Kardan Adam Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kış yoğun karla birlikte geldiğinde, dışarı çıkıp bir kardan adam yapmanın zamanı gelmiştir! Biri büyük, biri orta ve biri küçük olmak üzere üç kartopunu yuvarlamak çok kolay. En büyüğü altta ve en küçüğü kafa için üstte olacak şekilde istifleyin. Ardından kardan adamı bir yüz, giysi, kollar ve istediğiniz aksesuarlarla süsleyerek yaratıcı yönünüzü serbest bırakın!

Adımlar

Islak Kar ve Düz Bir Nokta Bulma

  1. adım 1 kar olup olmadığını kontrol edin's moist and packable.
    Nemli ve toplanabilir kar olup olmadığını kontrol edin. Karınız çok kabarık veya toz halindeyse kardan adam yapamazsınız. Karın yanına gidin ve iki elinizin arasına biraz alın. Birbirine bastırın ve eğer bir top haline gelirse kardan adam yapabilirsiniz.
    • Eğer kar dağılırsa, kardan adam yapmak için iyi değildir. Kardan adamı bir binanın yakınında yapıyorsanız, günün bir kısmı için gölge de sağlar.
      adım 1 şu karları kontrol edin's moist and packable.
    • Bu sadece kardan adamın daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmak içindir. Eğer etrafınızda fazla gölge yoksa, sorun değil.

Bir Kardan Adamı Yuvarlamak

  1. adım 1 alt bölüm için ellerinizle bir kartopu paketleyin.
    Alt bölüm için ellerinizle bir kartopu paketleyin. İki elinizle bir avuç kar toplayın. Bir araya getirerek yuvarlak bir şekil verin. Çapı yaklaşık bir ayak (30,5 cm) olana kadar veya çok ağırlaşana kadar ellerinizdeki topa kar ekleyin.
    • Sıcak tutan, su geçirmez eldivenler giydiğinizden emin olun, aksi takdirde elleriniz karla uğraşmaktan acımaya başlayacaktır.
  2. adım 2 alt kısmı oluşturmak için topu zemin boyunca yuvarlayın.
    Alt kısmı oluşturmak için topu zemin boyunca yuvarlayın. Kartopunu yere koyun ve ileri doğru yuvarlamaya başlayın. Yuvarlarken, topu yuvarladığınız yönü değiştirerek silindir yapmaktan kaçının. Top yaklaşık üç fit (1 metre) genişliğinde olana kadar yuvarlamaya devam edin.
    • Kardan adamın olmasını istediğiniz noktada kartopunu yuvarlamayı bırakın. O noktaya yakın bir yerden başladığınızdan emin olun ve topu oraya varacak şekilde yuvarlayın.
    • Topu büyük bir spiral şeklinde yuvarlamak genellikle işe yarar, ancak bunun karda belirgin bir desen bırakacağını unutmayın.
    • Fazla karın düşmesini önlemek için kartopunuzu sık sık birbirine vurun.
  3. adım 3 orta bölümü oluşturun.
    Orta bölümü oluşturun. İki elinizle biraz kar toplayın ve sıkı bir top haline getirin. Top taşınamayacak kadar ağırlaşana kadar daha fazla kar ekleyin. Yere koyun ve alt bölüm için yaptığınız gibi yuvarlayın. Bu kez, top yaklaşık iki fit (.6 metre) genişliğe ulaştığında durun.
    • Kartopunu alt bölümün etrafında bir daire çizerek ya da düz bir çizgide ondan uzaklaşıp tekrar ona dönerek yuvarlayın. Bu şekilde topu bitirdiğinizde alt bölüme kadar uzun bir yol taşımak zorunda kalmayacaksınız.
  4. adım 4 orta bölümü alt bölümün üzerine kaldırın.
    Orta bölümü alt bölümün üzerine kaldırın. Ne kadar büyük olduğunuza bağlı olarak, büyük topu kaldırmanıza birinin yardım etmesini sağlayın. Dizlerinizi bükün ve sırtınızla değil bacaklarınızla ayağa kalktığınızdan emin olun. Topu kaldırın ve yavaşça alt bölüme yerleştirin. Alt topun tam ortasına oturduğundan emin olun.
    • Alt topun üst tarafını düzleştirmeniz ve orta topun alt tarafını düzleştirmeniz yardımcı olur. Bu, orta bölümün alt bölüme sıkıca oturmasına yardımcı olur.
  5. adım 5 baş için bir ayak (30,5 cm) uzunluğunda bir kartopu yapın.
    Baş için bir ayak (30,5 cm) kartopu yapın. Baş için son bir kar topu toplayın. Yaklaşık bir ayak (30,5 cm) genişliğinde olana kadar ellerinizle paketleyin. Başı yuvarlamadan yapabilmeniz gerekir, ancak isterseniz yuvarlamanızda sakınca yoktur. Bitirdiğinizde dikkatlice kardan adamın gövdesinin üzerine yerleştirin.
  6. adım 6 bölümlerin arasına biraz kar doldurun.
    Bölümlerin arasına biraz kar doldurun. Üç bölüm yerine yerleştirildikten sonra, daha fazla kar toplayın ve her bölümün arasına koyun. Bu, kardan adama üst üste yığılmış üç kartopu gibi görünmek yerine yukarıdan aşağıya düzgün bir görünüm verecektir.

