Tuzak Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Vahşi doğada, nasıl tuzak yapılacağını bilmek yemek yemekle aç kalmak arasındaki fark olabilir. Bu tuzakların çoğu belirli hayatta kalma durumları için ayrılmış olsa da, nasıl yapılacağını bilmek küçük av hayvanlarını, kuşları ve balıkları yakalamak için değerli bir beceridir. Yalnızca belediyenizin avcılıkla ilgili düzenlemelerini kontrol etmeden vahşi doğada bu tuzakları kullanmayın; dünyanın birçok bölgesinde bu tuzakları bir hayvanı öldürmek için kullanmak yasa dışıdır.

Adımlar

Küçük Av Hayvanları Tuzağı Yapımı

  1. adım 1 küçük bir av tuzağının çeşitli parçalarını ve işlevlerini öğrenin.
    Küçük bir av tuzağının çeşitli parçalarını ve işlevlerini öğrenin. Her biri, küçük av hayvanlarını yakalayan tuzağa bağlanan genç bir ağaç olan bir motorla başlar. Kapan, bir çentik aracılığıyla yerdeki bir taban çubuğuna bağlanan bir kanca çubuğuna bağlanan bir ilmikten oluşur. Kanca çubuğu da tepesine bağlanan lider halat aracılığıyla motorun dalına bağlanır. Hayvan burundan geçtiğinde çubuklar gevşer ve lider ip ilmiği yukarı doğru çekerek hayvanı hapseder.
    • İki çubuk arasındaki bağlantıya kanca tetiği denir.
    • Motorun lider ipi yukarı doğru çekmesi ile kanca çubuğunu sabit tutan taban çubuğu arasındaki gerilim, ilmiği kullanarak hayvanı yukarı çeken kuvveti tutan şeydir.
  2. adım 2 hayvan faaliyeti belirtilerine yakın genç, güçlü bir ağaç bulun.
    Hayvan faaliyeti belirtilerine yakın genç ve güçlü bir ağaç bulun. Ağaç motor görevi görecektir, bu nedenle genç ve güçlü bir ağaç seçin, ancak eğilemeyecek kadar da büyük olmasın. Potansiyel yerlerde bir yürüyüşe çıkın ve barınaklar, izler, çizikler ve diğer hayvan aktivitesi belirtilerini arayın.
    • Siz bulana kadar avınızı havada tutabilecek kadar güçlü bir ağaç seçin.
  3. adım 3 18 ila 24 inç (46 ila 61 cm) ilmik malzemesi seçin.
    18 ila 24 inç (46 ila 61 cm) uzunluğunda ilmik malzemesi seçin. Mümkünse el işi teli, resim asma teli veya bakır teller kullanın. Başka bir malzeme kullanırsanız, yukarı çekildiğinde hızla sıkılaşacak kadar esnek, ancak küçük av hayvanlarını havada tutacak kadar güçlü olduğundan emin olun.
    • Alternatif malzemeler arasında ayakkabı ipleri, diş ipi ve misina sayılabilir.
    • Vahşi doğada hiçbir hazırlık yapmadan bulunacaksanız, banotu, süt otu ve ısırgan otu gibi doğal ilmik malzemeleri kullanın.
  4. adım 4 seçtiğiniz malzemeyle bir ilmik bağlayın.
    Seçtiğiniz malzeme ile bir ilmik bağlayın. Açıklığı sol tarafta olacak şekilde 'U' şeklinde bir kıvrım (büküm olarak da bilinir) oluşturun. 'S' şekli oluşturmak için ilk kıvrımın ucunda ters yönde geriye doğru bükülen başka bir kıvrım oluşturun. Malzemenin ucunu 3 bacağın altına yerleştirin ve ucunu üzerlerine sarın - bu hareketi en az 6 kez daha sürdürün. İkinci bükümün üst kısmının bir halka oluşturacak şekilde en üstteki dönüşün üzerine çıktığından emin olun. Malzemenin serbest ucunu ikinci bükümün oluşturduğu ilmeğin içinden önden arkaya doğru geçirin.
    • 'S 'nin 3 ayağının da paralel olduğundan emin olun.
    • Yaptığınız her bir dönüşü teker teker sıkın.
    • 7'den fazla dönüş yapabilirsiniz, ancak düğümü düzgün bir şekilde bitirebilmek için her zaman tek sayı kullanın.
    • İlmeğinizi bitirmek için ilk düğümün oluşturduğu ilmeğin sağ kenarını aşağı doğru çekerek sıkılaştırın.
  5. adım 5 lider ipinizin bir ucunda kurşun kalem çapında bir ilmek oluşturun.
