Koşu Bandınızın Bakımı Nasıl Yapılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Evde bir koşu bandı bulundurmak, spor salonuna gitmek zorunda kalmadan egzersiz yapmanın harika bir yoludur. Koşu bantlarının bakımı nispeten kolay olsa da, biraz dikkat ve düzenli temizlik gerektirirler. Koşu bandınızın doğru çalışmasını sağlamak için yüzeyi nasıl temizleyeceğinizi, koşu bandının güvertesini ve kayışını gerektiği gibi nasıl yağlayıp bakımını yapacağınızı ve makineyi bir paspas ve aşırı gerilim koruyucu ile nasıl koruyacağınızı göstereceğiz.

Adımlar

Kemer ve Güvertenin Bakımı

  1. adım 1 her 150 milde bir güverteyi yağlayın, böylece kayış't wear out.1Kayışın aşınmaması için her 150 milde bir güverteyi yağlayın. Koşu bandının arkasındaki cıvataları saat yönünün tersine çevirerek gevşetmek için bir Alyan anahtarı kullanın. Bu, kayışı gevşetecek ve böylece altından kaldırabileceksiniz. Ardından, kayışı kaldırın ve koşu bandının üst kısmına 1 ons (28 g) silikon yağlayıcı sprey, sıvı veya balmumu uygulayın. Bu, siz yürürken veya koşarken kayışın çok fazla sürtünmeye neden olmasını önleyecektir.
    • Bazı koşu bantları kendi kendini yağlar ve spreylenmesine veya cilalanmasına gerek yoktur. Bir yağlayıcı uygulamadan önce kullanım kılavuzunuzu kontrol ettiğinizden emin olun.
    • Nadiren de olsa, bazı markalar belirli bir cila veya sprey türü gerektirir. Doğru tipte yağlayıcı kullandığınızdan emin olmak için kullanım kılavuzunuzu kontrol edin.
    • Kayışı kayganlaştırabileceğinden, yağlayıcıyı kayışın üstüne püskürtmediğinizden emin olun.
  2. adım 2 gerginliği korumak için kayışı gerektiği kadar sıkın.2Gerginliği korumak için kayışı gerektiği kadar sıkın. Koşu bandınızdaki kayış çok fazla sallanıyormuş gibi hissediyorsanız, muhtemelen kayış biraz gerilmiştir ve sıkılması gerekir. Çoğu makinede, güvertenin ucunda, cıvataları saat yönünde ayarlayarak bir Allen anahtarı ile sıkabileceğiniz 2 cıvata vardır.
    • Kayışı sıkmanız gereken belirli bir süre yoktur. Bunun yerine, kayışın kıpırdadığını veya kaydığını ve makineyi kullanmayı zorlaştırdığını hissettiğinizde bunu gerektiği gibi yapın.
  3. adım 3 kayışı hizalamıyorsa hizalayın't run straight down the deck.3Kayış düz bir şekilde güverteden aşağıya inmiyorsa, kayışı hizalayın. Gerilmeye ek olarak, koşu bandınızdaki kayış zamanla tablanın merkezinden kayabilir. Çoğu makinede, makinenin arkasının her iki yanında bulunan cıvataları ayarlayarak kayışı kolayca yeniden hizalayabilirsiniz. Bunu yapmak için, kayış tekrar tablanın ortasına hizalanana kadar cıvataları saat yönünde veya saat yönünün tersine (kayışın nasıl hizalanması gerektiğine bağlı olarak) ayarlamak için bir Alyan anahtarı kullanın.
    • Her makine farklı olduğundan, kendi koşu bandınızda kayışın nasıl hizalanacağını görmek için kullanım kılavuzunu kontrol ettiğinizden emin olun.
    • Kayışın yeniden hizalanması sadece koşmayı kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda kayışın bir tarafının diğerinden daha hızlı aşınmasını da önleyecektir.

Koşu Bandınızı Temizleme

  1. adım 1 her kullanımdan sonra koşu bandınızı ıslak bir bezle silin.1Her kullanımdan sonra koşu bandınızı ıslak bir bezle silin. Koşu bandınızı her kullandığınızda, tüm yüzey alanlarını ıslak bir bez veya dezenfektan mendil ile silin. Siz göremeseniz de, koşu bandınızın kolları, kayışı ve ekranı muhtemelen her koştuğunuzda veya güç yürüyüşü yaptığınızda terle kaplanır ve bu da makinenin yüzey alanlarının aşınmasına neden olabilir.
    • Makine üzerindeki yüzey alanlarının silinmesi mikropların öldürülmesine de yardımcı olacaktır. Bu nedenle, koşu bandınızı başka biriyle paylaşıyorsanız bu özellikle önemlidir.
    UZMAN İPUCU

    Greg Maurer

    Sağlık ve Fitness Uzmanı
    Greg Maurer bir Sağlık & Fitness Uzmanı ve Workout Anytime'ın Fitness ve Eğitim Başkan Yardımcısıdır. On yılı aşkın deneyimiyle fonksiyonel antrenman, yoga, pilates, egzersiz ve yaşlanma, evde egzersiz programları ve çok sayıda fitness diyeti konusunda uzmanlaşmıştır. Greg, Temple Üniversitesi'nden Egzersiz Fizyolojisi alanında lisans derecesine sahiptir.
    Greg Maurer Sağlık ve Fitness Uzmanı

    Koşu bandı, özellikle göremediğiniz yerler olmak üzere oldukça hızlı kirlenir. Bu acil bir sorun değildir, ancak uzun vadede rahatsız edici olabilir. Silmenin yanı sıra, mümkün olduğunca düzenli olarak altını bir elektrik süpürgesiyle temizleyin. Zaman zaman motor kaputunu çıkararak içini de temizlemelisiniz.

  2. adım 2 koşu bandının altındaki alanı her süpürdüğünüzde temizleyin.2Koşu bandının altındaki alanı her süpürdüğünüzde temizleyin. Koşu bantlarının aşınmaya başlamasının en yaygın nedenlerinden biri kir ve toz birikmesidir. Koşu bandınızın içini temiz tutmaya yardımcı olmak için, koşu bandının altındaki ve birkaç metre çevresindeki zemini haftada bir kez veya alanı her süpürdüğünüzde süpürün.
    • Koşu bandınız, altını süpürebilmeniz için kaldırılamayacak kadar ağırsa, elektrik süpürgenizin hortum aparatını kullanın ve mümkün olduğunca çok kir ve tozu emmek için altına sokun.
  3. adım 3 tozu temizlemek için koşu bandının içini ayda bir süpürün.3Tozu temizlemek için koşu bandının içini ayda bir süpürün. İlk olarak, koşu bandınızın fişini duvardan çekin. Başlığı yerinde tutan vidaları çıkarmak için bir tornavida kullanın, ardından başlığı koşu bandının motorundan çıkarmak için kullanım kılavuzundaki talimatları izleyin. Ardından, motorun etrafındaki kir ve tozu temizlemek için elektrikli süpürgenizin hortum bağlantısını kullanın. Son olarak, koşu bandının güvertesini süpürmek için vakum hortumunu kayışın altına sokun.
    • Koşu bandının başlığı genellikle makinenin ön kısmının alt kısmında, doğrudan makinenin ekranının altında bulunur. Koşu bandının tablası, hareketli kayışın altındaki makinenin zeminidir.
    • Koşu bandınızın altındaki ve etrafındaki alanı temizlemek konusunda özenli olsanız bile, muhtemelen bir miktar toz birikecektir.
    • Motorun temizlenmesi maksimum verimlilikte çalışmasını sağlarken, tablanın temizlenmesi de zamanla kayışı bozabilecek sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olacaktır.

Koşu Bandınızın Korunması

  1. adım 1 kayışı hizalı tutmak için koşu bandını düz bir yüzeyde kullanın.1Kayışı hizalı tutmak için koşu bandını düz bir yüzeyde kullanın. Koşu bandınızı korumanın ve sorunsuz çalışmasını sağlamanın belki de en kolay yolu, onu düz bir yüzeye kurmaktır. Bu, kayışın hizalanmasına yardımcı olacak ve daha az sürtünme üreterek kayışın ve güvertenin çok çabuk aşınmasını önleyecektir.
    • Koşu bandınızın düz bir yüzeyde olduğundan emin olmak istiyorsanız, kayış boyunca bir terazi yerleştirin. Bu, zeminlerinizin düz olup olmadığını bilmenizi sağlar, böylece koşu bandının konumunu buna göre ayarlayabilirsiniz.
  2. adım 2 koşu bandınızı aşırı gerilim koruyucusu olan bir prize takın.2Koşu bandınızı aşırı gerilim koruyucusu olan bir prize takın. Koşu bandınızı kullanmadığınız zamanlarda fişe takılı bırakıyorsanız, makineyi aşırı gerilim korumalı bir prize takarak içindeki elektronik aksamın korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu, beklenmedik elektrik dalgalanmaları ve kesintileri sırasında koşu bandınızın elektronik aksamını güvende tutacaktır.
    • Makinenin bilgisayarını korumak için koşu bandınızı kullanmadığınız zamanlarda da fişini çekebilirsiniz.
  3. adım 3 titreşimleri en aza indirmek için bir koşu bandı matına yatırım yapın.3Titreşimleri en aza indirmek için bir koşu bandı matına yatırım yapın. Makinenin altına bir koşu bandı matı yerleştirmek sadece toz ve kirden korunmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kayış ve güvertenin daha hızlı aşınmasına neden olabilecek titreşimleri de en aza indirir. Ayrıca, bir mat kullanmak, makineyi kullanırken çıkardığı gürültüyü de azaltacaktır.
    • Koşu bandı paspasları, koşu bandınızın altındaki zeminin korunmasına da yardımcı olur.
    • Koşu bandı paspaslarının maliyeti 15 USD kadar düşüktür ve internetten ve çoğu fitness ekipmanı mağazasından satın alınabilir.

