Form V'in Temelleri Nasıl Öğrenilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Krayt Ejderhasının Yolu veya Azim Formu olarak da bilinen Form V, ışın kılıcı dövüşünün yedi ana stilinden biridir. İki çeşidi vardır: Shien patlama saptırmaya odaklanırken, Djem So daha çok ışın kılıcı savaşına odaklanır. Form V, Soresu'dan (Form III) türetilmiştir, bu nedenle Form V'ten önce Soresu'nun temellerini öğrenmeniz önerilir.

Adımlar

Temel Bilgiler

  1. adım 1 karşı saldırı prensibini öğrenin.1Karşı atak prensibini öğrenin. Form V tamamen rakiplerinizin saldırılarını onlara geri yönlendirmek ve savunmadan hemen sonra saldırmakla ilgilidir.
  2. adım 2 djem-so mu yoksa shien mi çalışmanız gerektiğine karar verin.2Dem-So mu yoksa Shien mi çalışmanız gerektiğine karar verin. Shien, droidler veya ödül avcıları gibi blaster kullanan rakiplerle savaşmak için daha kullanışlıdır. Djem-So daha çok ışın kılıcı düellolarına hükmetmek için fiziksel güç kullanmaya odaklanır. Bazı Jedi'ların Djem-So'yu Jedi kurallarına uygun olmadığı için hoş karşılamadığını unutmayın.

Shien

  1. adım 1 farkı bilin...1Shien ve Soresu arasındaki farkı bilin. Shien, blaster oklarını saptırmak için benzer hareketler kullanması bakımından Soresu'ya çok benzer. Bununla birlikte, Shien'in temel farkı, blaster oklarının şu şekilde saptırılmasıdır:
    • Ateşleyen kişiye geri döner ve onu vurur;
    • Başka bir rakibe isabet eder; veya
    • Çevreye rakibiniz için dezavantajlı olacak şekilde zarar verin (örneğin bir çıkıntıyı yok edin ve onları bir moloz yığınının altına gömün)
  2. adım 2 shien kullanırken ters bir tutuş kullanmayı deneyin.2Shien kullanırken ters bir tutuş kullanmayı deneyin. Bu, yumruk atar gibi büyük, süpürme hareketleri yapmayı kolaylaştırır. Ancak bazıları bu stili hoş karşılamaz. Nihayetinde, karar vermek size kalmış.

Djem So

  1. adım 1 düşmanı bozmak için karşı saldırılar kullanın.1Düşmanı bozmak için karşı saldırıları kullanın. Savunmadaysanız, rakibiniz bir saldırı yaptıktan sonra ona karşı saldırı yapın. Bu sizi saldırıya geçirmeye yardımcı olacaktır. Ardından, rakibinizi savunmada tutmak için tekrarlanan güç saldırıları kullanın ve onları yere serin.
  2. adım 2 bir kez're on the offensive, use strong, powerful, brute-force attacks to batter down your opponent.2Saldırıya geçtiğinizde, rakibinizi alt etmek için güçlü, kuvvetli, kaba kuvvet saldırıları kullanın. Djem-So tamamen (Güçle güçlendirilmiş) güç kullanarak düelloya hükmetmekle ilgilidir. Bu nedenle, daha pasifist Jedi'lardan bazıları bunu hoş karşılamaz.
  3. adım 3 düşen çığ adı verilen bir saldırı kullanın.3Düşen Çığ adlı saldırıyı kullanın. Bu saldırı Djem So'ya özeldir. Sap, bıçak aşağı veya geriye bakacak şekilde başın arkasında tutulur. Işın kılıcı daha sonra toplayabildiğiniz kadar büyük bir güçle yukarı ve başın üzerinden rakibin üzerine doğru savrulur. Bu saldırı rakibin savunmasını kırmak için çok kullanışlıdır.
  4. adım 4 karşı saldırıya geçene kadar kendinizi savunmaya yardımcı olması için soresu tekniklerini kullanın.4Karşı saldırıya geçene kadar kendinizi savunmaya yardımcı olması için Soresu tekniklerini kullanın.

Açılış duruşları

  1. adım 1 shien:1Shien: Bıçak başın üzerinde, yukarı ve geriye doğru açılı olarak tutulur. Baskın ayak geride tutulur.
  2. adım 2 djem so:2Djem So: Bıçak başın üzerinde, geriye ve aşağıya doğru yaklaşık 45 derecelik bir açıyla tutulur. Bu aynı zamanda Düşen Çığ saldırısı için başlangıç duruşudur.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Djem So'yu kullanırken saldırıya basın. Mecbur kalmadıkça durmayın.
  • Güç sizinle olsun.
  • Her dövüş stilini çalışmak en iyisidir, böylece kendiniz kullanmasanız bile, o stili kullanan birine karşı koymanın en iyi yolunu bilirsiniz.