Temel Taekwondo Nasıl Öğrenilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Taekwondo, Antik Kore kökenli geleneksel Kore kendini savunma sanatıdır. 'El ve Ayak Yolu' anlamına gelir. Tekmelerin, yumrukların, vuruşların, tutuşların ve atışların yetenekli bir uygulamasıdır.

Adımlar

  1. adım 1 ap chagi (ön tekme):
    Ap Chagi (Ön tekme): Dövüş duruşuyla başlayın ve sol ayağınızı öne doğru kaydırın. Sağ ayağınız önde olacak şekilde gardınızı değiştirin ve sağ dizinizi yukarı kaldırın. Bacağınız bir kare oluşturmalıdır. Buna hazne denir. Bacağınızı düzleştirin ve yüzünüzden daha yükseğe nişan alarak ayağınızı dışarı atın. Tekmeyi geri çekin ve ayağınızı yere koyun.
  2. adım 2 dollyo chagi (yuvarlak tekme):
    Dollyo chagi (Yuvarlak tekme): Sol dövüş duruşundan başlayın. Gardınızı değiştirin ve sağ dizinizi yukarı ve vücudunuzun karşısına getirin. Destek ayağınızın üzerinde dönün ve vücudunuzun ön tarafına yatay olarak tekme atın. Ayağınızı kırdığınızdan emin olun.
  3. adım 3 jireugi (standart yumruk):
    Jireugi (Standart yumruk): Dövüş duruşundan bir yumruk yapın ve rakibinizin solar pleksusuna, göğsüne veya diğer hedef bölgelerine doğru ileri doğru itin.
  4. adım 4 harai-goshi (omuz atışı):
    Harai-goshi (Omuz atışı): Rakibinizin yakasını sıkıca kavrayın ve içeri doğru adım atmaya başlayın. Dizlerinizi bükün ve onu doğrudan sırtınızın üzerine yuvarlarken yakasından çekin.
    • Farklı Taekwondo stilleri vardır. Bazıları daha çok spora dayalıdır.
    • Diğer stillerde daha çok gerçek kendini savunma ve 'dövüş' unsurları vardır.
    • Tüm stillerde antrenman yapmak zorundasınız. Bu kontrollü bir dövüş durumudur. Size stresli durumlara nasıl tepki vereceğinizi öğretir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    İnternetten Taekwondo öğrenebilir miyim?
    Evet, Taekwondo öğrenmenize yardımcı olabilecek her türlü web sitesi, kaynak ve video var. Ancak, hiçbiri hareketlerinizi düzeltebilecek ve eğitimlerini ihtiyaçlarınıza göre uyarlayabilecek yüz yüze bir eğitmen kadar etkili olmayacaktır.
  • Soru
    Esnek bir vücuda sahip olmam gerekiyor mu?
    Her zaman yardımcı olur, ama hayır. Derslerde ilerledikçe bunu geliştirebilirsiniz. Esnekliğinizi artırmak için günlük esneme hareketlerini ve muhtemelen bir yoga dersini düşünebilirsiniz.
  • Soru
    Tekvando mu yoksa karate mi en iyisidir?
    Bu sizin tercihinize bağlıdır. Tekvando, herhangi bir dövüş sanatından en fazla tekme tekniğine sahip olmasıyla bilinir ve Olimpik bir spordur.

Video

İpuçları

  • Bir tekniği denemeden önce her zaman ısınmayı unutmayın.
  • Bu hareketlerden bazıları rakibinize yakın, eşit veya daha güçlü olmanızı gerektirir, büyük olasılıkla rakibiniz çok ezici ise onu yenmek zor olacaktır.
  • Bir şey denemeden önce esnemeyi unutmayın. Bunu yaparsanız çok daha iyi performans gösterirsiniz.

Uyarılar

  • Bu tekniklerden herhangi birini uygun kıyafetler giymeden ve ısınmadan uygulamak yaralanmaya neden olabilir.
  • Bu makale bir öğretmenin yerini tutamaz.