Kaba Bir Mahallede Nasıl Korkutucu Görünürsünüz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Pek çok insan kaba veya tehlikeli olarak kabul edilen mahallelerde yaşamak zorundadır. Kendinizi bu konumda bulursanız, insanların sizi rahatsız etmesini önlemek için biraz korkutucu ve daha sert görünmeye çalışmak yararlı olabilir. Olay çıkarmak veya dikkatleri üzerinize çekmek istemezsiniz, ancak kolay bir hedef gibi görünmenizi engelleyecek kendinden emin bir görünüme sahip olmak için çalışabilirsiniz. Eski kıyafetler giyerek, başınızı dik tutarak, kendinizden emin adımlarla yürüyerek, çevrenize karşı tetikte olarak ve biraz öngörülemez olarak kaba bir mahallede korkutucu görünebilirsiniz.

Adımlar

Görünüşünüzü Değiştirmek

  1. adım 1 uyum sağlamak için kıyafet giyin.
    Ortama uyacak kıyafetler giyin. Zor bir mahalledeyseniz, oradaki çoğu insan muhtemelen pahalı takım elbiseler, çok sayıda parlak mücevher ve parlak ayakkabılar giymiyordur. Sizi hedef haline getirecek şekilde göze çarpan değil, ortama uymanızı sağlayacak kıyafetler giymeniz gerekir. Kot pantolon, eşofman altı, düz tişörtler, sweatshirtler ve yeni görünmeyen montlar gibi basit kıyafetler seçin. Biraz yıpranmış, hatta belki kirli kıyafetler giymeyi düşünün.
    • İşten ya da güzel kıyafetler giymeniz gereken bir yerden geliyor ya da gidiyorsanız, kaba mahalledeyken eski kıyafetleri giymeyi ve gideceğiniz yere vardığınızda güzel kıyafetlerinizi değiştirmeyi düşünün.
  2. adım 2 koyu renk makyaj yapın.
    Koyu renk makyaj yapın. Bu öncelikle kadınlar için geçerli olacaktır, ancak erkekler için de söz konusu değildir. Neşeli görünme eğiliminde olan biriyseniz ve özellikle de genellikle size hoş bir görünüm veren makyaj yapıyorsanız, bu sizin dezavantajınıza olabilir. Koyu renk ruj, göz farı sürmek ve parlak renkli makyajdan kaçınmak size daha sert bir görünüm verebilir ve bu da insanları sizinle uğraşmaktan caydırabilir.
  3. 3. adım başınızı dik tutun.
    Başınızı dik tutun. Zorlu bir mahallede dolaşırken, birkaç nedenden dolayı başınızı yukarıda tutmak iyidir. Birincisi, başınızın eğik olması zayıflık yansıtır ve sizi daha çok hedef gibi gösterir. Korku ve fark edilmemeye çalışma görüntüsü verir. İkinci olarak, çevrenizden haberdar olmak için etrafınızı net bir şekilde görebilmek istersiniz. Başınızın eğik olması ne kadarını görebileceğinizi kısıtlar ve farkında olmanızı engeller.
    UZMAN İPUCU

    Dany Zelig

    Öz Savunma Eğitmeni
    Dany Zelig, merkezi San Francisco, Kaliforniya'da bulunan Tactica ve Tactica Krav Maga Enstitüsü'nün Kurucusu ve Sahibidir. Imi Lichtenfeld'in 2. nesil İsrailli Krav Maga eğitmenidir ve doğrudan Imi'nin en kıdemli öğrencisi ve Rütbe Komitesi Başkanı tarafından sertifikalandırılmıştır. Askeri Krav Maga Eğitmenliği sertifikasını 1987 yılında İsrail'deki Wingate Enstitüsü'nden almıştır.
    Dany Zelig Öz Savunma Eğitmeni

    Kendinizi kolay bir av gibi göstermeyin. Doğada yırtıcı hayvanlar doğal olarak saldırabilecekleri en kolay avlara saldırmak isterler ve çoğu yırtıcı hayvan diğer yırtıcılara saldırmaz. Suçlular, karşılık vermeye hazır görünmeyen kişilerin peşine düşer ve genellikle kendinden emin ve kolay pes etmeyecek gibi görünen kişilerden kaçınırlar. Suçlunun başka birini hedef alma ihtimali yüksektir.