    İpinizin bir ucunda kurşun kalem çapında bir ilmek oluşturun. Tel kullanıyorsanız, bir ucuyla bir daire oluşturarak ve ardından serbest ucu birkaç kez kendi üzerine geri döndürerek ilmeğinizi oluşturun. İp için, serbest ucu kendi üzerine katlayın ve ardından üstten bir düğüm atın. Bir ilmek oluşturduktan sonra, malzemenin diğer serbest ucunu alın ve ilmeğin içinden geçirin.
    • İlmik malzemesinin ucundan 2 ila 3 inç (5,1 ila 7,6 cm) tutarak üstten bir düğüm atın. Malzemeyi tuttuğunuz noktanın üzerinden geçirin (duran kısım olarak adlandırılır) ve diğer taraftan ilmeğin içine sokun. İlmeğin içinden kendinize doğru çekin. Şimdi, sıkmak için her iki ucu birbirinden uzağa çekin.
  6. adım 6 2 fitlik (0,61 m) bir taban çubuğunun ucunu keskinleştirin.
    Bir 2 ayak (0,61 m) taban çubuğunun ucunu keskinleştirin. Dişbudak, meşe, hickory, akçaağaç veya osage gibi sert ağaç türlerinden bir çubuk bulun. Bir bıçağı veya balta ya da testere gibi kesici bir aleti çubuğa 45 derece açıyla yaklaştırın ve kendinizden uzağa doğru küçük, eşit vuruşlar yapın. Sivri bir uç oluşturana kadar çubuğu döndürürken şeritlerini çıkarmaya devam edin.
    • Ucun toprağa nüfuz edecek kadar keskin olduğundan emin olun.
  7. adım 7 temel çubuktan biraz daha kısa bir kanca çubuk bulun.
    Temel çubuktan biraz daha kısa bir kanca çubuk bulun. Kanca çubuğu bir ucundan ilmeğe, diğer ucundan da lider motora bağlanacaktır. Buna ek olarak, çentiği onu zemin çubuğuna sabitleyecektir.
    • Kalınlığı temel çubuğa mümkün olduğunca yakın olan bir çubuk bulmaya çalışın.
  8. adım 8 her bir çubuğun ucuna bir çentik açın.
    Her bir çubuğun ucuna bir çentik açın. Çentiğin çizgilerini bir bıçakla işaretleyerek başlayın. Her bir çentiğin yaklaşık 2 ila 3 inç (5,1 ila 7,6 cm) uzunluğunda olduğundan ve çubukların ucundan yaklaşık 2 ila 3 inç (5,1 ila 7,6 cm) başladığından emin olun.
    • İşiniz bittiğinde çubukları çentiklerinden bağlayın. Bağlandıklarında birbirlerinden ayrılmadan zıt yönlere çekebildiğinizden emin olun.
  9. adım 9 i̇lmiğinizin serbest ucunu kancanın altına bağlayın.
    İlmiğinizin serbest ucunu kancanın altına bağlayın. Serbest ucu, kanca çubuğunun üzerinde, onu taban çubuğuna bağlayan çentiğin hemen yanındaki konuma bağlayın. İlmiği kancaya bağladıktan sonra, çıkmadığından emin olmak için ipi yukarı ve kancayı aşağı doğru çekin.
    • İlmeği çubuğa mümkün olduğunca sıkı bağladığınızdan emin olun.
  10. adım 10 lider ipi kullanarak kancayı motorunuza bağlayın.
    Lider ipi kullanarak kancayı motorunuza bağlayın. Kancanın ilmiğinin çentiğin hemen üzerinde bağlı olduğunu iki kez kontrol edin. Şimdi, lider misinayı kancanın serbest ucuna bağlayın ve ardından lider misinanın serbest ucunu motorunuz olarak seçtiğiniz fidana bağlayın. Düğümü fidanın dalının tepesinden yaklaşık 6 ila 12 inç (15 ila 30 cm) uzağa atın ve ardından kancayı taban çubuğuna doğru çekerek ona ulaşabildiğinden emin olun.
    • Ana parçaya bağlanacak kadar sağlam olduğundan emin olmak için fidanı test edin. Eğer çok gevşekse, ipi daha küçük kesin. Dalı kırmadan taban parçasına ulaşamayacak kadar sıkıysa, lider ipi çıkarın ve daha uzun bir tane daha oluşturun.
  11. adım 11 kanca çubuğundaki çentikleri taban çubuğuna bağlayarak tuzağı kurun.
    Kanca çubuğundaki çentikleri taban çubuğuna bağlayarak tuzağı kurun. Çubukları bağladıktan sonra fidanın 90 derecelik bir açıyla büküldüğünden emin olun. Avınızı yakalayabilmesi için ilmeğin önünde yerde ve ilmeğin açık olduğundan emin olun.
    • Kapan tuzağınız artık hazır! Tetiği çalıştırmak için içine bir çubuk yerleştirerek test edin.
    • Tuzağı etkisiz hale getirmek için kanca çubuğunu taban çubuğundan ayırın.

