Mini Golf Sahası Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Alışılagelmiş mini golf sahalarını görmekten sıkıldınız ve radikal, yeni ve sıra dışı bir şey mi yapmak istiyorsunuz? Her şey hayal gücünüze ve ekipmanınıza bağlı. İster küçük çocuklarınızla birlikte yaratıcı olmak ve tüm evinizi tuhaf bir saha için kullanmak isteyin, ister her oyunda ayarlayabileceğiniz dayanıklı bir delik inşa edin, hayal gücünüzü serbest bırakın ve oyuncularınızı tasarım ve yapım sürecine dahil edin.

Adımlar

Ev Eşyalarını Kullanarak Bir Kurs Oluşturma

  1. adım 1 çocuklarınızın mini golfün ne olduğunu bilmesini sağlayın.1Çocuklarınıza mini golfün ne olduğunu anlatın. Mini golf, oyuncuların en az sayıda atışla topu bir deliğe sokmaya çalıştıkları bir oyundur. Mini golf eğlencelidir çünkü delikleriniz için eğlenceli engeller yaratabilirsiniz. Geleneksel golf 18 delik ile oynanırken, mini golf dokuz delik ile oynanır, ancak yere bağlı olarak kaç delik olduğunu değiştirebilirsiniz.
  2. adım 2 sahanızı planlayın.2Sahanızı planlayın. Sahanızı zaman ve kaynaklara göre planlayın. Çok küçük çocuklarınız varsa, sahayı mümkün olduğunca basit tutabilir ve oyunu kolay tutmak için büyük renkli toplar veya tenis topları kullanabilirsiniz. Çocuklarınız küçük yaştaysa dokuz yerine sadece bir delik bile açabilirsiniz. Yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak için ailenizin parkuru planlamanıza yardımcı olmasına izin verin.
    • Bazı çocuklar haftalarca parkur üzerinde çalışabilir. Daha büyük çocuklar birbirlerine meydan okumak için karmaşık engeller yaratmaktan hoşlanırlar.
  3. adım 3 parkurunuzu tasarlayın.Parkurunuzu 3 boyutlu tasarlayın. Her delik için fikirlerinizi beyin fırtınası yaparak başlayın. Bunları kağıda veya beyaz tahtaya çizin. Daha önce mini golf oynadıysanız, daha önce keyif aldığınız deliklerden örnekler vermek faydalı olacaktır. Benzer engelleri simüle etmek için evde neleri kullanabileceğinizi bulun.
    • Örneğin, topunuzun içinden geçebileceği kaplar, tüneller inşa etmek için kitaplar veya topun geçmesi gereken doldurulmuş hayvanlar kullanın.
    • Yeterli kabınız yoksa delikleriniz için yaklaşık dokuz kırmızı plastik bardak kullanabilirsiniz.
  4. adım 4 parkur türünüzü seçin.4Saha türünüzü seçin. Çok sayıda doldurulmuş hayvanınız varsa bir putt-putt hayvanat bahçesi oluşturabilirsiniz. Doldurulmuş hayvanlarınızı her delik için engel olarak kullanın. Açık havada oynamak istiyorsanız, daha hızlı oynamak için araba yolunu kullanın. Yeterli alanınız ve zamanınız varsa evinizin her yerinde oynayın.
    • Putt-putt Hayvanat Bahçesi temelde orman temalı bir parkurdur. Deliklerinizi sabitlemek için ressam bandı kullanın ve bunları odanın etrafına yerleştirin. Doldurulmuş hayvanları her parkur için hem süs hem de engel olarak yerleştirin. Örneğin, özellikle büyük bir pelüş ayınız varsa, oyuncuların deliğe ulaşmak için ayının bacaklarından geçmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca her oyuncunun engele ulaştığında hayvanın sesini çıkarmasını da sağlayabilirsiniz. Bu, çok küçük çocuklar için harika bir parkurdur.
