Omuz Kılıfı Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Omuz kılıfı, kemer yerine omuz askısına takılan bir kılıftır. Ceketinizin önü açık olsa bile bir silahı gizlemeyi mümkün kılar. Kılıftan başlayarak ve ardından bir omuz askısına takarak her şeyi kendiniz yapabilirsiniz. Deri bir omuz kılıfının yapımı sadece birkaç gün sürer ve bittiğinde bir ceket gibi kayar.

Adımlar

Malzemelerinizi Toplama

  1. adım 1 aletlerinizi satın alın.
    Aletlerinizi satın alın. Malzemelerinizi satın alırsanız ve bir tane satın almak yerine omuz kılıfınızı yaparsanız iyi bir tasarruf sağlayabilirsiniz.
    • Dikiş için ağır ip makarası
    • Germe blokları (deriyi yerinde tutacak küçük tahta parçaları)
    • İğne
    • Jilet bıçağı
    • Çatallı zımbalar (3 veya 4 çatal işe yarar)
    • Deri çimentosu (tutkal)
    • Çekiç
    • Kelepçeler (deriyi germek için)
    • Tabancanızın kalıbı (bunu ahşaptan yapabilir veya kalıbı çıkarabilir ve gerçek tabancanızı kullanabilirsiniz)
    • Boş silah
  2. adım 2 doğru miktarda deri alın.
    Doğru miktarda deri alın. Kendi omuz kılıfınızı yapmak için oldukça fazla deriye ihtiyacınız olacak. Eşleşmese bile yeterince aldığınızdan emin olun; işiniz bittiğinde boyayabilirsiniz.
    • 1'x1' kare
    • 48' e kadar 1 ½' şerit
    • 2 'x4' dikdörtgen
  3. adım 3 bir zaman çerçevesi oluşturun.
    Bir zaman çerçevesi oluşturun. Bu projenin tamamlanması birkaç gün sürecektir. Ancak, çok uzun zamana yayarsanız, derinizle çalışmak daha zor olacaktır. Omuz kılıfınızı yapmak için bir haftadan daha kısa bir zaman dilimine uymaya çalışın.

Derinizi Gerdirme

  1. adım 1 deri bir kare ile başlayın.
    Deri bir kare ile başlayın. Standart bir tabanca ile çalışıyorsanız 1'x1' bu deri parçası için iyi bir başlangıç boyutudur. Daha büyük bir tabanca için, silahınızı içine sarabileceğinizden emin olmak için kesin. Bu parça ile silahınızı tutacak cebi yapacaksınız; bu kılıftır. Deriyi silahınızın üst kısmından ikiye katlayın. Bunu yaptığınızda, kabza dışarı çıkmalıdır. İhtiyacınız olduğunda silahınızı bu şekilde tutacaksınız.
  2. adım 2 karenizin üst köşelerini kesin.
    Karenizin üst köşelerini kesin. Makas veya maket bıçağı kullanarak üst köşelerden üçgenler kesin. Üçgenleriniz bir tabanca için bir inç boyunda olmalıdır. Daha büyük bir tabanca için 3 inç kadar kesebilirsiniz. Deriyi silahınızın üzerine kolayca katlayabilmeli ve yedek bir inçiniz olmalıdır. Bu, esneyeceği için çalışmak için bol miktarda malzeme olacaktır.
  3. adım 3 derinizi ıslatın.
    Derinizi ıslatın. Derinizi alın ve suda iyice ıslatın. Bu birkaç dakika sürecektir. Sonunda, esnek hale gelecektir. Bu gerçekleştiğinde, fazla suyu sıkarak çıkarın.
    • Derinin daha az sert olan tarafı derinizin iç kısmıdır. Bu taraf, suyu derinin pürüzlü yüzünden daha iyi emecektir.
  4. adım 4 derinizi tabancanızın kalıbının etrafına sarın.
    Derinizi tabancanızın kalıbının etrafına sarın. Bunu deri parçasının ortası namlunun üzerinde olacak şekilde yapın ve tetiğin altına sarın. Germe blokları kullanarak kalıbın etrafındaki deriye baskı uygulayın ve gerin. Derinin her iki tarafında birer blok olmalı ve kalıba olabildiğince yakın olmalıdır. Bu, blokları yerine kelepçelediğinizde derinin esnemesine yardımcı olacaktır.
    • Blokları sıkıca yerinde tutacakları sürece istediğiniz kelepçeleri kullanabilirsiniz.
  5. adım 5 bunu güneşe yerleştirin.
    Bunu güneşe yerleştirin. Kelepçeler blokları tutarken ve kalıp deriye sarılmışken kuruması için güneşe koyun. Bu işlem birkaç saat sürecektir.

