Cristiano Ronaldo Gibi Nasıl Tekme Atılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

CR7 bu oyunu oynamış en iyi oyunculardan biri. Takım çalışması, çılgın top sürme becerileri ve saha içi stratejik zekasının yanı sıra, Cristiano Ronaldo'nun oyunuyla ilgili en dikkat çekici şeylerden biri, 'knuckleball' adını verdiği serbest vuruş tekniğidir. Doğru tekniği öğrenerek Ronaldo'nun vuruşunu kendi repertuarınıza dahil edebilirsiniz.

Adımlar

Serbest Vuruşları Kullanmak

  1. adım 1 küreyi vana size bakacak şekilde yerleştirin.1Topu valf size bakacak şekilde konumlandırın. Bu isteğe bağlıdır, ancak topa havada daha iyi bir uçuş hareketi sağlayabilir. Ronaldo serbest vuruş kullanırken topu her zaman sibobun ayağıyla temas edeceği şekilde dizer. Bu temasın topun yörüngesi üzerinde gerçek bir etkisi olup olmadığını ya da sadece bir batıl inanç olup olmadığını bilmek zordur, ancak denemekten zarar gelmez.
  2. adım 2 beş adım atın...2Sağ ayaklıysanız sola, sol ayaklıysanız sağa doğru açılı olarak beş adım atın, ardından karşı tarafa doğru bir buçuk adım atın. Kollarınız düz bir şekilde aşağıda durun ve bacaklarınızı omuz genişliğinden daha fazla açın. Derin bir nefes alın.
  3. adım 3 tekme atmayan ayağınızı yere koyun ve öne doğru eğilin.3Toplama yapmayan ayağınızı yere koyun ve öne doğru eğilin.
    • Serbest vuruşları çok hızlı bir şekilde yükseğe çıkma eğilimindedir ve ayağından fırlayacakmış gibi görünür. Bu, topla temas ettikten hemen sonra yaptığı hızlı ve kısa takipten kaynaklanır. Doğru şekilde yapılırsa, vuruş dönmez, ancak yukarı doğru kavis çizer, ardından hızla aşağı iner veya takip eden vuruşla verilen güce göre zig-zag çizer.
  4. adım 4 ayağınızla topa topun merkezinin hemen altından temas edin.4Ayak tabanınızla topun merkezinin hemen altına temas edin. Bağcıklarınız ve ayak tabanınız arasındaki alanda topa temas etmek istiyorsunuz. Vuruşun başlangıcında kendinize doğru baktığınız nozul valfini hedefleyin.
    • Knuckle-ball etkisi vermek için topa herhangi bir spin vermekten kaçınmanız gerekir. Topa ortanın hemen altından vurmaya çalışın ama çok aşağıdan vurmayın ki geri falso almasın. Ayağınızdan hiç yuvarlamayın.
  5. adım 5 devam edin.5Takip edin. Vuruşun en önemli kısmı takip etmektir. Tekme atan ayağınızı topun gitmesini istediğiniz yere doğrultarak, hedefinize doğru dönerek ve yere basan ayağınızı yerden kaldırıp havaya kaldırarak devam edin. Tekme dizinizi, yan tarafa doğru sonlandırdığınız daha geleneksel takip yerine düz bir şekilde yukarı kaldırın.
    • Topla temas ettikten sonra vuruş ayağınızın dizinin çenenize değmesini istediğinizi düşünün. Doğru yapıldığında, vuruş ayağınız önce yere değmelidir. Şimdi arkanıza yaslanın ve topa vuruşunuzu tüm öngörülemez ihtişamıyla izleyin.

