Beyzbol Dizilimi Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Geleneksel olarak, takımınız için bir vuruş dizisini doldurmak, genellikle dizinizin en üstünü en güçlü vurucularınızla doldurmak ve en alta ulaşana kadar kalan boşlukları (veya 'delikleri') bir sonraki en iyilerle doldurmak meselesidir. Bunun takımınız için en iyi sonucu verip vermeyeceği büyük ölçüde oyuncuların yeteneklerine, kişisel güçlü ve zayıf yönlerine bağlıdır. Bununla birlikte, geleneksel yöntemi başlangıç için bir temel olarak kullanmak, vurucuları değiştirmenin daha mantıklı olabileceği boşlukları tespit etmenize yardımcı olacaktır.

Adımlar

Güçlü Başlamak

  1. adım 1 hızlı biriyle başlayın.1Hızlı biriyle başlayın. İlk boşluğunuzu en iyi üç vurucunuzdan biriyle doldurun. Aralarında karar vermek için, sahadaki hıza vuruştaki güce göre öncelik verin. En çok home run yapan oyuncuyu kaleler dolu olduğunda kullanın. Ancak sırf en hızlı koşucu olduğu için zayıf bir vurucuyu seçmeyin, çünkü muhtemelen en sık vuruş yapacak olan ilk vurucunuzdur! Bir numaralı pozisyonu kimin doldurması gerektiğini belirlemek için bu güçlü yönlere bakın:
    • Hız
    • Bunting
    • Üsleri çalmak
    • Sık sık üsse gider
    • Topla düzenli temas kurar
    • Nadiren vuruş yapar
  2. adım 2 2 numaralı pozisyonu güvenilir biriyle doldurun.2İki numaralı pozisyonu güvenilir biriyle doldurun. Yine en iyi üç vurucunuzdan birini seçin. Üçünden en hızlısı zaten 1 numara olarak seçildiğinden, kalan ikisi arasında karar verin. En güçlü vuruşlardan ziyade en istikrarlı performansı sergileyeni seçin, böylece ilk vurucunuzun ikinci veya üçüncü kaleye gitme şansı olmasını sağlayın. En iyi olan oyuncuyu seçin:
    • Sacrifice bunts
    • Vur-kaçlar
    • Üsse çıkmak
  3. adım 3 i̇lk üçünüzün sonuncusunu 3 numaralı yuvaya yerleştirin.3En iyi üç vurucunuzun sonuncusunu 3. sıraya yerleştirin. 1 ve 2 numaralı vurucularınızı eve getirin (ya da en azından oraya yaklaştırın) ve onlardan hemen sonra vurması için en iyi çok yönlü vurucunuzu seçin. Kararınızı hem güce hem de tutarlılığa dayandırın. Topları dış sahaya en uzağa gönderebilen oyuncuyu seçin. Ancak, saf güç yerine yüksek bir vuruş ortalamasına öncelik verin. Eğer bu, 1 numarayı eve kadar götürmek yerine üç kaleyi de doldurmak anlamına geliyorsa, bunu yapın. 3 numaralı vurucunuz ideal olarak:
    • Her türlü atışa rahatça vurabilmeli.
    • Yüksek oranda koşu vuruşuna (RBI) sahip olmalıdır.
    • Sık olmasa da ara sıra home run ve double vuruşlar yapabilmeli.
    • Yüksek bir vuruş ortalamasına sahip olmak.
  4. adım 4 #2 ve #3 seçimlerinizi tekrar gözden geçirin.4İki ve üç numaralı seçimlerinizi gözden geçirin. İkinci vurucunuz olarak başlayan kişinin muhtemelen daha sık vuruş yapacağını unutmayın. Bazı kişilerin bunun, 3 numaralı seçiminizi (genel olarak en iyi vurucunuz olan) bir sıra yukarı çıkarmanın daha akıllıca olduğu anlamına geldiğini düşündüğünü unutmayın. Siz de aynı şeyi yapmak isteyip istemediğinizi düşünün.

Ortayı Güçlü Vurucularla Doldurmak

  1. adım 1 #4 için en güçlü vurucunuzu seçin.14 numara için en güçlü vurucunuzu seçin. Bu pozisyon 'temizleyici' olarak bilinir, bu yüzden tam da bunu yapma olasılığı en yüksek olan oyuncuyu seçin: bu kaleleri koşuculardan temizleyin. Sayı vuruşu yapma olasılığı en yüksek olan ya da bunu yapamazsa topu dış sahaya gönderme olasılığı en yüksek olan oyuncuyu seçin. Rakip savunmayı topun peşinden koşarak ve topu iç sahaya geri göndererek zaman kaybetmeye zorlayın. 1, 2 ve 3 numaralı vurucularınıza eve ulaşmaları için mümkün olduğunca çok zaman verin.
  2. adım 2 beşinci bölgeyi en iyi ikinci temiz oyuncunuzla doldurun.2Beşinci noktayı en iyi ikinci temiz oyuncunuzla doldurun. Mükemmelin altında bir vuruş ortalamasına sahip olabileceklerinden, 4 numaralı vurucunuzun ara sıra ıska geçmesini bekleyin. Bunu yaptıklarında, onları bir sonraki en iyi güçlü vurucunuzla takip edin. İlk üç vurucunuza kaleye ulaşmaları için bir şans daha verin. Ya da, eğer #4 vuruşta başarılı olduysa, onlara da bir sonraki kaleye ulaşma şansı verin.
  3. adım 3 #3, #4 ve #5 için seçimlerinizi tekrar gözden geçirin.3 #3, #4 ve #5 için seçimlerinizi tekrar gözden geçirin. Geleneksel kadro oluşturma yönteminin, ilk üç sıra için en iyi vurucularınızı kullanmak ve ardından kalan boşlukları en iyi dördüncü vurucunuzla, ardından beşinci, altıncı ve bu şekilde doldurmak olduğunu anlayın. Ancak, bu konuda bazı tartışmalar olduğunu unutmayın. Bunu bir düşünün:
    • 3 numaralı vurucu bir oyunda 4 ve 5 numaralı vuruculardan daha sık vuruş yapacağından, geleneksel mantık bu pozisyonu en yüksek vuruş ortalamasına sahip olan güçlü vurucu ile doldurmanızın daha iyi olacağını savunur.
    • Ancak, #4 ve #5'in bir oyunda daha az vuruş yapma şansı olsa da, bunu birden fazla kale doluyken yapma olasılıkları daha yüksektir.
    • Bu nedenle, bazı kişiler daha istikrarlı olan vurucuyu dördüncü veya beşinci delik için ayırmanın daha akıllıca bir hareket olduğuna inanmaktadır.