Ek Parçaların Yapımı

  1. adım 1 kılıfınızı sertleştirin.
    Kılıfınızı sertleştirin. Kılıfınıza ekler yapmak onu sertleştirmeye yardımcı olacaktır. Bu, silahınızı güvenli ve emniyetli bir şekilde tutmanıza yardımcı olur.
  2. adım 2 ek parçalarınızı kesin.
    Uçlarınızı kesin. Bir sağ, sol ve üst ek parçaya ihtiyacınız olacak. Silahınızın yanlarını ve üst kısmını derinizin iç kısmına bir keçeli kalemle çizin. Silahınızın boyutunda olacak şekilde kabaca kesin. Tıraş bıçağınızla kesin.
    • Kestiğiniz deri ile masa arasına bir parça yedek deri yerleştirin. Bu, masanızı ve tıraş bıçağınızı korur.
    • Daha küçük yerine daha büyük kesin. İzlediğiniz çizginin dışından kesin. Bu şekilde onları eşleştirebilir ve mükemmel olana kadar kesebilirsiniz. Giderek daha fazla kesmek mümkündür, ancak çok fazla keserek başlarsanız, üzerine ekleme yapamazsınız.
  3. adım 3 deri kılıfınızı dışarıdan alın.
    Deri kılıfınızı dışarıdan alın. Birkaç saat sonra gidip kılıfınızı alın. Hala nemli olacaktır, ancak kelepçeleri çıkardığınızda kalıbınızın şeklini almaya başlamış olmalıdır. Kılıfın dış parçasını bir kez daha nemlendirin. İlk nemlendirdiğiniz zamanın yaklaşık ¾'ü kadar nemli olmasını istersiniz. Bu, ıslak olacağı, ancak dokunduğunuzda elinizde su bırakmayacağı anlamına gelir.
  4. adım 4 uçlarınızı derinin iç kısmına, silahınızın etrafına yerleştirin.
    Ek parçalarınızı derinin iç kısmına, silahınızın etrafına yerleştirin. Bu sefer kalıbınız yerine boş silahı kullanın. Bu, derinin etrafına daha iyi oturmasını sağlayacaktır. Germe bloklarınızı kullanın ve kalıp ve ekler içerideyken kılıfınızın üzerine yeniden kelepçeleyin. Kılıfınızı kuruması için güneşe geri koyun.
  5. adım 5 24-48 saat bekletin.
    24-48 saat bekletin. Ne kadar uzun süre bekletir ve kurutursanız, kendi kendine o kadar iyi şekil alacaktır. Derinin doğru pozisyonda yerleşmesine izin vermezseniz, silahınız doğru şekilde oturmayacaktır. Bu, kılıftan düşmesine neden olabilir veya çıkarmaya çalışırken sizin için zorluk yaratabilir.

