9mm Tabanca Nasıl Doldurulur ve Ateşlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bu, bir kişiye kriz anında yardımcı olabilecek 9 mm'lik bir tabancanın nasıl başarılı bir şekilde doldurulacağını ve ateşleneceğini anlatır.

Adımlar

  1. adım 1 bir 9mm tabanca satın alın.19 mm'lik bir tabanca satın alın. Glock marka bir tabanca çoğu insan için iyi sonuç verir. Glock'lar uygun fiyatlı, güvenilir ve kullanımı kolaydır.
  2. adım 2 herhangi bir silah mağazasından ve çoğu spor malzemeleri mağazasından 9mm mühimmat satın alın.2 Herhangi bir silah mağazasından ve çoğu spor malzemeleri mağazasından 9mm mühimmat satın alın. Hangi cephaneye ihtiyacınız olduğundan emin değilseniz, mağaza görevlisine danışın, çoğu yardımcı olmaktan mutluluk duyar.
  3. adım 3 şarjörü çıkarmak için kabzanın yan tarafındaki düğmeye basın.3Şarjörü çıkarmak için kabzanın yan tarafındaki düğmeye basın.
  4. adım 4 şarjör dolana kadar, yuvarlak tarafı öne gelecek şekilde, şarjörün üst kısmına birer birer mühimmat yerleştirin.4Mühimmatı, şarjör dolana kadar yuvarlatılmış tarafı öne gelecek şekilde şarjörün üst kısmına birer birer yerleştirin.
  5. adım 5 şarjörü şu şekilde yeniden takın...5Şarjörün yerine kilitlendiğini gösteren bir klik sesi duyana kadar şarjörü hızlıca ve sıkıca yukarı doğru kabzaya doğru hareket ettirerek yeniden takın.
  6. adım 6 tabancanızın manuel emniyeti varsa, silahın üst arka kısmına yakın emniyet kolunu manipüle ederek emniyeti devre dışı bırakın.6Eğer tabancanızda manuel emniyet varsa, silahın üst arka kısmına yakın emniyet kolunu kullanarak emniyeti devreden çıkarın.
  7. adım 7 avuç içinizi kullanarak sürgüyü en arka konumuna çekin ve bir mermi yerleştirmek için serbest bırakın.7Avucunuzun içini kullanarak sürgüyü en arka konumuna çekin ve bir mermi yerleştirmek için serbest bırakın. Sürgü tamamen ileri gitmişse, silah ateş etmeye hazırdır!
  8. adım 8 gözünüzü nişangahlara ve hedefe hizalayın.8Gözünüzü nişangahlara ve hedefe hizalayın.
  9. adım 9 i̇şaret parmağınızı sadece atışa hazır olduğunuzda tetiğin üzerine yerleştirin.9İşaret parmağınızı sadece atışa hazır olduğunuzda tetiğin üzerine yerleştirin.
  10. adım 10 ateş etmek istediğiniz her atış için tetiği bir kez çekin.10Atış yapmak istediğiniz her atış için tetiği bir kez çekin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruYeni silahımda hiç mermi yok. Atım yatağını geriye kaydırdım ve şimdi kapanmıyor. Ne yapmam gerekiyor? Öncelikle, atım yatağını geri kaydırmadınız -- bu geri gitmez. Sürgüyü geri kaydırdınız. Tabancanızda boş bir şarjör olduğu için şimdi geri kilitlendi. Bu, ateş ettiğinizde ve merminiz bittiğinde de olur. Bunu düzeltmek için şarjörünüzü şarjör bırakma mekanizması ile çıkarın ve silahın yan tarafındaki sürgü bırakma mekanizmasını kullanın ya da kapatmak için sürgüyü biraz geriye çekin.
  • SoruSilahımın emniyet düğmesinin açık olduğunu nasıl anlarım? Tabancalar da dahil olmak üzere çoğu silahta emniyet düğmesi silahın yan tarafındadır ve kırmızı veya turuncu renktedir. Düğmeye bastığınızda bir klik sesi duyacaksınız ve ardından tetiği çekip ateşleyebileceksiniz.
  • SoruMermi yatağına bir mermi koyduğumda, emniyet açık mı? Bazı silahlarda pasif emniyet, bazılarında aktif emniyet, bazılarında her ikisi, bazılarında ise ikisi de yoktur. Tüm aktif emniyetler, yani silahı ateşlemenizi engelleyen emniyetler, manuel olarak etkinleştirilir ve devre dışı bırakılır. Tüm güvenlik özelliklerini tam olarak anlamak için her zaman silahınızın kılavuzunu okuyun. Ve daha da önemlisi, hayatınız buna bağlı olmadıkça anlamadığınız bir silaha asla mermi sürmeyin. Üreticiyi bulun ve kendinize bir kılavuz alın.

İpuçları

  • Kendinizi savunmak için bir silah kullanıyorsanız - saldırganın en büyük kısmına ateş edin - onları vurma şansınız daha yüksektir.
  • 9mm Tabancanızla antrenman yapmaya devam edin. Pratik yapmak mükemmelleştirir, özellikle de nişan alma ve hızlı doldurma söz konusu olduğunda.

Uyarılar

  • Hedefinizi ve hedefinizin arkasında ne olduğunu bilin
  • Hedefe ulaşana kadar parmağınızı tetikten uzak tutun
  • Başparmağınızın horozdan uzak olduğundan emin olun, ateş ederken geri fırlar ve başparmağınızı sıkıştırabilir.
  • Silahı asla yok edilmesini istemediğiniz bir şeye doğrultmayın

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • 9mm Tabanca
  • 9mm Cephane
  • İşaret parmağı
  • Göz Görüşü
  • Hedef
  • Sabit el
  • Başparmaklar