Jar'kai'nin Temelleri Nasıl Öğrenilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Jar'kai gerçek bir ışın kılıcı formundan ziyade bir teknik veya taktiktir. Savaşta birden fazla ışın kılıcı kullanma fikri etrafında döner.

Adımlar

Çift bıçaklı

  1. adım 1 bıçaklarınızı seçin.1Kılıçlarınızı seçin. Çoğu Jedi, manevra yapması daha kolay olduğu için kısa (~60 cm) bir ışın kılıcı olan shoto'yu kapalı ellerinde kullanmayı tercih eder. İsterseniz iki shoto veya iki tam boy ışın kılıcı kullanabilirsiniz. Bazı Jedi'lar, polis copu gibi yandan çıkan bir sapı olan bir koruma şotosu kullanır.
  2. adım 2 tutuşunuzu seçin.2 Tutuşunuzu seçin. Her iki bıçağı da standart veya ters tutuşla kullanabilir ya da her ikisinden birini yapabilirsiniz. Şoto ile manevra yapmak daha kolay olduğundan, eğer varsa, ters tutuş için onu kullanmanızı tavsiye ederim.
  3. adım 3 temel formları çalışın.3Temel formları çalışın. Ataru ve Niman özellikle çift bıçaklılar için uygundur, ancak diğer formlara da uygulanabilirler. Kendi ışın kılıçlarınızı kendinize saplamamak için yavaş başlayın, daha sonra kendinize daha fazla güvendiğinizde hızınızı artırın.
  4. adım 4 don't become reliant on your second blade!4İkinci bıçağınıza bağımlı hale gelmeyin! İkinci bıçağınızı kaybederseniz başınız büyük belaya girer. En az iki bıçakla pratik yaptığınız kadar tek bıçakla pratik yapın.
  5. adım 5 çift bıçağın sınırlarını anlayın.5Çift bıçakların sınırlamalarını anlayın. Çift bıçak kullanırsanız, iki elle tutuş kullanamazsınız. Bu, bloklarınızın ve saldırılarınızın normalden daha zayıf olacağı anlamına gelir. Eğer içerideyseniz, duvarların sınırları içinde çift bıçakla manevra yapmak daha zordur.
  6. adım 6 don't hit your lightsabers together!6Işın kılıçlarınızı birbirine vurmayın! Jar'kai'de yapabileceğiniz en kötü şeylerden biri, yanlışlıkla ikinci kılıcınızla kendi saldırınızı engellemektir.

Saberstaff

  1. adım 1 alıştırma yapın, alıştırma yapın, alıştırma yapın.1Pratik yap, pratik yap, pratik yap. Kılıç sopalarında ustalaşmak çift kılıçta ustalaşmaktan daha zordur. Ana formların hareketlerinin çoğunu uyarlamanız gerekecek, yoksa ikinci kılıcınızla kendinizi ikiye bölersiniz. Yardımcı olması için çeyrek asa eğitimi alın.
  2. adım 2 don't focus on both blades.2Her iki bıçağa da odaklanmayın. Bu birçok insanın yaptığı bir hatadır. Bir saberstaff ile bıçaklar düz bir çizgi oluşturur. Bu nedenle, bıçaklardan birinin yerini biliyorsanız, diğerinin konumunu da çıkarabilmeniz gerekir.
  3. 3. adım bir kılıç asasının normal bir ışın kılıcından daha iyi olmadığını anlayın.3Kılıç sopasının normal bir ışın kılıcından daha iyi olmadığını anlayın. Aslında, normal bir ışın kılıcı daha iyi olabilir. Önünüzdeki birine bir kılıç asası ile saldırıyorsanız, ikinci bıçak arkanızı gösterir, bu nedenle aynı anda iki bıçakla saldıramazsınız. Kılıç asaları, normal bir ışın kılıcından çok daha hantaldır. Değerlerinin çoğu, çok nadir oldukları için, kendinizi aniden bir tanesiyle karşı karşıya bulmanın oldukça şok edici olabileceği gerçeğinden kaynaklanmaktadır.
  4. adım 4 kılıç sopanızı iki elinizle döndürme alıştırması yapın.4Kılıç asanızı iki elinizle döndürme alıştırması yapın. Bir kılıç asası normal bir ışın kılıcından daha uzun ve ağır olduğu için, daha yüksek bir 'eylemsizlik momentine' sahiptir. Temel olarak, aynı hızda dönmesini sağlamak için daha fazla güç uygulamanız gerekir. Her iki elinizi de sapın merkezinde kullanın.
  5. adım 5 her ne kadar't attack with both blades at once, you can defend with both.5Her iki kılıçla aynı anda saldıramasanız da, her ikisiyle de savunma yapabilirsiniz. Kılıç sopaları savunma için normal kılıçlardan çok daha iyidir, çünkü savunmak için daha fazla bıçak vardır. Ana formlarınızdan biri olarak Soresu veya Niman çalışmayı deneyin.

Eşleştirilmiş kılıçlar

  1. adım 1 eşleştirilmiş bıçak ağızları ile ne kastedildiğini anlayın.1Çift kılıç ile ne kastedildiğini anlayın. Eşleştirilmiş kılıçlar Asajj Ventress'in kullandıklarına benzer: bir kılıç sopası oluşturmak için takılıp çıkarılabilen çift kılıçlar.
  2. adım 2 sadece bir ışın kılıcı ile pratik yapın.2Sadece bir ışın kılıcı ile pratik yapın. Ana formları kullanın. Bu önemlidir, çünkü ışın kılıçlarınızı ayırırsanız ve sonra birini kaybederseniz, sadece bir kılıcınız kalır.
  3. adım 3 kılıçlarınızla hem çift kılıç hem de kılıç asası modlarında pratik yapın.3Kılıçlarınızla hem çift kılıç hem de saberstaff modlarında pratik yapın. Her durum için hangisinin en iyi olduğunu öğrenin.
  4. adım 4 ne zaman mod değiştireceğinizi öğrenin.4Ne zaman mod değiştireceğinizi öğrenin. Bir savaşın ortasında mod değiştirirseniz, bu rakibinizi şaşırtabilir. Bu sizin avantajınıza olabilir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Jar'kai'yi tek başına öğrenmeyin. Onu yedi ana formla birlikte öğrenin.
  • Jar´kai, ustalaşmak bir yana, kullanımı en kafa karıştırıcı ve zor ışın kılıcı formlarından biridir. Ustalaşmak için adanmışlık ve sabır gerekir.