    • Garaj yolu mini golf sahası, delikleri daha uzağa yerleştirdikçe zorluk arttığı için doğruluk açısından harikadır. Bardaklarınızı her delik için bantlayın ve araba yolunun kenarından farklı mesafelere yerleştirin. Başlangıç noktası olarak araba yolunun kenarını kullanın.
    • Evinizin her yerinde oynamak, elinizin altında birçok kaynak olduğu için yapılabilecek en yaratıcı ve iddialı parkurdur. Her oyuncunun kendi çukurunu veya çukur setlerini tasarlamasına izin verebilirsiniz. Ayrıca her odaya bir tema da verebilirsiniz.
  5. adım 5 deliklerinizi oluşturun.5Çukurlarınızı oluşturun. İnternetten ya da dolar mağazasından satın alabileceğiniz kırmızı plastik bardakları ve bunları delik olarak sabitlemek için ressam bandı kullanın. Evin içinde delikleriniz için engeller ve dekorasyon arayın. İşte dokuz örnek delik:
    • Delik 1: Müzik çanlarına veya oyuncak bir ksilofona yaslanmış bir kitapla bir rampa oluşturun. Düzgün vurulursa top rampadan yukarı çıkar ve çanların üzerinden geçerek deliğe ulaşmadan önce eğlenceli bir ses çıkarır.
    • Delik 2: Konserve veya mısır gevreği kutularını engel olarak kullanın ve eğlenceli bir yemek teması oluşturmak için mutfağınızı kullanın.
    • Delik 3: Topun deliğe ulaşmadan önce geçmesi için tünel olarak bir ayak desteği kullanın.
    • Delik 4: Savaş teması için delikleri oyuncak askerler ve tanklar gibi oyuncaklarla süsleyin.
    • Delik 5: Boş bir soda kartonuyla bir tünel oluşturun. Topun geçebileceği büyüklükte bir delik oluşturmak için her iki tarafı da makasla kesin ve ressam bandıyla sağlam bir zemine bantlayın.
    • Delik 6: Bir tabureyi yoga matı ile kaplayarak ve matın üzerinden geçerken topu yavaşlatmak için altına bir bulaşık havlusu yerleştirerek yumuşak eğimli bir rampa oluşturun.
    • Delik 7: Oyuncak bir yarış pisti alın ve bir sandalyenin üzerine bir eğim oluşturun. Deliği sandalyenin oturma yerine yerleştirin ve ressam bandıyla bantlayın, böylece topun eğimden yukarı ve sandalyeye doğru hareket etmesi gerekir.
    • Delik 8: Oyuncak bir tefe bir parça ip bağlayın. Hareketli bir engel oluşturmak için oyuncu deliğe sokmaya çalışırken tefi yavaşça ileri geri sallayın. Diğer oyuncuların tefi kontrol etmesine izin verirseniz bu eğlenceli olabilir.
    • 9. Delik: Son delik için olabildiğince yaratıcı olmaya çalışın. Örneğin, oyuncaklar, bardaklar ve kitaplarla bir duvar oluşturun ve topun geçip kupaya girebileceği kadar küçük bir açıklık bırakın.
  6. adım 6 malzemeleri alın.6Donanımları edinin. İster gerçek golf sopaları kullanın ister küçük çocuklar için büyük plastik sopalar satın alın, ekipmanların güvenli ve oyuncuların yaşına uygun olduğundan emin olun. Ayrıca internetten veya yerel oyuncak mağazanızdan eğlenceli ve renkli golf topları satın alabilirsiniz.
  7. adım 7 skor tutun.7Skor tutun. İnternetten eğlenceli bir skor kartı yazdırabilir veya bir kalem ve kağıt kullanarak skor tutabilirsiniz. Her oyuncunun her deliği bitirmek için kaç deneme yaptığını not edin. En düşük skoru yapan oyuncu kazanır.

