Tavşan Kapanı Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster vahşi doğada kaybolmuş olun ve yiyeceğe ihtiyacınız olsun, ister bahçenizdeki haşereleri yakalamak isteyin ya da sadece tuzak kurmayı öğrenmek isteyin, tavşan tuzakları kolay ve önemli bir vahşi doğa becerisidir. Birçok yöntem ve varyasyon olmasına rağmen, tüm tuzaklar zıplayan bir tavşanın ağırlığı altında sıkılaşan bir ilmik oluşturarak çalışır.

Adımlar

Serbest Duran Bir Trampet Yapımı

  1. adım 1 trampetiniz için bir parça tel kesin.1Kapanınız için bir parça tel kesin. Trampanınızı oluşturmak için yaklaşık 2,5 fit (0,8 m) tel istiyorsunuz. Herhangi bir uzun, bükülebilir ip kullanabilirsiniz, ancak genellikle çelik veya alüminyum tel en iyi sonucu verir.
  2. adım 2 telin ucunda küçük bir halka oluşturun.2Telin ucunda küçük bir halka oluşturun. Telin bir ucunu parmağınızın etrafında bükerek yaklaşık 1 inç (3 cm) çapında küçük bir halka oluşturun. Telin ucu kendi üzerine bükülecektir, böylece ilmeğin altında kabaca 2-3 inç (5-8 cm) fazladan tel kalacaktır. Bu sizin slip-knot ilmeğinizdir.
  3. adım 3 yerinde tutmak için telin ucunu bükün.3Teli yerinde tutmak için ucunu bükün. İlmekteki fazla teli telin etrafına en az 5-6 kez sararak birbirine sıkıca sabitleyin. İki parça ipi veya saçı birbirine sıkıca ördüğünüzü hayal edin. Bu, tuzağın en önemli kısmıdır ve ilmeğin güçlü bir şekilde tutturulması gerekir. Tamamlandığında ipin üzerindeki bir balona ya da bir iğnenin başına benzeyecektir.
    • İlmeğin içine bir kalem koyun ve sonra ayırmaya çalışın. Makul miktarda basınç altında sağlam durmalıdır.
    • Daha fazla stabilite için telleri birbirine kenetlemek için pense kullanabilirsiniz.
  4. adım 4 telin diğer ucunu alın ve slip-knot ilmeğinizin içinden geçirin.4Telin diğer ucunu alın ve slip-knot ilmeğinizin içinden geçirin. Telinizin diğer ucunu, bir iğnenin üstünden ip geçirir gibi, az önce yaptığınız küçük ilmeğin içinden geçirin. Teliniz şimdi telin her iki ucu birbirine yakın olan büyük bir daireye benzeyecektir.
  5. adım 5 bir ilmik yapmak için telin ucunu slip-knot ilmiğinizin içinden çekin.5Bir ilmik yapmak için telin ucunu slip-knot ilmiğinizin içinden çekin. Tel çemberi kabaca yumruğunuz büyüklüğünde, yaklaşık 6-7 inç (15-18 cm) genişliğinde olana kadar çekmeye devam edin. Teliniz, bir ucunda tel diğer ucunda küçük ilmiğiniz olacak şekilde bir ipin ucundaki yo-yo gibi görünecektir. Alttaki tel, ilmikle kayma düğümü halkasında buluşmalıdır.
  6. adım 6 bir kazığa ya da ahşap direğe küçük bir delik açın.6Bir kazığa ya da ahşap direğe küçük bir delik açın. Bu, bir tavşan içinden geçtiğinde tuzağınızı yerinde tutacaktır. Direği toprağa sabitledikten sonra delik yerden yaklaşık 8-10 inç (20-25 cm) yüksekte olmalıdır.
  7. adım 7 teli kazığa sabitleyin.7Teli kazığa sabitleyin. Direkteki delikten 3-4 inç (7,6-10 cm) tel geçirin ve ardından telin geri kalanıyla buluşacak şekilde etrafına sarın. Telin ucunu telin geri kalanına örün ve slip-knot halkası yapmak için kullanılan gibi bir balon şekli oluşturun.
    • Ayrıca teli direğe bağlayabilir veya ahşaba sabitlemek için zımba tabancası kullanabilirsiniz.
    • Direk ile tuzağınız arasında yaklaşık bir ayak tel olmasını istersiniz.
    • Direğe bağlı olduğundan ve kolayca çıkmadığından emin olmak için telinizi çekiştirin.
  8. adım 8 direği zemine çakın.8Direği toprağa çakın. Geçmişte tavşanları gördüğünüz küçük bir yol bulun ve direği yere sabitleyin. Tuzağı yerine sıkıca yapıştırmak için bir çekiç kullanın - kolayca hareket etmemeli veya çıkmamalıdır. Tuzağınızı çitlerin veya bahçelerin yakınında, yüksek otların kenarında veya çalılıkların arasında da kurabilirsiniz.
    • Direğin yere sıkıca çakıldığından emin olun - tavşan onu yerden çekip çıkarabilirse kaçacaktır.
  9. adım 9 i̇lmiği yerden 6-8 inç (15,2-20,3 cm) yukarıya doğru açın.9İlmeği yerden 6-8 inç (15,2-20,3 cm) yukarıda tutun. İlmeğinizi tavşanın zıplamasının ortasında vurmasını istediğiniz bir hedef olarak düşünün. Tavşan ilmeğin içinden atladığında, ilmiği sıkıca kapatacak ve tavşanı öldürecektir.