Uçlarınızı Dikin

  1. adım 1 doğru uyumu arayın.
    Doğru oturup oturmadığına bakın. Deriniz kuruduğunda, silahınızın etrafında sıkıca gerildiğini görmelisiniz. Nişangahların (silahın üst kısmındaki klips) nerede olduğunu silahınızın üst kısmındaki deride fark edilebilir bir çıkıntıdan görebilirsiniz.
  2. adım 2 üst parçanızı kılıfınıza yapıştırın.
    Üst parçanızı kılıfınıza yapıştırın. Tutkalın tutmasına yardımcı olmak için bloklarınızı kılıf ve üst parça ile aralarında sıkıştırın.
    • Tutkalın biraz daha iyi tutmasına yardımcı olmak için deriyi bir bıçakla çizin.
  3. adım 3 birkaç dakika bekleyin.
    Birkaç dakika bekleyin. Bu yapıştırıcı çabuk kuruyacaktır: 5-10 dakika yeterlidir. Kuruduğunda kelepçeleri çıkarın. Üst ek parçanız yapıştırılmış haldeyken, uyumu kontrol etmek için derinizi silahınızın etrafına bir kez daha sarın.
  4. adım 4 çatallı bir zımba ve çekiç kullanın.
    Çatallı bir zımba ve çekiç kullanın. İğneniz ve ağır ipinizle ek parçanızı kılıfınıza dikeceksiniz. Çatallı zımba kullanmak, dikiş deliklerinin oluşturulmasına yardımcı olacak ve iğneyi deriden geçirmenizi mümkün kılacaktır. Eğer kullanmazsanız, iğneyi geçirmeniz çok zor olacaktır.
    • Çatallı zımba çatala benzer. Çatal uçları derinin içine bakacak şekilde, girinti yapmak istediğiniz yere hizalayarak yerleştirin. Sabit tutun ve çekicinizle zımbanın üst kısmına vurun. Çatallar derinin içine girecek, ancak sonuna kadar girmeyecektir. Zımbayı dışarı çekin ve bu işlemi ek parçanızın etrafı boyunca yapmaya devam edin.
  5. adım 5 kavisli bir iğne kullanın.
    Kavisli bir iğne kullanın. Üst ek parçanız kalıcı olarak sabitlenene kadar iğne ve ip ile dikiş deliklerinizden geçin. Kılıfınızda istediğiniz yerden başlayın ve sonuna kadar gidin. Bitirmek için başladığınız dikiş deliğini kullanın.
    • İşinizi kolaylaştırmak için ipinizi iğnenize düğümleyin.
    • Bu, iğneyi deriden geçirmek için çok fazla güç gerektirecektir. Çatallı zımbanızla açtığınız kılavuz delikleri kullanmaya devam edin.
    • Eğer bir deliği kaçırırsanız, iğneyi geldiği yoldan geri götürün ve düzeltin. Bunu yapmazsanız deriniz düzensiz bir şekilde çekecektir.
  6. adım 6 son dikişinizin üzerinden iki kat geçin.
    Son dikişinizin üzerinden iki kat geçin. Dikişinizi bitirmek için orijinal deliğinizden iki kez dikiş yapın. Bu, dikişinizin kılıfınızın ömrü boyunca güçlü bir şekilde tutunmasına yardımcı olacaktır.
  7. adım 7 yan eklerinizi kılıfınıza yapıştırın.
    Yan eklerinizi kılıfınıza yapıştırın. Yapıştırıcıyı tekrar 5-10 dakika kurumaya bırakın. Bu ekleri kılıfınıza dikmek için yine çatal uç ve kavisli iğnenizi ve ipinizi kullanın.

