Nunchaku Kullanmayı Kendi Kendinize Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster deneyimli bir dövüş sanatçısı olun, ister sadece Bruce Lee filmlerini seviyor olun, Nunchaku kullanmayı öğrenmek değerli ve keyifli bir eğlencedir. Güvenlik ve doğru tekniğe odaklanarak, herkes kendi zamanında Nunchaku'nun temellerini öğrenebilir. Bu makalede, ilk çift köpük mınçıkanızla kendi kendinize eğitime nasıl başlayacağınızı göstereceğiz. Sizinkiler elinizin altındaysa, hadi işe koyulalım!

Bilmeniz Gerekenler

  • Mınçıkayı kolunuzun altından geçirerek, sağa sola vurarak ve durdurmak için belinize sararak temel bir şekil 8 hareketi yapın.
  • Koruyucu ekipman veya bir manken kullanarak basit dövüş vuruşlarına geçin. Ardından, daha karmaşık hareketlere geçin (veya kendiniz birkaç tane icat edin).
  • Her zaman boş bir oda gibi güvenli bir alanda pratik yapın, böylece hiçbir şeyi kırmaz veya kimseyi incitmezsiniz.

Adımlar

Alıştırma mınçıkaları satın alın.

  1. bir kordon veya zincirle bağlanmış köpük saplar arayın.Bir kordon veya zincirle bağlanmış köpük saplar arayın. İnternet dövüş sanatları sitelerinde neredeyse kesinlikle çiftler mevcut olacaktır. Kendinizi yanlışlıkla köpük ile vurmak ahşap veya metal ile vurmaktan her zaman daha iyidir.
    • Nunchaku bir silahtır, bu nedenle nerede taşımanıza izin verildiğine bakmalısınız. Ayrıca, silahın dayanıklılığını ve ucuzluğunu da değerlendirin.

Güvenli bir yerde pratik yapın.

  1. boş bir odaya gidin ve rahat kıyafetler giyin.Boş bir odaya gidin ve rahat kıyafetler giyin. Kırılabilecek çok fazla şey olmayan bir yere gidin.

Mınçıkaları yavaşça hissedin.

  1. ağırlığını ve akışını hissetmek için mınçıkaları dikkatlice sallayın.Ağırlığını ve akışını hissetmek için mınçıkaları dikkatli bir şekilde sallayın. Hissedene kadar mınçıkaları yavaşça döndürün, ardından elden ele geçme ve 8'li figür yapma alıştırmaları yapın. Kendinize güvendiğinizde, her zaman hızlanabilirsiniz.

Temel bilgilerle başlayın.

  1. önce bir 8 rakamı hareketi deneyin.Önce 8'li figür hareketini deneyin. Mınçıkayı kolunuzun altından geçirin, sağa sola vurun ve belinize sararak durdurun. Bu basit hareketleri öğrendiğinizde, giderek daha zor şeyler yapmaya hazır olacaksınız. Alternatif olarak, nunçaku temelleri üzerine bir kitap satın alın. Dövüş sanatçıları bunları yüzlerce yıldır kullanıyor. Onların uzmanlığını kullanın.

Dövüş hareketleri çalışın.

  1. vuruşları öğrenin.Vuruşları öğrenin. Silahı alın ve uygun bir şekilde nesnelere vurun, örneğin kafa bölgesine ve sizi dövüşte koruyacak diğer basınç noktalarına vurun. Her zaman koruyucu ekipman veya bir manken kullanın.
    • Silahı alın ve kolunuzun altına koyun.
    • Sonra tuttuğunuz ucu alın ve bir hedefe doğru çevirin.
    • Bu sadece bir yol. Vuruşları insanlara vurmak için de kullanabilirsiniz.

Daha zor manevralar için çalışın.