Asma Tuzak Yapımı

  1. adım 1 2,5 ft'lik bir tel, halat veya kordon parçası kesin.12,5 ft'lik bir tel, halat veya kordon parçası kesin. Bu, tavşanı tuzağınızda yakalayacak ve öldürecek teldir, bu nedenle hayvanı tutacak kadar güçlü olması gerekir. Uzun ve bükülebilir herhangi bir tel kullanabilirsiniz, ancak ince bir metal tel en iyi sonucu verir.
    • Çalışması daha kolay olsa da, tavşanlar birçok ince ipi ve kordonu çiğneyebilir, bu da metali en iyi seçenek haline getirir.
  2. adım 2 telin ucunda küçük bir halka oluşturun.2Telin ucunda küçük bir ilmek oluşturun. Telin bir ucunu kendi üzerine bükerek bir inçten büyük olmayan basit bir halka oluşturun. Doğru şekli ve boyutu elde etmek için teli parmağınızın etrafına sarabilirsiniz. İlmeğin alt kısmında kabaca 2-3 inç (5-8 cm) fazladan tel olmalıdır. Bu sizin slip-knot ilmeğinizdir.
  3. adım 3 yerinde tutmak için ilmeğin altındaki telin ucunu bükün.3Döngünün altındaki telin ucunu yerinde tutmak için bükün. İlmekteki fazla teli telin etrafına en az 5-6 kez sararak birbirine sıkıca sabitleyin. Bu, tuzağın en önemli kısmıdır ve ilmeğin güçlü bir şekilde tutturulması gerekir. Tamamlandığında, ip üzerinde bir balona benzeyecektir.
    • İlmeğinizin sağlamlığını test etmenin en iyi yolu, ilmeğin içine bir kalem koymak ve ardından çekerek ayırmaktır. Eğer ilmek çözülürse, daha güçlü bir ilmek oluşturmak için teli yeniden bükmelisiniz.
    • İhtiyacınız varsa daha fazla stabilite için telleri birbirine kenetlemek için pense kullanın.
  4. adım 4 telin diğer ucunu alın ve kayma düğümü ilmeğinizden geçirin.4Telin diğer ucunu alın ve slip-knot ilmeğinizin içinden geçirin. Telinizin diğer ucunu az önce yaptığınız küçük ilmeğin içinden geçirin. Tüm teliniz şimdi büyük bir daireye benzeyecektir.
  5. adım 5 bir ilmik yapmak için ucunu slip-knot ilmiğinizden çekmeye devam edin.5Bir ilmik yapmak için ucunu slip-knot ilmiğinizin içinden çekmeye devam edin. Telin ucunu ilmeğin içinden çekerek çemberinizi yumruğunuz büyüklüğüne, yaklaşık 6-7 inç (15-18 cm) genişliğe gelene kadar küçültün. Teliniz bir ipin ucundaki yo-yo gibi görünecektir.
  6. adım 6 bir dalı, kesilmiş ağacı veya çubuğu yatay olarak zemine yerleştirin.6Yere yatay olarak bir dal, kesilmiş ağaç ya da çubuk yerleştirin. Topraktan yaklaşık bir ayak yüksekte olmalı ve ormandaki küçük bir patika veya çiğnenmiş bir yol gibi dar bir koridora yerleştirilmelidir. Tuzağınız tavşanı yakalamak için buradan sarkacaktır.
    • Kesilmiş ağaçlar, alçak dallar veya demir çubuklar işe yarayacaktır.
    • Çubuğunuzun sabit olduğundan ya da küçük bir tavşanın çekip çıkaramayacağı kadar ağır olduğundan emin olun.
  7. adım 7 tuzağınızı çubuğa bağlayın.7Kapanınızı çubuğa bağlayın. Halka, yerden 7-8 inç (17,8-20,3 cm) yüksekte olacak şekilde tuzaktan sarkmalıdır. Tuzağınız bir kiriş veya çubuktan sarkan bir ilmeğe benzeyecektir. Tavşan ilmeğin içinden atlarken ağırlığı ilmeği sıkıca kapatacak ve hayvanı öldürecektir.
  8. adım 8 tavşanları tuzağınıza doğru zorlamak için bariyerler oluşturun.8Tavşanları tuzağınıza doğru zorlamak için bariyerler oluşturun. Büyük dallar kullanarak, tuzağınızın altındaki ve yanlarındaki alanı kapatın ve onları ilmiğinizden atlamaya zorlayın. Tuzağınız dışındaki tüm alanı kapatmak istiyorsunuz.