Evde Ayarlanabilir Bir Delik Oluşturma

  1. adım 1 malzemelerinizi toplayın.1Malzemelerinizi toplayın. Orta yoğunlukta lif levha (MDF), 54x72 inç yeşil keçe parçası, iki adet beş galonluk kovanın tabanı, güverte korkuluğu, kompozit ahşap korkuluklar, 2 inç PVC dirsek borusu, 3 inç PVC boru bağlantı parçası, plastik damla bezi, yeşil karşılama paspası veya suni çim, sprey yapıştırıcı, ahşap tutkalı ve yerel nalburunuzdan satın alabileceğiniz siyanoakrilat yapıştırıcı kullanın. MDF pürüzsüzdür ve golf topunun yuvarlanması için mükemmel düz bir yüzey olduğundan üzerinde çalışmak kolaydır.
    • Su tehlikeleri gibi ayrıntılı engeller oluşturmak istiyorsanız ek malzemeye ihtiyacınız olabilir. Bu tasarımda pürüzler ve bir döngü vardır.
  2. adım 2 korkuluk desteklerini yerleştirin ve kesin.2Korkuluk desteklerini yerleştirin ve kesin. MDF yaprağınızı alın ve güverte korkuluklarınızı kenarları aynı hizada olacak şekilde hizalayın. Korkulukları köşeden köşeye tam oturacak şekilde kesmek için bir gönye kutusu ve testere kullanın.
  3. adım 3 korkuluk desteklerini yerine yapıştırın.3 Korkuluk desteklerini yerlerine yapıştırın. MDF'nizin kenarlarına hizalarken her bir korkuluk üzerinde ahşap tutkalı kullanın. Hızlı sertleşen siyanoakrilat damlatabilmeniz için ahşap tutkalı çizgileri arasında birkaç inç boşluk olmalıdır.
    • Siyanoakrilat, ahşap tutkalı kurudukça korkulukları sıkıştırma görevi görür, bu nedenle siyanoakrilat sertleştikçe korkulukların doğru şekilde hizalandığından emin olun.
  4. adım 4 deliğinizi kesin.4Deliğinizi açın. MDF panelinizin bir ucuna yakın bir yerde, deliğinizi merkezin biraz dışında işaretleyin. Bu işarete 4 inçlik delik testeresi takılı bir matkapla bir delik açın. Matkap deldikten sonra paneli ters çevirin ve MDF'nin parçalanmasını önlemek için deliği diğer taraftan kesmeye devam edin.
  5. adım 5 mdf'ye yapıştırıcı uygulayın.5MDF'ye yapıştırıcı uygulayın. Keçe parçanızı hafifçe esneyecek şekilde bir çalışma masasına sıkıştırın. Keçeden uzakta, MDF'nizi plastik damla bezi üzerine koyun ve üzerine yapıştırıcı püskürtün. Yapıştırıcıyı tüm istif boyunca yaymak için uzun, eşit vuruşlar kullanın. Yapıştırıcıyı keçe üzerinde de kullanın.
  6. adım 6 keçeyi mdf panelinin üzerine yerleştirin.6Keçeyi MDF panelin üzerine yerleştirin. Keçenin pürüzsüz olduğundan emin olun ve MDF'yi keçenin ortasına yerleştirin. Aşağı bastırmadan önce doğru konumda olduğundan emin olana kadar MDF'yi keçeye temas ettirmeden ters çevirdiğinizden emin olun.
    • Panelin altındaki korkulukların ve deliğin bir sprey yapıştırıcıya ihtiyacı olacaktır. Her şeyin kurumasını bekleyin.
  7. adım 7 keçenin köşelerini kesin.7Keçenin köşelerini kesin. Fazla keçeyi bir maket bıçağı ve bir çerçeve karesi ile kesin. Kare köşeyi panel köşesine tutarken her yönden 1 ½ inç kesin. Keçeyi çapraz olarak kesin.
  8. adım 8 keçeyi kenarların etrafına sarın.8Keçeyi kenarların etrafına sarın. Keçeyi eşit şekilde kaldırmak ve korkuluklarınızın üzerine sarmak için tüm kenarlardan çekmek için yardıma ihtiyacınız olacak.
  9. adım 9 keçeyi deliğin etrafına sarın.9Keçeyi deliğin etrafına sarın. Bir pizza keser gibi kesmek için makas kullanarak delikteki keçeyi kesin. Her bir dilimi yukarı çekip sıkıca sararak deliğin kenarlarını kapatın. Keçe katlandıktan ve deliğin içi kaplandıktan sonra fazla keçeyi kesin.
  10. adım 10 pvc boruyu kesin ve deliği tamamlayın.10PVC boruyu kesin ve deliği tamamlayın. PVC boru bağlantı parçası üzerinde demir testeresi kullanarak iki inçlik bir PVC boru bağlantı parçası oluşturun. Kesildikten sonra, iki inç uzunluğundaki bağlantı parçasını deliğin içine bırakın.
  11. adım 11 sahayı hizalayın.11Sahayı hizalayın. Parkurunuzu hizalamak için kompozit korkuluk uzunluklarını kullanın. Korkuluklar topların sekmesi için yerinde kalacaktır. Ayrıca bunları ayarlayarak deliğinizi özelleştirebilirsiniz. Kısa açılı parçalar ekleyerek köşe tamponları oluşturabilirsiniz.
  12. adım 12 sert zemin oluşturun.12Pürüzlü alan oluşturun. Yeşil karşılama paspası veya suni çimi keserek bir miktar pürüz oluşturun. Sahanın etrafına parçalar yerleştirerek engeller oluşturun. Her oyunda ayarlayabilmek için bunları yapıştırabilir veya ayrı bırakabilirsiniz.
  13. adım 13 bir döngü-de-loop oluşturun.13Bir döngü-de-döngü oluşturun. İki adet beş galonluk kovanızın her birinden alttaki üç inçlik kısmı kesin. Kovaların alt kısımlarını 1 inçlik bir bant bırakarak kesin. Ardından her bir dairesel parçanın içinden bir açıklık kesin. Bir kanal oluşturmak için parçaları koli bandıyla birleştirin. Açık uçları hizalayın ve bir döngü oluşturmak için birbirinden ayırın. Döngü ayarlandıktan sonra, kenarları iki kısa, açılı kompozit korkuluk parçasından yapılmış bir bloğa vidalayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruDöngüyü nasıl yapacağımı anlamadım? Yapmak için kovanın altını kesmeniz yeterli. Alttaki üç inç. Sonra her parçanın içinden bir açıklık açın ve bunları koli bandıyla tutturun. (Açık) uçları hizalayın ve sonra bir döngü yapmak için onları birbirinden ayırabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra, kenarları bir bloğa vidalayın (veya bantlayın/yapıştırın).
  • SoruBir ilmek-de-loop'a ihtiyacımız var mı? Hayır, gerekmez ama isterseniz bir tane alabilirsiniz. Mini golf sahanıza istediğinizi ekleyebilirsiniz. Talimatları takip etmek zorunda değilsiniz.

