Sürücüde Spin Nasıl Düşürülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sürücüler genellikle golf sahasında uzandığınız ilk sopalardır, bu da onları mesafe almak için süper önemli kılar. Sürücünüzle çok fazla yükseklik elde ettiğinizi ancak çok fazla uzunluk elde edemediğinizi fark ederseniz, çok fazla spin ile uğraşıyor olabilirsiniz. Neyse ki, maksimum mesafeyi elde etmek ve oyununuza doğru başlamak için sürücünüzün spinini azaltmanın birkaç farklı yolu var.

Adımlar

Golf sopam neden bu kadar çok geri tepiyor?

  1. adım 1 golf sopanızla topa çok alçaktan vuruyor olabilirsiniz.
    Golf sopanızla topa çok alçaktan vuruyor olabilirsiniz. İyi bir vuruş, golf topunu sopanızın tam ortasına vurarak yapılır. Golf Öğretmeni Michael Metz'in açıkladığı gibi, 'bir sopayla yapabileceğiniz en verimli vuruş, sopanın yüzünün tam ortasından yapmaktır.' Dolayısıyla, çok aşağıya veya yana doğru gidiyorsanız, spin oranınızın yükselmesine neden olabilir. Metz sözlerine şöyle devam ediyor: 'Müşterilerime yaptırdığım şey, genellikle ayak spreyi alıp yüzeye püskürtmek ve ardından top yüzeye çarptığında, nereye çarptığını ve buradan nasıl iyileştirebileceğimizi görebilmektir.' Ayrıca topa vurmadan önce golf sopanızın üzerine bebek pudrası veya mantar önleyici pudra serperek de pozisyonunuzu kontrol edebilirsiniz; ardından topun nereye temas ettiğini görmek için sopanızın üzerindeki pudrada oluşan izi kontrol edin.
  2. Hücum açınız çok yüksek olabilir. Bu, golfçülerin sopalarında çok fazla spin olmasının en yaygın nedenidir. Golf Öğretmeni Michael Metz'e göre, 'ayak parmağıyla vuruş veya topukla vuruş tutarlılığı büyük ölçüde değiştirir.' Sopanızı sallarken, topa vurmadan önce yaptığınız açıya dikkat edin. Açı ne kadar yüksekse spin oranınız da o kadar yüksek olacaktır. Spin oranınızı düşürmek için, topla temas etmeden önce sopayı sallarken hücum açınızı düşürmeniz yeterlidir.

Bir sürücüde daha fazla veya daha az spin olmalı mı?

  1. i̇deal olarak'd want less spin on a driver.
    İdeal olarak, bir sürücünün daha az spinli olmasını istersiniz. Sürücünüz ne kadar spinli olursa, o kadar az mesafe alırsınız. Golf Öğretmeni Michael Metz'e göre, daha fazla spin genellikle daha fazla yükseklik anlamına gelir: 'Atış yüksekliği hız ve spine göre belirlenir. [...] Bu vuruşa ne kadar çok hız verirseniz, top o kadar çok dönecek ve daha fazla dönüşle birlikte daha yüksek bir yörünge elde edilecektir.' Her golfçü için mükemmel bir sayı olmasa da (ne tür bir sahada oynadığınıza ve kişisel tercihinize bağlı olarak büyük ölçüde değişir), genel olarak daha düşük spin daha iyidir.
    • Eğer bir dürbününüz varsa, topunuzun RPM'sini (dakika başına dönüş) ölçebilirsiniz. Ancak, topun yüksekliğinden spininizin çok yüksek olup olmadığını anlayabileceğiniz için bu gerekli değildir.

Bir sürücüye nasıl doğru vurursunuz?

  1. adım 1 ağırlığınız arka ayağınızda olacak şekilde kendinizi ayarlayın.
    Ağırlığınız arka ayağınızda olacak şekilde kendinizi ayarlayın. Vuruşunuzu yapmadan önce vücudunuzu, golf topu ön ayağınızın hemen içinde olacak şekilde konumlandırın. Tüm ağırlığınızı arka ayağınıza veya toptan en uzaktaki ayağınıza vermek için vücudunuzu hafifçe geriye doğru eğin.
  2. Vuruş yaparken ön omzunuzu topa doğru çevirin. Bu, en fazla mesafe için tam bir hareket aralığı elde etmenize yardımcı olacaktır. Sopayı, ön omzunuz golf topuyla aynı hizaya gelecek kadar geriye doğru salladığınızı düşünün.
  3. Vücudunuzu çarpma anı boyunca sallayın. Kalçanız ve bilekleriniz ne kadar gevşek olursa topa o kadar iyi vurursunuz. Golf topuna doğru aşağı doğru sallanırken, salınımın en sonunda kalçanız ön ayağınıza bakacak şekilde devam edin.

Sürücünüzü ne kadar yükseğe vurmalısınız?

  1. yükseklikten ziyade mesafeyi hedefleyin.
    Yükseklikten çok mesafeyi hedefleyin. Her golfçü farklı olduğundan, sürücünüzü ne kadar yükseğe vurmanız gerektiğine dair kesin ve hızlı bir kural yoktur. Ancak, başlama vuruşunu yaparken topu yukarı değil, ileri doğru fırlatmayı düşünün. Bu size çok daha uzun bir menzil sağlayacak ve daha az spin elde edeceksiniz.

Profesyoneller bir sürücüyle aşağı vurur mu?

  1. hayır, profesyoneller sopayla düz vurur.
    Hayır, profesyoneller sopayla düz vurur. Sürücünüzle aşağı vurmak aslında daha fazla geri spine neden olarak daha az mesafeye yol açabilir. Bir profesyonel gibi vurmak istiyorsanız, hücum açınızı yerle tamamen aynı seviyeye getirmeyi düşünün.
    • Daha az backspin aynı zamanda topun yere çarptığında daha uzağa yuvarlanacağı anlamına gelir.

Bir sopayı her seferinde nasıl düz vurursunuz?

  1. sopanızı öne doğru getirmeden önce aşağı doğru sallayın.
    Sopanızı öne doğru getirmeden önce aşağı doğru sallayın. Doğal içgüdünüz golf topunu hedef almak olabilir, ancak bu aslında çok fazla mesafeye değil, bir ton yüksekliğe neden olabilir. Bunun yerine, aşağı dönüşünüze başlarken, topa doğru ilerlerken sopanızla zeminin üst kısmını hafifçe sıyırmayı düşünün. Golf Öğretmeni Michael Metz şu talimatı veriyor: 'Topun bir fincan kahve koyduğunuz gibi bir tabağın üzerinde olduğunu hayal edin [ki bu tabak] kumun altındadır. Top tabağın merkezinde. Yani golf topuna asla dokunmadan yeşil sahanın dışına doğru tabak büyüklüğünde bir kuma vurmaya çalışıyorsunuz. Her zaman golf topunun altında bir tabak vardır.'
    • Bunu ilk uyguladığınızda, muhtemelen birkaç ıska vuruş yapacaksınız - sorun değil! Sadece zaman alır.

Sopamın yüksekliğini azaltmalı mıyım?

  1. yüksekliğinizi 9,5 dereceye düşürün.
    Yüksekliğinizi 9,5 dereceye düşürün. Daha yüksek loftlar genellikle topun havada daha yükseğe çıkmasını sağlar. Mesafe hedefliyorsanız, sürücünüzde yaklaşık 9,5 dereceye sadık kalın. Ancak golfte yeniyseniz, kullanımı daha kolay olabileceğinden 10,5 derecelik bir loft ile devam etmek isteyebilirsiniz.
    • Hava durumunu da göz önünde bulundurun. Dışarıda rüzgarlı bir gün varsa, alçaktan vurmak yüksekten vurmaktan daha iyidir. 9,5 derecelik bir loft size bu konuda yardımcı olacaktır.

Sürücüye vurmak neden bu kadar zor?

  1. çünkü's the lowest lofted club that you use.
    Kullandığınız en düşük loflu sopadır. Bu da size kontrol etmesi zor olan en yüksek top hızını verdiği anlamına gelir. Profesyonel golfçüler bile bazen sürücülerini düz tutmakta ve backspin'lerini düşürmekte zorlanırlar. Bu sadece pratik gerektirir!

Sürücümle neden önce yere vuruyorum?