  1. daha karmaşık hareketler öğrenmek için devam edin veya birkaç tane icat edin.Daha karmaşık hareketler öğrenmeye devam edin ya da birkaç tane icat edin. Kitapların arkasındaki ileri tekniklere geldiğinizde, birkaç hareketi birleştirebilmeli ve kendi tekniklerinizi icat edebilmelisiniz. Fırlatmayı ve yakalamayı bile öğrenebilirsiniz!

Tahta mınçıkalara terfi edin.

  1. köpük üzerinde tam kontrole sahip olduğunuzda ahşaba yükseltin.Köpük üzerinde tam kontrol sahibi olduğunuzda ahşaba geçin. Köpük ne kadar hafif ve hızlı olsa da, artık büyük mücadeleye hazırsınız. ahşap ve köpük parçaları arasındaki fark ağırlıktır. Yine yavaş başlayın ve artan ağırlığa alışın. Öğrendiğiniz tüm teknikleri yavaşça uygulayın. Hazır olduğunuzda, tekrar hızlandırın!

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruRahibe ayakkabılar 'herkese uyan tek beden' bir ürün müdür? Hayır, her çift farklı his, ağırlık vb. ile gelir. Zincirin uzunluğu da ne kadar hızlı gidebileceğinizi belirler. Birine alışmak ve ona bağlı kalmak için sık sık pratik yapın. Mınçıka değiştirmek, alıştığınız kadar hızlı ve isabetli olabilmek için yeni çifte alışmak için haftalarca zaman gerektirecektir.
  • SoruMınçıkaları kendimi savunmak için kullanabilir miyim, yoksa bu saldırı olarak mı kabul edilir? Duruma göre değişir. Kendinizi bir silahla savunmanız gereken bir durumdaysanız, kullandığınız belirli silah gerçekten önemli olmayacaktır. Kendinizi savunmak için makul olarak bir silaha ihtiyaç duymadığınız bir durumdaysanız, mınçıkalar da dahil olmak üzere kullandığınız silahtan bağımsız olarak saldırı olarak kabul edilebilir.
  • SoruHayal kırıklığına uğramadan bir mınçıkayı döndürmeyi nasıl öğrenebilirim? Gözleriniz kapalıyken yavaşça pratik yapın. Sinirlendiğinizi hissederseniz ara verin ve rahatlatıcı bir şeyler yapın.

İpuçları

  • Her hareketi her zaman yavaşça öğrenin, sonra giderek hızlanın. Başlangıçta hızlı denemeyin yoksa kötü bir baş ağrısı çekebilirsiniz! Köpük kaplı alıştırma nunçakuları bile yanlış kullanıldığında hasara neden olabilir!
  • Her iki elinizle bir sapı sıkıca kavrayarak başlayın ve bırakmadan vücudunuzun etrafında ne kadar hareket ettirebileceğinize bakın.
  • Onları sallamayı denemeden önce bu şekilde hareket alanlarına alışın.

Uyarılar

  • Bunun bir oyuncak değil, bir silah olduğunu unutmayın. Kendinizi savunmak, egzersiz yapmak veya sadece onlarla numaralar öğrenmek için iyidirler. Bunları çatışmalı bir durumda kullanmak birçok bölgede tutuklanmanıza/hapse girmenize neden olacaktır.
  • Ahşap nunçakuların bazı eyaletlerde/ülkelerde satın alınması, satılması, bulundurulması veya taşınması yasa dışıdır. Satın almadan/yapmadan önce her zaman yerel ülke ve bölge yasalarını kontrol edin. ABD'nin bazı eyaletlerinde nunçaku satın almak, satmak, bulundurmak veya taşımak yasa dışıdır; bu durum eyaletten eyalete değişir ve bu yasalar değişebilir.
  • Eklem rahatsızlıkları veya karpal tünel sendromundan muzdarip kişiler bunları atlamalı ve tai chi gibi diğer egzersiz türlerine bakmalıdır.
  • Nunchaku ile kendinizi veya bir başkasını ciddi şekilde yaralama olasılığınız çok yüksektir. Kaza durumunda ilk yardım uygulamak için etrafta birinin olması en iyisidir. Dikkatli olun!