Kılıfı Bitirin

  1. adım 1 kılıfın geri kalanını yapıştırın.
    Kılıfın geri kalanını yapıştırın. Derinizi aşağı katladığınızda, alt kısımda hala fazladan kumaş olacaktır. Silahınız derinin içindeyken, üzerine katlayın ve deriyi yerine yapıştırın. Yapıştırıcının silahınıza bulaşmasından korkmayın, çıkacaktır. Yapıştırıcıyı sabitlemeye yardımcı olması için kelepçelerinizi bir kez daha kullanın.
  2. adım 2 kuruması için zaman verin.
    Kuruması için zaman verin. Yapıştırıcı kuruduktan sonra, silahınızın kılıftan nasıl çıkacağını test edin. Eğer tam oturuyorsa, bu son kısmı birlikte dikebilirsiniz. Bir kez daha, çatalınızı alın ve silahınızın alt kısmının şekli etrafında dikiş girintileri yapın.
    • Dikişi silahınızın oturduğu yere çok yakın yaparsanız, silahınızı kılıfınıza sığdıramazsınız. Gerekirse, kalan tarafı dikerken silahı kılıfın içinde tutabilirsiniz. #Kenarınızı temizleyin. Bu dikiş tamamlandıktan sonra, kılıfınızı şekillendirmeyi bitirmek için bıçağınızı kullanın. Dikişinizin yıllar içinde gevşememesi için dikişinizden 1/8 inç deri bıraktığınızdan emin olun.
  3. adım 3 kılıfınızı boyayın.
    Kılıfınızı boyayın. Dilerseniz deri boyası satın alabilir ve kılıfınızı boyayabilirsiniz. Bu sadece kozmetik amaçlıdır ve tamamen size bağlıdır.

Kayışın Eklenmesi

  1. adım 1 kayış için 1 parça uzun deri kesin.
    Kayış için 1 parça uzun deri kesin. Bu parça 1 ½' genişliğinde ve omuzlarınızın etrafından dolaşıp sırtınızın ortasında buluşacak kadar uzun olmalıdır. Bunu ölçmenin kolay bir yolu sekiz rakamı yapmak ve kollarınızı içinden geçirmektir. Bu genellikle 35'-48' arasında olacaktır.
  2. adım 2 bir 2
    Başka bir deri parçasından 2 'x4' boyutlarında bir dikdörtgen kesin. Bu, sırtınızın üst kısmının ortasına oturacak. Uzun kayışın ortasını dikdörtgenin altına dikin.
  3. adım 3 sağ tarafı dikdörtgenin üst kısmına ilmekleyin ve sabit bir şekilde dikin.
    Sağ tarafı dikdörtgenin üst kısmına kadar ilmekleyin ve sabit bir şekilde dikin. Aynı işlemi kayışın sol tarafı için de yapın. Bu, kol halkalarınızı oluşturacak.
  4. adım 4 kılıfı takın.
    Kılıfı takın. Sağ taraftaysanız, kılıfınızı sol omuz kayışına takmak için deri çimentonuzu kullanın. Kayışları takın ve kılıfı takmak istediğiniz yeri işaretleyin. İşaretledikten sonra kayışları çıkarın ve yapıştırmak için çimentonuzu kullanın. Kelepçelerinizi kullanın ve çimento kuruyana kadar en az 10 dakika bekletin.
    • Kılıfınızı gizli, rahat ve kolay ulaşabileceğiniz bir yere takın.
  5. adım 5 kılıfınızı sabitleyin.
    Kılıfınızı sabitleyin. Deri çimento kılıfınızı yerinde tutacaktır. Ancak, ekstra destek eklemek isterseniz, başka bir deri şerit kullanabilirsiniz. Küçük bir deri şeridi (en fazla 3 inç) yerleştirin ve kılıfınızın üzerine, kayışın üzerine koyun. Bu şeridi hem kılıfın hem de kayışın üzerine dikin.
    • Bu kayışı takmak çok fazla güç gerektirecektir çünkü birden fazla deri katmanından geçeceksiniz. Dikişler için ekleme delikleri oluşturmak için çatal zımba ve çekiç kullandığınızdan emin olun.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bu vinil ile çalışır mı?
    Evet, ama deri her zaman en iyisidir. Vinilin dikiş yerlerinden yırtılmadan dikilmesi zor olabilir.

Video

İpuçları