  1. adım 1 i̇nişte ağırlığınızı çok fazla düşürüyor olabilirsiniz.
    Aşağı dönüşte ağırlığınızı çok aşağı veriyor olabilirsiniz. Bunu düzeltmek için, ağırlığınızı arka ayağınıza kaydırırken sırtınızı düz tutun. Omurganızı bükmemeye çalışın ve yana doğru eğilmek yerine omuzlarınızı dik tutun.
  2. Sopanızı çok erken bırakıyor olabilirsiniz. Bunu düzeltmek için topunuzu kaldırın ve topa vurmamaya çalışarak topun üzerinde bir deneme vuruşu yapın. Sopanızı sallarken 'swoosh' sesini dinleyin; sopanız topun üzerine gelmeden önce duyuyorsanız, çok erken bırakıyor ve çok aşağı sallıyor olabilirsiniz.

Bir sürücü için topumu ne kadar yükseğe vurmalıyım?

  1. topun küçük bir kısmı sopanın üzerinde durmalıdır.
    Topun küçük bir kısmı sürücünün üzerinde olmalıdır. Bu genellikle topunuzu vurabileceğiniz en yüksek yüksekliktir. Ekstra yükseklik size daha fazla açı sağlayacaktır, böylece sopanızı sallarken mesafeye odaklanabilirsiniz.
    • Topunuz çok alçaksa, aşırı spine neden olabilir.

Bir sopayla eğimi nasıl düzeltirim?

  1. kurulumunuzda sopanın yüzünü yere doğru çevirin.
    Kurulumunuzda sopanın yüzünü yere doğru çevirin. Golf Öğretmeni Michael Metz'e göre 'slice bir derinlik sorunudur. Salınımın derinliği, göğsünüzü ne kadar geriye çevirebildiğiniz ve salınımınızın tepesinde ellerinizin nerede olduğudur.' Eğer vuruşlarınız sağa doğru eğiliyorsa ya da slice yapıyorsanız, bunun nedeni muhtemelen sopanızın yüzünün topa belli bir açıyla vurmasıdır. Golf Öğretmeni Michael Metz el pozisyonunuzu kontrol etmenizi öneriyor: 'Eller tipik olarak vücutlarının önündedir, bu da sadece üstten sallanmalarına izin verir [...] Bu nedenle, dilimleme yapan biri için kesinlikle daha derine dönmeyi veya sırtınızı hedefe daha fazla yaklaştırmayı düşünürdüm. Sonra aşağıya doğru dönmeye başladığınızda ellerinizi vücudunuza yaklaştırın ve göğsünüzü döndürmeye devam ettiğinizden emin olun. [...] Golfçü olarak golf topuna bakıyorsanız, diyelim ki 12 en üstte, 6 size en yakın [...] o topu saat 4 yönünde bir yere vuracakmış gibi hissetmek istersiniz. Yavaş başlayın.' Topa vurmadan önce sopanın yüzünün aşağı doğru yere baktığından emin olun.
    • Bu, ilk başta sopanızın biraz fazla kapalı olduğunu hissettirebilir, ancak sorun değil. Bir süredir slice ile uğraşıyorsanız, düzeltmek için fazla düzeltmeniz gerekebilir.
    • Ayrıca, sopanın yüzünün takip atışınızda yere doğru bakıp bakmadığını da kontrol edebilirsiniz.

Hangi sürücü slice'a yardımcı olur?

  1. adım 1 taylormade sim max d driver çok bağışlayıcıdır.
    TaylorMade SIM Max D Driver çok bağışlayıcıdır. Bu sopanın çok düşük bir ağırlık merkezi vardır, bu da yanlara sıçramayı azaltabileceği anlamına gelir. Topu sopanın ortasına mükemmel bir şekilde vurmadığınızda bile uzun ve yumuşak atışlar için harikadır.
  2. Cobra Men's F-Max Offset Driver, eğimi azaltmak için özel olarak üretilmiştir. En güzeli ya da en özelleştirilebiliri değildir, ancak topa vurduğunuzda size daha geniş bir yüzey alanı sağlamak için sürücü kafasında daha fazla kütleye sahiptir. Eğer sadece anti-slice'ı önemsiyorsanız, bu sürücü tam size göre.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Hücum açınıza odaklanmak için atışınızı yapmadan önce birkaç deneme vuruşu yapın.