Süpresör Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yaygın olarak 'susturucu' olarak adlandırılan susturucular, ateşli silahın ucuna takılan ve ateşlenen silahın sesini kesmeyi değil, boğmayı amaçlayan cihazlardır. Paintball silahlarında da kullanılırlar ve rakip oyuncuların pozisyonunuzu tespit etmesini zorlaştırabilirler. Bir paintball silahı bastırıcısı yapmanın birçok farklı yolu vardır ve bunların çoğu yaygın ev ve donanım malzemeleri kullanır.

Not: Lisanslı bir 3. Sınıf Ateşli Silah satıcısı değilseniz, Ulusal Ateşli Silahlar Yasası kapsamında Form 1'de 200 dolarlık vergi damgası olmadan mermi ateşleyen herhangi bir şey için susturucu yapmak yasa dışıdır. Bu makale sadece tanıtım amaçlıdır! Bazı ilçeler/belediyeler, eyaletler ve ülkeler susturucuları tamamen yasaklamaktadır ve birçok paintball silahı susturucusu ateşli silahlar için de kullanılabildiğinden, bunlar da bölgenizde yasa dışı olabilir. Devam etmeden önce belediyenizin, eyaletinizin ve ülkenizin bu konudaki yasalarını kontrol edin.

Adımlar

  1. adım 1 paintball tabancasının çapını ölçün's barrel.
    Paintball silahının namlusunun çapını ölçün. Bunu yapmak için, ölçüm bandının bir ucunu namlunun ucuna yerleştirin ve dairesel namlunun en geniş kısmı boyunca düz bir şekilde ölçün. Bu size silahın namlusunun çapının en doğru ölçümünü verecektir.
  2. adım 2 namlu boyunca mesafeyi ölçün.
    Namlu boyunca mesafeyi ölçün. Namlu boyunca tüm mesafeyi ölçmek için ölçüm bandı veya bir cetvel kullanın. Başka bir deyişle, sadece deliği ölçmeyin.
  3. adım 3 bir adet 1 inç (2,5 cm) pvc boru ve bir adet 2 inç (5,1 cm) pvc boru satın alın.
    Bir adet 1 inç (2,5 cm) PVC boru ve bir adet 2 inç (5,1 cm) PVC boru satın alın. İnç, borunun uzunluğunu değil genişliğini/çapını ifade eder. Bu borular bastırıcı için iskeleti oluşturacaktır.
  4. adım 4 2 inçlik boruyu kesin...
    2 inç PVC boruyu 10 inç uzunluğunda kesin. Boruyu bir el testeresi, demir testeresi, plastik boru kesici veya gönye testeresi kullanarak kesebilirsiniz. Basitçe borunun bir ucundan on inçe ulaşana kadar ölçün, noktayı bir kalemle işaretleyin ve ardından boruyu buna göre kesin. İki kez ölçerseniz, yalnızca bir kez kesmeniz gerekeceğini unutmayın.
  5. adım 5 1 inç (2,5 cm) pvc boruyu 12 inç (30,5 cm) uzunluğunda kesin.
    1 inç (2,5 cm) PVC boruyu 12 inç (30,5 cm) uzunluğunda kesin. Sadece 12 inçlik işareti bulana kadar ölçün ve bir kalemle işaretleyin. Bu, bastırıcınızın namlusu olacaktır.
    • Not: Bu uzunluklar farklı boyutlardaki paintball silahları için ayarlanabilir. Daha uzun susturucular daha hantaldır, ancak sönümleme etkisini artırabilir. Hangi ölçüleri kullanırsanız kullanın, bastırıcının namlusu her zaman diğer PVC borudan 2 inç (5,1 cm) daha uzun olmalıdır.
      adım 5 1 inç (2,5 cm) pvc boruyu 12 inç (30,5 cm) uzunluğunda kesin.
  6. adım 6 bastırıcı namlusu boyunca bir matkap deliği çizgisi çizin.
    Susturucu namlusundan aşağıya doğru bir matkap deliği çizgisi çizin. Sihirli kalem kullanarak, bastırıcı namlusundan aşağıya doğru eşit aralıklarla bir matkap deliği çizgisi çizin. 1⁄4 inç (0,6 cm) arasında olmalıdır. Delikleri eşit şekilde ölçmek için ölçüm bandı kullanın ve çizgiyi düz tuttuğunuzdan emin olun.
  7. adım 7 namlu boyunca başka bir matkap deliği çizgisi çizin.
    Namlu boyunca başka bir matkap deliği çizgisi çizin. Şimdi, bastırıcı namlusunu 1/4 veya 90 derece çevirin ve başka bir çizgi çizin. Delikleri son kez işaretlemek için kullandığınız tekniğin aynısını kullanın.
  8. adım 8 delikleri 3⁄16 inç (0,5 cm) matkap ucuyla delin.
    Delikleri bir matkap ucu ile delin. 3⁄16 inç (0,5 cm) matkap ucu kullanın. İlk yüzeyi deldiğinizde durmayın. Diğer tarafı da dümdüz görebileceğiniz şekilde delin. İşiniz bittiğinde, dört sıra paralel matkap deliğiniz olmalıdır.
