Birisi Nasıl Bayıltılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Günümüzde, biraz kendini savunmayı bilmek iyi bir fikirdir. En kolay yöntemlerin çoğu kendini savunma hareketler saldırganı savurmaya ve yumruk ve tekmelerle kendinize kaçma şansı sağlamaya odaklanır. Bununla birlikte, doğru yapıldığında saldırganı gerçekten bayıltabilecek birkaç hareket de vardır. Bu farklı hareketlerden bazılarını nasıl yapacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Adımlar

  1. adım 1 saldırganı gömleğinden yakalayın.1Saldırganı gömleğinden yakalayın. Saldırganı yakalamak için iki elinizi de kullanın. saldırgan Gömlek tarafından, yaka veya yaka çizgisinin hemen altında göğsün ortasında.
    • Birine kafa atmanın en etkili yolu, onu kırbaç hareketine çekmektir. Bunu başarmak için saldırganı gömleğinden itmeniz ve çekmeniz gerekir.
    • Saldırganı ensesinden yakalamaktan kaçının. Doğal içgüdü, saldırganı ensesinden tutup kafa atmak için kafasını aşağı çekmektir, ancak bununla ilgili sorun, enseden tutulduğunda boyun ve omuz kaslarının doğal olarak gerilmesi ve kişiyi öne doğru çekmeyi çok daha zor hale getirmesidir.
  2. adım 2 saldırganı iterek uzaklaştırın.2Saldırganı iterek uzaklaştırın. Tüm vücut ağırlığınızı kullanarak saldırganın üst gövdesi geriye doğru eğilene kadar ileri doğru itin.
    • Bu hareket saldırganın dengesini kaybetmesine ve omuzlarının ayrılmasına neden olur.
    • Bu hareketin beklenmedik olması da muhtemel olduğundan, sürpriz unsuru da sizin tarafınızda olacaktır.
  3. adım 3 saldırganı hızla kendinize doğru çekin.3Saldırganı hızla kendinize doğru çekin. Saldırganın omuzları ayrılır ayrılmaz, saldırganı başınıza doğru geri çekmek için kollarınızı kullanın.
    • Omuzlar bu şekilde ayrıldığında, saldırganın kolları doğal olarak açılacak ve kafa vuruşunu engellemek için kollarını kullanmasını önleyecektir.
  4. 4. adım başınızın tepesinin sağ veya soluyla hızlıca vurun, ortayı kullanırsanız kafanızı çatlatma ihtimaliniz vardır.4Başınızın tepesinin sağına veya soluna hızlıca vurun, eğer ortayı kullanırsanız kafanızı kırma ihtimaliniz vardır. Saldırganı kendinize doğru çekerken, başınızı aşağı indirin, böylece başınızın üst kısmı saldırganın başıyla buluşur. burun burnu aşağı düşerken.
    • Başınızın üst kısmıyla vurun. Alnınızı kullanmayın.
    • Burun hassas bir basınç noktasıdır ve yeterli güçle vurmak diğer kişiyi bayıltmanızı sağlayacaktır.

Üstten Kesme

  1. adım 1 kendinizi saldırganınızın merkez hattı boyunca konumlandırın.1Kendinizi saldırganınızın merkez çizgisi boyunca konumlandırın. Vücudunuzun dikey merkezi saldırganın vücudunun dikey merkezi ile aynı hizada olacak şekilde doğrudan saldırganın önünde durun.
    • Üstten kesme yaparken, saldırganın çenesine ulaşana kadar kolunuzu bu merkez hattı boyunca yukarı kaldırmanız gerekecektir. Bu nedenle, saldırganınızın vücudunun merkez hattına erişebileceğiniz bir konumda olmanız gerekecektir.
  2. adım 2 baskın olmayan elinizle gözü çizin.2Baskın olmayan elinizle gözü çizin. Baskın olmayan elinizi kullanarak blok ve saldırganın bloğuna vurun. Dikkat çekmesi için elinizi göz hizasına yakın tutun.
    • Bu eli serbest tutmak şunları yapmanızı sağlar kendini savun Saldırganın vuruşlarına karşı koyar ve ayrıca saldırganın dikkatini baskın elinizden uzaklaştırmasına neden olur.
  3. adım 3 açık elinizi hızla saldırgana doğru kaldırın's chin.3Açık elinizi hızlıca saldırganın çenesine doğru götürün. Baskın kolunuzu, parmaklarınız hafifçe bükülmüş olarak saldırganın orta çizgisi boyunca yukarı doğru sallayın ve avucunuzun topuğunu ortaya çıkarın. Avuç içi saldırganın yüzüne bakmalıdır.
    • Yumruk yapmayın.
    • Elinizin topuğu bileğinizin hemen üzerinde bulunur ve saldırganın çenesine doğru hedeflenmelidir.
  4. adım 4 elinizin avuç içi topuğu ile vurun.4Elinizin avuç içi topuğu ile vurun. Saldırganınızın çenesinin hemen altına vurarak başını geriye doğru savurun ve bayıltın.
    • Saldırgana buradan vurmak kafayı geriye atar ve omurganın üst kısmındaki sinirleri sıkıştırarak saldırganın bayılmasına neden olur.
    • Avucunuzun içini kullanmak, çıplak elle çalışırken size daha geniş bir yüzey alanı sağlar savaşmak. Aynı zamanda parmaklarınızı da korur, böylece elinizi kurtarır ve dövüşte erişebileceğiniz tek 'silahın' zarar görmesini önler.