Balık Tuzağı Oluşturma

  1. adım 1 bir bıçak kullanarak 0,52 galonluk (2,0 l) bir gazoz şişesinin üst kısmını çıkarın.
    Bir bıçak kullanarak 0,52 galonluk (2,0 L) bir gazoz şişesinin üst kısmını çıkarın. Her türlü plastik şişe bu tuzak için işe yarayacaktır. Bıçağı eğrinin düzleştiği noktadan şişeye yatay olarak sokun. Şişeyi sabit tutun ve bıçağı şişenin çevresi boyunca sabit bir şekilde çekerken içeri ve dışarı hareket ettirin.
    • Kendinizi kesmemek için şişeyi kesim çizgisinden uzak bir noktada tuttuğunuzdan emin olun.
  2. adım 2 şişenin üst kısmını gövdeye yerleştirin.
    Şişenin üst kısmını gövdeye yerleştirin. Şişenin ağzını yukarı doğru tutun. Üst kısmı, ucu aşağı bakacak ve açıklığa girecek şekilde çevirin. Şişenin içine tam oturana kadar yavaşça aşağı doğru itin.
    • Şişeye yerleştirdikten sonra üst kısım biraz gevşerse endişelenmeyin; daha sonra vidalarla sabitleyebilirsiniz.
  3. adım 3 şişenin yanlarından üst parçayla birleştiği yere 2 vida çakın.
    2 vidayı şişenin yanlarından üst parçayla birleştiği yerden geçirin. Üst kısmı yerleştirdikten sonra şişeyi düz bir yüzeyde yan tutun. Elektrikli matkap ucunu vida deliklerinin olduğu noktalara 45 derecelik açıyla aşağı doğru eğin. Şişeyi sabit tutun ve delikleri açın. Daha sonra deliklerden vidaları geçirin ve şişenin üst parçasını tabana sabitlemek için somunlarla kapatın.
    • Mümkünse M3 somunlu küçük 304 paslanmaz çelik M3*8 (3 mm x 6 mm) vidalar kullanın.
    • Elektrikli matkabınız yoksa, ilk delikleri açmak için bir raptiye kullanın. Daha sonra vidaları ellerinizle veya bir tornavida ile bastırın.
  4. adım 4 şişenin içine küçük kayalar ve balık yemi dökün.
    Şişenin içine küçük kayalar ve balık yemi dökün. Açıklıktan birkaç çakıl taşı ya da küçük kaya parçaları atın. Çok fazla doldurmayın; sadece tuzağın gölün tabanına sabitlenmesine yetecek kadar doldurun. Daha sonra, balıkları çekmek için bazı küçük yem parçaları, böcekler veya balık yemi ekleyin.
    • En iyi sonuçlar için solucan, kurtçuk, sosisli sandviç veya mısır gevreği gibi balık yemleri kullanın.
  5. adım 5 şişeyi göl gibi sığ bir suya yerleştirin.
    Şişeyi göl gibi sığ bir suya yerleştirin. Şişenizi yerleştirdikten sonra, bekleme zamanı. Balıklar delikten geçtikten sonra dışarı yüzemeyeceklerdir. Balık yakalama şansınızı artırmak için tuzaklar oluşturmaya ve yerleştirmeye devam edin.
    • Seyahat ederken tuzağınızı taşınabilir bir şekilde kullanmak için, yoğun nüfuslu alanlara daldırın ve suyun içinde sürükleyin. Bunu periyodik olarak yaparsanız şansınız yaver gidebilir!

