Bilardo Masası Nasıl Seviyelendirilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Topların keçe üzerinde eşit şekilde yuvarlanabilmesi için bilardo masasının düz olması gerekir. Düz olmayan bir bilardo masası, oyuncuların atışlarında isabeti engelleyecek ve topların masanın bir tarafına veya alanına yuvarlanmasına neden olacaktır. Bir marangoz aleti ve birkaç şim gibi bir ev geliştirme veya hırdavat mağazasından alacağınız birkaç parça ile bilardo masanızı düzleştirebilirsiniz. Bilardo masasını düzleştirmek için bu ipuçlarını kullanın.

Adımlar

Seviye Ölçümü

  1. adım 1 bir marangoz kullanın's level.
    Bir marangoz terazisi kullanın. Bilardo toplarınızın garip kavisler çizdiğini fark ettiyseniz, bilardo masanızın seviyesini ölçün. Bunu yapmanın en iyi yolu basit bir marangoz terazisidir. Analog veya dijital seviyelerin her ikisi de iyi çalışır.
    • Analog marangoz terazileri genellikle yüzey düz olduğunda iki çizgi arasında yönelen ve yüzey eğri olduğunda bir tarafa doğru eğilen kabarcıklara sahiptir. Bunlar yalnızca masanızın eğri olup olmadığını değil, aynı zamanda ne kadar ve hangi yönde eğri olduğunu da anlamak için harikadır.
    • Eğer bir teraziniz yoksa, çoğu akıllı telefonda oldukça hassas terazi işlevlerine sahip ücretsiz veya çok ucuz uygulamalar vardır. Bunlardan birini kullanın ve telefonunuzu seviyesini kontrol etmek istediğiniz yüzeyin üzerine koyun.
  2. adım 2 bilardo masasının orta çizgisini ölçün.
    Bilardo masasının orta çizgisini ölçün. Marangoz terazisini bilardo masasının ortasına uzunlamasına yerleştirin. Bilardo masası uçtan uca dengelenmişse, marangoz terazisindeki kabarcıklar cam tüplerin ortasındaki iki çizgi arasında yer alacaktır.
    • Cam tüplerdeki kabarcıklar orta çizgilerin üstünde veya altındaysa, bilardo masasının kısa uçlarından birini yükseltmeniz veya alçaltmanız gerekecektir.
  3. adım 3 bilardo masasının kısa orta çizgisini ölçün.
    Bilardo masasının kısa orta çizgisini ölçün. Teraziyi ortada da ters yönde, dikdörtgenin uzun kenarlarına dik ve kısa kenarlarla eşit olacak şekilde çevirin. Bu, masanın yan yana seviyesini ölçmenize yardımcı olacaktır.
    • Bir ölçüm yapın. Baloncuklar yukarıda veya aşağıda ise, masayı düz hale getirmek için ayakları da bu yönde ayarlamanız gerekecektir.
  4. adım 4 marangozu ayarlayın's level on each of the sides of the pool table.
