Spor Salonunda Nasıl İyi Görünülür?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Uzun süredir spor salonuna gitmediğinizde, yeni bir egzersiz rutinine başlamak göz korkutucu bir deneyim olabilir. Sadece fitness hedeflerinize ulaşma konusunda değil, aynı zamanda sıfır vücut yağına sahip spor salonu sakinlerinin önünde hedeflerinize ulaşmaya çalışırken nasıl görüneceğiniz konusunda da endişelenmeniz gerekir. Endişelenmeyin - bu her yeni spor salonu üyesinin yaşaması gereken bir şeydir. Birkaç temel ipucu ile spor yaparken şık - hatta seksi - görünmek hiç de zor değil.

Adımlar

Egzersiz Yaparken İyi Görünmek

  1. adım 1 rahatlık için giyinin.
    Rahatlık için giyinin. Egzersiz yapmak için kıyafetlerinizi seçmek söz konusu olduğunda, rahatlık kraldır. Rahatça hareket etmenizi, eğilmenizi, terlemenizi ve kaldırmanızı sağlayan kumaşlar seçmek her zaman akıllıca bir fikirdir - spor salonunda kendinizi daha iyi hissederseniz, daha iyi görünürsünüz. Denim, vinil, polyester gibi havasız malzemelere güvenmek yerine, pamuk, bambu ve atletik giysiler için tasarlanmış yapay lifler gibi nefes alabilen malzemeleri seçin ve ter atarken serin ve rahat kalın.
    • 'Nem emici' kumaşlar özellikle egzersiz kıyafetleri için harika bir seçimdir. Bu kumaşlar (genellikle yapay olan) teri vücudunuza hapsetmek yerine buharlaşabileceği kumaşın dışına aktarır.
    • Şüpheye düştüğünüzde kat kat giyin. Birkaç parça nefes alabilen giysiyi üst üste giyin ve ısınıp terlemeye başladığınızda dış kısımları çıkarın.
  2. adım 2 doğal figürünüzü düzleştirin.
    Doğal figürünüzü düzleştirin. Spor salonundayken, kıyafetlerinizin ne kadar dar veya açık olabileceği konusunda normalden biraz daha fazla özgürlüğe sahipsiniz. Bundan en iyi şekilde yararlanın! Örneğin, doğal olarak kıvrımlı bir kadınsanız, iyi oturan bir spor sütyeni ve kıvrımları saran yoga pantolonları doğal varlıklarınızı vurgulayabilir. Öte yandan, doğal olarak zayıfsanız, tonlanmış orta bölümünüzü göstermek için çıplak bir göbeği tercih etmek isteyebilirsiniz. İdeal kıyafetiniz vücut tipinize göre değişecektir - herkes biraz farklıdır!
    • Vücudunuzu güzelleştirmemenin kesin bir yolu tek renk kıyafet giymektir - bu neredeyse herkese 'sarkık' bir görünüm verebilir (sanki pijama giyiyorlarmış gibi). Bir nötr renkli (siyah, gri vb.) ve bir renkli giysi giymek çok daha güvenli bir seçenektir - bu sağlıklı bir kontrast yaratarak vücudunuzu ön plana çıkarır.
  3. adım 3 ter emici aksesuarlar kullanın.
    Ter emici aksesuarlar kullanın. Çok terleme eğilimi olan bazı kişiler, teri emen giysiler giymeyi faydalı bulabilir. Saç bantları, bileklikler, ayak bileği bantları, bandanalar, bezler ve diğer aksesuarlar ter seviyesini kontrol altında tutmaya yardımcı olarak egzersiz yaparken en iyi şekilde görünmenizi sağlayabilir.
    • Daha fazla etki için, terleme miktarınızı en aza indirmek ve vücut kokusunu düşük tutmak için terlemeyi önleyici bir deodorant kullanmayı da düşünebilirsiniz.
  4. adım 4 i̇yi bir spor salonu hijyenine sahip olun.
    İyi bir spor salonu hijyenine sahip olun. Spor salonunda çekici görünmek sadece giydiğiniz kıyafetlerle ilgili değildir - aynı zamanda hareket etme ve kendinizi taşıma şeklinizle de ilgilidir. Örneğin, hareket etmeye ve terlemeye başladığınızda herhangi bir hijyen sorununuzun özellikle fark edilmesi muhtemel olduğundan, hem kendi yararınız hem de çevrenizdeki insanların yararı için bu sorunlara dikkat etmeniz önemlidir. Aşağıda, spor salonunda harika görünmenizi ve hissetmenizi sağlayacak birkaç temel hijyen ipucu yer almaktadır:
    • Cildinizi ve saçınızı her gün veya gün aşırı temizleyin.
    • Spor salonunu her kullanışınızdan sonra banyo yapın.
    • Herhangi bir kesik, sıyrık veya yarayı uygun bir bandajla kapatın.
    • Egzersizinizi bitirdikten sonra aşırı teri dezenfektanla silin.
  5. adım 5 esneme hareketlerinden en iyi şekilde yararlanın.
    Esneme hareketlerinden en iyi şekilde yararlanın. Birçok kişi için egzersizden önce ve/veya sonra esnemek angarya bir iştir. Ancak seksi görünmeye çalışıyorsanız, bu sizin için en büyük fırsattır! Esneme hareketleri, figürünüzü düzleştirecek şekilde eğilmeniz, bükülmeniz ve kıvrılmanız için size mükemmel bir fırsat verir. Utanmayın - esnerken olabildiğince iyi görünmemeniz için hiçbir neden yok.