Yaygın Koşu Bandı Sorunlarının Ele Alınması

  1. adım 1 kayış çalışırken kayışı gözlemleyin's moving if your treadmill's speed is erratic.1Koşu bandınızın hızı düzensizse, hareket ederken kayışı gözlemleyin. Koşu bandınızın hızı düzensizse, makineyi yavaş bir hızda çalıştırmayı deneyin ve takılıp takılmadığını görmek için kayışı gözlemleyin. Koşu bandınızın bakımı konusunda özenli olsanız bile, kayış zaman içinde kaçınılmaz olarak aşınacaktır. Koşu bandınızın hızının siz ayarı değiştirmeden değişmeye başladığını fark ederseniz, muhtemelen kayış takılıyor ve değiştirilmesi gerekiyordur.
    • Çoğu durumda, makinenizi satın aldığınız mağazadan yeni bir kayış satın alabilir veya aynı marka ve model için yeni bir kayış için çevrimiçi arama yapabilirsiniz.
    • Kayışı gözlemlediğinizde herhangi bir sorun görmüyorsanız, düzensiz hız motorla ilgili bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, sorunun giderilip giderilemeyeceğini belirlemek için bir onarım teknisyenine ihtiyacınız olacaktır.
  2. adım 2 eğer varsa koşu bandınızın fişini çekin's a burning smell.2 Yanık kokusu varsa koşu bandınızın fişini çekin. Koşu bandınızı kullanıyorsanız ve yanık kokusu almaya başlarsanız, koşu bandınızı kullanmayı derhal bırakın, kapatın ve fişini duvardan çekin. İster motordaki tozdan, ister kayışın altına sıkışmış bir nesneden veya kısa devreden kaynaklansın, yanık kokuları genellikle çok uzun süre görmezden gelirseniz yangın tehlikesine dönüşebilecek bir soruna işaret eder.
    • Yanık kokusu tozdan kaynaklanıyorsa, motoru vakumlayarak sorunu çözebilirsiniz.
    • Koku kayışın altındaki bir nesneden kaynaklanıyorsa, nesneyi çıkarmak sürtünmeyi azaltacak ve kokudan kurtulmanızı sağlayacaktır.
    • Koşu bandınız kısa devre yapıyorsa, sorunu çözmesi için bir profesyonel bulmanız gerekecektir.
  3. adım 3 konsol ekranı çalışmıyorsa güç kablolarını kontrol edin.'t working.3Konsol ekranı çalışmıyorsa güç kablolarını kontrol edin. Koşu bandı kayışınız iyi hareket ediyor ancak konsol ekranı boşsa, genellikle güç kabloları veya pillerle ilgili küçük bir sorun vardır. İlk olarak, eski, kıvrılmış veya başka bir şekilde hasar görmüş ve değiştirilmesi gereken olup olmadığını görmek için güç kablolarını kontrol edin. Güç kabloları ve tellerin hepsi iyi durumdaysa, devre kesicinin sıfırlanmasını sağlamak için ana güç kablosunu prizden 1 dakika boyunca çıkarmayı deneyin. Ardından, ekranın geri gelip gelmediğini görmek için tekrar takın.
    • Herhangi bir kablo veya telin değiştirilmesi gerekiyorsa, muhtemelen bir hırdavatçıdan veya koşu bandı tedarikçisinden bir yedek satın alabilirsiniz.

Uzman Soru ve Cevapları

  • SoruKoşu bandımı yağlayabilir miyim? Koşu bandınızı düzenli olarak yağlamalısınız. Ancak ekipmanın markasına bağlı olarak, işlem karmaşık olabileceğinden bunu sizin için yapacak birini tutmanız gerekebilir.
  • SoruKoşu bandınızı kullanmadığınız zamanlarda eğimli bir pozisyonda bırakmak doğru mudur? Evet.
  • SoruKoşu bandında spor ayakkabısı olmadan koşmak veya yürümek koşu bandını bozar mı? Hayır, koşu bandını bozmaz, ancak sizin için daha az rahat olabilir.

Video

İpuçları