Kuş Kapanı Yapımı

  1. adım 1 çam ağacı kabuğundan çam reçinesini çıkarın.
    Çam ağacı kabuğundan çam reçinesini çıkarın. Eski kıyafetler giyin ve eldiven takın. Küçük bir bıçak kullanarak, yerel çam ağaçlarından reçinenin dış tabakasını çıkarın. Çıkardıktan sonra, bir av bıçağı ile cam bir kavanoza kazıyın. Soğuk havalarda reçineyi kazımak yerine kırarak çıkarmanız gerekebilir.
    • Çam reçinesini cildinizden çıkarmak için üzerine biraz eritilmiş hayvansal yağ sürün ve ardından su ve sabunla yıkayın.
    • Çam ağacı bulamıyorsanız, kabuğunda zift olarak da bilinen özlü bir reçine bulunan herhangi bir ağaç arayın.
  2. adım 2 plastik bir kabın içini çam özsuyunuzla doldurun.
    Plastik bir kabın içini çam özsuyuyla kaplayın. Bıçağınızı cam kavanozunuzun içi boyunca sürükleyin. Şimdi bıçağınızla çam özünü plastik kabın iç kısmına sürün. İç kısımda ince bir özsu tabakası oluşana kadar ovalamaya devam edin.
    • En iyi sonuç için Dixie bardaklarını kullanın.
  3. adım 3 koninin içine kuş tohumu ya da yem serpin.
    Koninin içine kuş tohumu veya yem serpin. Biraz kuş tohumu veya yer fıstığı, darı veya aspir tohumu gibi başka yemler satın alın. Bunları bardağın içine bolca serpin. Bardağın üstünü elinizle kapatın ve sallayın. İç kısım boyunca bir tohum tabakası oluşana kadar tohumları yaymaya ve sallamaya devam edin.
    • Eşit bir yem tabakası sağlamak için tohumları bir bıçak yardımıyla bardağın iç kısmına yayın.
  4. adım 4 kabı kuşların sıkça bulunduğu açık bir alana yan yatırın.
    Kabı kuşların sıkça hareket ettiği açık bir alana yan yatırın. Ağaçların ve bitki örtüsünün yakınındaki açık bölgeler ve ağaçlar ve elektrik hatları gibi görüş noktalarına bakan alanlar idealdir. Cıvıltı ve kuş seslerinin yanı sıra, yuva yaptıkları alanın yanı veya üstü gibi ortak tüneme yerlerini arayın.
    • Erkek kuşlar genellikle bölge sınırlarını işaretlemek için öterler - bu yerleri haritanızda işaretlerseniz yuvalarının yerini belirleyebilirsiniz.
    • Dişiler yuvaya giderken genellikle eşlerine seslenirler - yuvalarının yerini belirlemenize yardımcı olması için bu sesleri dinleyin!

Uzman Soru-Cevap

İhtiyacınız Olan Şeyler

Küçük Av Hayvanları Tuzağı Yapımı

  • İlmik malzemesi
  • Lider hat malzemesi
  • Ölçüm bandı
  • Kurşun Kalem
  • Çubuklar

Balık Tuzağı Oluşturma

  • Av bıçağı
  • Pop şişe
  • Elektrikli matkaplar
  • Küçük 304 paslanmaz çelik M3*8 (3 mm x 6 mm) vidalar
  • M3 somunlar

Kuş Kapanı Yapımı

  • Çam reçinesi
  • Küçük plastik bardak

İpuçları

  • Yemleri ve yemleri tuzaklarınızdan ve onları kurmak için kullandığınız eldivenlerden ayrı kaplarda tutun.
  • Göletler, akarsular ve tarlaların yakınındaki çalılık veya ağaçlık alanların ince kısımlarında iz arayın.
  • Daha kalın ormanlarda avlanıyorsanız, oyun ve ATV yollarının etrafındaki izleri arayın.