Birini Tek Vuruşta Nasıl Bayıltabilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Boks, MMA ve kendini savunma gibi durumlarda birini mümkün olduğunca çabuk nakavt etmek amaç olabilir. Bu gibi durumlarda, dövüşü bitirmenin en hızlı yolu bu olabilir. Genel olarak Birini bayıltmak Başlarını yana yatırdığınızda beynin kafatasının yan tarafına çarpmasına neden olarak bayılmayı tetikler. Bu ister kendini savunma ya da bir dövüşü kazanmak için, işte rakibinizi tek bir vuruşta nakavt etmek için test edilmiş bazı yöntemler.

Adımlar

Tapınak Yumruğu Atmak

  1. adım 1 pozisyon alın.
    Pozisyon alın. için yumruk atmak sağ elinizle sol bacağınızı önünüze ve sağ bacağınızı arkaya yerleştirin. Dizleriniz hafifçe bükülmüş olmalıdır.
  2. adım 2 vücudunuzu gevşetmeye çalışın.
    Vücudunuzu gevşetmeye çalışın. İvme kazandıkça vücudunuzun gevşediğinden emin olun. Bu, momentumunuzu ve vuruşunuzun gücünü artıracaktır.
  3. adım 3 şakağı hedefleyin.
    Şakağı hedefleyin. Şakak, bir kişinin yüzünün yan tarafında, saç çizgisi ile kaşlar arasında, göz hizasında bulunan bölgedir. Şakak doğru bir şekilde hedeflenirse, yumruk beynin kafatası kaplamasına karşı şiddetli bir şekilde sallanmasına ve bayılmaya neden olur.
  4. adım 4 yumruğunuzu sıkın ve devam edin.
    Yumruğunuzu sıkın ve devam edin. Bazen vurmak için avuç içini kullanmak daha kolaydır, ancak bu durumda yumruk daha isabetlidir. Kişinin yüzünün yan tarafını hedeflemek ve yandan vurmak, sadece avuç içini kullanırken kuvvetle yapmak son derece zordur.
  5. adım 5 kuvvet oluşturmak için sadece kollarınızı değil kalçalarınızı kullanın.
    Kuvvet oluşturmak için sadece kollarınızı değil kalçalarınızı da kullanın. Hedefe doğru hareket ederken kalçalarınızı döndürerek vuruşta daha fazla kuvvet oluşturun. Vuruşunuza daha fazla güç katmak istiyorsanız, kollarınızın yanı sıra kalçalarınızı da kullandığınızdan emin olun.

Çeneye Yumruk Atmak

  1. adım 1 sol bacağınızı öne doğru uzatın.
    Sol bacağınızı öne doğru uzatın. Eğer sağ elinizle vuracaksanız, sol bacağınız diğer bacağınızın önünde olmalıdır. Dizinizi hafifçe bükün ve sol bacağınızı geride tutun. Duruşta gevşek bir sıçrama hissedin.
  2. adım 2 belden bükme alıştırması yapın.
    Belden bükülme alıştırması yapın. Yumruğunuzu yumruk atacakmış gibi sıkarak sağ dirseğinizi vücudunuza yaklaştırın. Vücudunuz sağ tarafa dönük olmalıdır. Ardından, üst bedeninizi rakibinize bakacak şekilde döndürme alıştırması yapın. Bu, yumruğunuza daha fazla güç verecektir.
  3. Vurmak için bir fırsat kollayın. Nakavt edici bir yumruk atmak için zamanlamanızın iyi olması gerekir. Vurmadan önce rakibinizin savrulmasını veya gardını düşürmesini bekleyin.
    • Rakibinizin yumruğundan uzaklaşabilirseniz, çenesi havada ve omzu aşağıda olacak, böylece ona vurmak daha kolay olacaktır.
  4. adım 4 vücudunuzu gerin.
    Vücudunuzu gerin. Yumruğu atmadan hemen önce vücudunuzu sıkın. Nefes almayı unutmayın. Bu, vücudunuzu odaklayacak ve kaslarınızı daha fazla serbest bırakarak sıkılaştıracaktır. güç. Ayrıca sizi sakinleştirir ve bu da devam eden bir çatışma durumunda yardımcı olacaktır.
  5. adım 5 çeneyi veya çenenin ortasını hedefleyin.
    Çeneyi veya çenenin ortasını hedefleyin. Rakibinizin çenesine veya çenesine vurmak nakavt olma ihtimalini artırır. Çeneye vurmanın iki yolu vardır:
    • Aparkat. Bu, yumruğunuzla çeneyi hedef aldığınız, yanal hareketi en aza indirerek düz yukarı geldiğiniz yerdir. Karşınızdakinin kafasının düz bir şekilde yukarı kalkmasını istersiniz.
    • Yan vuruş. Bu, yumruğunuzla yandan gelerek çeneyi hedef aldığınız yerdir. Alıcının kafasının yana doğru kırılarak bayılmasına neden olmasını istersiniz.
  6. adım 6 güç oluşturmak için sadece kollarınızı değil kalçalarınızı da kullanın.
    Güç oluşturmak için sadece kollarınızı değil kalçalarınızı da kullanın. Hedefe doğru hareket ederken kalçalarınızı döndürerek bir vuruşla daha fazla kuvvet üreteceğinizi unutmayın. Beyzbol oyuncuları da sopayı sallarken daha fazla güç üretmek için bu stratejiyi kullanır.
  7. adım 7 kolunuzla takip etmeyi unutmayın.
    Kolunuzla takip etmeyi unutmayın. Amacınız hedefin çenesini alttan veya yandan kesmektir. Sideswipe yapıyorsanız, hareket aralığınızın biraz kavisli olduğundan emin olun. Yumruğunuzun yolunun doğrusal olmaktan çok dairesel olmasını istersiniz.

