Trambolinde Önden Takla Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Eğer bir trambolininiz varsa, muhtemelen bazı eğlenceli numaralar öğrenmek istersiniz! Önden takla atmak denemek için iyi bir yöntemdir. Zıplarken yükseklik kazanmaya çalışarak başlayın, böylece takla atmak için yeterli havayı alabilirsiniz. Sizi takla attıracak dönüşü yaratmak için kollarınızı ve bacaklarınızı kullanın. Ön takla ile başlamak için yeterince cesur olmadığınızı düşünüyorsanız, önce bir takla üzerinde çalışmayı deneyin, bu da güven oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Adımlar

Önden Takla Atmak

  1. adım 1 arka arkaya birkaç kez yapabildiğiniz kadar yükseğe zıplayın.
    Arka arkaya birkaç kez yapabildiğiniz kadar yükseğe zıplayın. Zıplamaya başlayın ve yüzeyi terk ederken ayak parmaklarınızla aşağı doğru bastırın. Zıplarken olabildiğince düz ayakla aşağı inin. Geri sıçradığınızda, trambolini itmek için ayak parmaklarınızı kullanın. Trambolin sizi bırakmadan hemen önce ayak parmaklarınızı içeri sokun ve itin.
    • Trambolinin ortasına indiğinizden emin olun. Bu size en fazla sıçramayı sağlayacak ve takla atmayı kolaylaştıracaktır.
  2. adım 2 yükseklik kazanmanıza yardımcı olması için kollarınızı pompalayın.
    Yükseklik kazanmanıza yardımcı olması için kollarınızı pompalayın. Trambolinden inerken kollarınızı düz bir şekilde önünüze gelene kadar yukarı kaldırın. Hızlı bir hareketle, atlayışınızın tepesine ulaştığınızda kollarınızı başınızın üzerine getirin. Tramboline geri dönerken kollarınızı yanlarınıza doğru indirin. Atlayış boyunca başınızı ve vücudunuzu aynı hizada tutmaya çalışın.
    • Kollarınızı biraz pompaladıktan sonra daire şeklinde sallamayı deneyin. Yukarı çıkarken kollarınızı önünüzde kulaklarınıza doğru kaldırın. Aşağı inerken kollarınızı arkanızdan aşağı indirin.
    • Zirveye ulaştığınızda vücudunuzu tamamen uzatın. Parmaklarınızı düz bir şekilde havaya kaldırın. Ayak parmaklarınızı tramboline doğru indirin.
  3. adım 3 dizlerinizi göğsünüze doğru kaldırma alıştırması yapın.
    Dizlerinizi göğsünüze doğru kaldırma alıştırması yapın. Havaya zıplarken dizlerinizi olabildiğince yukarı kaldırın. Tramboline çarpmadan önce bacaklarınızı geri indirin. Dengenizi kaybetmeden yapabilene kadar bunu tekrar tekrar deneyin.
    • Bu, önden takla atmak için yeterli hava aldığınızdan emin olmanızı sağlar.
    • Ortaya bakan kenara biraz daha yakın olduğunuzdan emin olun, böylece öne doğru dönmek için biraz yeriniz olur. Teknik olarak yerinde takla atmanız gerekir, ancak öğrenirken ileriye doğru hareket edebilirsiniz.
  4. adım 4 takla atmaya başlamak için ayak toplarınızla zıplayın.
    Taklayı başlatmak için ayak toplarınızla zıplayın. Kendinizi çoğunlukla ayak parmaklarınızla yukarı doğru itmeye çalışın. Tüm ayağınız yerine ayaklarınızın ön kısmıyla atladığınızda, doğal olarak biraz öne doğru eğilirsiniz. Bu, ön taklaya geçmenize yardımcı olacaktır.
  5. adım 5 atlayışın tepesinde kollarınızı hızla aşağı indirin.
    Atlayışın tepesinde kollarınızı hızla aşağı indirin. Eğer olması gerektiği gibi yükseklik kazanıyorsanız, atlayışın tepesinde kollarınız havada olmalıdır. Bu noktada, kollarınızı önünüzde olabildiğince sert bir şekilde aşağı doğru sallayın. Bu, ön taklanızın dönüşünü başlatacaktır.
    • Kollarınızı önünüzdeki bir davula çarpıyormuş gibi davranın.
  6. adım 6 aynı anda dizlerinizi göğsünüze doğru çekin ve dönmenize izin verin.
    Dizlerinizi aynı anda göğsünüzün içine sokun ve dönmenize izin verin. İleri doğru dönmeye başladığınızda, dönme hareketinin devam etmesine yardımcı olmak için dizlerinizi içeri çekin. Bu size trambolinde öne doğru dönmek için ivme kazandıracaktır. Vücudunuzun dönüş boyunca hareket etmesine izin verin.
    • Takla atmak için ilk kez dönmeye başladığınızda panik yapmamaya çalışın. Sakin olun ve dönmeye devam edin!
  7. adım 7 sıkışmayı çözün ve ayaklarınızın üzerine inin.
    Sıkışmayı çözün ve ayaklarınızın üzerine inin. Geri dönerken vücudunuzu düzeltin. Düz ayak inmeye çalışın ve tramboline çarptığınızda dengenize yardımcı olması için kollarınızı başınızın üzerine kaldırın. Ne zaman çözülmeniz ve yere inmeniz gerektiğini anlamak için pratik yapmaya devam edin.
    • Altınıza inmeye devam ederseniz, muhtemelen yeterince hava almıyor veya ayaklarınızı dönüş için yeterince dışarı atmıyorsunuzdur.