    Marangoz terazisini bilardo masasının her bir kenarına yerleştirin. Çoğu zaman, bilardo masalarındaki sorun, bir bacağın veya birden fazla bacağın masadaki diğer üç bacaktan daha aşağıda olmasıdır. Bunu bulmak için, daha doğru bir okuma elde etmek amacıyla teraziyi bilardo masasının dört kenarının her birinin kenarına yakın bir yere koyun.
    • Bilardo masasının her bir tarafına ve her bir köşesine gidin, eğimin şiddetini seviye ile kontrol edin. En fazla eğimin olduğu köşe aradığınız köşedir.
    • Bazı durumlarda, evin zemini düz olmayabileceği için garip okumalar elde edersiniz. Böyle bir durumda yine aynı temel şekilde ayarlamalar yapabilirsiniz, sadece doğru sonuca ulaşmak için biraz daha fazla sorun giderme işlemi yapmanız gerekecektir.
  5. adım 5 pratik dengeyi kontrol etmek için bir top kullanın.
    Pratik dengeyi kontrol etmek için bir top kullanın. Istaka topunu masanın bir bölümü üzerinde mümkün olduğunca düz bir şekilde yuvarlayın. Topun yolu boyunca bakmak için gözünüzü masanın düzlemiyle aynı hizaya getirin. Topun masanın belirli bir tarafına doğru rotasından çıkıp çıkmadığını veya doğru hareket edip etmediğini görün.
    • İşlemi masanın birkaç bölümü üzerinde tekrarlayın. Eğer top belirli bir tarafa doğru rotasından sapıyorsa, gerekirse masayı ayarlayın.
    • Bu yöntem topu son derece düz hareket ettirmenizi gerektirir, bu da biraz zordur ve bir teraziden daha az doğrudur. Bunu denerseniz, emin olmak için sonuçlarınızı bir marangoz terazisiyle kontrol edin.
  6. adım 6 dengeyi hesaplamak için düz bir cam parçası ve bir bilye kullanın.
    Teraziyi hesaplamak için düz bir cam parçası ve bir bilye kullanın. Terazi kullanmadan dengeyi kontrol etmenin bir başka yolu da bilardo masasının ortasına bir cam parçası yerleştirmek ve bir bilyeyi bunun üzerinde yuvarlamaktır.
    • Cam parçasının ortasına bir bilye yerleştirin. Bilardo masası düz ise bilye yerinde kalmalıdır. Bilye camdan masanın belirli bir bölgesine doğru yuvarlanırsa masayı ayarlayın.
    • İşlemi masanın her tarafında tekrarlayın. Bardak ve misketi bilardo masasındaki her cepten 2 ila 3 inç (5 ila 7,6 cm) uzağa yerleştirin.
  7. adım 7 en alçak köşeyi bulun.
    En alçak köşeyi bulun. Seviye alçalmalı veya top aynı taraftaki her iki köşede de aynı yönde hareket etmelidir. Eğer seviye birinde diğerinden daha fazla düşüyorsa, ayarlamanız gereken köşe orasıdır.
    • Eğer seviye düşmezse, diğer tarafa çevirin ve dik taraftaki seviyeyi kontrol edin.
    • En alçak köşeyi bulduğunuzda, 8'li topu o cebe koyun, böylece hangisi olduğunu hatırlayabilirsiniz.

