Nunchaku Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Genellikle 'mınçıka' olarak bilinen Nunchaku, bir ucunda bir ip veya zincirle birbirine bağlanan iki çubuktan oluşan geleneksel bir Okinawan dövüş sanatları silahıdır. Nunchaku, duruşunuzu iyileştirmenize ve daha hızlı el hareketleri geliştirmenize yardımcı olabilecek harika bir eğitim silahıdır. Kendi Nunchaku'nuzu yapmak istiyorsanız, ister dövüş sanatları öğrencisi ister sadece dövüş sanatları filmlerinin hayranı olun, bunu yapmanın birçok yolu vardır. Bunları ahşaptan, PVC borudan ve hatta köpükten yapabilirsiniz! Kendi Nunchaku'nuzu nasıl yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız, başlamak için Adım 1'e bakın.

Adımlar

Ahşap Kullanımı

  1. adım 1 i̇ki ahşap dübel alın.
    İki ahşap dübel alın. Ön kolunuzun uzunluğu, dirseğinizden bileğinize kadar olan mesafe veya yaklaşık 3⁄4 çapı 1 inç (1,9 - 2,5 cm) kalınlığında olmalıdır. İsterseniz, biraz daha tehditkar görünmeleri için siyah veya başka bir renge boyayabilirsiniz. Ancak ahşabı çıplak tutmak da güzel olabilir. Her bir dübel, 6 fitten (1,8 m) kısaysanız yaklaşık bir fit uzunluğunda, daha uzunsanız yaklaşık 16 inç uzunluğunda olmalıdır, çünkü Nunchaku vücudunuzun etrafından dolaşabilmelidir. Sizin için çok küçüklerse, onları etkili bir şekilde kullanamazsınız.
    • Bu boyutta iki dübel bulamazsanız, daha büyük bir dübel çubuğu alabilir ve iki parçaya kesmek için bir el testeresi, dekupaj testeresi veya şerit testere kullanabilirsiniz.
  2. adım 2 2 feet (0,6 m) ip alın.
    2 fit (0,6 m) ip alın. Halat veya ham deri ip ideal olarak yaklaşık 2 fit (0,6 m) uzunluğunda veya 6 fitten (1,8 m) uzunsanız biraz daha uzun olmalıdır. En iyi seçeneğiniz 3/16 naylon örgülü ip temin etmektir. Ayrıca daha fazla ip satın alabilir ve ihtiyacınız olan uzunluk gereksinimlerini karşılamak için kesebilirsiniz. Bu, mınçıkalar arasında 2 fit (0,6 m) ipiniz olacağı anlamına gelmez; daha az ipiniz olacaktır çünkü ipin her bir ucunu dübellere bağlamanız gerekecektir.
  3. adım 3 her bir dübelin üstünden bir delik açın.
    Her bir dübelin üstünden bir delik açın. Delik, ipi içine yerleştirmek için yeterince geniş olmalı ve en az 11⁄2 inç (3,8 cm) derinliğinde bir delik açın. Nunchaku'nuzun çapına bağlı olarak 3/8 matkap ucu veya daha ince bir matkap ucu kullanın.
  4. adım 4 her bir dübelin yan tarafından daha küçük bir delik açın.
    Her bir dübelin yan tarafından daha küçük bir delik açın. Şimdi, her bir dübelin bir tarafından daha küçük bir delik açmalısınız, böylece ip bu delikten ve üst delikten geçirilebilir, böylece yerine bağlayabilirsiniz. Bu delik ana deliğe ulaşmalıdır, böylece halat kolayca içinden geçebilir. Her bir dübelin tepesinden en az 1 inç (2,5 cm) uzakta olmalıdır; delik tepeye çok yakınsa, ip sık kullanımdan sonra deliği açabilir ve dışarı çıkabilir.
  5. adım 5 halatın bir ucunu yan delikten ve dübellerden birinin üstünden geçirin.
    Halatın bir ucunu yan delikten ve dübellerden birinin üstünden geçirin. Ardından, yerinde tutmak için sıkıca bağlayın. İpin ucunu yerine güvenli bir şekilde bağlayabilmeniz için yeterli alan (en az birkaç inç) bıraktığınızdan emin olun.
  6. adım 6 bu işlemi ipin diğer ucuyla tekrarlayın.
    Bu işlemi ipin diğer ucuyla da tekrarlayın. Artık ipin bir ucunu ahşap dübele sabitlediğinize göre, ipin diğer ucunu diğer ahşap dübele sabitleyebilirsiniz.
  7. adım 7 üst delikleri tutkalla doldurun.
    Üst delikleri tutkalla doldurun. Nunchaku'ya sağlamlık kazandırmak ve ipi yerine sabitlemek için normal yapıştırıcı veya çılgın yapıştırıcı kullanın.
  8. adım 8 bitti.
    Bitti. Tutkalın kuruması için birkaç dakika bekleyin ve mınçıkaları kullanmaya hazır olun! Hatta yapmaya başlayabilirsiniz bazı mınçıka becerileri öğrenin.

PVC Boru Kullanımı

  1. adım 1 en az 7 fit (2,1 m) uzunluğunda bir parça pvc boru alın.
    En az 7 feet (2,1 m) uzunluğunda bir parça PVC boru alın. Borunun çapı da ¾ inç olmalıdır. Parçayı iki parçaya kesmek için bir el testeresi, demir testeresi veya gönye testeresi kullanmanız gerekecektir. Nunchaku'nun çok ağır veya tehlikeli olmaması için borunun içi boş olmalıdır.
  2. adım 2 pvc boruyu iki parçaya kesin.
    PVC boruyu iki parça halinde kesin. Her bir borunun uzunluğu bileğinizden dirseğinize kadar olan mesafe kadar olacak şekilde yapmalısınız, bu da her biri yaklaşık bir ayak uzunluğunda olmalıdır. Boyunuz 1,8 metrenin üzerindeyse biraz daha uzun olabilir.
  3. adım 3 uç kapaklarını iki boru parçasının üzerine yerleştirin.
    Uç kapaklarını iki boru parçasının üzerine yerleştirin. PVC çimentonuz varsa, uç kapaklarını her bir boru uzunluğunun uçlarına sabitlemek için kullanabilirsiniz (her parça için iki uç kapağına ihtiyacınız olacaktır).
  4. adım 4 her bir uç kapağının üst kısmında bir delik açmak için elektrikli matkap kullanın.
    Her bir uç kapağının üst kısmında bir delik açmak için elektrikli matkap kullanın.
  5. adım 5 vida halkalarını deliklere vidalayın.
    Vida gözlerini deliklere vidalayın. İyice oturana kadar vidaladığınızdan emin olun. Vida gözlerinin çapı yaklaşık ½ inç olmalıdır.
  6. adım 6 zincirin uçlarını her bir vida gözüne bağlayın.
    Zincirin uçlarını her bir vida gözüne bağlayın. Şimdi, 12 inçlik bir metal zincir parçası alın ve zincirin her bir ucundaki halkayı açmak için bir iğne uçlu pense kullanın, böylece vida gözlerinin etrafına yerleştirmek için yeterince açılır. Açılan her bir halkayı vida gözünün etrafına yerleştirin ve halkayı tekrar kapatmak için pense kullanın, böylece vida gözünün aslında zincirdeki başka bir halka olmasını sağladınız. Bunu zincirin her iki ucuna da yapın.
  7. adım 7 elektrik bandını borunun etrafına sarın.
    Elektrik bandını borunun etrafına sarın. Şimdi, her bir borunun etrafına dikkatlice istediğiniz kadar siyah elektrik bandı sarın. Tüm boruyu kaplayabilir ya da iki renkli bir boru oluşturmak için uç kapaklarını dışarıda bırakabilirsiniz. Her iki durumda da siyah bant Nunchucks'ınıza daha şık ve sofistike bir görünüm kazandıracaktır.
  8. 8. adım bitti.
    Bitti. İşiniz bitti! Şimdi, ev yapımı silahınızla eğitimin tadını çıkarın!

Köpük Kullanımı

  1. adım 1 i̇ki köpük tüpü 2 adet on iki inçlik bölüme kesin.
    İki köpük tüpü 2 adet on iki inçlik bölüme kesin. Bu uzunlukta tüpleriniz yoksa, iki köpük tüp oluşturmak için keskin bir bıçak veya X-Acto bıçağı kullanabilirsiniz. Her bir tüp bileğinizden ön kolunuza kadar olan uzunlukta olmalıdır, bu nedenle daha küçükseniz veya bunları bir çocuk için yapıyorsanız, her biri bir ayaktan biraz daha küçük olabilir. Bu köpük mınçıklar bir Cadılar Bayramı kostümü için mükemmel bir ektir ve en etkili olmasa da kullanımı tamamen güvenlidir.
  2. adım 2 tüpün bir tarafından diğer tarafına bir delik oluşturmak için bir tükenmez kalem kullanın.
    Tüpün bir tarafından diğer tarafına bir delik oluşturmak için bir tükenmez kalem kullanın. Kalem her bir tüpe yatay olarak yerleştirilmeli ve bir uçtan diğerine bir delik açmalıdır. Bu, her bir tüpün üst kısmından yaklaşık 1/2-1 inç aşağıda olmalıdır.
  3. adım 3 her delikten bir boru temizleyicisi geçirin ve uçlarını birbirine bağlayın.
    Her delikten bir boru temizleyicisi geçirin ve uçlarını birbirine bağlayın. Yaklaşık 3 inç (7,6 cm) boru temizleyicisi alın, bir tüpün üzerindeki iki delikten geçirin, tüpün üst kısmında yaklaşık bir inç boşluk bırakarak birbirine bağlayın. Ardından, işlemi diğer tüpte tekrarlayın, böylece artık tepesinde iki küçük boru temizleyici dairesi olan iki tüpünüz olacak.
  4. adım 4 boru temizleyici halkalarının her birine ince bir ip bağlayın.
    Boru temizleyici dairelerinin her birine ince bir ip bağlayın. Şimdi, yaklaşık 3 feet (0,9 m) uzunluğunda ince bir ip parçası alın ve ipin her bir ucunu oluşturduğunuz boru temizleyici dairelerine bağlayın. İpin her bir ucunda yaklaşık 2 inç (5,1 cm) bırakın.
  5. adım 5 bitti.
    Bitti. İşiniz bitti - şimdi hafif ve güvenli Nunchaku'nuzun keyfini çıkarın!

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Kullanabileceğim başka bir malzeme var mı?
    Daha yıkıcı bir vuruş için metal bir boru kullanabilirsiniz. Ayrıca gösterilenlerden daha sert olmalıdır.
  • Soru
    PVC boruyu daha hafif ama yine de işlevsel hale getirmek için zincirin yerini alabilecek bir malzeme var mı?
    Naylon halat en iyisidir. Dayanıklıdır ve sürtünmeden kopmaz. Ayrıca ucuzdur.
  • Soru
    Yeni başlayan biri olarak ahşapla başlayabilir miyim?
    Evet, başlayabilirsiniz.

İpuçları

  • Bir i-kanca kullanıyorsanız, sonuna kadar geçirdiğinizden ve dişli uçların en az bir buçuk inç uzunluğunda olduğundan emin olun. değilse ve mınçıkaları daha hızlı sallamaya başlarsanız, i-kancalar çıkabilir.
  • Eğeniz varsa zarif görünümlü çıkıntılar yapabilirsiniz.
  • Hafif bir ip ve meşeden yapılmış hafif bir dübel kullanın. Bu onların daha hızlı hareket etmesini sağlayacak ve kontrol etmesi daha kolay olacaktır.

Uyarılar

  • Bunlar oyuncak değildir.
  • Yumuşak ahşap kullanmayın, çünkü kırılabilir ve bir füzeye dönüşebilir.
  • Nunchaku'nun New York, Arizona, California ve Massachusetts'te taşınması ve İrlanda'da bulundurulması yasa dışıdır. [alıntı gerekli]

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Zincir veya ince, güçlü halat
  • 2 Çubuk (12 ila 14 inç uzunluğunda)
  • Zinciri kesecek kadar güçlü cıvata kesiciler
  • Çekiç (sadece zincir kullanıyorsanız)
  • Matkap
  • i-kancalar (sadece halat için)
  • Zımpara Kağıdı