Boks Torbası Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kum torbaları sporcularda güç ve dayanıklılığı artırmak için kullanılır. Dövüş sanatları veya boks yapan kişiler tarafından tekniklerini mükemmelleştirmek için kullanılırlar. Bununla birlikte, kum torbaları çok pahalı olabilir ve bu, bütçeyle antrenman yapan biri için sorun yaratabilir. Bu soruna uygun maliyetli bir çözüm, kendi kum torbanızı yapmaktır.

Adımlar

PVC Boru Kullanımı

  1. adım 1 bir pvc boru alın ve aşağıdaki şekilde kesin's 3 feet (0.91 m) in length.1Bir PVC boru alın ve 3 feet (0,91 m) uzunluğunda olacak şekilde kesin. Boruyu ölçün ve bir makas kullanarak keseceğiniz yere bir çizgi çizin. PVC boruyu kesmek için bir PVC boru kesici veya demir testeresi kullanın.
  2. adım 2 pvc borunun her iki ucuna ikişer delik açın.2PVC borunun her iki ucuna ikişer delik açın. Deliklerden biri tabanı tutturmak için kullanılacaktır. Diğer delik seti ise çantayı asmak için kullanılacaktır.
  3. adım 3 tabanınızı oluşturun.3Tabanınızı oluşturun. Pergel ile keseceğiniz yerin ana hatlarını çizin. Ayrıca 5 galonluk bir kovanın tabanını da çizebilirsiniz. Kontrplaktan 10 inç çapında bir daire kesmek için bir testere kullanın. Ardından 4 inç çapında bir daire çizin ve bunu kontrplaktan kesin.
  4. adım 4 4 inçlik dairesel kontrplak parçasını pvc boruya takın.4 4 inçlik dairesel kontrplak parçasını PVC boruya takın. Kontrplağı PVC borunun içine, açtığınız deliklerle aynı hizada olacak şekilde yerleştirin. Kontrplağı PVC boruya sabitlemek için bu deliklerden vidaları delin.
  5. adım 5 10 inçlik kontrplak parçasını pvc boruya takın.510 inçlik kontrplak parçasını PVC boruya takın. 10 inçlik parçayı borunun alt kısmına 4 inçlik parçanın olduğu yere yerleştirin. 10 inçlik ve 4 inçlik kontrplak parçalarını birbirine bağlamak için vidaları delin.
  6. adım 6 halıyı boyutlandırmak için bir kutu kesici kullanın.6Halıyı boyutlandırmak için bir kutu kesici kullanın. Halının kabaca PVC borunun boyutuna uymasını istersiniz. Deldiğiniz deliklerin açıkta kalması için delme torbasının üst kısmında yaklaşık dört inçlik boruyu açıkta bırakmak istersiniz.
  7. adım 7 halı dolgusunu pvc borunun etrafına sarın.7Halı dolgusunu PVC borunun etrafına sarın. Halı dolgusunun bir kenarını boruya bantlayarak başlayın ve ardından halı dolgusu borunun etrafına tamamen sarılana kadar boruyu yavaşça yuvarlayın. Tüm halı dolgusu borunun üzerinde olduğunda, koli bandı kullanarak halının gevşek kenarını bantlayın.
    • Boruyu mümkün olduğunca sıkı sardığınızdan emin olun, çünkü torbayı yumrukladığınızda sağlam olmasını istiyorsunuz.
  8. adım 8 halı dolgusunu koli bandıyla kaplayın.8Halı dolgusunu koli bandıyla kaplayın. Koli bandı rulosunu alın ve tabana en yakın halıya bir parça bant yapıştırın. Bandı PVC boru üzerindeki halı dolgusunun etrafına sarmaya başlayın. Çok sıkı katmanlara sahip olmak için bantlarken üst üste bindiğinizden emin olun. Borunun uzunluğu boyunca açıkta kalan halı dolgusunun her parçasını bantla kaplayacaksınız.
    • Halının üst kısmına olabildiğince fazla bant uygulayın, ancak tamamen kaplamak konusunda endişelenmeyin.
  9. adım 9 pvc borunun üstündeki açıkta kalan iki delikten bir parça ip geçirin.9PVC borunun üstündeki iki açık delikten bir parça ip geçirin. İpin her iki ucunun da eşit uzunlukta olduğundan emin olun ve ardından birbirine bağlayın.
  10. adım 10 çantayı asın.10Çantayı asın. Çantayı nereye asmak istediğinizi bulun. Çantayı tavana asıyorsanız, çantanın düşüp sizi yaralamaması için bir çiviye astığınızdan emin olun.
    • Çantanızın tavandan yüksekliğini kendi boyunuza göre ayarlayın.