İnişinizde Sorun Giderme

  1. adım 1 daha fazla dönüş elde etmek için taklanın ilk kısmında daha sert vurun.
    Daha fazla dönüş elde etmek için taklanın ilk kısmında daha sert vurun. Eğer sonuna kadar gitmekte zorlanıyorsanız, yeterince hızlı dönmüyorsunuz demektir. Dönüşünüzü hızlandırmaya yardımcı olması için kollarınızı daha sert bir şekilde aşağı indirmeyi ve taklanın ilk kısmında daha fazla kuvvetle geri tekme atmayı deneyin.
    • Unutmayın, dönüşü başlatmak için bu hareketler aynı anda yapılmalıdır.
  2. adım 2 daha hızlı dönmek için daha sıkı dönün.
    Daha hızlı dönmek için daha sıkı dönün. Vücudunuzu bir araya getirmek teknik olarak front tuck olarak adlandırılsa da, bu hareket front flip için bir his edinmenize yardımcı olabilir. Takla atarken vücudunuzu olabildiğince sıkı bir şekilde yukarı çekin. Bacaklarınızı geriye atarken gövdenizi bacaklarınıza doğru çekin ve kaval kemiklerinize tutunun. Kendinizi ne kadar sıkı tutabilirseniz, dönüşünüz o kadar hızlı olur.
    • Eğilme hareketini yaptıktan sonra, bunun yerine tüm takla boyunca düz kalmayı deneyin. Döndürmek daha zor olacaktır, ancak sadece daha fazla ivme kazanmaya çalışmanız gerekir.
  3. adım 3 sırt üstü inmeye devam ederseniz poponuzu erken dışarı itin.
    Sırt üstü inmeye devam ederseniz poponuzu erken dışarı itin. Yeterli rotasyon elde edemiyorsanız, bunun nedeni tüm vücudunuzla yeterli momentum yaratmamanız olabilir. Kollarınızı aşağı indirirken ve ayaklarınızı dışarı atarken, poponuzu da dışarı itmeye çalışın. Poponuzu geriye ve yukarı doğru itin; bu, takla boyunca ilerlemek için ihtiyacınız olan momentumun bir kısmını yaratmanıza yardımcı olacaktır.
    • Bu hareketi yerde de uygulayabilirsiniz. Ağırlığınızı taşıyabilecek, masa gibi, bel hizasında bir şey bulun. Ellerinizi önünüzdeki masanın üzerine düz bir şekilde koyun. Elleriniz hala masanın üzerindeyken masadan hafifçe geri adım atın, ardından önce poponuzu ve sırtınızı hareket ettirmeye çalışarak havaya zıplayın. Aynı zamanda ellerinizi masanın üzerinde tutun. Bu hareketi yapmanıza yardımcı olacaktır.
  4. adım 4 gökyüzünü üzerinizde gördüğünüz anda vücudunuzu uzatarak düz bir şekilde yere inin.
    Gökyüzünü üzerinizde görür görmez vücudunuzu yukarı doğru uzatın. Takla atarken ufku göreceksiniz ve sonra gökyüzüne bakıyor olacaksınız. Bu noktaya geldiğinizde, inişe yardımcı olmak için vücudunuzu düzeltin.
    • Bu noktada hem kollarınızı hem de bacaklarınızı uzatın.
    • Tramboline çarptığınızda, kendinizi dengelemek için kollarınızı kullanın, ardından başınızın üzerine kaldırın.

