksiyona girecek kimyasallar içerirler.

Yüzdükten hemen sonra saçınızı durulayın.

  1. hasarı önlemek için klor veya tuzlu suyu mümkün olduğunca çabuk dışarı atın.
    Hasarı durdurmak için klor veya tuzlu suyu mümkün olduğunca çabuk dışarı atın. Havuz kenarındaki veya sahildeki halka açık duşlardan faydalanın ve hızlıca durulanın. Hemen şampuanlayamasanız bile, hızlı bir suyla durulama, kimyasalların bekleyip saç köklerinize sızmasına izin vermekten daha iyidir.
    • Klor saçınızın doğal yağlarını alır ve saç uçlarında kırılmalara yol açan kimyasal reaksiyonlara neden olabilir.

Sert kimyasalları ortadan kaldırmak için arındırıcı şampuan kullanın.

  1. saçınızı arındırıcı şampuanla onarın.
    Saçınızı arındırıcı şampuan ile onarın. Yüzdükten sonra saçınızı yıkadığınızda, saç derinizin dengesini yeniden sağlamak istersiniz. Arındırıcı şampuan, saçınızda biriken yağ, mineraller, kimyasallar ve diğer yabancı maddelerin parçalanmasına yardımcı olur.
    • Arındırıcı şampuanlar 'arındırıcı' veya 'detoksifiye edici' olarak da etiketlenebilir.

Doğal bir temizleyici için elma sirkesi ile durulayın.

  1. yüzme sonrası saç bakımı için kendi arındırıcı şampuanınızı yapın.
    Yüzme sonrası saç bakımı için kendi arındırıcı şampuanınızı yapın. Elma sirkesi kiri, kloru ve tuzu temizlemeye yardımcı olacaktır. Bir ölçek elma sirkesini dört ölçek su ile karıştırın. Karışımı saçınıza dökün veya püskürtün ve şampuan gibi masaj yaparak uygulayın. Ardından temiz su ile durulayın.
    • Bu durulama aynı zamanda ölü deri hücrelerini temizleyebilir ve foliküllerinizi açabilir.

Nemi geri kazandırmak için saçınıza derinlemesine bakım yapın.

  1. saçınızı klora, güneşe ve tuza maruz bıraktıktan sonra nem takviyesi yapın.
    Saçınızı klora, güneşe ve tuza maruz bıraktıktan sonra nem takviyesi yapın. Durulanmayan saç kremi uygulayın ya da hint yağı, shea yağı veya hindistan cevizi yağı gibi ağır yağları tercih edin. Nemlendiriciler aktif olarak yeni nem eklemez, ancak saçınızın doğal nemini hapsetmek için bir bariyer oluşturarak çalışırlar.
    • Saçınıza parlaklık ve nem kazandırmanın ultra lüks bir yolu için evde kendi saç maskenizi bile yapabilirsiniz.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları