Ninja Teknikleri Nasıl Öğrenilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ninjaların gerçek teknikleri gizlilik içinde öğretilir. Bir ninja ne zaman yeni teknikler düşünse, bunları bir sonraki neslin ninjaları için makimono veya parşömenlere yazarlardı. Ninjanın batı dünyası tarafından daha iyi bilinen bazı yöntemleri vardır.

Adımlar

Rolüne Uygun Giyinmek

  1. adım 1 stili anlayın.
    Tarzı anlayın. Çağdaş ninja, filmlerde tasvir edilen klasik algıdan farklıdır. Ninja tarafından giyilen resmi kıyafet, yüzü kapalı lacivert bir elbisedir. Eylemde ninja bir savaşçıdan çok bir bukalemun gibi davranır.
    • Ninja kıyafetlerinin (shinobi shozoku) gürültü yapmaması için dar olması gerektiğini söyleyen birçok makale vardır. Kıyafetler bunun yerine vücudunuza bol bir tarzda oturmalıdır.
  2. adım 2 gizlilik için giyinin.
    Gizlilik için giyinin. Etrafınızdaki ortama uygun kıyafetlere ihtiyacınız olacak. Kamuflajın amacı şeklinizi bozarak kimliğinizin kolayca tespit edilmesini engellemektir. Etrafınızdaki insanlarla uyum sağlamak modern ninjalar için önemli hale gelmiştir. Bu bazen etrafınızdaki insanları incelemek ve kolayca adapte olabilmek anlamına gelir.
    • Fark edilmemek bir ninja için önemlidir.
    • Gece kıyafetleriniz koyu mavi ve rahat olmalıdır. Bir keikogi, bir dövüş sanatları eğitim üstlüğü ve bir hakama veya bol resmi pantolon giymeyi düşünün. Hakamanızın alt kısımları tabianızın (ninja botları) içine sokulmalı ve her ayak için bir iple bağlanmalıdır.
  3. adım 3 günlük kıyafetler kullanın.
    Günlük kıyafetler kullanın. Otantik bir görünüm için özel bir mağazada çok para harcamanıza gerek yok. Geleneksel bir gardırop bir ninja yaratmaz. Futbol eşofman altı, pantolon yerine harika bir alternatif olabilir. Bunu koyu mavi bir tişört veya balıkçı yaka, koyu renk bir kar maskesi ile eşleştirin ve modern bir ninja olun.

Gizlilik Tekniklerini Anlamak

  1. adım 1 nuki ashi alıştırması yapın.
    Nuki Ashi çalışın. Bu, Shinobi Aruki tekniklerinden biridir. Gıcırdayan zemin tahtaları ve benzerleri üzerinde hareket etmek için çok kullanışlıdır. Denge için kollarınızı uzatarak alçak bir çömelme pozisyonunda başlayın. Ağırlığınızın çoğunu ön bacağınıza verin. Arka bacağınızı arkadan hareket ettirin ve diğer bacağınıza yakın bir şekilde sallayın, böylece ayak bileklerinize zar zor dokunur.
    • Hareket eden bacağınızı öne doğru uzatın ve gıcırdayan zemin tahtalarını hissetmek için kullanın. Ardından ayağınızın dış kenarından başlayarak ağırlığınızı bu bacağınıza verin.
  2. adım 2 yoko aruki veya kaldırım kullanın.
    Yoko Aruki veya kaldırım kullanın. Bu, duvarlar boyunca ve dar alanlarda ilerlemek için kullanılan bir yürüme tekniğidir. Yoko aruki kişinin sırtı duvara dayalı olarak başlar. Arka bacağı hareket yönünde hareket ettirin. Bunu yaparken dizleri derin bir şekilde bükün. Bu pozisyona gelindiğinde, diğer bacak diğer bacağın önünde ve hareket yönünde yana doğru hareket ettirilir. Bu hareket yumuşak olmalıdır.
  3. adım 3 ko ashi veya kaplan ayağı uygulayın.
    Ko Ashi veya kaplan ayağı çalışın. Bu, yüksek çalılıklarda veya suda yürümek için iyi bir tekniktir. Önce ön bacağınızı çalıların arasından düz bir şekilde kaldırın. Ayağınızı adım atmayı düşündüğünüz noktanın üzerinde kaydırın. Ayağınızı düz bir şekilde aşağı doğru tutun ve çalıların içine doğru adım atın. Ayağınız yere ulaştıktan sonra normal pozisyonuna geri getirin.
  4. adım 4 çömelmeyi deneyin.
    Çömelmeyi deneyin. Belki de hareket etmenin en iyi yolu olan çömelme, hareket ederken daha az görünmenizi sağlar.
  5. adım 5 sürünme alıştırması yapın.
    Sürünme alıştırması yapın. Görsel gizlenme için mükemmel olan sürünme, yumuşak çimenleri ve temiz yüzeyleri geçmek için iyidir. Sürünme sert çimenler, yapraklar ve kayalık araziler gibi gürültülü şeylerden geçmek için iyi değildir.
  6. adım 6 diğer gizlilik ipuçlarını kullanın.
    Diğer gizlilik ipuçlarını kullanın. Bir köşeyi dönmek üzereyken, ayak seslerini veya bir duvarın etrafındaki veya arkasındaki konuşmaları dinleyin. Yeterince becerikliyseniz, onları dinleyerek hangi yöne baktıklarını anlayabilirsiniz. Ağırlığınızı duvara verdiğinizden emin olun ve köşeyi gözetlemek için olabildiğince alçalın.
    • Ne kadar alçakta olursanız, sizi görme ihtimalleri o kadar azalır.
    • Merdivenlerden çıkarken, eğer merdivenler gıcırdıyorsa, duvara en yakın taraftan yürüyün.

Dövüşmeyi Öğrenmek

  1. adım 1 jiu jitsu öğrenin.
    Jiu jitsu öğrenin. Jiu jitsu, dövüş sanatları pratiği için harika bir temeldir çünkü dövüş stili dengeye dayanır. Jiu jitsu'nun çoğu rakibinizin gücünü alır ve onlara karşı kullanır. Eğer bir Jujutsu okuluna üyeyseniz, temel atışlar ve boğuşmalarla başlarsınız. Öğreneceğiniz ilk becerilerden biri antrenman sırasında rahatlamaktır. Bu, yorulmadan daha uzun süre antrenman yapmanızı sağlar ve ayrıca ninja olmak için iyi bir hazırlıktır.
    • Jujutsu'nun özü silahsız dövüşmektir.
  2. adım 2 ninjutsu organizasyonlarını keşfedin.
    Ninjutsu organizasyonlarını keşfedin. Bazı büyük şehirlerde istekli müşterilere açık ninjutsu okulları vardır. Bu, ninjanın dövüş stilinin gerçek tekniklerini öğrenmenin en iyi yoludur. Ninjutsu'nun ana fikri gizliliktir.
    • Bu dövüş stilini kullanan modern bir hayali ninja Batman'dir.
  3. adım 3 bir eğitmenden öğrenin.
    Bir eğitmenden öğrenin. Geleneksel bir Japon dövüş stilini bilmek tercih edilse de, her türlü dövüş sanatı eğitimi almak yardımcı olacaktır. Dövüş sanatları stilinizin yöntemlerini her zaman gizlilik temelli bir stile uyarlayabilirsiniz.
    • Ayrıca temel bir dövüş sanatları eğitimi aldıktan sonra daha fazla eğitim arayabilirsiniz.

Ninja Aksesuarlarını Kullanma

  1. adım 1 fırlatma mızraklarını kullanın.
    Fırlatma mızraklarını kullanın. Bo-Shuriken'i, ucu parmaklarınızla aynı yöne bakacak şekilde elinizde tutun. Orta ve işaret parmağınızla yerinde tutun. Alt yarısını sabit tutmak için başparmağınızı üzerine sokun. Tutmadığınız kolunuzu hedefe doğru tutun. Ardından ayağınızı hedefin önündeki elinizin yanına yerleştirin. Bo-shuriken'i tutan elinizi başınızın yanına kaldırın.
    • BS tutan eli düz bir şekilde aşağı indirin, aşağı indirirken hızlanın. Elinizden kayacak kadar güçlü olduğundan emin olun.
    • Çok güçlü olmamaya çalışın yoksa fazla isabet sağlayamazsınız.
  2. adım 2 ninja yıldızları fırlatın.
    Ninja yıldızları fırlatın. Şurikeni bir ucundan tutarak elinizde tutun. Vücudunuzun etrafında arka cebinizin olacağı yere uzanın ve sonra kolunuzu çekin ve bileğinizin öne doğru kırılmasına izin verin. Bu ilk başta pratik gerektirecektir. Güç, mesafe ya da havalı görünmek yerine sadece doğruluk konusunda endişelenin.
  3. adım 3 bir kılıç kullanın.
    Bir kılıç kullanın. Ninja stilinde kılıç kullanmanın beş temel duruşu vardır.
    • Jodan no Kamae. Bu, kılıcı başınızın üzerinde 45 derecelik bir açıyla tutmayı gerektirir.
    • Seigan no Kamae. Bu teknikte kılıcın kabzası kalça hizasında tutulur ve ucu rakibin gözlerine doğrultulur.
    • Chudan no Kamae. Bunun için kılıç ortanızda, bel seviyesinin üzerinde, ucu rakibinizin karnına bakacak şekilde tutulur.
    • Hasso no kamae. Kılıcı beyzbol sopasına benzer bir şekilde yanınızda tutun.
    • Gedan no kamae. Kılıç sapı kalçanızın hizasında olacak ve ucu rakibin ayaklarına doğru yönelecektir.
  4. adım 4 duman bombaları kullanın.
    Duman Bombası kullanın. Duman bombaları klasik bir kaçış tekniğidir. Kendi duman bombalarınızı yapabilir ya da bir mağazadan satın alabilirsiniz. Yerel bir evlilik sanatçısına bu tür bir duman bombası bulmanıza yardımcı olup olamayacaklarını sorun.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Dayanıklılığımı nasıl artırabilirim?
    Bisiklete binmek, koşmak veya yürümek gibi kardiyo egzersizleri yapın.
  • Soru
    Ninja maskesini nereden bulabilirim?
    Ninja maskesi genellikle başın etrafını iki kez saran üç ayak uzunluğunda bir eşarp ya da kumaştan yapılırdı. Bunu bir kumaş mağazasından satın alıp kendiniz yapabilir ya da internetten sipariş verebilirsiniz.
  • Soru
    İnsanları korkutmak için üzerinde kobra olan bir kıyafet giyebilir miyim?
    Amaç kendinizi kamufle etmektir. Görünüşü hedeflemeyin, gizliliği hedefleyin.

İpuçları

  • Taijutsu öğrenmek için bir Bujinkan Budo Taijutsu dojosuna katılın; ancak Genbukan, Jinenkan veya Toshin-do dojoları da Takamatsu-den Ryu-ha'ya dayandıkları için muhtemelen iyidir. Hiçbiri mevcut değilse, Koryu Bujutsu öğreten herhangi bir dojo arayın (Bu stiller Taijutsu öğretmese de, muhtemelen yukarıda listelenenler dışında elde edebileceğiniz en yakın şey budur).
  • Birçok Taijutsu uygulayıcısının Tekvando, Karate, Wushu, Jiujitsu gibi diğer sanatlarda siyah kuşakları vardır. Daha önce dövüş sanatları deneyimine sahip olmak faydalı olabilir, ancak kesinlikle gerekli değildir.
  • Etrafta gizlice dolaşırken nefesinizi tutmayın, çünkü sonunda nefes aldığınızda sesiniz daha yüksek çıkacaktır. Burnunuzdan yavaş ve sakin bir şekilde nefes alın.

Okuyucularımızdan İpuçları

  • Düzenli olarak gizlilik teknikleri uygulayın. Sessizce yürüme, çömelme, sürünme vb. üzerinde çalışın. Gizlenirken tetikte olun ve odaklanın. Nefesinizi tutmayın - yavaş ve sakin nefes alın.
  • Ninja kıyafetinizi akıllıca seçin. Kar maskesi gibi yasadışı şeylerden kaçının. Çevreye uyum sağlayan koyu renkli, bol kıyafetler tercih edin. Görünüşünüzü etrafınızdakilere uyacak şekilde uyarlayın.
  • Dövüş becerileri için bir dövüş sanatı öğrenin. Fırlatma ve boğuşma için jujitsu veya gizliliğe odaklanmak için ninjutsu'yu deneyin. Karate veya okçuluk gibi diğer sanatlarla destekleyin.
  • Kardiyo, kuvvet antrenmanı ve sporla formda kalın. İyi bir genel kondisyon gizliliğe ve savaşa yardımcı olacaktır. Koşun, yüzün, spor yapın - çevikliğinizi ve dayanıklılığınızı geliştirin.
  • Çevrenizi ve rakiplerinizi inceleyin. Mümkün olduğunda daha yüksek görüş noktalarına tırmanın. Düşman hareketlerini ve düzenlerini siperden izleyin. Sakin bir şekilde odaklanın.

Uyarılar

  • Ninja kıyafeti giyerek halka açık yerlere gitmeyin. Büyük bir aptal olarak sınıflandırılacaksınız ve sorgulanmak için bir polis karakoluna gitmek zorunda kalabilirsiniz.
  • Burada gösterilenler gerçek ninjutsunun sadece %10'udur. Geri kalanı gizlidir.