Badminton Raketinin Denge Noktası Nasıl Bulunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Badminton oyununuzdan en iyi şekilde yararlanmak için oyun tarzınıza göre dengelenmiş bir rakete ihtiyacınız olacak. Rakibinizi aşağıda tutmak için sert vuruşlar yapan ofansif bir oyuncu musunuz? Yoksa hızlı refleksleri olan ve size ayak uydurabilecek bir rakete ihtiyaç duyan çevik bir oyuncu musunuz? Size bir raketin denge noktasını nasıl bulacağınızı, ardından beceri seviyenize ve ihtiyaçlarınıza göre nasıl bir raket seçeceğinizi göstereceğiz, böylece sahaya çıkıp korta hükmedebilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Raketi yere paralel tutun, ardından işaret parmağınızı şaftın altına, orta noktaya yakın bir yere yerleştirin.
  • Raketin şaftını, raket sizin yardımınız olmadan parmağınızın üzerinde dengelenene kadar ileri geri ayarlayın. Parmağınızın dayandığı yer denge noktasıdır.
  • Kafası ağır bir raketin denge noktası kafaya, kafası hafif bir raketin denge noktası ise tutma yerine daha yakındır. Denge noktası, dengeli bir raketin tam ortasındadır.

Adımlar

Denge Noktasını Bulmak

  1. adım 1 telleri ve tutma bandını raketten çıkarın (isteğe bağlı).
    Telleri ve tutma bandını raketten çıkarın (isteğe bağlı). Tellerin düzgün bir şekilde çıkarılması için bir profesyonel mağazayı ziyaret edin. Her ikisi de raketin her iki ucundaki ağırlığı etkileyen tellerden ve tutma bandından arındırılmadığı sürece bir raketin 'gerçek' denge noktasını bulamazsınız. Çoğu profesyonel mağaza, etiketinde raketlerinin telsiz ve kavramasız denge noktasının reklamını yapar.
    • Yeni başlayan oyuncuların çoğunun ön telli ve ön kavramalı raketler satın aldığını unutmayın, bu nedenle raketin kendisinde büyük değişiklikler yapmayı planlamıyorsanız bunları çıkarma konusunda çok fazla endişelenmeyin.
    • Ağırlıklı tutma bandı ve daha ağır teller genellikle bir raketi kasıtlı olarak yeniden dengelemek için kullanılır. Raketin dengesini özellikle değiştirmek istiyorsanız bir profesyonel mağaza çalışanından raketinizi uygun şekilde donatmasını isteyin.
  2. adım 2 raketin şaftını işaret parmağınızın üzerinde dengeleyin.
    Raketin şaftını işaret parmağınızın üzerinde dengeleyin. Bir elinizle raketin başını veya sapını tutun, ardından diğer elinizin işaret parmağını şaftın altına, ortaya doğru yerleştirin. Raketin tellerinin yere paralel olduğundan emin olun. Yanlışlıkla düşürmeniz durumunda raketinizi korumak için bunu bir masa veya yumuşak bir yüzey üzerinde yapın.
    • Alternatif olarak, dengeyi daha doğru bir şekilde ölçmek için kalem veya kurşun kalem gibi pürüzsüz, ince bir boru kullanın.
  3. adım 3 denge noktasını bulmak için parmağınızı şaft boyunca kaydırın.
    Denge noktasını bulmak için parmağınızı şaft boyunca kaydırın. Raketin şaftını parmağınız boyunca kaydırın ve raket siz desteklemeden dengede durana kadar gerektiği şekilde ayarlayın. Bu konumu bir parça ressam bandı ile işaretleyin - bu denge noktasıdır. Bu noktanın şaft üzerinde nerede olduğuna bağlı olarak, raketiniz aşağıdakilerden 1 tanesidir:
    • Denge noktası kafaya tutuştan daha yakınsa raketiniz 'kafa ağırlıklı 'dır. Bu raketlerin orta noktası genellikle tutuştan 300 mm'den (12 inç) daha uzaktır.
    • Denge noktası tutuşa kafadan daha yakınsa raketiniz 'kafa-hafif 'tir. Bu raketlerin orta noktası genellikle tutuştan 280 mm'den (11 inç) daha azdır.
    • Denge noktası hem kafadan hem de tutuştan eşit uzaklıkta ise raketiniz 'dengeli' dir (emin olmak için bir mezura kullanın). Bu raketlerin denge noktası genellikle tutuştan yaklaşık 280-300 mm (11-12 inç) uzaklıktadır.