Beton Taban Kullanımı

  1. adım 1 üç adet 2 inçlik levhayı birleştirin.1Üç adet 2 inç x 4 inç 8 inç levhayı birleştirin. Bu tahtalar kum torbasının direğini oluşturacaktır. İhtiyacınız olan şekli oluşturmak için iki levhayı üst üste yerleştirin ve ardından kalan levhayı 2 inçlik kenarları boyunca yerleştirin. Tahtaları ahşap tutkalı kullanarak birbirine yapıştırın. Yapıştırıcıyı tahtaların uzunlukları boyunca sürdüğünüzden emin olun. Yapıştırıldıktan sonra birbirine vidalayın.
  2. adım 2 her bir tahtaya büyük çiviler çakın.2Her bir tahtaya büyük çiviler çakın. Tahtanın beton karışımı içinde kalmasına yardımcı olabilmeleri için dışarı çıkmalarını istersiniz.
  3. adım 3 tahtalara kare bir kontrplak parçası takın.3Kare bir kontrplak parçasını tahtalara takın. Kontrplağı levhaların altına çivileyin. Kontrplak, ayakta dururken üç tahtayı destekleyecek kadar büyük olmalıdır...
  4. adım 4 direği bir gece bekletin.4Direği bir gece bekletin. Sonraki adımlara geçmeden önce tutkalın tamamen kurumasını istersiniz.
  5. adım 5 i̇ki lastiği üst üste yerleştirin.5İki lastiği üst üste yerleştirin. Eşit şekilde istiflendiklerinden emin olun. Lastikler tabanınızı oluşturacaktır.
  6. adım 6 beton karışımını bir el arabasına boşaltın.6Beton karışımını bir el arabasına boşaltın. Dört torba beton kullanın, böylece lastiklerin içini doldurmaya yetecek kadar betona sahip olursunuz. Beton torbasını el arabasının içine bir uca doğru yerleştirin. Bir çapa kullanarak torbayı kesin. Açıldıktan sonra karışımı dökün ve torbayı çıkarın.
    • El arabası betonu kolayca karıştırmanızı sağlar.
    • Çapa yerine kürek veya kürek kullanabilirsiniz.
  7. adım 7 betona su ekleyin.7Betona su ekleyin. Beton el arabasının bir tarafındayken, gerekli miktarda suyu diğer tarafına dökün. Gerekli su miktarını bulmak için beton karışımının torbasını okuyun. Gerekli miktardan fazlasını eklemek karışımı etkisiz hale getirebilir.
    • Karışıma daha fazla eklemeniz gerekmesi ihtimaline karşı yanınızda yaklaşık 4 bardak su bulundurduğunuzdan emin olun.
  8. adım 8 betonu yavaşça karıştırın.8Betonu yavaşça karıştırın. Bir çapa kullanarak az miktarda betonu yavaş yavaş suya karıştırın. Karışım tamamen ıslanana kadar karıştırmaya devam edin. Betonu karıştırırken, el arabasının bir tarafına ıslak karışımdan bir yığın yapın.
  9. adım 9 beton karışımını lastiklere ekleyin.9 Beton karışımını lastiklere ekleyin. Direği lastiklerin içine yerleştirin ve ardından lastikleri tamamen betonla doldurun, içeride boşluk kalmadığından emin olun. Beton hala ıslakken, direğin lastiklerin içinde düzlendiğinden ve ortalandığından emin olun. Betonun üst kısmını düzleştirin.
    • Betonu dökerken ve manevra yaparken eldiven ve koruyucu gözlük taktığınızdan emin olun. Beton karışımı ciddi yanıklara neden olabilir.
  10. adım 10 beton karışımının kuruması için standı iki gün bekletin.10Beton karışımının kuruması için standı iki gün bekletin. Sonraki adımlara geçerseniz ve beton hala kuruysa, direk düzensiz olacaktır. Karışım kuruduktan sonra taban çok ağırlaşacaktır. Standa manevra yaptırmak için direği aşağı doğru eğin ve lastikleri kullanarak yuvarlayın.
  11. adım 11 eski bir futon yatağı ikiye bölün.11Eski bir futon yatağı ikiye bölün. Futon şilte, kum torbasının dolgusu için kullanılacaktır. Direği yere yatırın. Kesilen şiltenin bir ucunu koli bandı kullanarak direğe tutturun. Yatağın kalan kısmını direğin etrafını tamamen sarana kadar sarın. Yatağın gevşek ucunu koli bandı ile bantlayın. Kum torbasının sağlam bir yapıya sahip olması için yatağın sıkıca sarıldığından emin olun.
    • Yeni bir şilte satın almak istemiyorsanız, futon şilte bulmak için yerel ilanlara veya çevrimiçi ilanlara bakın.
  12. adım 12 yatağı koli bandı ile kaplayın.12Şilteyi koli bandı ile kapatın. Şilte direğe sabitlendiğine göre, açıkta kalan alanı koli bandıyla sarın. Çok sıkı katmanlara sahip olmak için bantlarken üst üste bindiğinizden emin olun. Direk boyunca uzanan açıktaki yatağın her parçasını kaplayacaksınız. Bu, yatağı tamamen sabitleyecek ve delmeye uygun hale getirecektir.
  13. adım 13 lastiklerin altına bir köpük ped yerleştirin.13Lastiklerin altına bir köpük ped yerleştirin. Ped, vurduğunuzda çantanın sessiz kalmasına yardımcı olacaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruTekme torbası sert olmalı mı? Bir dereceye kadar evet, ancak normal bir torbadan daha zor olmamalıdır.
  • SoruYöntem 1'in 9. adımındaki ipin kullanım amacı nedir? İpin torbayı asmak için kullanıldığını tahmin ediyorum, ancak aşağıdaki resim asmak için farklı bir yol gösteriyor.
  • SoruBoks torbasını nasıl asabilirim? Bir destek kirişi kullanın. Şuraya bir göz atın Bu makale.

Video

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Jigsaw
  • Kontrplak Levha
  • Demir Testeresi
  • Jigsaw
  • Çapı 4 inç (10,2 cm) olan PVC boru
  • Halı pedi
  • Koli Bandı
  • Ahşap Yapıştırıcısı
  • 4 torba 60 lb beton karışımı
  • Futon Yatak
  • Ahşap Yapıştırıcısı
  • Büyük Çiviler
  • Ölçüm Bandı
  • Matkap
  • Bir parça köpük
  • 2 lastik
  • Üç adet 2 inç x 4 inç 8 inç pano
  • Eldivenler
  • Güvenlik Gözlükleri