Dizilişi Tamamlamak

  1. adım 1 kalan oyuncularınızı değerlendirin.1Elinizde kalan oyuncuları değerlendirin. Yetenek açısından birbirine çok yakın oyunculardan oluşan sağlam bir takımınız olabilir veya vuruş becerilerindeki düşüş oyuncudan oyuncuya çok belirgin olabilir. Her iki durumda da, her oyuncunun bir vurucu olarak güçlü ve zayıf yönlerini gözden geçirin. Bu endişeleri, dizilişinizin alt kısmındaki belirli bir delikten en çok neye ihtiyaç duyacağınıza göre tartın.
    • Geleneksel olarak, 6'dan 9'a kadar olan sıralama genellikle kalan oyuncuların kendi yeteneklerine göre belirlenir ve en kötü vurucunuz en sonda olacak şekilde azalan bir sıraya yerleştirilir.
  2. adım 2 #6 ve #7 için sıradaki en iyi vurucularınızı seçin.2 #6 ve #7 için sıradaki en iyi vurucularınızı seçin. Güçlü vuruculardan oluşan bir yıldızlar takımına sahip değilseniz, kalan oyuncularınızın sadece tek vuruşlarda daha yetkin olmasını bekleyin. Bu nedenle, birinci ve ikinci seçtiğiniz temiz oyuncuların her ikisinin de ıska geçmesi durumunda, sonraki iki boşluğu topa vurma konusunda en iyi sicile sahip olana göre doldurun. Takımınız hala vuruş halindeyken kalecileri eve getirme şansınızı artırın.
    • Eğer altıncı ve yedinci en iyi oyuncularınızın performansları birbirine çok yakınsa, kararınızı kimin daha iyi kale çaldığına göre verin.
    • 6 numarayı güçlü bir kale çalıcısıyla doldurmak, 7, 8 ve 9 numaralar sadece tek vuruş yapabilse bile, bu kale koşucusunu eve daha da yaklaştırma şansınızı artıracaktır.
  3. adım 3 kimin #8 ve #9 olacağına karar verin.3. Kimin #8 ve #9 olacağına karar verin. Artık en kötü iki vurucunuz kaldığına göre, mutlak en kötüyü nereye yerleştirmek istediğinize karar verin. Dizilişinizin ortasındaki yetenek düşüşünü göz önünde bulundurun. Vuruş rotasyonu dibe yaklaşırken hangi durumlarla karşılaşabileceğinizi belirleyin.
    • Eğer sıralamanın en altına sadece bir sayı ile ulaşabilen güçlü bir takımınız varsa, belki de geleneksel yöntem olan en kötü vurucunuzu en sona yerleştirme yöntemine sadık kalabilirsiniz. Bu şekilde, eğer vuruş yaparlarsa, hemen ardından en iyi oyuncularınızdan biri gelecektir.
    • Bundan çok önce iki veya daha fazla dış atış yapmayı bekliyorsanız, sekizinci ve dokuzuncu vurucunuzu birinci ve ikinci vurucunuz olarak düşünün. Muhtemelen bir sonraki vuruşta rotasyona başlayacakları için, ilk vurucunuzu seçerken kullandığınız kriterlere göre ilk vurucunuzu seçin.
  4. adım 4 rakibinize göre dizilişi değiştirmeyi düşünün.4Rakibinize göre dizilişi değiştirmeyi düşünün. Diğer takımın atıcılarını araştırın. Onlara karşı oynamış olabileceğiniz geçmiş maçları gözden geçirin. Size avantaj sağlayacağını düşünüyorsanız, vurucularınızı dizilişinizdeki farklı deliklere kaydırmayı düşünün. Örneğin:
    • Solak ve sağak vurucularınız eşit sayıdaysa, sürekli bir zorluk yaratmak için ikisi arasında geçiş yapın.
    • Atıcıları solaksa, her vurucunun bu tür atıcılara karşı performansını yeniden değerlendirin.
    • Her vurucunun bireysel atıcılara karşı geçmiş performanslarını gözden geçirin. Örneğin, genel olarak en iyi altıncı vurucunuz bir atıcıya karşı daha iyi performans gösteriyorsa, onu üst sıralara çıkarmayı düşünün.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Gerekirse yetenekleri daha eşit dağıtmak için en iyi vurucularınızın dizilişteki yerlerini değiştirmekten çekinmeyin.
  • Bu varyasyonlardan biri, ikinci boşluğu en iyi dördüncü vurucunuzla, dördüncü boşluğu en iyi beşinci vurucunuzla ve beşinci boşluğu da en iyi üçüncü vurucunuzla doldurmaktır.
  • En iyi dizilişi garanti edecek tek bir formül yoktur.