    • El matkabı kullanabilirsiniz, ancak matkap presi tercih edilir.
    • Mermilerinizin boyutuna uygun büyüklükte bir matkap ucu kullanın. Delikler mermilerden daha küçük olmalıdır. Matkap ucunuzun doğru boyutta olduğundan emin olmak için izin verilen bir üreticiye danışın.
  9. adım 9 bastırıcı namlusunun içini ve dışını ve 2 inç (5,1 cm) pvc borunun içini zımparalayın.
    Bastırıcı namlusunun içini ve dışını ve 2 inç (5,1 cm) PVC borunun içini zımparalayın. Kusurları düzeltmek için bir döner alet veya zımpara kağıdı kullanın.
  10. adım 10 uç kapaklarını oluşturun.
    Uç kapaklarını oluşturun. Eğer bir dekupaj testereniz ya da kaydırma testereniz varsa, bir tahta parçasından uç kapakları yapabilirsiniz. Yoksa, kalın karton veya başka bir sağlam malzeme kullanabilirsiniz. Uç kapaklarını şu şekilde yapabilirsiniz:
    • Ahşap veya karton üzerinde 2 inç (5,1 cm) PVC borunun etrafında bir daire çizin.
      adım 10 uç kapaklarını oluşturun.
    • Bu daire içinde, bastırıcı namlusunun etrafını çizerek bir çörek şekli oluşturun.
      adım 10 uç kapaklarını oluşturun.
    • Uç kapaklarını kesin. Uç kapakları namlunun etrafına ve 2 inç (5,1 cm) PVC borunun içine sıkıca oturmalıdır.
      adım 10 uç kapaklarını oluşturun.
  11. adım 11 bastırıcı namlusunu daha büyük borunun içine kaydırın.
    Bastırıcı namlusunu daha büyük borunun içine kaydırın. Namlu, 2 inç (5,1 cm) PVC borunun içinden diğer tarafa doğru düz bir şekilde uzanmalıdır.
  12. adım 12 uç kapağını bastırıcının namlusunun etrafına, pvc borunun içine sıkıca takın.
    Uç kapağı bastırıcının namlusunun etrafına, PVC borunun içine sıkıca takın. Yerine rahatça oturmalıdır.
  13. adım 13 uç kapağını çılgın tutkal veya kalafatla sabitleyin.
    Uç kapağını çılgın tutkal veya kalafatla sabitleyin. Uç kapağına tekrar dokunmadan önce tutkalın kuruması için zaman verin.
    • Namlu 2 inç (5,1 cm) PVC borudan iki inç dışarı uzanmalı ve uç kapağı diğer tarafta olmalıdır.
      adım 13 uç kapağını çılgın tutkal veya kalafatla sabitleyin.
  14. adım 14 boşluğu doldurun...
    Namlu ve 2 inç (5,1 cm) PVC boru arasındaki boşluğu çelik yünü, pamuk topları, ısıtma yalıtımı veya yatak köpüğü ile sıkıca doldurun. Bu, bastırıcının iki ana parçası olan iki boru parçasını sıkıca yerine sabitleyecektir.
  15. adım 15 diğer uç kapağını ekleyin.
    Diğer uç kapağını ekleyin. Çılgın yapıştırıcı veya kalafat ile sabitleyin.
  16. adım 16 susturucunun namlusunu paintball silahınızın namlusuna takın.
    Susturucunun namlusunu paintball silahınızın namlusuna takın. Susturucuyu paintball silahınızın namlusunun üzerine düzgünce yerleştirin. Bu nedenle, susturucunun silahınızın namlusundan daha geniş olması gerekir, böylece üzerine düzgün bir şekilde oturabilir.
  17. adım 17 namluyu 1/2 inç (5,1 cm) ila 2 inç (5,1 cm) hortum kelepçesi ile sabitleyin.
    Namluyu 1/2 inç (5,1 cm) ila 2 inç (5,1 cm) hortum kelepçesi ile sabitleyin. Namluyu yerine sabitlemek için kelepçeyi kullanın ve onu yerinde tutan vidayı çevirmek için bir tornavida kullanın. İşiniz bitti! Bir kez daha, uygun şekilde kaydedilmediği sürece bunun yasadışı bir bastırıcı olduğunu unutmayın.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Silah namlusu bastırıcının içine tam iki inç giriyor mu?
    Bu tasarımda tavsiye edilir, ancak diğer tasarımlar farklı bir şey gerektirebilir, esas olarak ağırlığa bağlıdır. Sadece bastırıcının ortalanması için yeterince sabitlendiğinden emin olun, aksi takdirde korkunç bir isabet oranına sahip olursunuz.
  • Soru
    Paintball silahını gizlemem yasal mı?
    Cevap eyaletinize, şehrinize vb. bağlı olabileceğinden yerel yasalarınıza danışmanız gerekir.
  • Soru
    Bu gerçek bir tüfekte çalışır mı?
    Olur, ama biraz değiştirmeniz gerekir. Ara parçaları çelik yünü arasında 2 inç aralıklarla yapın.