Video

İpuçları

  • Mini golf olmayan günlerde evinizin temiz kalabilmesi için engellerin kolayca kaldırılabildiğinden emin olun.
  • Planlama ve inşa etme en az oyunu oynamak kadar eğlenceli olduğu için herkesi yaratıcı sürece dahil edin.

Uyarılar

  • Gençlere çok fazla güçle vurmamalarını, aksi takdirde topların kaybolacağını veya bir şeyleri kırabileceğini söylediğinizden emin olun.
  • Başkalarının özel çim alanlarını KULLANMAYIN. Engelleri orada bırakmadığınız ve eve götürmediğiniz sürece halka açık bahçelerde sorun yoktur.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Ev Eşyası Kursu

  • Yulaf ezmesi kapları
  • Soda kartonları
  • Bir golf topunun sığabileceği diğer tüm kaplar
  • Engeller için yiyecek kutuları
  • Rampalar için kitaplar
  • Müzik aletleri
  • Engeller için veya parkurunuza eğlence katmak için aklınıza gelebilecek başka herhangi bir şey
  • Her delikte kullanmak için büyük plastik bardaklar
  • Kağıt ve kalem
  • Maskeleme bandı veya ressam bandı
  • Doldurulmuş hayvanlar
  • İndirilen skor kartları (isteğe bağlı)
  • Golf topları veya diğer küçük toplar
  • Golf sopaları, plastik veya metal

Ayarlanabilir Delik

  • Orta yoğunlukta lif levha (MDF)
  • 54x72 inç yeşil keçe parçası
  • İki adet beş galonluk kovanın dibi
  • Güverte korkuluğu
  • Kompozit ahşap korkuluklar
  • 2 inç PVC dirsek boru
  • 3 inç PVC boru bağlantı parçası
  • Plastik damla bezi
  • Yeşil karşılama paspası veya suni çim
  • Sprey yapıştırıcı
  • Ahşap tutkalı
  • Siyanoakrilat yapıştırıcı
  • Matkap
  • Testere