  4. adım 4 i̇yi bir vücut duruşu sağlayın.
    İyi bir vücut duruşu sergileyin. Başınızı dik tutmanın yanı sıra, tüm vücudunuz dik bir şekilde yürümek istersiniz. Kambur yürüyen insanlar otomatik olarak zayıflık görüntüsü verirler. Duruşu iyi olan insanlar daha özgüvenli görünürler. Sırtınızı dik tutun ve omuzlarınızı hafifçe geriye çekin.
    • Bu tür bir duruş görünmekten korkmadığınızı gösterirken, kambur durmak insanların saklanmaya çalıştığınızı düşünmesine neden olur.
    • İyi bir duruş gücü yansıtır ve insanların sizi rahatsız etmesini engeller.
  5. adım 5 telefonunuzu kaldırın.
    Telefonunuzu uzakta tutun. Bunun iki işlevi vardır: dikkat dağınıklığını en aza indirmek ve değerli eşyalarınızı açıkça göstermemek. Telefonuyla konuşan biri büyük olasılıkla çevresine çok dikkat etmiyordur, bu yüzden bu da başka bir zayıflıktır. Ayrıca, telefonla konuşmak insanlara üzerinizde en az bir değerli eşya olduğunu gösterir ve onlara daha fazlasına sahip olabileceğiniz fikrini verir.
    • Eğer bir çeşit çanta taşıyorsanız, burası telefonunuzu saklamak için iyi bir yer olabilir. Cepte taşıyorsanız, telefonunuzun dış hatlarını belli etmeyecek gevşek bir cebe sahip olmaya çalışın.

Davranışlarınızı Yönetmek

  1. adım 1 ölçülü bir tempoyla yürüyün.
    Ölçülü bir tempoyla yürüyün. Yürüme hızınız, etrafınızdaki insanlara nasıl göründüğünüz üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Çok hızlı yürüyorsanız, tedirgin görünecek ve potansiyel bir hedef olarak daha fazla fark edileceksiniz. Nerede olduğunuzu ve nereye gittiğinizi bildiğinizi gösteren bir hızda yürümek istersiniz. Düzgün, kendinizden emin adımlar atın. Çok yavaş yürüyor gibi görünüyorsanız, yerinizde olmadığınızı hissedebilirsiniz ve bu fark edilecektir.
    • Bir amaç doğrultusunda yürümek, ne yaptığınızı bildiğinizi göstereceği için genellikle insanların sizi rahatsız etmesini engelleyecektir.
  2. adım 2 çevrenize her zaman dikkat edin.
    Çevrenize her zaman dikkat edin. Bu, başınızı dik tutmaya benzer, ancak davranışı biraz daha ileri taşır. Korkutucu ya da sert görünmeye çalışırken, sürekli olarak etrafınıza her yönden bakmanız önemlidir. Başınızı dik tutar ve uzaktaki tek bir şeye odaklanırsanız, etrafınızdakilerden korkuyormuş gibi görünürsünüz. Sağınızdaki ve solunuzdaki belirli şeylere bakmaya özen gösterin, bakışlarınızı ayrıntıları görecek kadar uzun tutun, ancak gözlerinizi dikip bakacak kadar uzun değil.
    • Bu davranışın ana noktası, sizi izleyen herkese çevrenizin tamamen farkında olduğunuzu ve dalgın olmadığınızı göstermektir. Eğer dikkatiniz dağılmış gibi görünürseniz, kolay bir hedef gibi görünme olasılığınız artacaktır.
    • Etrafa bakma hızınızı kontrol ettiğinizden emin olmak istersiniz. Başınızı hızla her yöne çevirmek sizi kontrolden ziyade paranoyak gösterecektir.
  3. adım 3 biraz tahmin edilemez olun.
    Biraz öngörülemez olun. Bu biraz ekstra incelik gerektiren bir davranış türüdür, ancak faydalı bir taktik olabilir. Sokağın köşesinde durup kimseye bağırmadığını gördüğünüz kişiyi düşünün. Bu aslında biraz uzak görünmek ve insanların sizi rahatsız etmesini önlemek için yararlı bir yol olabilir. Arada bir yüksek sesle 'hayır' diye bağırın ya da yanınıza dönüp bir ağaç veya bank gibi bir nesneye bağırın.
    • Biraz dengesiz görünürseniz, yalnız bırakılma şansınız daha yüksek olur. Sergilediğiniz davranış ve söyledikleriniz konusunda yaratıcı olun, ancak kimseye yönelik olmadığından emin olun.
  4. 4. adım ayık kalın.
    Ayık kalın. Birçok şehirde insanların barlara gitmesi, ayakta zor durana kadar içmesi ve sonra eve gitmesi alışılmadık bir uygulama değildir. Eğer çok sarhoş olup tökezleyen birinin yanında bulunduysanız, bu hiç de korkutucu bir davranış değildir. Aksine, bu kişi kolayca faydalanabileceğiniz biri gibi görünür. Ayık kalmak uyanık kalmanıza yardımcı olacaktır ki bu da şaşkın bir şekilde etrafta tökezlemekten çok daha korkutucudur.

Uzman Soru ve Cevapları

İpuçları

  • Mümkün olduğunda, diğer insanlarla birlikte kalmak en iyisidir. Yalnız olan kişiler daha zayıf olarak algılandıkları için daha fazla dikkat çekme eğilimindedirler. İki veya üç kişilik bir grup daha az hedeftir.
  • Bölgeye aşina değilseniz, muhtemelen oradan uzak durmanız daha güvenli olacaktır.

Uyarılar

  • Biraz güvensiz bir yerde olduğunuzu biliyorsanız, insanlara dik dik bakarak veya agresif davranarak saldırıya geçmeyin. Yine de dikkat çekmemek, kasıtlı olarak dikkatleri üzerinize çekmemek istersiniz.