    • Spor salonunuz yoga dersleri veriyorsa, kaydolmayı düşünün. Yoganın önemli bir bileşeni esnekliktir, bu nedenle bazıları doğal olarak gurur verici olan çok sayıda esneme hareketi yapacaksınız. Bunun da ötesinde, dar kıyafetler yoga dersleri için oldukça yaygındır.
  6. adım 6 ulaşılabilir egzersiz hedefleri seçin.
    Ulaşılabilir egzersiz hedefleri seçin. Dürüst olalım - çoğu insan zor egzersizleri tamamlamak için mücadele ederken seksi görünmez. İster bir bench press tekrarında daha maksimuma çıkmaya çalışıyor olun, ister yarı maratonunuzun son çeyrek milini bitirmeye çalışıyor olun, terli, homurdanan, nefes nefese bir karmaşa olma ihtimaliniz yüksektir. Mümkün olduğunca iyi görünmek için, tamamlamak için ciddi şekilde mücadele etmek zorunda kalmayacağınızı bildiğiniz egzersiz hedefleri seçin. Egzersizinizi sağlıklı bir eforla bitirmek genellikle sizi harika gösterir; bitiş çizgisini zar zor geçmek veya son tekrarınızda pes etmek ise göstermez.
    • Ancak bu, yüksek yoğunluklu egzersizlerden uzak durmanız gerektiği anlamına gelmez. İyi görünmek istiyorsanız, çok kolay egzersizler seçmek - ki bu sizi zar zor deniyormuşsunuz gibi gösterebilir - ve çok zor egzersizler arasında dikkatli bir denge kurmanız gerekir.
  7. adım 7 hangi egzersizlerin belirli vücut bölgelerini düzleştirdiğini bilin.
    Hangi egzersizlerin belirli vücut bölgelerini düzleştirdiğini bilin. Vücudunuzun özellikle gurur duyduğunuz bir bölgesi var mı - ekstra seksi olan bir bölge? Eğer öyleyse, gösterin! Aşağıda sadece birkaç potansiyel 'hedef' bölge ve onları öne çıkarabilecek bazı egzersizler var:
    • Kollar: Bicep curls, tricep extensions, forearm curls
    • Kalça kasları: Squat, dead lifts
    • Bacaklar: Squat, lunge, koşu, bisiklete binme
    • Göğüs: Bench press, sinekler, eğimli/eğik pres
    • Mide: Mekik, mekik çekme
    • Sırt: Barfiks, kürek çekme
  8. adım 8 doğru formu kullanın.
    Doğru formu kullanın. Doğal olarak ne kadar çekici olursanız olun, denediğiniz egzersizler için uygun olmayan bir form kullanırsanız spor salonu acemisi gibi görünürsünüz. Daha da önemlisi, yanlış form kullanmak güvensiz olabilir ve potansiyel olarak uzun süreli sakatlanmalara yol açabilir. Bundan kaçınmak için her egzersizi mükemmel bir form ve duruşla yaptığınızdan emin olun. Belirli bir egzersizi güvenli bir şekilde nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, spor salonundaki bir personelle konuşun. Spor salonunda yapılabilecek neredeyse sayısız egzersiz olduğundan, bu konuyu bu makalede derinlemesine ele almak imkansızdır, ancak burada başlangıç için sadece birkaç temel form ve duruş ipucu verilmiştir - bu liste hiçbir şekilde eksiksiz değildir:
    • Ağırlık kaldırırken, sadece rahatça kaldırabileceğiniz ve indirebileceğiniz kadar ağırlık kullanın.
    • Ayakta dururken, otururken ve hareket ederken dik ve dik duruşunuzu koruyun, ancak dizlerinizi kilitlemeyin.
    • Acele etmeyin veya kendinizi limitinizin ötesine zorlamayın.
    • Özellikle bu kasları çalıştırırken boyun ve sırtta kambur veya eğik bir duruş sergilemeyin.
  9. adım 9 don't rest at your machine.
    Makinenizin başında dinlenmeyin. Bu, unutulması çok kolay olan yaygın bir spor salonu sıkıntısıdır, ancak bunu yaparken yakalanırsanız diğer üyeler için küçük bir kapatma olabilir. Bir kardiyo veya kuvvet antrenmanı makinesinde dinlenmek genellikle kötü bir davranış olarak görülür (özellikle 'spor salonu fareleri' tarafından) çünkü sizden özellikle hareket etmenizi istemedikleri sürece diğer insanların makineyi kullanmasını engeller. Bu sizi spor salonunda acemi veya bencil biri gibi gösterebilir, bu nedenle hatırlayabiliyorsanız bundan kaçının.
    • Bunun yerine, setleriniz arasında ayağa kalkarak, etrafta dolaşarak ve isterseniz esneme hareketleri yaparak mola verin. Egzersizinize makinenizde devam etmeyi planlıyorsanız, çantanızı veya başka bir kişisel eşyanızı makinenin yanına bırakın - bu, başkalarının hızlı bir set yapmasını engellemeden makineye 'sahip çıkmanın' bir yoludur.

Bir Kadın Olarak İyi Görünmek

  1. adım 1 spor sütyeni kullanın.
    Spor sütyeni kullanın. Ağır egzersiz yapmak isteyen kadınlar için iyi bir kural, rahat, düzgün takılmış bir spor sütyenine yatırım yapmaktır. Spor sütyenleri mükemmel göğüs desteği sağlar ve istenmeyen zıplamaları önler, bu da onları özellikle koşu, koşu, ip atlama ve benzeri aktiviteler için değerli kılar. Bununla birlikte, bir sporcu sütyeninin faydalı olabilmesi için tam oturması gerekir; çok sıkı veya gevşek bir sütyen rahatsız edici olur ve iyi görünmeyebilir.
    • Spor sütyenlerinin faydaları sadece görünüşünüzle sınırlı değildir; bazı spor sütyenleri teri vücuttan uzaklaştırıp sizi daha serin tutarak egzersiz sırasında ek konfor sağlayabilir. Bazı modern sporcu sütyenlerinde eşyalarınızı saklamak için yer bile vardır!
  2. adım 2 bol üstler ya da vücuda oturan spor kıyafetleri giyin.
    Bol üstler veya dar spor kıyafetleri giyin. Spor salonu için üst seçimi söz konusu olduğunda kadınların birçok seçeneği vardır - genellikle hem bol gömlekler (tişörtler gibi) hem de daha dar spor kıyafetleri mükemmel bir şekilde kabul edilebilir. İyi görünmekle özellikle ilgileniyorsanız, kat kat giyinmeyi (iç tişört veya atlet üzerine bir eşofman ceketi giymek gibi) ve renklerinizi buna göre eşleştirmeyi düşünebilirsiniz, ancak bu kesinlikle gerekli değildir.
    • Bu öğeler spor salonunuzun kıyafet yönetmeliği tarafından yasaklanmamışsa, sizin için daha nefes alabilir veya rahatsa daha açık üstleri (halter üstler vb.) de düşünebilirsiniz. Ancak, bu tür üstler iyi bir egzersiz için gerekli değildir.
  3. adım 3 şort veya egzersiz pantolonu giyin.
    Şort veya egzersiz pantolonu giyin. Kadınlar giyebilecekleri alt kısımlar konusunda da büyük bir çeşitliliğe sahiptir - sweat, yoga pantolonu, tayt, atletik şort vb. hepsi kabul edilebilir, bu nedenle sizin için en rahat olan seçeneği seçin. Genel olarak şortlar pantolonlardan daha serin olduğundan, özellikle çok terlemenize neden olabilecek kardiyo aktiviteleri için uygundur.
    • Pantolonunuzda utanç verici ter izleri olmasından endişeleniyorsanız, pantolonunuz için siyah veya lacivert gibi koyu bir renk giyin - ter bu ürünlerde kumaşın kendisinden çok daha koyu görünmeyecektir.
  4. adım 4 don't wear see-through materials.
    Transparan malzemeler giymeyin. Nasıl göründüğünüz konusunda endişelendiğinizde, spor salonunda terlemenin iyi bir şey olduğunu unutmak kolaydır - bu çok çalıştığınız anlamına gelir! Ancak çok fazla ter bazı kıyafetleri (özellikle beyaz kıyafetleri) yarı şeffaf hale getirebilir. Bu durum utanç verici bir aşırı maruz kalmaya yol açabilir, bu nedenle çok terlemeyi bekliyorsanız bu etkiye karşı koymak için daha koyu renkler veya daha kalın kumaşlar giymeye çalışın.
    • Spor salonunda ince beyaz kumaş giymeniz gerekiyorsa, bariz nedenlerden dolayı, sütyen taktığınızdan ekstra emin olmak isteyeceksiniz.
  5. adım 5 don't wear makeup.
    Makyaj yapmayın. Genel olarak, spor salonuna gitmeden önce makyajınızı atlamak isteyeceksiniz. Egzersiz sırasında ağır makyaj yapmak rahatsız edici olabilir, özellikle de makyajlıyken terlemeye başlarsanız. Daha da kötüsü, ter makyajınızın akmasına neden olarak lekeli ve dağınık bir görünüm verebilir. Spor salonuna genellikle sıkı çalışmak için gitmeniz gerektiğinden (gösteriş yapmak için değil), makyajın faydaları genellikle buna değmez.
    • İster inanın ister inanmayın, egzersiz yaparken makyaj yapmak uzun vadede daha kötü görünmenize de neden olabilir. Makyaj, siz terlerken yüzünüzdeki gözenekleri tıkayarak sivilcelere, siyah noktalara, şişliklere ve geçmesi zaman alan diğer lekelere yol açabilir.
  6. adım 6 don't wear your hair loose.
    Saçınızı gevşek bırakmayın. Uzun saçlarınız varsa, egzersiz yaparken serbest bırakmanız bazen sorun olabilir. Gevşek saçlar koşarken veya spor yaparken yüzünüzün önüne düşebilir, görüşünüzü engelleyebilir ve küçük bir sıkıntı yaratabilir (dağınık, düzensiz bir görünüm vermenizden bahsetmiyorum bile). Nadiren de olsa, gevşek saçlar zaman zaman belirli egzersiz ekipmanlarına (ağırlık kaldırma makineleri gibi) takılarak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Bu sorunlardan kaçınmak için, saçınızı güvende tutmak amacıyla at kuyruğu veya topuz gibi işlevsel ve düzenli bir saç modeli kullanın.
    • Saçınızla uğraşmak istemiyorsanız, bir başka seçenek de saç bağları, bandanalar ve saç sargıları gibi aksesuarlar kullanarak saçınızı bağlı tutmaktır. Bunlar size moda stilinizle yaratıcı olma fırsatı da verir!
  7. adım 7 don't wear jewelry.
    Takı takmayın. Gevşek saç gibi, aşırı takı da bazen spor salonunda bir sorumluluk olabilir. Küçük, ayrı küpeler ve yüzükler genellikle sorun yaratmazken, halka küpeler, bilezikler, kolyeler ve bilek bantları düzgün egzersiz yapmanızı zorlaştırırsa veya ekipmanınıza takılırsa tehlikeli olabilir. En akıllıca politika genellikle bunları evde bırakmaktır - sadece onlar için endişelenmenize gerek kalmaz, aynı zamanda egzersiz yapmaktan çok cazibesiyle ilgilenen biri gibi görünmekten de kaçınmış olursunuz.
    • Spor salonuna takı getirmekten kaçınmak istemenizin bir başka nedeni de hırsızlık olasılığıdır. Takılarınızı halka açık bir soyunma odasında bırakırsanız, kilit kullansanız bile çalınma olasılığı vardır. Değerli eşyalarınızı resepsiyona bırakmak daha akıllıca bir seçimdir, ancak mücevherlerinizin kaybolmasını veya çalınmasını önlemenin tek kesin yolu onları evde bırakmaktır.
  8. adım 8 i̇şlevsel bir çanta getirin.
    İşlevsel bir çanta getirin. Ağzına kadar dolu bir çanta, spor salonunda bir top ve zincir gibi olabilir - sadece egzersiz rutininize sürekli bir engel olmakla kalmaz, aynı zamanda kaybetme veya kirlenme konusunda endişelenmeniz gereken başka bir öğedir. Bir çanta getirmeniz gerekiyorsa, küçük, işlevsel bir spor çantası kullanmayı deneyin. Bunlar genellikle cüzdanlardan daha fazla saklama alanı sunar ve kirlendiklerinde veya terden sırılsıklam olduklarında bile genellikle iyi görünürler.

Bir Erkek Olarak İyi Görünmek

  1. adım 1 rahat, nefes alabilen bir üst giyin.
    Rahat, nefes alabilen bir üst giyin. Kadınlarla karşılaştırıldığında, erkekler spor salonu üstleri için neredeyse aynı seçeneklere sahiptir (askılı üstler vb. istisnalar hariç) Spor salonundaki erkekler en iyi işlevsel, rahat ve nefes alabilen üstlerle görünür. Birçok erkek sıradan pamuklu tişörtler giymeyi tercih etse de, her zaman olduğu gibi, modern nem emici kumaşlar daha da rahat bir seçimdir ve genellikle harika görünür.
    • Kollarınızı göstermek istiyorsanız, A çerçeve tişört (atlet) veya kolsuz tişört giyme seçeneğiniz de vardır. Bu tür tişörtler bazen karın kaslarınızı ve kasıklarınızı göstermek için yanlarda uzun yırtmaçlarla bile gelir - bu tarz bazen 'kanka' olarak kabul edilse de, harika bir havalandırma sağlar ve genellikle spor salonu kıyafet kurallarında yasaklanmaz.
  2. adım 2 daha uzun şortlar tercih edin.
    Daha uzun şortlar tercih edin. Genel olarak, erkeklerin spor salonunda çok kısa şortlar giymesi kadınlara göre biraz daha az kabul edilebilirdir. Bir erkek kros takımında değilse, kalçanın üst kısmını göstermek bir moda hatası olarak kabul edilebilir, bu nedenle genellikle şort giyiyorsanız, genellikle daha uzun stilleri tercih etmek en iyisidir. Çoğu erkeğin dizlerini geçen şortlar bile genellikle çok bol kabul edilmez, bu nedenle daha uzun stillerden uzak durma ihtiyacı hissetmeyin.
  3. 3. adım don't take off your shirt.
    Tişörtünüzü çıkarmayın. Bazı erkekler uzun bir koşu sırasında veya spor yaparken serinlemek için tişörtlerini çıkarmaktan hoşlanırken, spor salonunda bunu yapmak bazen kaba bir davranış olarak kabul edilir. Bunun yaygın olmadığı spor salonlarında tişörtünüzü çıkarmak, egzersiz yapan diğer insanlara kıyasla sizi kibirli bir 'et kafa' gibi gösterebilir. Ayrıca, egzersiz yaparken çok terliyorsanız, tişörtünüzü çıkarmanız egzersiz yaptığınız yerde daha fazla ter bırakmanıza neden olabilir ve bu da başkalarını iğrendirebilir.
    • Bununla birlikte, bazı erkeklerin gömleksiz egzersiz yapma eyleminin güçlü bir motivasyon faktörü olduğunu iddia ederek yemin ettiklerini kesinlikle belirtmek gerekir. Spor salonunuzda gömleksiz egzersiz yapmanın ayıp sayılıp sayılmayacağından emin değilseniz, personelle konuşun veya birkaç gün boyunca diğer üyeleri gözlemleyin.
  4. 4. adım don't grunt or scream.
    Homurdanmayın veya çığlık atmayın. Gömleğinizi çıkarırken olduğu gibi, egzersiz yaparken (özellikle ağırlık kaldırırken) aşırı ses çıkarmak sizi kibirli veya dikkat çekici gösterebilir. Ayrıca etrafınızdaki insanlara karşı da saygısızlıktır; bu kişiler için ekstra gürültü biraz garip veya korkutucu olabilir. Ağır egzersiz sırasında bazı homurdanmalar kaçınılmaz olsa da, kendiniz hakkında yanlış izlenim vermekten kaçınmak için yüksek sesle homurdanmaktan veya çığlık atmaktan kaçının.
  5. adım 5 don't show off unneeded gear or accessories.
    Gereksiz ekipman veya aksesuarlarla gösteriş yapmayın. Spor salonu, spor yapmak ve egzersiz yapmak içindir - diğer spor salonu üyeleriyle ekipman teke tek oyunları oynamak için değil. Eldivenler, saç bantları, aksesuarlar, okuma materyalleri, müzik çalma cihazları ve antrenmanınızı daha rahat veya verimli hale getiren diğer her şeyi getirmek tamamen kabul edilebilir olsa da, bu aksesuarlar kendi başlarına bir gurur noktası olmamalıdır. Spor salonuna yaptığınız ziyaretin odak noktası harika bir antrenman yapmaktır - diğer her şey bunu başarmanıza yardımcı olacak bir araç olmalıdır.
    • Spor salonlarındaki son trendlerden biri de egzersiz sırasında yükseklik antrenmanı maskelerinin kullanılmasıdır. Bu maskeler, sözde havadaki oksijenin sınırlı olduğu yüksek irtifada antrenman yapmanın etkilerini taklit ederek, kullanıcı antrenman yaparken akciğerlere oksijen akışını kısmen kısıtlar. Bazıları harika sonuçlar elde ettiğini iddia etse de, bu cihazların akciğerlerinizin oksijeni daha verimli kullanmasını sağladığı iddiasını destekleyen çok az (varsa) kanıt vardır, bu da onları sadece tuhaf bir moda seçimi değil, aynı zamanda muhtemelen para kaybı haline getirir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Babam gerçekten ter bandı takmamı istiyor. Tenis oynuyorum ve hep engel oluyorlar. Tavsiyen var mı?
    Eğer oynamanıza engel oluyorsa, takmayın. Babanıza diğer antrenmanlarda işe yaradıklarını ancak teniste oyununuza odaklanamayacağınızı açıklayın. Anlayacaktır ve onları diğer sporlarda ve antrenmanlarda kullanabilirsiniz.

İpuçları

  • Aynada kendinize bakın ve spor salonu kıyafetini sokakta rahatlıkla giyebiliyorsanız, bir kazanan buldunuz demektir. Eğer spor salonundan çıkarken üzerinizdeki kıyafetle ölü gibi görünmüyorsanız, başka bir şey aramanın zamanı gelmiş demektir!
  • 'Kötü bir gün' geçiriyorsanız kendinizi çok fazla azarlamayın. Spor salonunda harika görünmek gerçekten de hayatı ve gitmeyi kolaylaştırır, ancak bir gün berbat görünmeniz kimin umurunda? Ne de olsa kilo vermek ve sıkılaşmak için oradasınız!

Uyarılar

  • Spor salonu için uygun ayakkabılarınız olduğundan emin olun. Koşu veya pist ayakkabılarınızın ayağınıza tam oturması ve sizi rahatsız etmemesi için biraz daha fazla harcama yapmaya değer.
  • Spor kıyafetlerine çok fazla para harcamayın. Spor salonuna gitme kararınızın muhtemelen o kadar uzun sürmeyeceği bilinen bir gerçektir, bu nedenle spor kıyafetlerinize küçük bir servet harcayarak sadece para israf etmiş olursunuz. Sadece bu da değil, etrafta alışveriş yaparsanız gerçekten harika fırsatlar bulabilirsiniz.