Takla Atmaya Kadar Çalışmak

  1. adım 1 öne doğru eğilin ve ellerinizi uzatın.
    Öne doğru eğilin ve ellerinizi dışarı çıkarın. Trambolinin bir tarafına gidin ve yüzünüzü merkeze dönün. Elleriniz vücudunuzun geri kalanından önce tramboline çarpacaktır, bu nedenle kollarınızı önünüze doğru uzatın. İleri doğru hareket ederken gövdenizi aşağı doğru eğin.
    • Başınızı göğsünüzün içine sokun.
  2. adım 2 ellerinizi trambolinle buluşacak şekilde aşağı indirin.
    Ellerinizi trambolinle buluşacak şekilde aşağı indirin. Tek bir akıcı hareketle, vücudunuzu temelde düşecek kadar öne doğru getirin. Ellerinizle kendinizi yakalayın, ancak bu momentumu ileriye doğru yuvarlanmaya devam etmek için kullanın. Başınız tramboline çarptığında, başınızın arkasına doğru hızla yuvarlanmak için aşağıya doğru kıvrıldığından emin olun. Vücudunuzun geri kalanı da onu takip edecektir.
    • Çenenizin aşağıya doğru kıvrıldığından emin olun, böylece yuvarlanırken esas olarak başınızın arkasına vurursunuz. Ancak, baskının başınızda kalmasına izin vermeyin; hareketin tüm vücudunuzu yuvarlanma boyunca almasına izin verin.
  3. adım 3 momentumu devam ettirin ve ayağa kalkın.
    Momentumu devam ettirin ve ayağa kalkın. Takladan çıkarken hala sizi ileri iten bir momentumunuz olmalı. Vücudunuzu havaya doğru itmesine izin verin, böylece ayaklarınızın üzerine inebilir ve taklayı bitirebilirsiniz.
  4. adım 4 takla hareketinize her seferinde biraz hava ekleyin.
    Takla hareketinize her seferinde biraz hava ekleyin. Taklayı attıktan sonra, bir sonrakine başlamadan önce biraz zıplayın. Sonra, ellerinizi kullanmadan bir tane yapmayı deneyin. Sadece taklanın içine yuvarlanın. Hava eklemeye devam ettikçe, ön taklaya gittikçe yaklaşacaksınız.
    • Sadece rahat olduğunuz şeyi yapın. Daha fazla pratik yaptıkça kendinize daha fazla güveneceksiniz!

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Ön taklada nasıl daha yükseğe zıplarsınız?
    Trambolinin ortasında zıplayın, böylece en fazla zıplamayı elde edersiniz. Ayrıca, takla atmadan önce birkaç kez zıplayın ve yukarı ve aşağı inerken kollarınızı sertçe sallayın.
  • Soru
    Nasıl tuck yapacağım?
    Havaya zıplayın ve her iki bacağınızı aynı anda göğsünüze doğru kaldırın. Ardından, kollarınızı bacaklarınızın etrafına sarmaya çalışın ve tutun. Yere indiğinizde kollarınızı açın ve bileğinizi burkmamak için bacaklarınızı düzeltin.
  • Soru
    Tuck yaptığımda donup kalıyorum ve ayaklarımın üzerine düşemiyorum. Neyi yanlış yapıyorum?
    O kadar sert kıvırmamayı deneyin ya da düşme hissine alışın. Korkmayın.

İpuçları

  • Kalçanızı yukarı ve geriye doğru itin. Bu şekilde daha fazla rotasyon elde edecek ve daha az hareket edeceksiniz.
  • Gözlerinizi açık tutun ve ayaklarınızın üzerine inmek için yere bakın.
  • Takla sırasında daha fazla dönüş elde etmeye çalışın. Bunu ayaklarınızı biraz daha içeri sokarak başarabilirsiniz. Bu, dengenizi korumanıza ve ayakta inmenize yardımcı olacaktır!

Uyarılar

  • Toplar, yapraklar ve oyuncaklar gibi oraya ait olmayan her şeyi zıplama alanından çıkarın. Numaranızı yapmak için bolca alana sahip olmak istersiniz ve kendinizi yaralayabileceğiniz için hiçbir şeyin yolunuza çıkmasını istemezsiniz. Ayrıca, ceplerinizde bir şey olmadığından emin olun. Uçabilir ve size zarar verebilir.
  • Tramboline bindiğinizde, trambolin için tasarlanmış ayakkabılarınız yoksa yalınayak olmalısınız. Aksi takdirde, zıplayan malzemeye zarar verebilir ve kendinizi yaralayabilirsiniz.
  • Trambolininizin üzerinde takla atmak için yeterince büyük olduğundan emin olun.