Dengeye Göre Raket Seçimi

  1. adım 1 aşağıdaki durumlarda dengeli bir raket seçin're a beginner.
    Eğer yeni başlıyorsanız dengeli bir raket seçin. Bunlara 'birincil raketler' de denir ve hem güç (raketle ne kadar sert vurduğunuz) hem de denge (raketle ne kadar isabetli vurabildiğiniz) sağlayan çok yönlü raketlerdir. Aşağıdakileri yapmak isteyen oyuncular için idealdir badminton oynamayı öğreninve henüz raket seçmenin incelikleri hakkında endişelenmek istemeyenler.
    • Buna ek olarak, dengeli raketler, kendilerini raket için dalış yaparken, fileye çarparken ve eşit sıklıkta isabetli veya daha teknik vuruşlar yaparken bulan çok yönlü oyuncular tarafından tercih edilir.
    • Yonex ArcSaber 7, oyuna atılmak isteyen yeni başlayan oyuncular için harika, dengeli bir rakettir.
  2. adım 2 daha güçlü vuruşlar yapmak için kafası ağır bir raket seçin.
    Daha güçlü vuruşlar yapmak için kafası ağır bir raket tercih edin. Daha ağır bir kafa, raketin shuttlecock ile temas ettiği noktada daha fazla kuvvet sağlar. Daha fazla kuvvet daha sert ve daha hızlı bir vuruş sağlar. Aşağıdakileri yapmak istiyorsanız kafası ağır bir raket seçin shuttlecock'u parçala ve rakibinize hücum baskısı uygulayabilirsiniz. Ayrıca kortun arkasından uzun mesafeli atışlar yapmak isteyen oyuncular için de harikadır.
    • Kafa ağırlıklı bir raketin deneyimsiz oyuncular için biraz daha hantal olabileceğini unutmayın, çünkü tüm ağırlık raketin ucuna odaklanır, bu da hızlı ve doğru bir şekilde sallanmayı zorlaştırır.
    • Kafa ağırlığına sahip harika bir başlangıç raketi için bir Astrox 77 Play] alın.
  3. adım 3 daha fazla kontrol ve isabet için hafif kafalı bir raket seçin.
    Daha fazla kontrol ve isabet için hafif kafalı bir raket seçin. Kafadan hafif bir raket, ağırlığının büyük kısmını raketin tutma yerine odaklayarak tutmayı daha rahat ve manevra yapmayı daha kolay hale getirir. Bu, rakibinizin şutlarına daha tutarlı bir şekilde karşılık verebilmenizi sağlayarak hızlı tempolu ralliler ve hassas şutlar için idealdir. Ancak kafa nispeten hafif olduğundan, bu raketler daha az güce sahip olma eğilimindedir, bu da tipik olarak daha yavaş ve daha kısa menzilli vuruşlar yapar.
    • Fileye yakın oynamaktan hoşlanıyorsanız hafif kafalı bir raket seçin, çünkü bu raketler rakibinizin oyunlarına daha hızlı yanıt vermenizi sağlar.
    • Bir raket seçin Victor Jetspeed hafif ve güvenilir bir kafa hafif raket için.

Diğer Hususlar

  1. adım 1 şöyle bir raket bulun's not too heavy in the hand for comfortable play.
    Rahat bir oyun için elde çok ağır olmayan bir raket bulun. Burada dengeden değil, toplam ağırlıktan bahsediyoruz. Raketleri bir mağazada test ediyorsanız, hızlı bir baş üstü vuruş yapın. Kolay hissettirdi mi? Yoksa yapmak için biraz kurmanız mı gerekti? Ya da hiçbir şey tutmuyormuşsunuz gibi mi hissettirdi? İdeal olarak, raketinizi fazla çaba sarf etmeden ya da düşünmeden sallayabilirken, kafanın pozisyonunun sezgisel olarak farkında olabilirsiniz.
    • Yeni başlayan bir oyuncuysanız, yaklaşık 75-85 gramlık (0,165-0,187 lb) bir raket bulun; bu, çoğu acemi oyuncu için iyi bir tatlı nokta olma eğilimindedir.
    • Raketler genellikle 'U' sistemi kullanılarak ağırlıklarına göre sınıflandırılır. Ağırlığı 75-79 gram (0,165-0,174 lb) olan raketler '5U', 80-84 gram (0,176-0,185 lb) olanlar ise '4U 'dur.
  2. adım 2 şu özelliklere sahip bir raket seçin's described as
    Yeni başlayan biriyseniz 'esnek' olarak tanımlanan bir raketi tercih edin. Ambalajı veya raketin üzerindeki etiketi kontrol edin. 'Esnek' kelimesine sahip olanlar rakette daha fazla bükülme eğilimindedir, bu da yeni başlayanların atışlarına daha kolay güç katmasını sağlar, çünkü raket siz sallanırken hafifçe geriye doğru bükülür ve raketle temas ettiğinizde hızla öne doğru gelir.
    • Esnek raketler, sert raketlere göre daha az kontrole sahiptir, ancak ek güçleri, yönlerini bulmaya çalışan acemiler için değerli bir değiş tokuştur.
    • Raketin hareketi üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğunuz için daha fazla isabet sağlamak ve daha tutarlı atışlar yapmak istiyorsanız 'sert' olarak etiketlenmiş bir raket alın.
  3. adım 3 farklı raketleri test edin ve en iyi hissettireni seçin.
    Farklı raketleri test edin ve vuruş için en iyi hissi vereni seçin. Badminton raketleri, her tür arasında küçük farklılıklar olan her türlü varyasyonda gelir. İp gerginliği veya kavrama boyutu gibi şeyler reklamı yapılmamış olabilir, ancak yine de fark etseniz de etmeseniz de nasıl oynadığınızı etkiler. Bir raket seçmenin en iyi yolu, birkaçını denemek ve elinizde en iyi hissi veren ve en tutarlı şekilde en güvenli atışları yapmanızı sağlayan raketi seçmektir. Bu size yardımcı olacak rakettir daha iyi bir badminton oyunu oynayın.
    • Bazı güvenilir ve kaliteli badminton raketi üreticileri arasında Yonex, Li-Ning, Ashaway, Babolat, Adidas ve Victor bulunmaktadır. Bu markaları mağazalarda veya çevrimiçi olarak arayın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları