Demirci Olmadan Metal Kılıç Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kılıç koleksiyonu yapmayı seviyor ancak tonlarca para harcamaktan hoşlanmıyorsanız, muhtemelen kendi kılıcınızı yapmayı düşünmüşsünüzdür. Ancak herkesin istediği zaman kullanabileceği bir demir ocağı yoktur, bu da kılıç yapımını biraz zorlaştırır. Neyse ki, demir ocağı kullanmadan kendi kılıcınızı yapmanın bir yolu var! Tek bir öğleden sonra metal bir kılıcın nasıl yapılacağını öğrenmek için bu talimatları okuyun.

Adımlar

Kılıcınızın ucunu bir metal şerit üzerine çizin.

  1. çelik genellikle en iyi sonucu verir.Çelik genellikle en iyi sonucu verir. Yaklaşık 1 ila 1,5 m (3,3 ila 4,9 ft) uzunluğunda bir tane seçin, ardından kalıcı bir kalemle ucuna sivri bir uç çizin. Kılıcınızın kenarında mükemmel bir nokta oluşturmak için üçgen şekline getirin.
    • Çelik şeritleri çoğu hırdavatçıda 10 doların altında bir fiyata bulabilirsiniz.

Açılı taşlama makinesi ile kılıcınızın şeklini kesin.

  1. metal şeridi bir çalışma masasına sabitlemek için bir c-kelepçe kullanın.Metal şeridi bir çalışma masasına sabitlemek için bir C-kelepçe kullanın. Koruyucu gözlük takın ve açılı taşlama makinesini kesici disk bıçağıyla çalıştırın. Açılı taşlama makinesini iki elinizle tutun ve daha önce çizdiğiniz çizgileri takip ederek metal şeridin ucunu dikkatlice kesin. Evinize kıvılcım sıçratmamak için bu işlemi dışarıda yapın!
    • Avuç taşlama makinelerinin kullanımı oldukça kolaydır. Yaklaşık 70 dolara bir tane satın alabilir ya da yerel nalburunuzdan kiralayabilirsiniz.

Kılıcın kenarlarını taşlayın.

  1. çoğu kılıcın kenarlarında hafif bir açı vardır.Çoğu kılıcın kenarlarında hafif bir açı vardır. Açılı taşlama makinenize bir taşlama diski yerleştirin ve açılı taşlama makinesini kılıcın kendisine 45 derecelik bir açıyla tutarak metal şeridin her iki kenarından küçük geçişler yapın. Her iki kenar da hafifçe eğimli hale gelene kadar devam edin.
    • Açılı taşlama makinesini kılıca paralel tutmayın, çünkü bu kenarları düzleştirecektir.

Kılıcın parlak olmasını istiyorsanız zımparalayın.

  1. don't sand it if you want a dark finish.Koyu bir yüzey istiyorsanız zımparalamayın. Her şeyin parlak olmasını istiyorsanız, bir elektrikli zımpara makinesi alın ve 80 kumlu zımpara kağıdı ile doldurun. Açın ve kılıcınıza bastırın, düz taraf üzerinde dairesel hareketlerle hareket ettirin. Kılıcınız parlak görünene kadar zımparalamak yaklaşık 1 saat sürecektir, ancak buna değecektir!
    • Kılıcınızın parlaklığını önemsemiyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz.

Buzdolabı sapından yapılmış bir koruma ekleyin.

  1. muhafaza, ellerinizi kılıcın geri kalanından korur.Bir siper ellerinizi kılıcın geri kalanından korur. Yerel nalburunuzdan yaklaşık 6 inç (15 cm) uzunluğunda metal bir buzdolabı sapı bulmaya çalışın. Bir duvar matkabı ucu kullanarak tam ortasında kılıcınızın düz ucuyla aynı uzunlukta ve genişlikte bir yuva açın. Siperi kılıcın bu ucuna kaydırın, böylece kabzanın ucuna veya kılıcı tutacağınız alana yerleşir.
    • Eğer siper kayarsa, duvarcı ucu kullanarak önüne bir vida koyun.

Bir tahta bloğundan bir kabza kesin.

  1. ekstra rahatlık için kılıcınıza bir sap yapın.Ekstra rahatlık için kılıcınıza bir sap yapın. Yaklaşık 2 inç (5,1 cm) kalınlığında bir tahta blok alın ve kılıcınızın sivri olmayan kenarını bunun üzerine yerleştirin (kılıcınızı tutmak için tutacağınız nokta). Kabzanın şeklini bir kalemle ahşap üzerine çizin, ardından şekli kesmek için şerit testere veya el testeresi kullanın. Ardından, kabzanın her iki tarafını da kaplayabilmek için aynı şekil ve boyutta bir tahta parçası daha kesin.
    • Seçtiğiniz ahşap türü gerçekten önemli değil. Sadece beğendiğiniz bir renk olduğundan emin olun, çünkü kılıcınızın ucunda olacak.