Tuzaklarınızı Etkili Bir Şekilde Yerleştirmek

  1. adım 1 tuzakları çit deliklerinin yakınına kurun.1Tuzakları çit deliklerinin yakınına kurun. Tuzak kurmak için en iyi yerlerden biri tavşanların arazinize girmek için kullandıkları deliklerdir. Çitinizde tavşanların düzenli olarak kullandığı açıklıklar varsa, tuzağınızın halkasını tam deliğe yerleştirin ve geri gelmelerini bekleyin.
  2. 2. adım tuzakları küçük, patikaların yakınına yerleştirin.2Kapanları küçük, dövülmüş yolların yakınına yerleştirin. Tavşan patikalarında defalarca basılmış otlar, toprakta küçük izler ve çamur parçaları görülecektir. Eğer içinden geçebiliyorsanız, tavşanlar muhtemelen ormanda gezinmek için bir noktada bunu kullanacaktır.
    • Uzun otlardaki açıklıkları, çamurlu yolları veya bilinen tavşan deliklerini arayın.
  3. adım 3 en iyi sonuçlar için birden fazla tuzak kurun.3En iyi sonuçlar için birden fazla tuzak kurun. Tuzak kurmak bir sayı oyunudur; ne kadar çok tuzak kurarsanız o kadar çok tavşan yakalarsınız. Başarılı yakalama şansınızı artırmak için onları birkaç yüz metre ayırın.
  4. adım 4 tuzaklarınızın doğru yükseklikte olduğundan emin olun.4Kapanlarınızın doğru yükseklikte olduğundan emin olun. Kapan, tavşanı sıçramanın ortasında yakalayarak çalışır, böylece yere dönerken kapanı sıkıca çeker. Tuzağınızın yerden 6-8 inç (15,2-20,3 cm) yüksekte olmasını istersiniz.
    • Bir tavşanın kafasını ve kulaklarını kapana sığdırması gerektiğini unutmayın. Çoğu tavşan burundan kulak uçlarına kadar 6-7 inç (15,2-17,8 cm) büyüklüğündedir.
  5. adım 5 24 saat sonra tuzaklarınıza geri dönün.524 saat sonra tuzaklarınıza geri dönün. Tuzağınızı sürekli kontrol etmek vahşi yaşamı korkutur, bu yüzden sabırlı olun. Bir gün geçtikten sonra, herhangi bir şey yakalayıp yakalamadığını kontrol etmek için tuzağa geri dönün. Yakalanmadıysa bırakın ve ertesi gün geri dönün. Hala bir şey yakalayamadıysanız, tuzağın yüksekliğini ayarlayın veya yerini değiştirin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBu keseli sıçanlar için işe yarar mı? Evet, işe yarayacaktır. Ancak keseli sıçanların o kadar yükseğe zıplamadığını ve aslında genellikle zıplamayı tercih etmediğini unutmayın. Keseli sıçanın içinden geçebilmesi için tuzağı daha aşağıya koymak isteyeceksiniz.
  • SoruTavşan kapanı modelini nasıl yapabilirim? Bu sayfadaki adımları izleyin. Bu kadar basit. Sadece tuzağı etkisiz hale getirdiğinizden emin olun, böylece kendiniz tetiklememiş olursunuz.
  • SoruBu tavşanlarda işe yarar mı? Yabani tavşan tavşan gibidir ama daha büyüktür. Tuzağınızı daha yükseğe asın ve halkayı daha büyük yapın.

Video

İpuçları

  • Birkaç tuzak kurmak tavşan yakalama şansınızı artırır.
  • Tüm ilmek ve düğümlerinizin sağlam olduğundan emin olun. Ayrılmadıklarından emin olmak için sıkıca çekerek kontrol edebilirsiniz.

Uyarılar

  • Tuzakları kontrol etmeden bir günden fazla dışarıda bırakmak yasa dışıdır.
  • Bazı eyaletlerde sincap, opossum, rakun ve tavşan gibi küçük av hayvanları için tuzak kurmak için lisans almanız gerekir.
  • Kendiliğinden kapanan tuzaklar yasa dışıdır.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Metal tel
  • Tel kesiciler
  • Direk / tahta kazık
  • Matkap (isteğe bağlı)