Kardan Adamınızı Süslemek

  1. adım 1 burun için kafanın ortasına bir havuç yapıştırın.
    Burun için kafasının ortasına bir havuç yapıştırın. Kardan adamın burnu için marketten uzun çiğ bir havuç alın. Üstteki kartopunun ortasına yerleştirin. Üstünde gözler ve altında ağız için yer kalacak şekilde yerleştirdiğinizden emin olun.
    • Kardan adamı kendiniz yapmak tamamen yaratıcılıkla ilgilidir. Burun olarak havalı görüneceğini düşündüğünüz başka bir şeyiniz varsa, onun yerine onu kullanın.
  2. adım 2 gözler için düğme, çakıl taşı ya da kömür kullanın.
    Gözler için düğme, çakıl taşı ya da kömür kullanın. Bunları havucun üzerine yerleştirin ve sağa ve sola eşit aralıklarla yerleştirin. Onları kafanın içine doğru itin ve kara yapışmaları için daire şeklinde döndürün. Gözler için herhangi bir yuvarlak nesne işe yarayacaktır.
    • Gözler için kullanılabilecek diğer seçenekler sarı pinpon topları, mavi lastik zıplayan toplar veya büyük yeşil plastik taşlardır.
  3. adım 3 bir sıra çakıl taşı ya da kömürle bir ağız yapın.
    Bir sıra çakıl taşı ya da kömürle bir ağız yapın. Ağzı yapmak için gözler için kullandığınız şeyi kullanın ya da başka yuvarlak nesnelerle karıştırın. Ağzı burnun altına yerleştirin, ancak orta bölüme çok yakın olmasın.
    • Keçeden bir ağız kesin, yüze sahte plastik dişler yapıştırın ya da bir parça lastik boruyu bükerek gülümseme haline getirin.
  4. adım 4 kardan adam için iki çubuk ekleyin's arms.
    Kardan adamın kolları için iki çubuk ekleyin. Yaklaşık bir inç (2,5 cm) veya daha az genişlikte ve yaklaşık üç fit (1 metre) uzunluğunda birkaç çubuk bulun. Çubukları kardan adamın orta kısmına doğru itin. Çubukları, kardan adama en sevdiğiniz görünümü verecek şekilde yukarı veya aşağı açılı olacak şekilde yerleştirin.
    • Kollardan önce, isterseniz, kardan adamın gövdesinin etrafına bir tür gömlek veya palto koyun.
    • Ayrıca eski süpürge çubukları, golf sopaları ya da sahte iskelet kolları da kullanabilirsiniz!
  5. adım 5 kardan adamı bir şapka ve atkıyla tamamlayın.
    Kardan adamı bir şapka ve atkıyla tamamlayın. Burada yaratıcılık için daha fazla alanınız var. Kardan adamın kafası için eski bir silindir şapka, kovboy şapkası, fötr şapka ya da silindir şapka alın. Boynuna renkli bir atkı sarın. Mahvetmekten çekinmeyeceğiniz eski eşyalar kullanın.
    • Kardan adamı diğerlerinden ayırmak için bir kravat, güneş gözlüğü veya başka aksesuarlar ekleyin.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Kardan adamıma nasıl renk katabilirim?
    Su dolu bir sprey şişesine birkaç damla gıda boyası ekleyin, kapağını kapatın ve iyice çalkalayın. Ardından gıda boyası karışımını kardan adamınızın istediğiniz bölgelerine püskürtün.
  • Soru
    Bir kardan adamın burnunu buz sarkıtıyla yapabilir miyim?
    Evet, sadece buz sarkıtını alın ve havuçla yaptığınız gibi burnun olmasını istediğiniz yere koyun.
  • Soru
    Geçen yıl denedim ama ne zaman yuvarlamaya çalışsam bir miktar kar düştü. Neden?
    Bunun nedeni karın yeterince yoğun ya da nemli olmaması olabilir. Tek parça halinde kalmasına yardımcı olmak için kabarık kara dondurucu su ekleyebilirsiniz.

Video

İpuçları