Metal şeride 3 delik açın.

  1. onlar're how you'll attach the hilt to your sword.Kabzayı kılıcınıza bu şekilde bağlayacaksınız. Kılıcınızı bir C kıskacı ile çalışma tezgahınıza kelepçeleyin ve kabzanın nerede olacağını işaretleyin. Kabza boyunca birbirinden yaklaşık 2 inç (5,1 cm) uzaklıkta 3 delik açmak için bir duvar matkabı ucu kullanın. Metalin çok fazla ısınmasını önlemek için yavaş ve dikkatli bir şekilde delin.

Her bir ahşap bloğa delikler açın.

  1. bir blokta 2 delik ve bir blokta 1 delik olacak.Bir bloğa 2 delik ve bir bloğa 1 delik açılacaktır. Ahşap blokları metal şeridin üzerine yerleştirin ve daha önce açtığınız deliklerle hizalayın. Delikleri ahşap üzerinde işaretlemek için bir kalem kullanın, ardından ahşap parçalarını bir C kelepçesi ile bir çalışma tezgahına sıkıştırın. Bir blokta 2 delik (üst ve alt delik) ve diğer blokta 1 delik (orta delik) açmak için bir matkap kullanın.
    • Delikler zaten varsa ahşabı kılıcınızın kabzasına takmak çok daha kolaydır.

Kabzayı kılıca vidalarla tutturun.

  1. 2 ahşap parçasını kılıcınızın kabzasının etrafına yerleştirin.2 ahşap parçasını kılıcınızın kabzasının etrafına yerleştirin. Kılıcın bir tarafındaki 2 vidayı, açtığınız üst ve alt matkap deliklerine gelecek şekilde vidalayın. Kılıcı ters çevirin ve son vidayı ortadaki matkap deliğine ekleyin. Vidaların bir kısmı dışarı çıkarsa, kabzanızın pürüzsüz olduğundan emin olmak için metal bir törpü ile törpüleyin.
    • Kabzanızdaki ahşap biraz pürüzlüyse, pürüzsüz olana kadar zımparalamak için 80 kumlu bir zımpara kağıdı kullanın.

Kabzayı deri veya sicimle sarın.

  1. ahşap bir kabzayı tutmak't be very comfortable.Ahşap bir kabzayı tutmak çok rahat olmayacaktır. Ahşap kabzanın üzerine ince bir tabaka süper yapıştırıcı ekleyin, ardından deri veya siciminizi aşağıdan yukarıya doğru sarmaya başlayın. Ahşap kabzanın tamamen gizlenmesi için her katmanı üst üste bindirin. Kılıcın tepesine ulaştığınızda, fazla sicimi veya deriyi kesin, ardından kurumaya bırakın.
    • Mükemmel kavrama malzemesi için eski bir deri kemeri şeritler halinde kesmeyi deneyin.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • SoruBu kılıç ne kadar dayanıklı? Isıl işlem görmediği veya temperlenmediği için çok dayanıklı değildir. Bu yöntemi yalnızca teşhir parçaları için kullanın - iyi bir kılıç istiyorsanız, o zaman bir demirci kullanın.
  • SoruBaşlangıç için iyi bir çelik nedir? Karbon çeliği 1045-1080; bıçak için paslanmaz çelik 440 a, b veya c, ancak paslanmayacak bir şey yapmak için bir ayak 316'dan daha uzun kılıç yok. Çok fazla aşınma ve yıpranmaya maruz kalmamış sert çelikten (darbeye dayanıklı) yapılmış herhangi bir şey.
  • SoruKılıcı yapmak için metali nereden bulabilirim? Bir hurdalık ya da eski arabaları depolayan herhangi bir yer başlamak için iyi bir yer olacaktır.

İpuçları

Uyarılar

  • Elektrikli aletlerle çalışırken daima koruyucu gözlük takın.
  • Başlamadan önce kullandığınız her aletin kullanım kılavuzunu tamamen okuyun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Kalıcı keçeli kalem
  • C-kelepçe
  • Açılı taşlama
  • Taşlama diski
  • Matkap
  • Duvarcılık ucu
  • Çelik şerit
  • Ahşap blok
  • Vidalar
  • 80 kumlu zımpara kağıdı
  • Deri veya sicim
  • Superglue