Yüksekliğin Ayarlanması

  1. adım 1 sahibinize danışın's manual, if you have it.
    Eğer varsa, kullanım kılavuzunuza bakın. Çoğu bilardo masası ayarlanabilir şekilde üretilmiştir, böylece hangi yüzeyde olduklarına bakmaksızın onları düz hale getirebilirsiniz. Bazı bilardo masalarında kenarları yükseltmek veya alçaltmak için eklenebilen veya çıkarılabilen metal plakalar olabilir. Diğer bilardo masaları, o tarafı yükseltmek veya alçaltmak için saat yönünde veya saat yönünün tersine vidalanabilen ayaklara sahip ayarlanabilir ayaklara sahiptir. Kullanım kılavuzunuz bilardo masanız hakkında özel bilgiler sağlayacaktır.
    • El kitabınız yoksa, nasıl bir araya getirildiklerini ve ayarlanabilir bileşenlere sahip olup olmadıklarını görmek için ayaklara bakın. Bilardo masanızda yoksa, masayı düzleştirmek için yine de şimler ve diğer küçük ayarlamaları kullanabilirsiniz.
    • Masada vidalı ayaklar veya bacaklar varsa, bunlar genellikle sağa döndürülerek yükseltilebilir ve sola döndürülerek alçaltılabilir. Ancak emin olmak için her zaman kullanım kılavuzuna başvurun.
  2. adım 2 masanın altındaki tüm bağlantı vidalarını sıkın.
    Masanın altındaki tüm bağlantı vidalarını sıkın. Bazen, bir bilardo masasını monte etmek için kullanılan cıvata ve vidalar zamanla hafifçe gevşeyebilir ve bu da masanın seviyesinin düşmesine neden olabilir. Tüm bağlantı vidalarını sıkarsanız, bazen yüksekliği ayarlamadan bile masayı düzleştirebilirsiniz.
    • Bilardo masaları, sıkmak için çok sayıda farklı vida ve tornavida içerir. Neye ihtiyacınız olduğunu anlamak için vidaların kendilerine bakın veya kullanım kılavuzuna başvurun.
  3. adım 3 en alttaki masa ayağını bir derece kaldırın.
    En alttaki masa ayağını bir derece kaldırın. Bilardo masanız ayarlanabilirse, bilardo masasının en alt köşesini en az ayarlanabileceği kadar bir derece yükseltin. Marangoz terazisini bilardo masasının üzerinde bırakın ve değişikliği kontrol edin.
    • Bu çok fazlaysa ve masa yanlış yönde düzleştirildiyse, eski haline geri indirin ve daha küçük ayarlamalar yapmak için şimler kullanın. Bu konuda daha fazla bilgiyi bir sonraki bölümde bulabilirsiniz.
  4. adım 4 gerekirse diğer masa ayaklarını ayarlayın.
    Gerekirse diğer masa ayaklarını da ayarlayın. Bazen masanın üst kısmını tamamen düz hale getirmek için farklı taraflarda çok sayıda küçük ayar yapmanız gerekebilir. Bu kısmen bir deneme-yanılma sürecidir, bu yüzden cesaretiniz kırılmasın. Teraziyi masanın üstünde bırakın ve her ayarlamadan sonra seviyeyi kontrol edin.
    • İsterseniz fazla ayarlanmış ayağı olduğu gibi bırakabilir ve fazla seviyelerde şimler kullanabilirsiniz. Bu kısmen bir deneme-yanılma sürecidir.
  5. adım 5 seviyeye ince ayar yapmak için şim kullanın.
    Seviyeye ince ayar yapmak için şim kullanın. Şimler, boşlukları doldurmak ve bilardo masası gibi şeylerin yüksekliğini ayarlamak için kullanabileceğiniz küçük, konik ahşap parçalarıdır. Genellikle herhangi bir hırdavat veya ev eşyaları mağazasının marangozluk bölümlerinde, genellikle değişken boyutlarda paketler halinde satılırlar.
    • Gerekirse, görünmemelerini sağlamak için şimleri masanın ayaklarının altına sığacak şekilde kırpabilirsiniz. Ayaklar yeterince büyükse, bu konuda endişelenmenize gerek olmayabilir.
  6. adım 6 şim eklemeniz gerekiyorsa birkaç yardımcı alın.
    Şim eklemeniz gerekiyorsa birkaç yardımcı alın. Bir veya daha fazla yardımcının masanın yükseltilmesi gereken köşesini kaldırmasını sağlayın. Dikkatlice ayağın altına bir şim yerleştirin ve ayağı yavaşça şimin üzerine indirin.
    • Bilardo masasının dengesini kontrol etmek için marangoz terazisini kullanın. Şimin üst seviyeyi nasıl etkilediğini görün.
    • Bilardo masası dengelenene kadar ayakların altına şim eklemeye devam edin. Gerekirse diğer ayarlamaları yapmak için diğer köşelere geçin.
  7. adım 7 hazır başlamışken bırakın're ahead.
    Öndeyken bırak. Bilardo masalarının üzerinde oynanabilecek kadar iyi çalışması için tamamen düz olması gerekmez. Yeterince yaklaşabiliyorsanız, ancak tamamen mükemmel değilse, aynı şimi tekrar tekrar ekleyip çıkarmayın.
    • Ne kadar doğru hareket ettiklerini görmek için birkaç top yuvarlayın. Size iyi görünüyorsa, devam edin.
    • Mermer ve cam testini tekrar yapın. Eğer sabit duruyorsa, oynanabilir bir masanız var demektir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir masam var ama ortasında tesviyenin ortadan kaldıramadığı bir düşük nokta var gibi görünüyor. Ortayı nasıl yukarı kaldırabilirim?
    Kayrakları desteklemek için benimkinin eni boyunca uzanan ahşap bir tahta var. O tahtayı alttan şimlendirdim ve güzelce düzleştirdim. Umarım siz de aynısını yapabilirsiniz!

Video

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Bilardo masası
  • Marangoz seviyesi
  • Metal plakalar
  • 1 veya daha fazla asistan
  • Şimler
  • Istaka topu
  • Düz cam parçası
  • Mermer