İpuçları

  • Susturucular ateşli silahlar, yani patlayıcı bir güçle mermi atan herhangi bir silah için yasa dışıdır. Bu makalede açıklanan susturucu yasal olabilir, ancak sadece bir havalı tüfek için üretildiği ve gerçek bir ateşli silah için kullanılamayacağı için.
  • Susturucu namlusunu düzgün bir şekilde zımparaladığınızdan emin olun. Kusurlar ateşlemede düzensizliklere ve bastırıcınızın hasar görmesine neden olabilir.
  • Paintball silahını kullanmadan önce bastırıcınızı profesyonel bir üreticiye kontrol ettirin.

Uyarılar

  • Paintball sahanızın ev yapımı susturuculara izin verdiğinden emin olun.
  • Uygun paintball etkinlikleri dışında asla bir paintball silahını veya mermi ateşlemek için kullanılan başka bir silahı bir insana, evcil hayvana veya yanıcı veya kırılabilir bir nesneye doğrultmayın.
  • ATF yasalarına göre, izin almadan mermi atan herhangi bir şey için susturucu yapmak yasa dışıdır. Bazı eyaletler susturucuları tamamen yasaklar ve birçok paintball silahı susturucusu ateşli silahlar için de kullanılabildiğinden, bunlar da bölgenizde yasa dışı olabilir. Devam etmeden önce eyaletinizin bu konudaki yasalarını kontrol edin.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • 2 inç (5,1 cm) PVC boru uzunluğu
  • 1 inç (2,5 cm) PVC boru uzunluğu
  • Ahşap, sağlam karton veya diğer sağlam malzemeler
  • Döner alet veya zımpara kağıdı
  • El matkabı veya matkap presi
  • Ölçüm bandı veya cetvel
  • İşaretleyici
  • Testere
  • Çelik yünü, pamuk topları, yatak süngeri veya ısıtma yalıtımı