Dövüş Sanatları Nasıl Öğrenilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Dövüş sanatlarını öğrenmek istiyorsanız, deneyimli bir eğitmen altında eğitimin yerini alabilecek hiçbir şey yoktur. Eğitime başlamak için bölgenizde bir dövüş sanatları okulu bulmanız ve ilk dersinize kaydolmanız gerekir. Bundan sonra, derslere düzenli olarak katılmanız, alçakgönüllü olmanız ve gelişmek için eğitmeni dinlemeniz gerekecektir. Yeterli özveri ve sıkı çalışma ile dövüş sanatlarında yetkin olmayı öğrenebilirsiniz.

Adımlar

Dövüş Sanatları Okulu Seçimi

  1. adım 1 belirleyin...
    Belirlemek hangi dövüş sanatının sizi en çok ilgilendirdiğini. Hangi stili öğrenmek istediğinize dair bir fikir edinmek için farklı dövüş sanatçılarının videolarını çevrimiçi izleyin. Eğer pratik kendini savunma taktikleri arıyorsanız, Brezilya jiu-jitsu, Muay Thaiveya Krav Maga sizin için uygun olabilir. Disiplin ve geleneğe de önem veren daha geleneksel bir dövüş sanatı öğrenmek istiyorsanız, Wing Chun Kung Fu, Tekvandove Karate öğrenmek için harika dövüş sanatlarıdır.
    • Brezilya jiu-jitsu ve Krav Maga, boğuşma, yer ve vuruş ve teslimiyetlere vurgu yapar. Krav Maga ayrıca ayakta vuruş ve silah savunmasını da kapsar.
    • Muay Thai, Tayland'dan yumruklar, tekmeler, dirsekler ve dizleri vurgulayan bir stand-up disiplinidir.
    • Wing Chun Kung Fu, Taekwondo ve Karate, yumruklar ve tekmeler içeren ayakta vuruşlara odaklanır.
    • Tüm dövüş sanatlarını aşağıdakiler için kullanabilirsiniz kendini savunmaAncak Brezilya jiu-jitsu, Muay Thai ve Krav Maga en pratik taktikleri kullanır ve törene ve 'kurulum' senaryolarına daha az odaklanır.
    • Kişiliğinizi düşünün. Örneğin, insanlara sarılmayı sevmiyorsanız, esas olarak boğuşmaya odaklanan bir dövüş sanatı seçmek istemeyebilirsiniz. Ellerinizi kullanmayı seviyorsanız, bir tekme okulu seçmeyebilirsiniz.
  2. adım 2 bölgenizdeki sınıflar için çevrimiçi arama yapın.
    Bölgenizdeki sınıflar için çevrimiçi arama yapın. Size neyin uygun olduğunu görmek için bölgenizdeki dövüş sanatları sınıflarını arayın. Yaşadığınız yere bağlı olarak, belirli disiplinler için sınırlı seçenekler olabilir. Kararınızı daraltmanıza yardımcı olması için bulduğunuz farklı okulların çevrimiçi incelemelerini okuyun.
    • Bazı kolej ve üniversitelerde kaydolabileceğiniz dövüş sanatları dersleri vardır.
    • Yerel toplum merkezinizin sınıflar sunup sunmadığına bakın.
  3. adım 3 sınıfı ziyaret etmeyi düşünün.
    Sınıfı ziyaret etmeyi düşünün. Kaydolmak isteyip istemediğinizden hala emin değilseniz, birçok okul aday öğrencilerin bir sınıfı ziyaret etmesine izin verir. Ayrıca ücretsiz bir İLK DERS. İlgilendiğiniz okulu veya dojoyu arayın ve kaydolmadan önce sınıfı ziyaret edip edemeyeceğinizi sorun.
    • Şöyle bir şey söyleyerek sorabilirsiniz: 'Dövüş sanatlarında yeniyim ve kaydolmadan önce bir ders izlemek istiyorum. Bu mümkün mü?'
    • Ziyaretiniz sırasında, orada kendinizi nasıl hissettiğinize dikkat edin. Stil sizin için mükemmel bir eşleşme olsa bile, eğitmenlerin ve diğer öğrencilerin yanında kendinizi rahat hissetmiyorsanız, buna bağlı kalma olasılığınız çok daha düşüktür.

Dövüş Sanatları Derslerine Gitmek

  1. adım 1 bir eğitmeni arayın veya derslere kaydolun.
    Bir eğitmeni arayın veya derslere kaydolun. Eğitmenin sizi uygun sınıfa yerleştirebilmesi için beceri seviyenizi açıklarken dürüst olun. İlk dersinize gelmek için bir tarih ve saat belirleyin. İlk gününüze geç kalmamak için tarihi takviminizde işaretleyin.
    • Eğitmene ilk dersinize ne getirmeniz gerektiğini sorun. Bu genellikle atletik bir bardak ve ağızlık gibi şeyleri içerecektir.
    • Ne tür kıyafetler giymeniz gerektiğini öğrenin.
  2. adım 2 i̇lk dersinizde alçakgönüllü olun.
    İlk dersiniz sırasında alçakgönüllü olun. İlk dersinize kanıtlamanız gereken bir şeyle girmeyin. Muhtemelen kendinizi utandıracak ve potansiyel olarak birini inciteceksiniz. Alçakgönüllü olun ve daha deneyimli kişilerin size verdiği tüm bilgileri özümsemeye çalışın.
    • Muhtemelen dersin ilk gününde tartışmayacaksınız, ancak tartışırsanız, eğitim partnerinizi incitmeye çalışmak yerine enerjisini eşleştirdiğinizden emin olun.
  3. 3. adım kendinizi derse adayın ve sürekli olarak derse katılın.
    Kendinizi işinize adayın ve derslere sürekli olarak katılın. Hemen bir usta olmayı beklemeyin. Çoğu dövüş sanatında ustalaşmak onlarca yıl alır. Dövüş sanatınızda yetkin olmak istiyorsanız, tutarlı bir rutin sürdürmeniz gerekir.
    • Okulun takvimindeki farklı eğitim günlerini not alın ve katılabilmek için programınızı temizleyin.
    • Bazen sınıf programı okulda veya okulun web sitesinde yayınlanabilir.
  4. adım 4 eğitmeni dikkatle dinleyin's directions.
    Eğitmenin talimatlarını dikkatle dinleyin. Daha iyi olmanızın tek yolu teknikleri doğru şekilde öğrenmektir. Kibirli olmayın ve teknikleri düzgün bir şekilde uygulayabilmek için eğitmenin talimatlarını her zaman dikkatle dinleyin. Ayrıca daha yüksek kuşakta olan veya sizden daha deneyimli olan öğrencilere de saygı duymalı ve onları dinlemelisiniz.

Derslerinizi Araştırma ile Desteklemek

  1. adım 1 evde hareketleri yapmadan önce kaslarınızı esnetin.
    Evde hareketler yapmadan önce kaslarınızı esnetin. Evde dövüş sanatları tekniklerini araştırmayı ve uygulamayı planlıyorsanız, hareketleri denemeden önce biraz aktif esneme yapmanız önemlidir. Hamstring kaslarınızı esnetin, BacaklarFiziksel bir şey yapmaya çalışmadan önce kollarınızı ve kalçalarınızı esnetin.
    • Eğer esnemezseniz, bir kasınızı çekebilir ve kendinizi sakatlayabilirsiniz.
    • Okulunuzda nasıl esneyeceğinizi öğrendiyseniz, sınıfta öğrendiğiniz esneme hareketlerini kullanın.
  2. adım 2 farklı teknikler öğrenmek için çevrimiçi videolar izleyin.
    Farklı teknikler öğrenmek için çevrimiçi videolar izleyin. Öğrenmekte olduğunuz veya öğrenmek istediğiniz disiplinde farklı videolar için Youtube gibi web sitelerinde arama yapın. Videoları evde pratik yaparken en iyi formu korumanıza yardımcı olması için veya farklı teknikleri araştırmak için kullanabilirsiniz.
    • Sınıfta öğrenmediğiniz bir teknik bulursanız, eğitmene gösterin ve etkili olup olmadığını sorun.
  3. adım 3 daha fazla bilgi edinmek için dövüş sanatları kitapları okuyun.
    Daha fazla bilgi edinmek için dövüş sanatları kitaplarını okuyun. Zihinsel disiplininizi nasıl güçlendireceğiniz konusunda size daha fazla fikir vermek için popüler dövüş sanatları kitaplarını okuyun. Kitaplar ayrıca stratejiler ve teknikler hakkında daha fazla bilgi verecektir. Bazı kitaplarda belirli teknikler için talimatlar bulunurken, diğerlerinde öğrendiğiniz dövüş sanatı için daha genel stratejiler olacaktır.
    • En popüler dövüş sanatları kitaplarından bazıları arasında The Tao of Jeet Kune Do, Championship Fighting sayılabilir: Patlayıcı Yumruklar ve Agresif Savunma ve Bas Rutten'in Büyük Savaş Kitabı.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Hangi dövüş sanatını öğrenmeliyim?
    Herkesin farklı güçlü yönleri, zayıflıkları ve rahatlık seviyeleri vardır. Kişiliğinize en uygun stili seçin. Ardından, kendinizi rahat hissedeceğiniz bir okul bulmak için farklı okulları ziyaret edin.

Video

İpuçları