Pellet Tuzağı Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ticari pelet tuzakları kolaylıkla bulunabilir ancak sadece birkaçı (çoğunlukla aynı şirket tarafından üretilmiştir) uzun süreli kullanım için uygundur. Bu tuzaklar gerçekten mükemmeldir ancak biraz pahalıdır. Sonsuza kadar dayanacak, nispeten ucuz, kurşun döküntüleri olmayan ve yapımı kolay bir tuzak yapmak mümkündür.

Adımlar

  1. adım 1 tuzağınızın boyutuna karar verin.
    Tuzağınızın boyutuna karar verin. Birkaç seçenek vardır ancak temel olarak tuzağınızın kullanacağınız hedeflerin boyutundan biraz daha büyük olmasını istersiniz. Farklı boyutlarda hedefler kullanacaksanız, tuzağınızı en büyük boyuttaki hedefe göre ayarlayın. Benim tuzağım için kendi bastığım mektup boyutundaki hedefleri kullandım, yani 8 1/2' X 11' boyutunda!
  2. adım 2 seçtiğiniz ahşabı kesin (1 x 4 strips) to fit.
    Seçtiğiniz ahşabı (1' X 4' şeritler kullanın) sığacak şekilde kesin. Ahşabın kalınlığını eklemeyi unutmayın (1' ahşap aslında 3/4' kalınlığındadır!). Bu nedenle, 8 1/2' kenarlar için iki şeridi 8 1/2' uzunluğunda kesmek istersiniz (şemada gösterildiği gibi kutu bağlantıları kullandığınızı varsayarak).
    • Uzun boyut -- 11' için 12 1/2' uzunluğunda iki şerit için iki kez 3/4' eklemeniz gerekir.
  3. adım 3 bir çeşit destek isteyeceksiniz -- luan kontrplak veya bunun gibi bir şey fazlasıyla yeterli olacaktır.
    Bir çeşit destek isteyeceksiniz -- Luan Kontrplak veya bunun gibi bir şey fazlasıyla yeterlidir. Desteğinizi 10' (8 1/2' artı iki 3/4') x 12 1/2' olarak kesin (bu uzunluk zaten ahşabın kalınlığını hesaba katar). Mükemmellik istiyorsanız, önce kenarları birleştirin ve destek için ölçü alın.
  4. adım 4 kutuyu birleştirin.
    Kutuyu birleştirin. Yarılmayı önlemek için ya yaklaşık 1 1/2' uzunluğunda küçük ahşap vidaları kullanın ya da vida şaftı büyüklüğünde delikler açın. Her eklemde iki vida yeterlidir. Diğer bir vida seçeneği de güverte vidalarıdır - ucuzdurlar ancak yarılmayı önlemek için delme işlemi gerektirirler.
  5. adım 5 dört köşeyi de tamamladığınızda açık bir kutunuz olacaktır.
    Dört köşeyi de tamamladıktan sonra açık bir kutunuz olacak. Her bir taraf için yaklaşık iki vida kullanarak desteğinizi takın. Yine, kutuya hiçbir baskı uygulamayın - sadece bir arada duracak bir şey istiyorsunuz.
  6. adım 6 kutuyu bir kat kanal contası ile doldurun.
    Kutuyu bir kat kanal contası ile doldurun. Daha ince bir katman yeterlidir, ancak kanal contası ile çalışmak biraz dağınıktır ve 'tuğlanın' tüm kalınlığını kullanmak çok daha kolaydır. Tüm alanı doldurmak için yeterli sayıda 'tuğlaya' ihtiyacınız olacak. Bende biraz kalmıştı ve tuğlaların arasını kapatmak için şeritler halinde kestim.
  7. adım 7 hedefleri tutmak için bir klips takın.
    Hedefleri tutmak için bir klips takın. Ağır bir ataş mükemmeldir. Bir teli çıkarın ve kalan tel yukarı gelecek şekilde o tarafı hedef kutusunun üst kenarına sıcak tutkalla yapıştırın.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • Kurşun birikimi aşırı olduğunda hedefi temizlemek için, sadece saçmaları oyup çıkarın ve delikleri doldurmak için kanal contasını düzleştirin. Kanal contası sonsuza kadar dayanacaktır (ya da daha fazla satın alıp değiştirebilirsiniz).
  • Hedefinizin devrilmesini önlemek için bazı şeritler eklemek isteyebilirsiniz. Kanal contasının ağırlığı darbelerden dolayı devrilmeyi önlemek için yeterli olacaktır.

Uyarılar

  • Silah güvenliği her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Saçmayı durdurmak güvenli atışta sadece bir adımdır!
  • Ördek mührü .25 kalibreye kadar tüm havalı tüfek saçmalarını durduracak olsa da, hedef kutusunun arkasında başıboş saçmalar için iyi bir destek olduğundan emin olun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Ahşap şerit(ler). Önerilen boyut için yaklaşık 4' uzunluğunda 1' X 4''e ihtiyacınız vardır.
  • Kanal Contası. Bu ürün çoğu hırdavatçıda bulunabilir. Elektrik bölümünde olabilir. Yaklaşık 6 'tuğlaya' ihtiyacınız olacak.
  • Yaklaşık 3/8' kalınlığında kontrplak levha. Önerilen boyutlar için yaklaşık 10' X 12 1/2' boyutlarına ihtiyacınız var. 1/2 veya 1/4'lük bir levha yeterli olacaktır.
  • Yaklaşık 1 1/2' uzunluğunda 16 ahşap vidası. 2' uzunluğunda #6 deck vidaları ucuzdur.
  • Matkap - kullanılacak vida şaftı için boyutlandırılmış.
  • Tornavida (el veya elektrikli). Güverte vidası kullanıyorsanız, kullandığınız vidanın ucuna sahip olduğunuzdan emin olun -- genellikle kutuya bir uç dahil edilir.