Birini Bayıltmak için Tekme Atmak

  1. adım 1 bir yerde durun...
    Sağlam bir yerde durun duruş. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve sıkıca yere koyun.
  2. adım 2 yüzünüzü koruyun.
    Yüzünüzü koruyun. Dirseklerinizi bükün ve dirseklerinizi kilitli tutun. Ardından, yumruklarınızı yüzünüzü koruyacak şekilde kaldırın.
  3. adım 3 sağ bacağınızı yukarı kaldırın.
    Sağ bacağınızı yukarı kaldırın. Sağ bacağınızı yukarı doğru savurun ve rakibinizin yüzünün çenesinin hemen altındaki bölgeyi hedefleyin.
  4. adım 4 rakibinizin başını geriye atacağını ve dengesini kaybedeceğini bekleyin.
    Rakibinizin başını geriye atacağını ve dengesini kaybedeceğini bekleyin. Dikkatli olun, bu diğer kişinin bilincini kaybetmesine neden olabilir.

Boğaz Bıçağı Kullanmak

  1. adım 1 bir boğaz bıçağının birini ciddi şekilde yaralayabileceğinin farkında olun.
    Boğaz bıçağının kişiyi ciddi şekilde yaralayabileceğinin farkında olun. Bu yöntem kişinin nefes borusuna ciddi şekilde zarar verebilir. Sadece son çare olarak ya da ölüm kalım durumlarında kullanın.
  2. adım 2 pozisyon alın.
    Pozisyonunuzu alın. Rakibinizi boğazından 'bıçaklamak' için işaret parmağınızı ve orta parmağınızı kullanabilirsiniz. Parmaklarınızı pozisyona sokmak için aynı elinizin iki parmağıyla barış işareti yapıyormuş gibi yapın ve parmaklarınızı birbirine değecek şekilde bir araya getirin. Daha sonra parmaklarınızı sıkılaştırın ve vurmaya hazırlanın.
  3. adım 3 parmaklarınızı saldırgana doğru yöneltin's throat.
    Parmaklarınızı suçlunun boğazına doğru yöneltin. Daha spesifik olarak, boynunuzun dibinde sol ve sağ köprücük kemiğiniz arasında bulunan çukura.
  4. adım 4 rakibinizi bıçaklamak için parmaklarınızı kullanın's throat.
    Rakibinizin boğazını bıçaklamak için parmaklarınızı kullanın. Parmaklarınızı rakibinizin boğazına doğru ilerletin. Bu, saldırganın yutağının çökmesine neden olacak ve saldırganın nefes almasını engelleyecektir.

Bir Saldırganın Ana Zayıf Noktaları Nelerdir?

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Bir maçta birini nasıl hızlıca nakavt edebilirim?
    Zamanlamanızda çok iyi olmalısınız. Rakibiniz bir vuruş yaptıktan sonra en savunmasız durumda olacaktır, bu nedenle rakibinizin yumruğunu kaydırabilir veya sallayabilirseniz, muhtemelen çenesi havada ve omzu aşağıda olacaktır. Bu, böyle bir nakavt yumruğu atmak için en iyi zaman olacaktır.
  • Soru
    Birisi tek bir yumrukla ölebilir mi?
    Evet. Birini kafasına veya boynuna vurarak bayıltmak çok tehlikelidir ve ciddi bir beyin sarsıntısına veya başka ciddi yaralanmalara neden olabilir. Kendinizi savunmak için birini bayıltmanız gerekmedikçe veya deneyimli bir antrenör ya da eğitmen tarafından denetlenmiyorsanız bunu denemeyin.
  • Soru
    Birini nakavt etmek için ne kadar güç gerekir?
    Yumruğu doğru yere ve yeterli hızla indirirseniz, birini nakavt etmek için şaşırtıcı derecede az güç gerekir. Amaç genellikle kişiye gerçekten sert bir şekilde vurmak yerine başının hızlı ve ani bir şekilde dönmesini sağlamaktır.

Video

İpuçları

  • Boğaz kesme son derece tehlikeli ve acı vericidir; sadece ölüm kalım durumlarında kullanın. Eylemlerinizin sorumluluğunu almaya hazır olun.
  • Bu numaraları modeller üzerinde uygulamaya devam edin. Kendinize güveniniz artacaktır.
  • Şakağa yumruk atarken dikkatli olun çünkü beynin ciddi şekilde hasar görmesi nedeniyle birini öldürebilir. Sadece gerekli olan miktarda güç kullanın.

Uyarılar

  • Sadece başka seçeneğiniz yoksa yapın.
  • Dördüncü yöntemi sadece fiziksel olarak başka bir şey yapamayacak durumdaysanız kullanın. Biraz vücut gücüne ihtiyaç vardır.
  • Her ne olursa olsun, bunu yapmanın sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağınızı unutmayın.
  • Yumrukla verilen momentum düz fiziğe dayanır. Kütle ve hızın bir ilişkisidir. Eğer kütle eksikliğiniz varsa, bunu telafi etmek için hız. Elbette ikisine birden sahip olmak da güzeldir.