Çapraz Atışlar ve Dripling

  1. adım 1 topu kutunun içine atın.1Topu ceza sahası içine atın. Uzun, zarif ve kavisli ortalarıyla tanınan Beckham'ın aksine Ronaldo'nun ortaları daha çok basketboldaki arkaya atılan küçük paslara benziyor. Topu rakip sahanın derinliklerine götürüyor, sonra da havaya kaldırıp oyun alanının diğer tarafına, kafa vuruşu ya da şut atacak bir takıma doğru gönderiyor.
    • Genellikle sahanın sol tarafında oynamasına rağmen, Ronaldo oyunun gidişatına göre değişir ve ortaları almak için merkeze de gider.
  2. adım 2 topu bir takım arkadaşına at.2Topu bir takım arkadaşına at. Ronaldo tarzı bir orta yapmak için, ayağınız düz ve dik ayağınız topun arkasında olacak şekilde temas kurun. Topu mümkün olduğunca yukarı fırlatmak için takip mesafenizi çok kısa tutun ve takım arkadaşınıza topa kafa vurma fırsatı verin.
  3. adım 3 her iki ayağınızla da ortanızı geliştirin.3Her iki ayağınızla da orta yapabilme becerinizi geliştirin. Ronaldo'yla ilgili en tuhaf şeylerden biri, her iki ayağını da aynı derecede iyi kullanıyor gibi görünmesi. Sol ayakla yaptığı ortalar ve şutlar, sağ ayakla yaptığı ortalar kadar titrek ve isabetlidir. Her iki ayağınızla top sürme antrenmanları yaparak ve kaleye mümkün olduğunca çok sayıda ters ayakla şut çekerek baskın olmayan ayak hareketleriniz üzerinde çalışın. Her iki ayağınızla da doğru gücü elde edene kadar temel hareketleriniz üzerinde çalışın.
  4. adım 4 step-over'larla driplinginizi kontrol edin.4Drampalarla driplinginizi kontrol edin. Ronaldo'nun ayak hareketleri, ortaları zamanında yapabilmesini sağlayarak oyununu tahmin edilemez ve izlemesi heyecan verici hale getiriyor. Topu bu kadar derine götürebilmek istiyorsanız, savunma oyuncularından kaçabilmeniz ve onları şortlarından çıkarabilmeniz gerekir.
    • Ronaldo'nun harika driplingini taklit etmek için step-over alıştırmaları yapın. Ayrıca, kendine özgü bacak arkası yön değiştirme pasını da uygulamaya çalışın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruYumuşak toplarla pratik yapmak yardımcı olur mu? Hayır. Yumuşak bir topla antrenman yapmak top sürmeyi zorlaştıracak ve kendinizi zıplama eksikliğini aşırı telafi ederken bulacaksınız. En iyisi oyunda kullanacağınız top boyutu ve şişirme seviyesi ile antrenman yapmaktır.
  • SoruAteş ettiğimde isabetli olmuyor. Ne yapabilirim? İsabetli ve güçlü bir atış yapmak için sahada nerede olduğunuzu, ne tür bir durumda olduğunuzu ve becerilerinizin neler olduğunu bildiğinizden emin olun. Tüm bunları bilmek oyun içinde işinize yarayacaktır. Örneğin, uzak mesafeli şutlarda çok iyi değilseniz, belki daha fazla top sürmeniz gerekir, ancak isabetliliğe yardımcı olmak için farklı mesafelerde ve açılarda kaleye tek başına şut atma alıştırması yapmanız gerekir. Vurmanız gereken yere baktığınızdan ve ayağınızın uygun bölgesiyle topa uygun bölgede vurduğunuzdan emin olun. Ve pratik yapmaya devam edin.
  • SoruMafsallı topa vururken ayağın hangi kısmı kullanılır? Ayağınızın medial kuneiformu. Araştırın - ayak tarağınızdaki sert kemiktir.

Video

İpuçları

  • Bir maçta denemeden önce pratik yapın, böylece bir maç sırasında sefil bir şekilde kaçırmazsınız.
  • Tekme atma alıştırması yapın, sprint egzersizleri yapın ve sağlıklı kalın.
  • Pratik mükemmelleştirir.