Bluegill Yemi Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bluegiller Kuzey Amerika'da yaygın olan tatlı su balıklarıdır. Çipura, brim veya levrek olarak da bilinen bu tatlı su balıklarının sırt yüzgeçlerinin üst kısmı boyunca uzanan dikenleri vardır. Mavi balıklar neredeyse her şeyi yiyebilir, ancak bir tane yakalama şansınızı artıracak oluşturabileceğiniz bazı özel yemler vardır. Doğru malzemeleri kullanarak ve doğru yöntemleri izleyerek etkili bir bluegill yemi oluşturabilirsiniz.

Malzemeler

Mikrodalgada Hamur Topu Yemi

  • 1/2 su bardağı (120 gram) un
  • 3/4 su bardağı (177,44 ml) su
  • Kaplama için ilave un

Soğutulmuş Yem Topları

  • 1,5 su bardağı (192 g) un
  • 3/4 su bardağı (177,44 ml) Mountain Dew
  • 1 çorba kaşığı (14,78 ml) Jell-O, toz haline getirilmiş

Adımlar

Mikrodalgada Hamur Topu Yemi

  1. adım 1 bir karıştırma kabına yarım su bardağı (120 gram) un dökün.
    Bir karıştırma kabına yarım su bardağı (120 gram) un dökün. Geleneksel çok amaçlı un kullanın ve büyük bir karıştırma kabına dökün. Un, yemin tabanı olarak işlev görecek ve her şeyi birbirine bağlamaya yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 kaseye 3/4 fincan (177,44 ml) su ekleyin.
    Kaseye 3/4 fincan (177,44 ml) su ekleyin. Ilık suyu yavaşça unun içine dökün ve unu bir çırpma teli veya çatalla karıştırın. Sonunda un birbirine yapışmaya ve sertleşerek hamur haline gelmeye başlayacaktır.
  3. 3. adım hamuru şu kıvama gelene kadar yoğurun's a lumpy ball.
    Hamuru pütürlü bir top haline gelene kadar yoğurun. Avuç içlerinize un serpin ve hamuru top haline getirmeye başlayın. Karışım çok yapışkan veya ıslak hale gelirse, yemi kalınlaştırmak için kaseye daha fazla un ekleyebilirsiniz.
  4. adım 4 hamuru düzleştirin ve yağlı kağıt arasına yerleştirin.
    Hamuru düzleştirin ve yağlı kağıt arasına yerleştirin. Hamur topunu bir kare yağlı kağıdın üzerine yerleştirin ve üzerine bir parça daha yağlı kağıt koyun. Hamurun üzerine bastırarak yağlı kağıdın üzerinde düzleşmesini sağlayın. Hamur 1/2 inç (1,27 cm) kalınlığında bir tabaka haline gelene kadar üzerinde çalışmaya devam edin.
  5. adım 5 hamuru orta güçte 30 saniye boyunca mikrodalgada ısıtın.
    Hamuru orta güçte 30 saniye mikrodalgada tutun. Yağlı kağıdı standart bir mikrodalga fırına yerleştirin ve 30 saniye ısıtın. Bu süre zarfında hamur sertleşmeli ve daha az yapışkan hale gelmelidir. Mikrodalgada pişirme işlemi bittiğinde, hazır olup olmadığını anlamak için hamurun bir kısmını parmaklarınızın arasında yuvarlayarak sertleşip sertleşmediğini kontrol edin.
    • Eğer hamur çok yapışkansa, 10-15 saniye daha mikrodalgada tutun.
  6. adım 6 hamuru 1/4 inçlik (.635 cm) toplar halinde yuvarlayın.
    Hamuru 1/4 inçlik (.635 cm) toplar halinde yuvarlayın. Hamur sertleşip kabuk bağladığında mikrodalgadan çıkarıp 1/4 inçlik (.635 cm) toplar halinde yuvarlayabilirsiniz. Bu yem dayanıklıdır ve siz balık tutarken suda çözülmez.
  7. adım 7 yemi örtün ve buzdolabında saklayın.
    Yemin üzerini örtün ve buzdolabında saklayın. Yem toplarınızı hemen kullanmayacaksanız, üzerlerini streç filmle kaplayıp buzdolabında yaklaşık bir hafta saklayabilirsiniz. Çıkardığınızda toplar çok sertse, üzerlerine birkaç damla su ekleyin ve on saniye daha mikrodalgada tutun.