Buruna Saldırı

  1. adım 1 pozisyonunuza bağlı olarak en iyi vuruş şeklini değerlendirin.1Pozisyonunuza bağlı olarak vurmak için en iyi yolu değerlendirin. Saldırganınız önünüzde veya arkanızdaysa burnuna vurabilirsiniz, ancak kullandığınız hareket başlangıç pozisyonunuza bağlı olarak değişecektir.
    • Saldırganınız önünüzdeyse, ileri yönde hareket etmeniz gerekecektir.
    • Eğer saldırgan arkanızdaysa, yüzünüzü ona dönerek saldırmanız gerekecektir.
  2. adım 2 avucunuzun topuğu ile önden vurun.2Avucunuzun topuğu ile önden vurun. Saldırganınızla yüz yüze dururken, elinizi açın ve burnun tabanına vurup geri iterek doğrudan öne doğru vurun.
    • En fazla kuvveti uygulamak için ağırlığınızı saldırının içine verin.
    • Bu hareket saldırganın başının geriye doğru savrulmasına, üst omurilikteki sinirlerin sıkışmasına ve yeterli güçle yapılırsa rakibin bayılmasına neden olur.
  3. adım 3 saldırgan arkanızdaysa dirseğinizle vurun.3Saldırgan arkanızdaysa dirseğinizle vurun. Saldırgan arkanızdaysa, dirseğiniz saldırganın yüzünü gösterecek şekilde kolunuzu bükün ve kaldırın. Üst bedeninizi dirseğinizi saldırganın burnunun yan tarafına fırlatacak kadar döndürün.
    • Burnun orta tarafı, her iki tarafta da vücudun bir başka baskı noktasıdır. Yeterince sert vurursanız burnun kırılmasına ve saldırganın bilincini kaybetmesine neden olabilirsiniz.

Boyuna Saldırı

  1. adım 1 tarafınızı saldırganla aynı hizaya getirin's center line.1Yan tarafınızı saldırganınızın merkez çizgisiyle hizalayın. Bu teknik özellikle saldırganınız yandan geldiğinde işe yarar, ancak saldırganınız farklı bir açıdan geliyorsa duruş Omzunuz kabaca saldırganın vücudunun dikey merkeziyle aynı hizaya gelene kadar.
    • Bu saldırı için vücudunuzun her iki tarafını da kullanabileceğinizi unutmayın, ancak vücudunuzu baskın tarafınız saldırganınıza bakacak şekilde çevirirseniz daha fazla güç uygulayabilirsiniz.
  2. adım 2 saldırgan yaklaşırken öne doğru adım atın ve ağırlığınızı kaydırın.2Öne doğru adım atın ve saldırgan yaklaşırken ağırlığınızı değiştirin. Saldırgan size doğru geldiğinde, ona en yakın ayağınızla öne doğru bir adım atın ve tüm vücut ağırlığınızın o ayağa kaymasına neden olun.
    • Saldırganınızın saldırısına doğru adım atmanız gerekir, ondan geri çekilmeniz değil.
    • Bu hareket yalnızca saldırganınız saldırı halindeyse ve aktif olarak size doğru geliyorsa işe yarar. Hasar vermek için saldırganın ileri hareketinin gücünü kullanır.
  3. adım 3 dirseğinizi adem'e doğru yöneltin's apple.3Dirseğinizi Adem elmasına doğru yöneltin. Rakibinizin saldırısına adım atarken dirseğinizi yukarı kaldırın ve dirseğinizin adem elmasının iç kısmıyla her iki tarafta buluşmasını sağlayın.
    • Adem elmasının iç kısmına 45 derecelik bir açıyla vurursanız, saldırganınızın çökmesine neden olabilirsiniz.
    • Basınç noktasına başarılı bir şekilde vuramasanız bile, dirseğinizin etkisinden kaynaklanan kuvvet saldırganı savurmak için yeterli olmalıdır.

