Bir Arka Bahçe Badminton Sahası Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Badminton oynamak istiyorsunuz ama oynayacak yeriniz mi yok? İşte size eğlenceli bir fikir ve bu soruna bir çözüm.

Adımlar

  1. adım 1 badminton sahanızı nereye yapacağınıza karar verin.
    Badminton sahanızı nereye yapacağınıza karar verin. Küçük bir arka bahçeniz varsa, ortasına koymak dışında pek fazla seçeneğiniz yoktur. Ancak daha büyük bir alanınız varsa, badminton kortunuzu herhangi bir yere koyabilirsiniz. İşte seçtiğiniz yer için bazı ipuçları:
    • Eğer çimlerin üzerindeyseniz, çimleri biçin. Kısa çimde oynamak yüksek çimde oynamaktan daha kolaydır. Çok kısa biçmeyin, ancak üzerinde bile oynanabileceğinden emin olun.
    • Moloz, kum veya toprak üzerindeyseniz, üzerine basabileceğiniz çok fazla taş veya başka bir şey olmadığından emin olun. Tüm zaman boyunca zıplamak istemezsiniz.
    • Çimento veya sert zemin üzerindeyseniz, güneşten çok fazla ısınmayacak bir yerde olduğunuzdan emin olun.
  2. adım 2 olup olmadığını bilin's appropriate to put there.
    Oraya koymanın uygun olup olmadığını bilin. Komşunun evinin hemen yanındaysa, raketin çitin üzerinden geçme ihtimali yüksektir. Yolda bir orman jimnastiği varsa, muhtemelen oraya koymamak mantıklı olacaktır.
    • Bazı şeyler yoldan çekilebilir. Örneğin bir köpek kulübesi varsa, onu yoldan çekebilirsiniz.
    • Engellerin etrafında oynayabileceğinizi düşünüyorsanız, bunu kesinlikle yapabilirsiniz.
  3. adım 3 ağı kurun.
    Ağı kurun. Mağazadan bir ağ satın alın ve kurulumu ile ilgili talimatları okuyun. Yağmura dayanabilecek ve kalacak kadar güçlü iyi bir tane alın.
    • Ağın bir tarafını bir direğin üzerine dikin ve onu tutmak için iki ip (altta bir kanca ile) kullanın. Aynısını diğer taraf için de yapın ve bu, ağı kurmanın standart yoludur. Eğer hala kafanız karışıksa talimatları okuyun.
  4. adım 4 sınırları belirleyin.
    Sınırları belirleyin. Sahanın sınırları genellikle yaklaşık 8 feet (2,4 m) yukarı ve 12 feet (3,7 m) genişliğindedir. Koli bandı yapıştırarak ya da bir tür sopa/kaya kullanarak işaretleyin.
  5. adım 5 kutular arasında bir çizgi oluşturun.
    Kutular arasında çizgi oluşturun. Raket servis edildiğinde, sayılması için belirli bir çizgiyi geçmesi gerekir. Kortun genişliğinin yaklaşık yarısında, kuşun geçmesi gereken yeri gösterecek bir çizgi yapın. Ardından, badminton ağına bakacak şekilde, dev bir ızgara gibi görünmesi için sahanın yarısına kadar bir çizgi daha çizin. Bu ikinci çizgi, sahanın birinci oyuncunun tarafını ve sahanın ikinci oyuncunun tarafını gösterir.
  6. adım 6 fileyi birkaç günde bir ayarlayın.
    Fileyi birkaç günde bir ayarlayın. Bir süre havada kaldıktan sonra file sarkmaya başlayabilir. Yakında file eskisi kadar yüksek olmayacak ve doğru yükseklikte olmayacaktır. Birkaç günde bir indirmeyi ve sonra tekrar takmayı unutmayın ya da sadece ayarlayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    File ne kadar yüksek olmalıdır?
    Bir badminton ağı yerden 5 fitten (veya 1,52 metreden) biraz daha yükseğe yerleştirilmelidir.
  • Soru
    Bir badminton sahası kurmak için en iyi yön hangisidir?
    En iyisi kısa çimlerin olduğu, yokuş aşağı olmayan, her zaman ıslak olmayan ve ziftli olmayan yerlerdir.
  • Soru
    Rüzgar varsa ne yapabilirim?
    Dürüst olmak gerekirse, rüzgar varsa yapabileceğiniz çok az şey vardır. Atışlarınızın açısını rüzgara göre değiştirmelisiniz. Örneğin, rüzgar solunuzdan sağa doğru orta derecede esiyorsa, atışınızın rüzgardan çok fazla etkilenmemesi için normalde yapabileceğinizden biraz daha sola doğru vurmak isteyebilirsiniz. Ancak bunu şutlarda yapmayın. Yeterince sert vurursanız, rüzgarın pek bir etkisi olmayacaktır (çok güçlü olmadığı sürece).

İpuçları

  • Kirli, sarkık, üzgün görünümlü bir saha yerine güzel ve oynaması zevkli görünmesini sağlayın.
  • İsterseniz skor tutabilen bir file alın.
  • İsterseniz, dışarıda bir badminton sahası yapmak yerine içeride normal bir badminton sahasına gidebilirsiniz. Ücretsiz veya ucuz badminton sahası kullanımı sağlayan yerleri internetten araştırın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Badminton ağı
  • Birdies/Shuttlecocks
  • Raketleri
  • Koli bandı (sınır yapmak için)