Soğutulmuş Yem Topları

  1. adım 1 un ve mountain dew sodayı bir kapta karıştırın.
    Un ve Mountain Dew sodayı bir kasede karıştırın. Bir kaseye 1,5 su bardağı (192 g) un ve 3/4 su bardağı (177,44 ml) Mountain Dew dökün ve bir çatal veya çırpma teli ile karıştırın. Hamur sertleşmeye başladığında karışımın hazır olduğunu anlayacaksınız.
  2. adım 2 kaseye 1 çorba kaşığı (14,78 ml) jell-o ekleyin.
    Kaseye 1 çorba kaşığı (14,78 ml) jöle ekleyin. Marketten toz jöle alın ve karışıma bir çorba kaşığı eklemek için bir ölçü kaşığı kullanın. Bu, buzdolabında beklerken yemin birbirine bağlanmasına yardımcı olacaktır.
  3. adım 3 karışımın üzerini örtün ve 3-4 saat buzdolabında bekletin.
    Karışımın üzerini örtün ve 3-4 saat buzdolabında bekletin. Kasenin üstünü streç filmle kapatın ve 3-4 saat buzdolabında bekletin. Bu süre zarfında yem sertleşmeyi tamamlayacaktır.
  4. adım 4 buzdolabından çıkarın ve küçük toplar halinde yuvarlayın.
    Buzdolabından çıkarın ve küçük toplar halinde yuvarlayın. Balığa çıkmadan önce kaseyi buzdolabından çıkarın ve hamuru ısırık büyüklüğünde yem için kullanabileceğiniz 1/4 inç (.635 cm) toplar halinde yuvarlayın. Mavi balıkların yiyeceklerini kemirdiği bilinir, bu da bu yemi rulo haline getirilmiş ekmekten daha iyi bir çözüm haline getirir. Yemi yaptıktan sonra üç gün içinde kullanmalısınız.

Diğer Yemleri Kullanmak

  1. adım 1 yem olarak böcekleri ve küçük balıkları kullanın.
    Yem olarak böcekleri ve küçük balıkları kullanın. Kancanıza bluegill'leri çekmek için panfish solucanları, gece sürüngenleri ve balmumu solucanları gibi canlı yemler kullanabilirsiniz. Cırcır böceği, minnows ve yavru kerevit gibi diğer küçük böcekler de balıkları çekebilir.
    • Bir tane yakalama şansınızı artırmak için balık tuttuğunuz habitatta bluegill'in doğal olarak ne yediğini araştırın.
  2. adım 2 mavi balıkları çekmek için ıslak sinek kullanın.
    Mavi balıkları çekmek için ıslak sinekler kullanın. Böcek larvalarına benzeyen ıslak sinekler gibi yapay yemler mavi balıklar için çekicidir. Islak sineklerle veya diğer jiglerle balık tutarken, hareketi taklit etmek ve bluegill'leri oltanıza çekmek için misinayı hafifçe sallayın.
    • Jig kullanırken, 1/100 oz (.28 g) veya 1/64 oz (.44 g) kurşun kafalar gibi küçük jiglere bağlı kalın.
  3. adım 3 kilerinizdeki eşyaları yem olarak kullanın.
    Kilerinizdeki eşyaları yem olarak kullanın. Tatlı mısır, ekmek ve sosisli sandviç gibi şeyler mavidillerin yemeyi sevdiği şeylerdir. Başka yeminiz yoksa, bir parça ekmeği top haline getirebilir veya kancanızın ucuna yem olarak bir parça mısır yerleştirebilirsiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir oltayı nasıl atabilirim?
    Oltanızın zilini ters çevirin. Oltanızı omzunuzun biraz gerisinde tutun. Suya değdikten sonra zili tekrar itin ve bir balık bekleyin.

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Kase
  • Ölçü kabı
  • Çatal veya çırpma teli
  • Balmumu kağıdı
  • Plastik sargı