Dizden Kafaya

  1. adım 1 koruyucu bir duruşla başlayın.1Koruyucu bir duruşla başlayın. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık ve dizleriniz hafifçe bükülmüş şekilde durun. Baskın olmayan ayağınız baskın ayağınızın biraz önünde olmalı ve elleriniz yukarıda ve harekete hazır olmalıdır.
    • Bu şekilde durmak, ağırlık merkezinizi duruşunuzun merkezinde tutar ve böylece mükemmel dengeyi korumanızı sağlar.
    • Bu hareketin koruyucu, dengeli bir duruşta olmasanız bile yapılabileceğini unutmayın, ancak bu duruştan başlarsanız nakavtta başarılı olma şansınız daha yüksek olacaktır.
  2. adım 2 saldırgana göre pozisyonunuzu analiz edin.2Saldırgana göre pozisyonunuzu analiz edin. Saldırgan yere çömelmiş olmalı ve en fazla yarım bacak boyu uzakta olmalıdır.
    • Saldırganın kasığına ya da kaval kemiğine bir tekme atarak onu yere düşürebilirsiniz.
    • Bu hareket genellikle saldırganınız zaten iki büklüm ve savunmasızsa en iyi sonucu verir. Yüzü size dönükse ve ayağa kalkmaya çalışıyorsa daha az işe yarar.
  3. adım 3 saldırganınızı zorlayın's shoulders down.3Saldırganın omuzlarını aşağı doğru bastırın. Avuç içlerinizin topuklarıyla saldırganınızın her iki omzuna da bastırın.
    • Maksimum kuvvet uygulayabilmek için tüm üst vücut ağırlığınızı harekete verin.
    • Nakavt edici darbeyi indirmeye hazırlanırken dengenizi korumak için bacaklarınızı aynı duruşta tutun.
  4. adım 4 saldırganınızı aşağı çekerken dizinizi hızla yukarı kaldırın.4Saldırganı aşağı çekerken dizinizi hızla yukarı kaldırın. Saldırganınızın omuzlarını aşağıda tutarken, baskın dizinizi saldırganınızın burnuna veya çenesine vuracak şekilde öne doğru getirin.
    • Çalışın hızlı bir şekilde. Aşağı itilmenin kuvveti otomatik olarak saldırganın omuz kaslarını sıkmasına neden olacak ve saldırganı aşağıda tutmayı zorlaştıracaktır.
    • En fazla hasarı vermek ve bayılmaya neden olmak için burun ya da çeneyi hedefleyin.

Uzman Soru ve Cevapları

  • SoruBir kavgayı nasıl hızlı bitirirsiniz? Dürüst olmak gerekirse, bir kavgayı bitirmenin 'en iyi' yolu olarak adlandırılabilecek tek bir teknik veya 'hareket' yoktur. Her durum farklıdır. Bir kavgayı bitirmenin en iyi yolu, o özel durumda ihtiyaç duyulan teknik veya teknik ve fiziksel kondisyon kombinasyonudur. Yine de tutarlı öz savunma eğitimi içgüdülerinizi ve becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.
  • SoruSaldırgan ve ben birbirimizin tişörtlerini tutuyorsak, saldırganın yüzüne kafa atmam veya diz vurmam için ellerini yeterince hızlı bir şekilde nasıl kaldırabilirim? Tutuşunuzu bırakın ve hemen kollarınızı L şeklinde (sıkılmış yumruk) birbirine paralel olarak, her iki kolunun içine yerleştirin ve dışarı doğru zorlayın. Tutuşunu zıt yönlere itmek dengesini bozacaktır.
  • SoruBirinin adem elmasına olabildiğince sert bir yumruk atarsam, bu onu öldürür mü? Bu mümkün, evet.

İpuçları

  • Hıza odaklanın. Kollarınızın kütlesi veya gücü darbelerinizin gücüne güç katar, ancak hız daha da büyük bir güç katar ve özellikle sizden daha güçlü bir saldırganla karşı karşıyaysanız önemlidir.
  • İlk olarak, kendini savunma tekniğini kullanın ve saldırganınızı nakavt etmeye çalışmadan önce sizden korkmasını sağlamaya çalışın, çünkü rakibiniz sizden korkmadığında, bu dövüşte nakavt olma şansınızı artırır.

Uyarılar

  • Açıkçası, yasal meşru müdafaa dışında herhangi bir nedenle birini bayıltmaya çalışmak ağır suçlamalara yol açabilir. Sonuçlarını göze almayın. Suçlu olduğunuz kanıtlanırsa hapse girersiniz, oy verme hakkınızı kaybedersiniz ve iş bulmakta büyük zorluk çekersiniz.
  • Bu hareketleri iyi bir nedeniniz olmadan kullanmayın. Her nakavt, boks gibi 'güvenli' bir bağlamda yapıldığında bile beyin hücrelerinin kaybına neden olur. İdeal olarak, yukarıda bahsedilen hareketler sadece kendini savunma amacıyla kullanılmalıdır. Bunları kullanmadan önce pratik yapmak istiyorsanız, bunu cansız bir mankenle veya profesyonel bir kendini savunma eğitmeni veya koçunun rehberliğinde yapın.
  • Bir saldırgandan kaçma becerisi, saldırganın ne tür bir saldırı başlattığına bağlı olarak değişecektir. Kendi eğitim ve yeteneklerinizin seviyesi de savunma taktiklerini uygulamak için ne kadar şansınız olduğunu belirleyecektir. Eğer hiçbir eğitiminiz yoksa, büyük bir dezavantaja sahip olacaksınız.
  • Eğer bir kavgaya karışırsanız, birileri zarar görecektir. Bu ister siz olun ister diğer kişi. Yapabiliyorsanız kavgadan uzaklaşmak her zaman en iyisidir.